Zobacz pełną wersję : Gra 6 grudnia
Zbliża się 6 grudnia czyli św. Mikołaja. Jak tradycja nakazuje powinniśmy dawać prezenty. Mój pomysł polega na tym, aby BB coś przygotowało, ale nie w stylu 100 papieru toaletowego :).
Myślę, że każdy czegoś potrzebuję i przydałoby się choć raz do roku cieszyć się z cczegoś naprawdę super (oczywiście nie może to być 9999999k klejów bo by się nam grać już nie chciało).
Myślę, że najlepszym pomysłem było by np 1k klejów lub super buff!!
Powodzenia BB i zachęcam do głosowania!
A od czego masz event który zaczyna się 5 grudnia ?
Dokładnie , startuje event , ale jeśli BB coś da pod "poduszkę" to będzie po prostu miło :)
Angelkaxd
29.11.2013, 17:55
Jakim trzeba być .... aby założyć coś takiego ;/
Ja wiem, że jest event, ale myślę o zachowaniu tradycji a nie o milionie klejów :)
Galmachar
29.11.2013, 18:10
Złota wieża, nowy prowiant, chatki łowców jeleni, manufaktury recyklingowe.. to wszystko do zdobycia bez dużego wysiłku, nadal mało?;)
w tamtym roku byl młyn wodny, więc być może i w tym czymś nas uraczą, ale jak nic nie będzie nie będę płakał z tego powodu
Van-de-Lord
29.11.2013, 19:07
Jak coś z okazji 6 grudnia to Mikołaj mógłby przynieść torbę tęczowego śniegu, jakieś ciasteczka dla dzieci i kilka (np 10) prezentów dla reszty członków rodziny.
Pazerą? :)
Może by tak złamany znak?
Ikonka w gwieździe jako żywo przypomina rózgi:)
scorpix22
29.11.2013, 19:10
i tak sie to skonczy tak jak zawsze:
http://www.youtube.com/watch?v=JdoiEfB-W2w
Tornados
30.11.2013, 12:04
Pamietajmy ze ok temu w mikolaja dostalismy po mlynie wodnym ^^
Otrzymałeś ostrzeżenie na The Settlers Online
Witaj piotr01,
otrzymałeś ostrzeżenie na The Settlers Online. Podgląd otrzymanych ostrzeżeń/upomnień znajdziesz w swoim profilu na forum, wystarczy przejść do zakładki "Ostrzeżenia".
Powód: Wulgaryzmy/Obraza (1)
-------
Na forum i w prywatnych wiadomościach lepiej nikogo więcej nie obrażaj.
-------
Ilość punktów karnych: 1
Pozdrawiamy,
The Settlers Online
robie anikiete kogo i kiedy obraziłem na forum proszę o wpisy z skanem z rozmów
pzdr
Pamietajmy ze ok temu w mikolaja dostalismy po mlynie wodnym ^^
W tym roku przyjęli inną formułę.
Szkoda, że kalendarz nie startuje 1 grudnia bo dokładnie 6 grudnia byłby pierwszy porządny prezent.
Suma prezentów (podkreślam prezentów, nie zakupów w evencie) jest wyższa niż w zeszłym roku.
Tyle że wymaga to trochę aktywności od graczy.
Tylko daj i daj ,płakać się chce.
Tornados
30.11.2013, 17:23
Niestety :/
Zero samodzielnosci
nikt sie nie wpisał a za to znikł moj post o nie działacym czacie i to nie tylko moj nie dziala ale i krak07 co wszyscy zbanowani na amen
Brisinger
01.12.2013, 02:26
oj nie ładnie koleżanko pseudo cenzurą obrazac innych
mogli by dac pare prezentów i zapewne tak zrobią na hallowen tez dostaliśmy bez okazji a tu jest okazja
Brisinger
01.12.2013, 02:37
Jak coś z okazji 6 grudnia to Mikołaj mógłby przynieść torbę tęczowego śniegu, jakieś ciasteczka dla dzieci i kilka (np 10) prezentów dla reszty członków rodziny.
ten tęczowy wgl powinien być za 1 rybę żeby każdy kto chce mógł poczuć bardziej świąteczna atmosferę;>
ale pomysl tez spoko chociaz prezenty były by bardziej uniwersalne kazdy wyda na co chce
Zbliża się 6 grudnia czyli św. Mikołaja. Jak tradycja nakazuje powinniśmy dawać prezenty. Mój pomysł polega na tym, aby BB coś przygotowało, ale nie w stylu 100 papieru toaletowego :).
Jak każdy to każdy, równiez BB by się ucieszyło jak byś coś kaski posłał , ale nie coś w stylu jednego sms-a z telefonu taty :)
(...)
