PDA

Zobacz pełną wersję : okno reklamy na stronie gry

Stela302
20.11.2013, 10:19
na stronie Gry ,nad widokiem mojej wyspy, otworzyła mi się reklama,która zajmuje część monitora i dlatego nie widzę dolnej części ekranu gry,tzn. nie widać paska z funkcją handlu,budowy ,gwiazdy i innych. Tak nie mogę grać. Jak naprawić ten problem ? Czy ktos tez tak ma ?

de_vile
20.11.2013, 13:48
To nie jest problem gry a przegladarki, zainstalowały ci sie programy wirusowe aktywujace sie we flashu - załatw dobrego antywirusa i oczysc system - przekonasz sie odpalając gre na innej przegladarce lub kompie.

Van-de-Lord
20.11.2013, 15:52
Nie koniecznie wirus, po prostu podczas instalowania jakiegoś programu nie zostało odznaczone "dodatkowe opcjonalne" oprogramowanie które wyświetla reklamy.

TSO nie ma reklam chociaż jako Ubi/BB mogliby dawać jakąś średnią reklamę innych swoich gier.

Stela302
20.11.2013, 22:16
dzięki za podpowiedź, antywirusa mam dobrego ,więc to chyba będzie jakieś dodatkowe oprogramowanie ale wiem gdzie szukać ,jeszcze raz dziękuję

Piotru70
20.11.2013, 22:25
Jeżeli masz FireFoxa to polecam zainstalować Adblock Plus. Jest to program blokujący reklamy.

onnna
30.11.2013, 20:55
Udało się coś zrobic z tymi reklamami? ja mam teraz to samo...

szczotkun
01.12.2013, 03:03
@onnna: a może przeczytaj, co zostało napisane wcześniej w postach! Czytanie nie boli.

Robin76
01.12.2013, 20:39
Adblock Plus - w moim przypadku nie działał, zablokowanie pojawiającej się reklamy Rvzr-a.akamaihd.net pop-up (Ads not by this site) powodowało, że blokowało całą stronę setek, najlepszym sposobem który był skuteczny było odinstalowanie firefoxa, wyczyszczenie wszelkich śmieci z rejestru i pozostałości po Mozilli przez regedit, użycie programu Malwarebytes Anti-Malware (ev CCleaner) i ponowne zainstalowanie firefoxa. Ten manewr pomógł.

Van-de-Lord
01.12.2013, 23:46
A zapewne wystarczyłoby odinstalowanie jakiegoś dodatku który był dla firefoxa. Jeśli masz 2 dodatki, 1 blokuje coś, ale 2 dodaje reklamę dla strony to adblock nie pomoże.

Piotru70
02.12.2013, 09:33
Mi Adblock blokuje tyle reklam że od kiedy go mam nie miałem ani ejdnej, a jeżeli wam nie pomaga to jak ktoś wcześniej mówił trzeba zrobić reinstal czego się da bo macie syf na kompie. A Adblock blokuje reklamy bezpośrednio z neta.

onnna
03.12.2013, 00:47
szczotkun: przeczytałam i to co było w wcześniej napisane mi nie pomogło, dlatego pytałam czy komuś się udało (w domyśle jakimś innym sposobem)
Reszcie: dzięki.