Zobacz pełną wersję : Gra Brak potrzeby potwierdzania, że chce się wyburzyć wyjałowione pole/wyschniętą studnie
Seroslav
09.11.2013, 06:30
Potwierdzanie, że chce się wyburzyć wyjałowioną studię, wyschnięte pole czy wyeksploatowaną kopalnie, jest głupią stratą czasu, bo oczywiste jest, że chcemy je wyburzyć, bo są nieprzydatne w takim stanie. Potwierdzanie to ma sens w przypadku innych budynków, ale akurat nie w przypadku tych, które się wyburza najczęściej, czyli tych wymienionych. Potwierdzanie wyburzania innych powinno pozostać. A potwierdzanie wyburzania tych typów powinno być usunięte, bo tylko marnuje każdorazowo czas, bo i tak wszyscy to potwierdzą. Powinno więc wystarczyć kliknięcie na chęć wyburzenia, bez powtórnego tego potwierdzania.
CHODZI TYLKO O TE BUDYNKI:
- studnie, które mają już 0 wody
- kopalnie, które mają już 0 surowców
- pola, które mają już 0 zboża
Misiorww
09.11.2013, 11:15
nie
Warszawa2012
09.11.2013, 11:16
zdecydowanie nie
Van-de-Lord
09.11.2013, 13:19
jestem za, ale na zasadzie:
-jeśli otwieram pole/studnie i wybiorę wyburz to bez potwierdzenia
-jeśli wybieram funkcję burzenia ze skrzynki to nawet klikając na pole chciałbym potwierdzenia
Seroslav
09.11.2013, 19:16
Fajnie jakby osoby, które już piszą, że nie, to by to jakoś uzasadniły, bo wtedy to umożliwia dyskusję :) Od głosowania jest ankieta.
Duszysko40
10.11.2013, 01:54
Źle by bylo, aby prosty fakt bycia na nie, ktora to opcja nie jest podana w ankiecie i wymusza posta ..celowo zdaje sie ...wymusza tez zamiast klikania opcji nie.
Tlumaczenie pomysłodawcy czemu nie.
Mamy prawo zaglosowac na nie bez podania przyczyny nie?
Nie!
Jestem na nie, bo nie wyburzam studni, kopalni i złóż tylko na wyeksploatowanych stawiam nowe. Nie wiedziałeś Seroslavie, że tak można? :)
Po co wyburzać? Tak jak napisał Stan58, na wyjałowione pole stawiasz następne bez burzenia, podobnie z studniami, a kopalnie jak wyślesz geologa to znajdzie w miejscu zawalonej kopalni nowe złoże i nie ma potrzeby klikania.
Seroslav
10.11.2013, 22:58
Jestem na nie, bo nie wyburzam studni, kopalni i złóż tylko na wyeksploatowanych stawiam nowe. Nie wiedziałeś Seroslavie, że tak można? :)
Nie, ale już wiem :D dzięki.
Piotru70
11.11.2013, 02:25
Po co wyburzać? Tak jak napisał Stan58, na wyjałowione pole stawiasz następne bez burzenia, podobnie z studniami, a kopalnie jak wyślesz geologa to znajdzie w miejscu zawalonej kopalni nowe złoże i nie ma potrzeby klikania.
Niech przeczyta jeszcze raz.
Seroslav
11.11.2013, 07:25
W sumie to, że można stawiać na tym samym miejscu nie szkodzi by to wprowadzić. Młodzi gracze nie koniecznie stawiają ciągle w jednym miejscu studnię, kiedyś pewnie będą chcieli ją rozwalić, wtedy więc to oszczędzi klikania.
Nie jest to pewnie priorytet, ale pomysł wg mnie dobry, bo nic się nie traci, a można tylko zyskać.
A ja uważam, że powinna być opcja wyburz wszystkie pola i studnie (0 zasobów) i po kłopocie :)
Fredek_z_F-K
14.11.2013, 12:10
A ja nie wiem, po co w ogóle burzyć wyschnięte studnie/wyjałowione pola. Przecież na nich się stawia nowe bez burzenia.
AlienRajder
14.11.2013, 20:05
Witam.
Generalnie racja, na wyczerpanych stawiamy nowe, lecz czasami sytuacja się zmienia. Potrzebne nowe miejsce, czy to na nowy magazyn, czy inną budowlę w niestandardowych rozmiarach. Wtedy się taka opcja przyda, po co klikać bez potrzeby. Oszczędność :)
Pozdrawiam
crackpot
15.11.2013, 11:33
Ja jestem na tak, ale dodał bym, jeśli ktoś ma aktywne koto premium to może wszystkie zawalone budowle zburzyć jednym kliknięciem.
