PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Brak potrzeby potwierdzania, że chce się wyburzyć wyjałowione pole/wyschniętą studnie

Seroslav
09.11.2013, 06:30
Potwierdzanie, że chce się wyburzyć wyjałowioną studię, wyschnięte pole czy wyeksploatowaną kopalnie, jest głupią stratą czasu, bo oczywiste jest, że chcemy je wyburzyć, bo są nieprzydatne w takim stanie. Potwierdzanie to ma sens w przypadku innych budynków, ale akurat nie w przypadku tych, które się wyburza najczęściej, czyli tych wymienionych. Potwierdzanie wyburzania innych powinno pozostać. A potwierdzanie wyburzania tych typów powinno być usunięte, bo tylko marnuje każdorazowo czas, bo i tak wszyscy to potwierdzą. Powinno więc wystarczyć kliknięcie na chęć wyburzenia, bez powtórnego tego potwierdzania.

CHODZI TYLKO O TE BUDYNKI:
- studnie, które mają już 0 wody
- kopalnie, które mają już 0 surowców
- pola, które mają już 0 zboża

Misiorww
09.11.2013, 11:15
nie

Warszawa2012
09.11.2013, 11:16
zdecydowanie nie

Van-de-Lord
09.11.2013, 13:19
jestem za, ale na zasadzie:
-jeśli otwieram pole/studnie i wybiorę wyburz to bez potwierdzenia
-jeśli wybieram funkcję burzenia ze skrzynki to nawet klikając na pole chciałbym potwierdzenia

Seroslav
09.11.2013, 19:16
Fajnie jakby osoby, które już piszą, że nie, to by to jakoś uzasadniły, bo wtedy to umożliwia dyskusję :) Od głosowania jest ankieta.

Duszysko40
10.11.2013, 01:54
Źle by bylo, aby prosty fakt bycia na nie, ktora to opcja nie jest podana w ankiecie i wymusza posta ..celowo zdaje sie ...wymusza tez zamiast klikania opcji nie.
Tlumaczenie pomysłodawcy czemu nie.
Mamy prawo zaglosowac na nie bez podania przyczyny nie?
Nie!

Stan58
10.11.2013, 10:32
Jestem na nie, bo nie wyburzam studni, kopalni i złóż tylko na wyeksploatowanych stawiam nowe. Nie wiedziałeś Seroslavie, że tak można? :)

Inkatus
10.11.2013, 12:50
Po co wyburzać? Tak jak napisał Stan58, na wyjałowione pole stawiasz następne bez burzenia, podobnie z studniami, a kopalnie jak wyślesz geologa to znajdzie w miejscu zawalonej kopalni nowe złoże i nie ma potrzeby klikania.

Seroslav
10.11.2013, 22:58
Jestem na nie, bo nie wyburzam studni, kopalni i złóż tylko na wyeksploatowanych stawiam nowe. Nie wiedziałeś Seroslavie, że tak można? :)

Nie, ale już wiem :D dzięki.

Piotru70
11.11.2013, 02:25
Po co wyburzać? Tak jak napisał Stan58, na wyjałowione pole stawiasz następne bez burzenia, podobnie z studniami, a kopalnie jak wyślesz geologa to znajdzie w miejscu zawalonej kopalni nowe złoże i nie ma potrzeby klikania.
Niech przeczyta jeszcze raz.

Seroslav
11.11.2013, 07:25
W sumie to, że można stawiać na tym samym miejscu nie szkodzi by to wprowadzić. Młodzi gracze nie koniecznie stawiają ciągle w jednym miejscu studnię, kiedyś pewnie będą chcieli ją rozwalić, wtedy więc to oszczędzi klikania.

Nie jest to pewnie priorytet, ale pomysł wg mnie dobry, bo nic się nie traci, a można tylko zyskać.

Polkjmn
13.11.2013, 20:09
A ja uważam, że powinna być opcja wyburz wszystkie pola i studnie (0 zasobów) i po kłopocie :)

Fredek_z_F-K
14.11.2013, 12:10
A ja nie wiem, po co w ogóle burzyć wyschnięte studnie/wyjałowione pola. Przecież na nich się stawia nowe bez burzenia.

AlienRajder
14.11.2013, 20:05
Witam.
Generalnie racja, na wyczerpanych stawiamy nowe, lecz czasami sytuacja się zmienia. Potrzebne nowe miejsce, czy to na nowy magazyn, czy inną budowlę w niestandardowych rozmiarach. Wtedy się taka opcja przyda, po co klikać bez potrzeby. Oszczędność :)
Pozdrawiam

crackpot
15.11.2013, 11:33
Ja jestem na tak, ale dodał bym, jeśli ktoś ma aktywne koto premium to może wszystkie zawalone budowle zburzyć jednym kliknięciem.