Jak masz taką potrzebę dawania prezentów to je dawaj, nikt Ci nie broni ale nie żądaj od innych żeby Tobie dawali, to tradycja a nie obowiązek podatkowy.
Zwłaszcza że masz kalendarz adwentowy w ramach którego dostaniesz między innymi:
1. Do wyboru 5 manuskryptów, 3 księgi lub tom.
2. Do wyboru 500 fasolek lub 350 SC
3. Do wyboru 4 różne bufy ale i tak większość weźmie 2 królicze łapki:)
4. Do wyboru kolejne 4 bufy ze wskazaniem na 2 x Meyers lub 2 x Skunks
5. Do wyboru silos, młyn i 1 dniowa premka
6. Od 80 do 170 prezentów
7. Od 100 do 300 map
8. Mnóstwo innych drobiazgów w sumie całkiem pokaźna ilość.
9. I jak będziesz grzeczny (czyli będziesz codziennie się logował) Złota Wieża.
I TO WSZYSTKO TO TOBIE MAŁO?
Jako, że jej uwaga bardzo celnie puentuje Twoją wypowiedź, pozwolę sobie jeszcze raz zacytować koleżankę:
Ja zapytam tylko Jakim trzeba być .... żeby przyłączyć się do żądań.
Van-de-Lord
01.12.2013, 14:52
ten tęczowy wgl powinien być za 1 rybę żeby każdy kto chce mógł poczuć bardziej świąteczna atmosferę;>
Torba tęczowego śniegu to buff x4 na 4 dni którego nie można żucić znajomemu więc chyba nie za rybę :P
Brisinger
01.12.2013, 15:01
Jak masz taką potrzebę dawania prezentów to je dawaj, nikt Ci nie broni ale nie żądaj od innych żeby Tobie dawali, to tradycja a nie obowiązek podatkowy.
Zwłaszcza że masz kalendarz adwentowy w ramach którego dostaniesz między innymi:
1. Do wyboru 5 manuskryptów, 3 księgi lub tom.
2. Do wyboru 500 fasolek lub 350 SC
3. Do wyboru 4 różne bufy ale i tak większość weźmie 2 królicze łapki:)
4. Do wyboru kolejne 4 bufy ze wskazaniem na 2 x Meyers lub 2 x Skunks
5. Do wyboru silos, młyn i 1 dniowa premka
6. Od 80 do 170 prezentów
7. Od 100 do 300 map
8. Mnóstwo innych drobiazgów w sumie całkiem pokaźna ilość.
9. I jak będziesz grzeczny (czyli będziesz codziennie się logował) Złota Wieża.
I TO WSZYSTKO TO TOBIE MAŁO?
Jako, że jej uwaga bardzo celnie puentuje Twoją wypowiedź, pozwolę sobie jeszcze raz zacytować koleżankę:
Ja zapytam tylko Jakim trzeba być .... żeby przyłączyć się do żądań.
ty masz problemy z czytaniem kolego;>
to nie zadania a propozycja co w pierwszym zdaniu wyjasnil autor tematu...
i nie wymieniaj już tak na paluszkach tego uczyli w przedszkolu;p
i tak na 99 BB podeślą na mikołajki prawdopodobnie trochę prezentów na hallowen były bez okazji to czemu tu by mieli nie dać?
kim trzeba być żeby na sile nabijać posty? dostajesz coś za to od bb?
jest masa w sklepie rzeczy czyli prezentów będzie brakowało nawet jak bb podeśle po te 50-100 prezentów to i tak nic nie zmieni jak większość graczy będzie chciała wykupić magazyn + resztę budynków a do tego dużą część kupić premie...
kim ty jesteś żeby prowokować do tego typu wypowiedzi...
Angelkaxd
01.12.2013, 16:23
Jak dla mnie osoby, które spekulują co dostaną powinny dostać złamany znak, który oznaczał by symboliczną rózgę. Nie wiem jak tak można, tylko daj i daj i daj daj daj .
golec115
01.12.2013, 19:39
Nienawidzę się piszę, a nie "nie nawidzę".
maniemar
01.12.2013, 20:01
nudy :)
GrzechuGrek
01.12.2013, 20:42
Zależy...
Ale jeśli to ma być np. 100 napitku, to niech sobie darują :D :D
Obejdzie się bez mikołajek, gdyż ten event rzeczywiście rozdaje darmowe prezenty tym, którzy się codziennie logują :D
Piotru70
02.12.2013, 09:39
na hallowen były bez okazji to czemu tu by mieli nie dać?
Bo nie muszą?
Ale jak widać należysz to pazernych i liczysz na jakieś marne parę prezentów.