Fredek_z_F-K
15.11.2013, 12:04
Witam.
Generalnie racja, na wyczerpanych stawiamy nowe, lecz czasami sytuacja się zmienia. Potrzebne nowe miejsce, czy to na nowy magazyn, czy inną budowlę w niestandardowych rozmiarach. Wtedy się taka opcja przyda, po co klikać bez potrzeby. Oszczędność :)
PozdrawiamTo się zgadza, tyle, że w takich sytuacjach burzy się niewielką ilość wyschniętych studni czy wyjałowionych pól, więc to klikanie potwierdzające nie jest szczególnie uciążliwe.
skoro juz sie dowiedziales ze geolog znajdzie nz zgliszczach nowe złoża to kopalnie odpadły z problemu bo na miejscu kopalni i tak nic nie postawisz innego.
co do studni i pol, mozna stawiac jak już wiesz, i wybirzanie nie ma sensu wiekszego bo raczej pozostawianie zgliszczy by móc postawic nowy udynek, ułatwie ułożenie tak jak wczesniej bylo zaplanowane studni bo sie w tym samym miejsu stawia.
dostawianie nowych budynkow, mozesz postawic na zgliszczach i tez sie wybuduje jak jest tego samego rozmiaru a wiekszosc budynkow jest. jesli juz bedziesz chcial jakis inny ustawic albo w miejscu posrodku, to zburzenie jednego czy dwoch zgliszczy nie zajmie Ci wiele czasu a bardziej sie wkurza ci co przypadkiem sobie wyburza a nie chcieli.
tak wiec, jest dobrze i nie ma o co wnioskowac
Pola niewyburzone to skarb jak zaczniesz budowac silosy.Dzieki temu dokładnie widzisz ile pul ci padło i w pewnym momencie zaczynasz je ustawiac pod silosa(tak zeby silos produkowal szybciej niz zbierało gospodarstwo) wiec pojecie wyburzenia jest strzałem w łeb.
Studnie faktycznie troche wkurzają tyle ze nie wiem jaki masz lewel,ale ja np potrzebuje z 30k wody na 12h ,co daje z 60-70k na 24h.Skoro zaczołes stawiac studnie to raczej predko nie przestaniesz a w pewnym momencie bez młynów wodnych braknie ci miejsca na całej wyspie by ci starczyło.Efekt stawiasz je ponownie,pozatym nie zawsze masz czas na postawienie wszystkich,a tak stawisz np 30 i za kolejne 7 godzin widzisz wyraznie ktore w miedzyczasie juz padly z tych co jeszcze stały i dostawiasz te padniete.Bez tej opcji musiałbys je liczyć.A zazwyczaj stawia sie tyle ile potrzebujesz a nie na handel woda.
Kopalnie padniete to jedyny sposob by policzyc ile zloż i jakich ci padło.Gdyby ich nie było koszmarem stałoby sie liczenie po koleji stojacych kopalni zelaza,potem wegla ,miedzi i dopiero wysyłanie geologow.Tak logujesz sie liczysz tylko padniete danego rodzaju i slesz.Moze poprostu nie masz jeszcze wszystkich kopalni i nie wszystkie stawiasz,stad takie pomysły.
Ogłonie jestem na NIE i uzasadniłem czemu,pozdro.
Gacek666
21.11.2013, 08:47
Ja jestem na tak, ale dodał bym, jeśli ktoś ma aktywne koto premium to może wszystkie zawalone budowle zburzyć jednym kliknięciem.
Następny co chce premium niepotrzebnymi rzeczami upiększać
A ja nie wiem, po co w ogóle burzyć wyschnięte studnie/wyjałowione pola. Przecież na nich się stawia nowe bez burzenia.
po to że z czasem zmniejszasz ich ilość i nie wszystkie złoża są w tym samym miejscu po odnalezieniu, poza tym ja mam system taki, że jak czegoś mi geolog szuka, to to wyburzam, co ułatwia w razie zerwania połączenia z serwerem, czy nawet wyjścia z gry, bo wtedy widać co się "zmieniło/skończyło" w czasie nieobecności przy kompie (czasami dzieje się dość dużo i niema nawet jak sprawdzić w wiadomościach co padło co się zrobiło- za dużo na raz aby to zliczyć)
Żeby postawić inny budynek, który jest większy lub ma być postawiony niedokładnie tam, gdzie było pole lub studnia.
Ale to przypadek rzadki i nie przeszkadza.
Normalnie stawiasz na kupie i już.
Uranos_old
10.02.2016, 21:50
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 25.11.2013 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos