Zobacz pełną wersję : konserwa 21 11 2013
Gacek666
21.11.2013, 08:51
Przerwa konserwacyjna - 21.11.2013
Cotygodniowa konserwacja rozpocznie się około
godziny 01:15 rano, a zakończy się około godziny
07:30 (czasu polskiego). Podczas przerwy technicznej
gra będzie niedostępna.
A już jest 7:50 ehh...
Ciekawe co tym razem popsują, ehh...
Napisali gra będzie niedostępna ale Zapomnieli podac dokładną godzine
AFRODYTA1
21.11.2013, 08:56
zepsują jak na testowym :)
Andrzej7311
21.11.2013, 08:56
I jak zwykle ,żadnej informacji :/
Witam ;D
:D zapomnieli dodać, jaki to czas (7:30) kontynentalny;D
Wraith3_1415
21.11.2013, 08:57
jest pewna prawidłowość jeśli serwer nie jest dostępny na 1h przed zaplanowanym zakończeniem konserwacji ... to będę problemy. I tak jest i teraz, już 8 [prawie bez 2 min] a serwer dalej nie działa :-( oj strach się bać bo wczoraj zepsuli serwer testowy.
Aktualizacja #1 (07:50)
Przerwa techniczna nieco się przedłuża - gdy tylko uzyskam nowe informacje na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.
Chyba znamy już tą śpiewkę.
I jak zwykle ,żadnej informacji :/
6 minut przed Twoim postem pojawiła się taka informacja:
Aktualizacja #1 (07:50)
Przerwa techniczna nieco się przedłuża - gdy tylko uzyskam nowe informacje na ten temat, od razu Was o tym poinformuję.
BB_xaar
Byle jaka ale jest, narzekacze już się pojawili, czekamy na domagaczy czyli tych, którzy zaraz będą się domagać rekompensat za przedłużoną konserwację.
No i opluwaczy, którzy oplują całe BB łącznie z rodzinami do 3 pokolenia wstecz.
Fisher18
21.11.2013, 09:06
którzy oplują całe BB łącznie z rodzinami do 3 pokolenia wstecz.
:) :) :)
Warszawa2012
21.11.2013, 09:07
RedJul zapomniałeś jeszcze o lamentach z powodu upadających koplani złota i mennic które działają bez premii :) niewiarygodne, ale jest już 36 min po terminie i jescze takie posty się nie pojawiły.
Moze w koncu sie nauczyli zeby nie wlaczac produkcji zlota przed konserwacja ^^
@RedJul
To niech napiszą-przerwa do 9:00 i "gitara". Lepiej wtedy wcześniej skończyć i się chwalić typu "wyrobiliśmy się wcześniej". Nieuważasz.:D
RedJul zapomniałeś jeszcze o lamentach z powodu upadających koplani złota i mennic które działają bez premii :) niewiarygodne, ale jest już 36 min po terminie i jescze takie posty się nie pojawiły.
A moje upadające kopalnie złota i mennice bez premii. Żądam rekompensaty:D
dziwisz sie ze wszyscy wkurzeni??
towaru brak wiec spiny sie zaczynaja:D
Gacek666
21.11.2013, 09:13
E tam, zawsze trzeba sobie ponarzekać, a o kopalniach to nie nowość, że nie stopują, ehh...
EDIT: nowe info, ciekawie ile się przeciągnie, zacieram łapki, mooooże dadzą łapkę";PP
Aktualizacja #2 (08:11)Podczas konserwacji wystąpiło nieoczekiwane utrudnienie, które jest obecnie analizowane - gdy tylko otrzymam nowe informacje (czas zakończenia konserwacji), od razu dam znać. Oczywiście czas trwania aktywnych przygód oraz Kont Premium zostanie przedłużony o czas trwania konserwacji.
maniekda
21.11.2013, 09:16
Aktualizacja #2 (08:11)
Podczas konserwacji wystąpiło nieoczekiwane utrudnienie, które jest obecnie analizowane - gdy tylko otrzymam nowe informacje (czas zakończenia konserwacji), od razu dam znać. Oczywiście czas trwania aktywnych przygód oraz Kont Premium zostanie przedłużony o czas trwania konserwacji.
BB_xaar
@RedJul
To niech napiszą-przerwa do 9:00 i "gitara". Lepiej wtedy wcześniej skończyć i się chwalić typu "wyrobiliśmy się wcześniej". Nieuważasz.:D
Generalnie masz rację tylko wyobrażam sobie lament graczy którzy przychodzą o 9 a okazuje się że konserwa skończyła się o 6 (bo i tak się zdarza):)
To co w tej chwili to pryszcz, zobaczysz co się będzie działo jak gracze zobaczą niektóre zmiany, zwłaszcza w panelu gildii.