Fredek_z_F-K
15.11.2013, 12:04
Witam.
Generalnie racja, na wyczerpanych stawiamy nowe, lecz czasami sytuacja się zmienia. Potrzebne nowe miejsce, czy to na nowy magazyn, czy inną budowlę w niestandardowych rozmiarach. Wtedy się taka opcja przyda, po co klikać bez potrzeby. Oszczędność :)
PozdrawiamTo się zgadza, tyle, że w takich sytuacjach burzy się niewielką ilość wyschniętych studni czy wyjałowionych pól, więc to klikanie potwierdzające nie jest szczególnie uciążliwe.

Hor4cy
20.11.2013, 23:59
skoro juz sie dowiedziales ze geolog znajdzie nz zgliszczach nowe złoża to kopalnie odpadły z problemu bo na miejscu kopalni i tak nic nie postawisz innego.
co do studni i pol, mozna stawiac jak już wiesz, i wybirzanie nie ma sensu wiekszego bo raczej pozostawianie zgliszczy by móc postawic nowy udynek, ułatwie ułożenie tak jak wczesniej bylo zaplanowane studni bo sie w tym samym miejsu stawia.
dostawianie nowych budynkow, mozesz postawic na zgliszczach i tez sie wybuduje jak jest tego samego rozmiaru a wiekszosc budynkow jest. jesli juz bedziesz chcial jakis inny ustawic albo w miejscu posrodku, to zburzenie jednego czy dwoch zgliszczy nie zajmie Ci wiele czasu a bardziej sie wkurza ci co przypadkiem sobie wyburza a nie chcieli.
tak wiec, jest dobrze i nie ma o co wnioskowac

Trel
21.11.2013, 03:12
Pola niewyburzone to skarb jak zaczniesz budowac silosy.Dzieki temu dokładnie widzisz ile pul ci padło i w pewnym momencie zaczynasz je ustawiac pod silosa(tak zeby silos produkowal szybciej niz zbierało gospodarstwo) wiec pojecie wyburzenia jest strzałem w łeb.

Studnie faktycznie troche wkurzają tyle ze nie wiem jaki masz lewel,ale ja np potrzebuje z 30k wody na 12h ,co daje z 60-70k na 24h.Skoro zaczołes stawiac studnie to raczej predko nie przestaniesz a w pewnym momencie bez młynów wodnych braknie ci miejsca na całej wyspie by ci starczyło.Efekt stawiasz je ponownie,pozatym nie zawsze masz czas na postawienie wszystkich,a tak stawisz np 30 i za kolejne 7 godzin widzisz wyraznie ktore w miedzyczasie juz padly z tych co jeszcze stały i dostawiasz te padniete.Bez tej opcji musiałbys je liczyć.A zazwyczaj stawia sie tyle ile potrzebujesz a nie na handel woda.

Kopalnie padniete to jedyny sposob by policzyc ile zloż i jakich ci padło.Gdyby ich nie było koszmarem stałoby sie liczenie po koleji stojacych kopalni zelaza,potem wegla ,miedzi i dopiero wysyłanie geologow.Tak logujesz sie liczysz tylko padniete danego rodzaju i slesz.Moze poprostu nie masz jeszcze wszystkich kopalni i nie wszystkie stawiasz,stad takie pomysły.

Ogłonie jestem na NIE i uzasadniłem czemu,pozdro.

Gacek666
21.11.2013, 08:47
Ja jestem na tak, ale dodał bym, jeśli ktoś ma aktywne koto premium to może wszystkie zawalone budowle zburzyć jednym kliknięciem.
Następny co chce premium niepotrzebnymi rzeczami upiększać

A ja nie wiem, po co w ogóle burzyć wyschnięte studnie/wyjałowione pola. Przecież na nich się stawia nowe bez burzenia.
po to że z czasem zmniejszasz ich ilość i nie wszystkie złoża są w tym samym miejscu po odnalezieniu, poza tym ja mam system taki, że jak czegoś mi geolog szuka, to to wyburzam, co ułatwia w razie zerwania połączenia z serwerem, czy nawet wyjścia z gry, bo wtedy widać co się "zmieniło/skończyło" w czasie nieobecności przy kompie (czasami dzieje się dość dużo i niema nawet jak sprawdzić w wiadomościach co padło co się zrobiło- za dużo na raz aby to zliczyć)

Iphoris
25.11.2013, 10:09

Żeby postawić inny budynek, który jest większy lub ma być postawiony niedokładnie tam, gdzie było pole lub studnia.

Ale to przypadek rzadki i nie przeszkadza.
Normalnie stawiasz na kupie i już.

Uranos_old
10.02.2016, 21:50
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 25.11.2013 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos