PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z okienkiem "Handel"

Sefiacz
01.11.2013, 21:51
Witam,
Robiąc kolejne zadania natrafiłam na irytujący problem. Po kliknięciu w Kantor Handlowy -> Sprzedaż -> Złóż ofertę wyświetla się okienko, które jest ucięte z dołu i nie można go przesunąć. Przez to nie mogę w ogóle składać ofert ani ich zatwierdzać, gdyż najważniejsze przyciski są niewidoczne. Zabawa rozdzielczością czy zmianami wielkości okna przeglądarki nie skutkują. Dodam, że gram na małym netbooku.

Czy da się jakoś obejść lub naprawić ten problem? Wystarczyłoby gdyby okienko dało się przesuwać jak większość innych w grze...

Van-de-Lord
02.11.2013, 10:50
Problem zgłaszany wielokrotnie ale widocznie BB nadal nie "zainwestowało" w mały sprzęt i projektują na wielgachnych monitorach (można zauważyć na filmikach, wielki ekran i jeszcze fullscreen). Na 10' możesz spróbować obrócić ekran (na chwilę jak potrzebujesz), zazwyczaj jest to ALT + CTRL + Strzałki.

Sefiacz
02.11.2013, 11:31
A zastanawiałam się, czy tylko ja mam taki problem.
Zmiana orientacji ekranu wydała mi się dobrym pomysłem dopóki tego nie zrobiłam i miałam ogromne problemy żeby nawet najechać myszką tam gdzie chciałam, nie wiem więc czy gra jest warta świeczki. Jeszcze z tym pokombinuję. Dzięki za odpowiedź :)

Van-de-Lord
02.11.2013, 14:15
Grasz normalnie, ale na moment handlu obracasz, obracasz również lapka (10' jest mały i lekki) a sterujesz myszką zewnętrzną. Kiedyś tak robiłem, teraz mam 12' i nie mam problemu.

WuDwaKa
02.11.2013, 14:20
Mam rozdzielczości 1024x600(11,6 cali) i za każdym razem jak chce wystawić ofertę to muszę dać tryb pełno ekranowy w przeglądarce. A BB widać dalej nie widzi w tym problemu żeby zaprojektować interfejs właśnie do takiej rozdzielczości, ewentualnie nawala im skalowanie w grze. :)

Sefiacz
02.11.2013, 15:58
Heh, o podłączeniu myszki nie pomyślałam, pewnie dlatego, że w ogóle z niej nie korzystam, wystarcza mi touchpad ;) Ale faktycznie, po podłączeniu kursor przestał wariować i się udało. Dzięki :)