Parę ciepłych słów BB się dostanie :)
Aktualizacja #2 (08:11)
Podczas konserwacji wystąpiło nieoczekiwane utrudnienie, które jest obecnie analizowane - gdy tylko otrzymam nowe informacje (czas zakończenia konserwacji), od razu dam znać. Oczywiście czas trwania aktywnych przygód oraz Kont Premium zostanie przedłużony o czas trwania konserwacji.
ted_red_poland
21.11.2013, 09:20
Dzień dobry....... pewnie dlatego, że zlikwidowali ministra cyfryzacji.... a może i dobrze, trochę odwyku nie zaszkodzi ;-)
Warszawa2012
21.11.2013, 09:21
Generalnie masz rację tylko wyobrażam sobie lament graczy którzy przychodzą o 9 a okazuje się że konserwa skończyła się o 6 (bo i tak się zdarza):)
To co w tej chwili to pryszcz, zobaczysz co się będzie działo jak gracze zobaczą niektóre zmiany, zwłaszcza w panelu gildii.
Niestety zmiany w panelu gildii nie do końca są szczęśliwe, ale chyba BB niezbyt uważnie czyta (o ile wogóle) uwagi graczy na forum. Teraz jedyną moją troską jest to , czy po zakończonej konserwie będzie można się zalogować i czy nie pojawią się kolejne zmiany typu minutowe opóźnienie w przenoszeniu budynków, o których pamiętnik developera milczy, a BB tez nabrało wody w usta :)
a trzecia aktualizacja będzie coś poszło nie tak i zresetowało konta :)
Warszawa2012
21.11.2013, 09:24
E tam, zawsze trzeba sobie ponarzekać, a o kopalniach to nie nowość, że nie stopują, ehh...
EDIT: nowe info, ciekawie ile się przeciągnie, zacieram łapki, mooooże dadzą łapkę";PP
Aktualizacja #2 (08:11)Podczas konserwacji wystąpiło nieoczekiwane utrudnienie, które jest obecnie analizowane - gdy tylko otrzymam nowe informacje (czas zakończenia konserwacji), od razu dam znać. Oczywiście czas trwania aktywnych przygód oraz Kont Premium zostanie przedłużony o czas trwania konserwacji.
Albo dadzą "po łapkach", wprowadzając kolejne niezapowiedziane utrudnienia typu minutowe czas oczekiwania przy przenoszeniu budynków. :)
ja już wolę by nic nie dawali, tylko żeby gra działala sprawnie:)
Denaris1
21.11.2013, 09:24
ludzie masakra ... przerwa to przerwa nie zawsze da sie okreslic ile bedzie trwać ale jak by nie patrzyl najlepiej tylko narzekać
GrimekStormWind
21.11.2013, 09:29
Zgadzam się z przedmówcą. Zaczynacie panikować, jakby działał zespół odstawienia od gry. To tylko gra, a czy będzie godzinę później? To będzie i tyle ;)
Gacek666
21.11.2013, 09:30
Godzina po czasie i dalej nic, ehhhh.........
Ciekawe jakie bugi dziś będą, ehhhh........
Wiadomo, że nie każdemu się "dogodzi".
Ale pamiętam, jak na czacie się kiedyś xaar chwalił "dzisiaj skończyliśmy konserwacje wcześniej" :D
Mam propozycje dla tych zdenerwowanych, niech się ubiorą i przejdą na spacer. Odpoczną psychicznie i dla zdrowia tez to jest dobre.
CzesiekZPoczty
21.11.2013, 09:33
ludzie masakra ... przerwa to przerwa nie zawsze da sie okreslic ile bedzie trwać ale jak by nie patrzyl najlepiej tylko narzekać to nie narzekanie tylko konstruktywna krytyka...
brak prawdziwego gospodarza; a podobna nasi zachodni sąsiedzi tacy dokładni?????? ha,ha
Mam propozycje dla tych zdenerwowanych, niech się ubiorą i przejdą na spacer. Odpoczną psychicznie i dla zdrowia tez to jest dobre.
Albo niech uczciwie zabiorą się za swoją pracę.
Jeśli ktoś idzie na cały dzień do pracy to pikuś że godzinę później bo już go nie będzie i to co miał zrobić rano zrobi za 12-13 godzin... Nie wspomnę o kopalni złota na 5 lvl która pewnie mi się zawali.... ale to pikuś.... Nie każdy ma wolne... Jak się planuje konserwacje to trzeba przewidzieć to i owo...
