Zobacz pełną wersję : Wielkie Brawa i Gratulacje
GrzechuGrek
21.11.2013, 16:38
Wielkie brawa i gratulacje dla BB!!!
Dzisiejszą zmianą właśnie przeszliście samych siebie! :D
Co tam jakieś tam usprawnienia w menu gwiazdy, czy w interfejsie koszar i prowiantu, po co to komu... ważne że nikt spoza gildii nie może już zobaczyć listy członków w danej gildii i ich lvl. Doprawdy taka niesłychanie rewolucyjna zmiana, nad którą pewnie BB pracowali długimi miesiącami z pewnością tchnie w TSO nowe życie i bardzo przyda się wszystkim graczom którzy od dawna na to z wytęsknieniem czekali. :D
Projektanci i programiści z BB to jednak wiedzą, czego wszystkim potrzeba i to lepiej od samych graczy. :D
Gratulacje i oby tak dalej!
Wiem że to była zmiana planowana, ale czekałem tylko czy rzeczywiście odważą się na taki skok rewolucyjny. A jednak!
----------------------
Dla niekumatych: To był sarkazm skierowany w stronę BB.
Angelkaxd
21.11.2013, 16:51
Na pewno to ''ułatwienie'' nam pomoże. W szczególności przy wykrywaniu oszustów, którzy mając 15lvl chcą sprzedać drop ze Sprytnego, oczywiście mówię o osobach, które wchodziły do niby gildii aby troszkę pooszukiwać, wtedy mogliśmy go sprawdzić, a teraz? Brak słów.
Fredek_z_F-K
22.11.2013, 10:22
Co tam jakieś tam usprawnienia w menu gwiazdyTki trochę OT, ale niezupełnie - otóż w Anno Online, BB nie kto inny, wprowadziło włąśnie wczoraj zmiany w ekwipunku, będącym funkcjonalnym odpowiednikiem settlersowej gwiazdy. Można grupy przedmiotów scalać i rozdzielać. Czyli da się.
Przez grzeczność nie przeczę - komuś odbiła szajba.
1. Brak możliwości weryfikacji gracza choć tak minimalnej jak lvl.
2. Brak możliwości zobaczenia członków gildii - istotne przy wyborze lub zmianie.
Zamiast udostępnić trochę informacji o graczu (lvl, gildia, jak długo gra) to się je maksymalnie ogranicza.
Pytam się PO CO?
Zawsze można do supportu wysłac pytanie, chociaż ja na odpowiedź na swoje czekam już od 9-10 listopada;p moze do konca miesiąca ktoś coś odpisze.
Van-de-Lord
22.11.2013, 13:27
Zawsze można do supportu wysłac pytanie, chociaż ja na odpowiedź na swoje czekam już od 9-10 listopada;p moze do konca miesiąca ktoś coś odpisze.
Tia, chcę kupić loota i będę pisać do supportu jaki gracz ma lvl? Odpiszą jak oferty już nie będzie a i tak pewnie odpowiedź w stylu: "nie możemy ujawnić takiej informacji". :P Już lepiej poprosić sprzedajacego o dodanie do znajomych przed kupieniem rybki na handlu.
nah, to sie odnosiło w całości do pytania RedJula, bo na forum coś czuje odpowiedzi nie otrzyma, predzej temat zostanie zamkniety, tak jak poprzedni z tym pytaniem;p Ale z drugiej strony jakby tak kazdy sie ich pytal o lvl to by mogło byc weselej;)
Van-de-Lord
22.11.2013, 13:53
Kiedyś na forum było można wyszukać gracza i zobaczyć chociaż od kiedy gra to też wyłączyli. Ja obstawiam że to wszystko tylko po to żeby wszystko ukryć (tam było można sprawdzić ilu jest graczy) Niech dadzą jakieś "statystyki" które by były aktualizowane chociaż co tydzień podczas konserwy, Nick, Gildia Lvl (ktoś tu ostatnio podawał link do ruskiej strony i zauważyłem że ona oferuje sygnatury z takimi bajerami - a podaje się tylko swój nick a oni ci generują sygnaturę z lvl i gildią)
Edit: kiedyś na dole forum była informacja o ostatnio dodanym użytkowniku z czego można było też wywnioskować ilu jest graczy i też już tego nie ma.
