Zobacz pełną wersję : Gra Licytacje
Jackwellgood
10.11.2013, 10:42
Witam,
Ostatnio wpadłem na pomysł, aby dodać do gry możliwość licytowania przedmiotów między graczami. Obecnie kantor handlowy działa na zasadzie, że jedna osoba podaje sztywną cenę i ktoś albo ją zaakceptuje albo będzie musiał szukać innej oferty. Myślę, że możliwość podbijania ceny przez innych graczy byłaby dużym uatrakcyjnieniem dla wszystkich. Zarówno kupujących i sprzedających.
Cały mechanizm działał by podobnie do znanego serwisu allegro. Byłaby opcja kup teraz oraz licytacja. Sądzę, że taka formuła wniosłaby dużo dobrego dla wszystkich graczy.
Pozdrawiam
golec115
10.11.2013, 19:07
Jeśli nie pasują Ci oferty zawsze możesz wystawić swoje. Żaden problem ;)
Piotru70
10.11.2013, 20:50
Już to widzę, nic nie kupisz na handlu bo same aukcje kończące się za trzy dni. Buahahahaha. Odpada.
Jurek12345
10.11.2013, 20:54
Czarci gal na globalu -5 przeprowadza licytacje. Całkiem udanie
Angelkaxd
11.11.2013, 00:14
na Kolonii na którymś globalu organizowali, ale Mody chyba były przeciwne temu i zabraniały ;p o ile dobrze pamiętam
Van-de-Lord
11.11.2013, 11:00
Słoneczny gród też miał na forum temat z regulaminem aukcji ale też chyba wcięło albo nie mogę znaleźć.
Marcel2727
17.11.2013, 19:31
Witam,
Ostatnio wpadłem na pomysł, aby dodać do gry możliwość licytowania przedmiotów między graczami. Obecnie kantor handlowy działa na zasadzie, że jedna osoba podaje sztywną cenę i ktoś albo ją zaakceptuje albo będzie musiał szukać innej oferty. Myślę, że możliwość podbijania ceny przez innych graczy byłaby dużym uatrakcyjnieniem dla wszystkich. Zarówno kupujących i sprzedających.
Cały mechanizm działał by podobnie do znanego serwisu allegro. Byłaby opcja kup teraz oraz licytacja. Sądzę, że taka formuła wniosłaby dużo dobrego dla wszystkich graczy.
Pozdrawiam
Pilnie potrzebujemy jakiś surowców ( tylko wtedy korzystamy z handlu ew. aby mieć na zapas ).
Aukcja trwa - nie kupisz niczego od razu, dodatkowo to pewnie nie byłaby godzina lecz może i 3 dni.
Mam czekać np. 3 dni na jakąś głupią mąkę 500 sztuk czy co innego ?
Oczywiście jest cena kup teraz ale pewnie strzelano by jakieś chore sumy - im większa cena tym więcej dadzą, dodatkowo towar
skupiałby w pewien sposób uwagę.
Moim zdaniem to by nikomu się za bardzo nie spodobało:
Nowi - muszą czekać bo nie mają za co kupić ,, kup teraz '' bo jak pisałem byłyby chore sumy.
Starzy - bez różnicy ale by pewnie stracili jakiś kawałek na ,, kup teraz ''.
Nie :p
Duszysko40
18.11.2013, 02:18
u nas to dziala nieżle choc ja akurat nie kupuje ale global 5 obserwuje aukcje przbiegaja dosc sprawnie i szybko..oplacalnosc niektorych aukcji to zupelnie inna bajka