hjkrsettlers
21.11.2013, 09:41
A ja sie pytam czemu do tej pory te *** nie robią nic z czasem aktywnych premii, albo niech je tez przedłużają, albo niech ***, zrobia ta gre jak sie nalezy bez cotygodniowych przerw w grze. GRałem w rózne gry, ale nigdzie nie widziałem, zeby co tydzien trzeb abylo graczom na 8 godzin wylaczyc gre, zeby ona dzialala xD
To sa jaja, a ludzie, ktorzy tworza tso sa niekompetentni, juz nie wspomnie o kompetencjach GO, bo co event to powstaje masa multikont, a banow za to nikt nie daje, na kanałach czatowych ciagle wyzwiska, za ktore nie ma zadnych kar, kultura powinna byc, w ogame jak byles niekulturalnym, przeklnales, zwyzywales kogos, miales ban na 1 dzien gdzie nic nie mogles zrobic, a kazdy mogl Cie atakowac, a to tylko pryklad, bo wszedzie konsekwencje takiego zachowania s apodobne, tylko nie tutaj, ogolnie ta gra to sa jaja, juz wole ogame, albo the westa, tam przynajmniej maja kompetentnych na ludzi na wlasciwych miejscach, no i mozna sie atakowac, a tu gra strategiczna , w ktorej nie mozna sie atakowac xD W the-west na bitwach o forty jest po 240 osob online, i kazda z tych osob cos robi jest wazna, a do tego maja osobny system pojedynkowania miedzy graczami. TSO to najwiekszy niewypał jaki kiedykolwiek powstal.
Pracują uczciwie. Po prostu czasami wyskoczy nieprzewidziany "excpetion". Gry to dość skomplikowane aplikacje. Kto nie był częścią dużego projektu informatycznego, to może sobie ponarzekać. Ten kto był pewnie też narzeka, ale rozumie, że komputer czasami nie chce zagadać, jak by się chciało :)
Gacek666
21.11.2013, 09:43
Ruszyło, urra, zobaczymy co pozmieniali, ehhh...
Ajdaksiu
21.11.2013, 09:46
Althair -gwałtowne odstawienie od gry to największa rozpacz,no przecież odkrywców się nie wyśle,geolodzy stoją (to niedopuszczalne!)manuskryptu się nie odbierze i znowu kilka godzin w plecy,jak to nadrobić,powiedz-jak ?
Kitikejt
21.11.2013, 09:47
Marudzicie i marudzicie - a pomyślcie o naszym drogim CM, jak się biedaczek musi zwijać by po raz n-ty dyplomatycznie napisać "znów coś sp... zepsuliśmy i nie umiemy tego naprawić" ;) Odrobinę współczucia proszę ;)
Warszawa2012
21.11.2013, 09:50
Koniec narzekania, gra działa :)
NIC nie zmienili dzisiaj w grze oprócz tego że dodali rzeczy do sklepu... Pozatym zacina się pasek kolejki budowy, nie moża upadować budynków na większy lvl... Chyba, że to tylko u mnie takie coś jest ...
soniverka
21.11.2013, 10:37
niestety nie działa okno gildii , przy graczach wyświetla się " brak " zadania" nie ma informacji kto zakończył a kto ma zadanie otwarte ,nie da się zmienić opisu gildii , okno po prostu nie działa
Gacek666
21.11.2013, 10:54
niestety nie działa okno gildii , przy graczach wyświetla się " brak " zadania" nie ma informacji kto zakończył a kto ma zadanie otwarte ,nie da się zmienić opisu gildii , okno po prostu nie działa
A lider gildii dał Ci uprawnienia do wprowadzania zmian?
Edziunia
21.11.2013, 10:54
u mnie z kolei wyskakuje zadanie,którego nie mogę zakończyć ani usunąć;/ Co chwilkę mam strzałę:wykonano zadanie ale zakończyć się nie chce...ehh lipa;/
Gacek666
21.11.2013, 11:31
u mnie z kolei wyskakuje zadanie,którego nie mogę zakończyć ani usunąć;/ Co chwilkę mam strzałę:wykonano zadanie ale zakończyć się nie chce...ehh lipa;/
jakie zadanie, bo na razie u mnie nie wyskakuje, ale kto wie na początku "długie łuki" też nie wyskakiwały, ehhh....
Madzia0005
21.11.2013, 13:11
Zadanie "długie łuki" znowu... cały czas wykonane a nie da się ukończyć. :/
Kitikejt
21.11.2013, 15:23
Dwa tygodnie temu, podczas konserwacji skutecznie "usprawniono" zadania typu "posiadaj" - nie dało się ich zakończyć, pomimo posiadania wymaganych surowców gdyż nie było pod zadaniem przycisku "zakończ". Tydzień później, błąd ten został naprawiony.
Dziś mamy powtórkę z rozrywki:
http://img194.imageshack.us/img194/2700/azz4.png
Czy tak trudno uczyć się na swoich błędach?
hehe zapłać klejami to skończysz ;))
Zalogowac sie dzis do gry graniczy z cuem :mad: zamiast grafik widac biala strone i rozrzucone napisy :confused:
Dobra, dobra. Tylko czemu mam cały czas plansze ładowania gry ?
Marcel2727
21.11.2013, 21:34
Ludzie, ogarnijcie się !
BB to nie jacyś bogowie czy jakaś super firma żeby wszystko robiła w godzinę.
Nie wiem jakie wy macie jeszcze problemy z logowanie skoro gra działa ( mowa o tych, którym działa po paru godzinach od siódmej ;) ) :p