Zobacz pełną wersję : Gra Przenoszenie surki do gwiazdy.
Zaproponuje proste rozwiązanie, dla niektórych graczy bardzo dobre sposób na przerzucenie surowców do gwiazdy.
Proponuje dodanie możliwości bezpośredniego przerzucenia surowców, każdej ilości, prosto z magazynu do gwiazdy.
Jednym kliknięciem wybraną ilość wrzucamy do gwiazdki.
Nie każdy z graczy sprzedaje surowce, a taka opcja uważam, mogła by dać graczom możliwość wrzucania surki, gdy magazyny zaczynają się zapełniać.
nie trzeba by było sie bawić w handel ze znajomymi, ale wg mnie to jest nierealne, prędzej wywala możliwość magazynowania n-tej ilości surowców w gwiezdzie
Van-de-Lord
15.11.2013, 14:21
Zapomnij, dopiero co wprowadzili większe magazyny. Niech całkowicie to zablokują (dodali to bo ludzie marudzili że im surowce znikają jak nie mieli miejsca w magazynie) rozumiem że mogą tam trafiać surowce z anulowanych ofert handlowych jak doszło trochę surowców ale powinni wprowadzic jakiś limit czasowy np masz 24h na dodanie tego do magazynu albo kasują.
Zaproponuje proste rozwiązanie, dla niektórych graczy bardzo dobre sposób na przerzucenie surowców do gwiazdy.
Proponuje dodanie możliwości bezpośredniego przerzucenia surowców, każdej ilości, prosto z magazynu do gwiazdy.
Jednym kliknięciem wybraną ilość wrzucamy do gwiazdki.
Nie każdy z graczy sprzedaje surowce, a taka opcja uważam, mogła by dać graczom możliwość wrzucania surki, gdy magazyny zaczynają się zapełniać.
Podążając tym tokiem rozumowania po co nam magazyny? Postawić po jednym na każdej strefie a nadmiar do gwiazdy. Stanowcze NIE.
Każdy gracz ma prawo decydować co robi z surowcami.
Osobiście wrzucam nadmiar do gwiazdy. Dla mnie takie ułatwienie, jak i dla wielu graczy było by dobrym rozwiązaniem.
Gacek666
16.11.2013, 01:17
Nikt się na to nie zgodzi z BB, to tylko wykorzystanie systemu na swą korzyść, bez sensu wtedy by było podnoszenie pojemności magazynowej, wystarczyło by każdy magazyn mieć na 1lvl, a i tak na dobre ofki by starczyło,m Bzdura po maxie.. NIE>>>>>>>>
Marcel2727
16.11.2013, 13:05
Moim zdaniem zamiast wybrzydzać powinieneś się cieszyć że zdobyte surowce przez handel czy jakoś tak są w gwiazdkach,
co jak co ale to już granie na łatwiznę.
Może troszkę źle napisałem temat.
Obecnie przy pełnym magazynie prosisz znajomego o surowce, które wrzucasz do gwiazdy i odsyłasz swoje zwalniając miejsce w magazynie.
Problem zaczyna się przy pojemnościach 300k+, nie każdy z znajomych ma taki magazyn a już tym bardziej taka ilość surowców w danym momencie.
Więc surowce lądują w pw i czekamy ponownie na zapełnienie magazynu.
Chodziło mi o pominięcie tej całe procedury. Więc taki bezpośrednie przenoszenie niczym się nie różni od tego co opisałem wyżej. Z tym iż jest mniej kombinacji.
Więc to nie jest bez sensu. Na pewno ułatwiło by przenoszenie osobom o bardzo dużych pojemnościach magazynów.
Misiorww
17.11.2013, 15:24
nie
Piotru70
17.11.2013, 15:46
Magazynowanie surki w gwieździe jest wynikiem błędu wynikającego z zapełnienia magazynów i akceptowania/anulowania oferty handlowej. Jest to dlatego aby gracze nie narzekali ze surowce przepadają. Osobiście jestem za tym aby nie można było przechowywać surki w gwieździe. Tak jest w wielu grach. masz zapełniony magazyn to produkcja staje w miejscu. Przynajmniej surka będzie miała jakąś wartość.
krotos666
17.11.2013, 16:13
Masz za dużo towaru - sprzedaj lub zamień na inny.
Wykup 2 czy 3 slot i handluj.
Jakby takie rozwiązanie weszło to posiadanie większej ilości magazynów niż jeden na sektor byłoby bezsensowne.
CichyBob
18.01.2014, 22:23
Jakby takie rozwiązanie weszło to posiadanie większej ilości magazynów niż jeden na sektor byłoby bezsensowne.
głupoty gadasz, słyszałeś kiedyś o tym że czas produkcji zależy od odległości do magazynu? dalej uważasz że wystarczy jeden magazyn na sektor?
El_Łobuzie
19.01.2014, 01:19
głupoty gadasz, słyszałeś kiedyś o tym że czas produkcji zależy od odległości do magazynu? dalej uważasz że wystarczy jeden magazyn na sektor?
Chyba nie do końca się zrozumieliście. Niemniej w tym czy innym wypadku podonoszenie lvl magazynów i posiadanie ulepszonych magazynów było by bez sensu.
Jestem na nie i jak tu już było wspomniane w ogóle na nie do przechowywania surek w gwieździe, jak komuś "giną" to jego problem, że nie pilnuje. A surki zawsze można trzymać w poczcie, nie trzeba akceptować jeżeli nie ma się miejsca.
krotos666
19.01.2014, 03:20
A kto tu pisze, żeby posiadać jeden magazyn na sektor?
Sam mam chyba średnio min. 2 magazyny w sektorze, a i nawet trzy się znajdą.