PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Przenoszenie surki do gwiazdy.

pyonyer
15.11.2013, 12:09
Zaproponuje proste rozwiązanie, dla niektórych graczy bardzo dobre sposób na przerzucenie surowców do gwiazdy.
Proponuje dodanie możliwości bezpośredniego przerzucenia surowców, każdej ilości, prosto z magazynu do gwiazdy.
Jednym kliknięciem wybraną ilość wrzucamy do gwiazdki.

Nie każdy z graczy sprzedaje surowce, a taka opcja uważam, mogła by dać graczom możliwość wrzucania surki, gdy magazyny zaczynają się zapełniać.

set2g
15.11.2013, 12:57
nie trzeba by było sie bawić w handel ze znajomymi, ale wg mnie to jest nierealne, prędzej wywala możliwość magazynowania n-tej ilości surowców w gwiezdzie

Van-de-Lord
15.11.2013, 14:21
Zapomnij, dopiero co wprowadzili większe magazyny. Niech całkowicie to zablokują (dodali to bo ludzie marudzili że im surowce znikają jak nie mieli miejsca w magazynie) rozumiem że mogą tam trafiać surowce z anulowanych ofert handlowych jak doszło trochę surowców ale powinni wprowadzic jakiś limit czasowy np masz 24h na dodanie tego do magazynu albo kasują.

icaras
15.11.2013, 16:19
Zaproponuje proste rozwiązanie, dla niektórych graczy bardzo dobre sposób na przerzucenie surowców do gwiazdy.
Proponuje dodanie możliwości bezpośredniego przerzucenia surowców, każdej ilości, prosto z magazynu do gwiazdy.
Jednym kliknięciem wybraną ilość wrzucamy do gwiazdki.

Nie każdy z graczy sprzedaje surowce, a taka opcja uważam, mogła by dać graczom możliwość wrzucania surki, gdy magazyny zaczynają się zapełniać.

Podążając tym tokiem rozumowania po co nam magazyny? Postawić po jednym na każdej strefie a nadmiar do gwiazdy. Stanowcze NIE.

pyonyer
15.11.2013, 19:08
Każdy gracz ma prawo decydować co robi z surowcami.
Osobiście wrzucam nadmiar do gwiazdy. Dla mnie takie ułatwienie, jak i dla wielu graczy było by dobrym rozwiązaniem.

Gacek666
16.11.2013, 01:17
Nikt się na to nie zgodzi z BB, to tylko wykorzystanie systemu na swą korzyść, bez sensu wtedy by było podnoszenie pojemności magazynowej, wystarczyło by każdy magazyn mieć na 1lvl, a i tak na dobre ofki by starczyło,m Bzdura po maxie.. NIE>>>>>>>>

Marcel2727
16.11.2013, 13:05
Moim zdaniem zamiast wybrzydzać powinieneś się cieszyć że zdobyte surowce przez handel czy jakoś tak są w gwiazdkach,
co jak co ale to już granie na łatwiznę.

pyonyer
16.11.2013, 21:12
Może troszkę źle napisałem temat.
Obecnie przy pełnym magazynie prosisz znajomego o surowce, które wrzucasz do gwiazdy i odsyłasz swoje zwalniając miejsce w magazynie.
Problem zaczyna się przy pojemnościach 300k+, nie każdy z znajomych ma taki magazyn a już tym bardziej taka ilość surowców w danym momencie.
Więc surowce lądują w pw i czekamy ponownie na zapełnienie magazynu.

Chodziło mi o pominięcie tej całe procedury. Więc taki bezpośrednie przenoszenie niczym się nie różni od tego co opisałem wyżej. Z tym iż jest mniej kombinacji.
Więc to nie jest bez sensu. Na pewno ułatwiło by przenoszenie osobom o bardzo dużych pojemnościach magazynów.

Misiorww
17.11.2013, 15:24
nie

Piotru70
17.11.2013, 15:46
Magazynowanie surki w gwieździe jest wynikiem błędu wynikającego z zapełnienia magazynów i akceptowania/anulowania oferty handlowej. Jest to dlatego aby gracze nie narzekali ze surowce przepadają. Osobiście jestem za tym aby nie można było przechowywać surki w gwieździe. Tak jest w wielu grach. masz zapełniony magazyn to produkcja staje w miejscu. Przynajmniej surka będzie miała jakąś wartość.

krotos666
17.11.2013, 16:13
Masz za dużo towaru - sprzedaj lub zamień na inny.
Wykup 2 czy 3 slot i handluj.

Jakby takie rozwiązanie weszło to posiadanie większej ilości magazynów niż jeden na sektor byłoby bezsensowne.

CichyBob
18.01.2014, 22:23

Jakby takie rozwiązanie weszło to posiadanie większej ilości magazynów niż jeden na sektor byłoby bezsensowne.

głupoty gadasz, słyszałeś kiedyś o tym że czas produkcji zależy od odległości do magazynu? dalej uważasz że wystarczy jeden magazyn na sektor?

El_Łobuzie
19.01.2014, 01:19
głupoty gadasz, słyszałeś kiedyś o tym że czas produkcji zależy od odległości do magazynu? dalej uważasz że wystarczy jeden magazyn na sektor?

Chyba nie do końca się zrozumieliście. Niemniej w tym czy innym wypadku podonoszenie lvl magazynów i posiadanie ulepszonych magazynów było by bez sensu.

Jestem na nie i jak tu już było wspomniane w ogóle na nie do przechowywania surek w gwieździe, jak komuś "giną" to jego problem, że nie pilnuje. A surki zawsze można trzymać w poczcie, nie trzeba akceptować jeżeli nie ma się miejsca.

krotos666
19.01.2014, 03:20

A kto tu pisze, żeby posiadać jeden magazyn na sektor?
Sam mam chyba średnio min. 2 magazyny w sektorze, a i nawet trzy się znajdą.