PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przenoszenie magazynów

Paweł_G
09.12.2013, 14:25
Czy tak trudno jest wprowadzić opcję przenoszenia magazynów? W czym jest problem? Jak wyburzymy magazyn i postawimy go obok, to wszystko jest ok, a przesunąć już nie można. Po co ulepszać na 5 lvl skoro jeśli będziemy chcieli zmienić zabudowę, to wszystkie ulepszenia pójdą na marne.

Van-de-Lord
09.12.2013, 16:33
Kiedyś to tłumaczyli tym, ze nie można też wyburzyć ostatniego żeby nie stracić włości i niby dlatego magazynów się nie da przenosić.

ser_Lucas
09.12.2013, 17:28
Przesuwać się nie da wg mnie dlatego, że wyliczanie na nowo czasów dojść do magazynu (w przypadku jednoczesnego przesuwania takiego magazynu przez powiedzmy 1k graczy w jednym momencie) może być zbyt dużym obciążeniem dla serwera. O ile w przypadku przesuwania jednego budynku produkcyjnego wyliczana jest na nowo jedna ścieżka, o tyle przy przesuwaniu magazynów na nowo wyliczane musiałyby być:
a) te budynki, które oddawały do magazynu zasoby przed przesunięciem
b) te budynki, które magazyn przejął po przestawieniu na nowe miejsce

Hor4cy
10.12.2013, 18:15
jak widzisz po ostatnich problemach, przesuwanie pojedyńczych budynkow bywa problematyczne. nawet aby temu zapobiec że za duże zmiany się dzieją, wprowadzono ograniczenie ze jeden budynek na minute tylko mozesz przesunac. przy dobrze zabudowanym sektorze, przesuniecie magazynu to tak jakby kilkadziesiat budynkow na raz chcial ktos przesunac.
jesli nie jestes pewien miejsca i lokalizacji swojego magazynu to trzymaj go na poziomie 3, gdzie koszt ponownej budowy po zburzeniu jest niski. a jak jestes pewien, to ulepsaj dalej. w razie zmian zdania w przyszłości, za błędne decyzje trzeba zapłacić :P

Van-de-Lord
10.12.2013, 23:10
O ile w przypadku przesuwania jednego budynku produkcyjnego wyliczana jest na nowo jedna ścieżka, o tyle przy przesuwaniu magazynów na nowo wyliczane musiałyby być:
a) te budynki, które oddawały do magazynu zasoby przed przesunięciem
b) te budynki, które magazyn przejął po przestawieniu na nowe miejsce
Tu sie nie zgodzę, gdy wyburzam/dostawiam magazyn to też muszą być przeprowadzone takie wyliczenia więc co to za problem dodać takie przenoszenie jeśli w danej strefie jest więcej niż 1 magazyn.

Shande89
17.12.2013, 14:49
Jestem za możliwością przenoszenia magazynów.

Gizmo09
17.12.2013, 15:47
Ankietę może dodasz chętnie zagłosuje za przenoszeniem

Polkjmn
17.12.2013, 17:04
Kurna wyrzucili mojego posta stąd. BB mam uwagi a wy to usuwacie??

Tornados
18.12.2013, 09:54
Zawsze tak jest ;p