Masa rzeczy związanych własnie z informacjami o graczach zniknęła i nie wiadomo w sumie czemu. Nie spotkałem sie jeszcze w żadnej mmo z takimi zabiegami, zwykle nei było problemu aby sie dowiedzieć czegoś o graczu, jak nie z rankingu to chociaż po kliknięciu nicka. O takich cudach jak armory albo statystyki na stronach juz nie wwspominam.
Intrygujące, że mój wątek z pytaniem do BB o powód usunięcia listy członków został zamknięty po paru minutach.
Jurek12345
22.11.2013, 14:40
Intrygujące, że mój wątek z pytaniem do BB o powód usunięcia listy członków został zamknięty po paru minutach.
Pewnie powód był taki że BB nie czyta forum, i MOD uznał że wątek skierowany do BB nie powinien być zamieszczany na forum, tylko skierowany do supportu. Swoją drogą, naprawdę przydałoby się wyjaśnienie ze strony BB, dlaczego nie można podglądać listy członków w gildii. Zapewne w żaden sposób ich do tego nie zmusimy, i zapewne nigdy się tego nie dowiemy.
Angelkaxd
22.11.2013, 15:45
Napisał już ktoś zapytanie do supprotu odnośnie tego? Jeśli nie to zaraz coś wystukam ;)
Pisz pisz, zobaczymy komu pierwszemu odpowiedza;p
GrzechuGrek
22.11.2013, 16:02
Zaraz i ja napiszę ;-]
Grałem już w niejedną grę MMO i w żadnej się nie spotkałem w takimi "wspaniałościami" :D
Van-de-Lord
22.11.2013, 18:14
Jurek: pewnie dlatego że o to pytałeś, tu jest temat braw i gratulacji wiec się pewnie nikt z BB nie pofatygował zeby zobaczyć co w temacie piszczy xD
GrzechuGrek
02.12.2013, 23:44
Napisałem wtedy do supportu o tym, że wprowadzają takie bzdury, zamiast potrzebne rzeczy oraz że olewają sugestie graczy.
Dziś właśnie support mi odpowiedział.... że niby "sami nie mogą nic zrobić", że "przekazali dalej", oraz że "przepraszają za niedogodność". itp. itd.
I tyle. Dalej nie jestem w stanie pojąć, czemu to ma służyć te ukrywanie graczy w gildii mimo że ich o to pytałem.
Jurek12345
03.12.2013, 08:48
I tyle. Dalej nie jestem w stanie pojąć, czemu to ma służyć te ukrywanie graczy w gildii mimo że ich o to pytałem.
Mi odpisali że to w trosce o UWAGA!!!! - ochronę danych osobowych. Nie wiem jak to nazwać.
To nie jest ochrona danych osobowych, dane które chcemy nie można wykorzystać przeciwko graczom. Chyba że chce się uniknąć oszustów.
1. Uniemożliwia się identyfikację graczy przed dokonaniem transakcji.
2. Broni się oszustów karząc jednocześnie graczy którzy przed tymi oszustami ostrzegają.
3. Tworzy się systemy handlu umożliwiające oszustwa.
To jest bardzo jak widać spójna i konsekwentna polityka promująca oszustwa i cwaniactwo.
@RedJul - brzmi równie wiarygodnie co groźnie.
Pozostaje mieć nadzieję, że usunięcie listy graczy gildii to tylko wstęp do jakiejś znacznie lepszej i wygodniejszej funkcjonalności w tym interfejsie...
Van-de-Lord
03.12.2013, 15:28
Gdyby chcieli tak zrobić to raczej powinni wpierw wprowadzić nowość i później skasować obecny system ze względu na dublowanie i nieużyteczność.
To tylko taki pomysł, jak można wyjść z tego z twarzą ;)
GrzechuGrek
09.01.2014, 18:54
Ponawiam temat.
W sumie to mnie bardzo dziwi to iż o wiele większa i miażdżąca krytyka spadła na BB za szkółkę drzew egzo(którą można przecież nie kupić) niż za tego babola w interfejsie gildii.