PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Wewnętrzne Forum Gildii

Connor74
23.10.2013, 17:17
Witam. Już kiedyś poruszałem ten temat, ale został on zignorowany przez support. Chodzi o zintegrowane wewnętrzne forum gildii. Grałem do tej pory w kilka zespołowych gier online i każda taka gra posiadała forum: gildii, sojuszu, plemienia czy jak tam inaczej zwał grupę razem grających osób. Zaraz ktoś mi napisze, że jest czat, PW. No tak, ale żaden z wymienionych elementów nie zastąpi forum. Aby zbytnio nie zapychać (nie obciążać) serwerów można ograniczyć liczbę zakładek np. do 5, kilka prostych tagów do użycia, możliwość ustanowienia administratora, moderatora i tyle.
Uwierzcie mi, że bardzo ułatwiłoby to komunikację i grę w gildiach.
Proszę o poważne zastanowienie się nad rozwiązaniem tego problemu. Zapewne nie jeden lider gildii poprze moje zdanie.

thordis
23.10.2013, 17:19
co zaradniejsi juz nawet wlasne fora pozakladali.

Connor74
23.10.2013, 17:22
Tak, my też mamy zewnętrzne forum, ale jest problem z aktywnością i tutaj się chyba zgodzisz, że forum zintegrowane bardzo ułatwiłoby współpracę.

thordis
23.10.2013, 17:25
bywałem już na forach zintegrowanych i zewnetrznych, i bywalo ze wlasnie na wlasnych forach ludzie byli bardziej aktywni bo tylko od nich zalezy czy beda sie udzielac czy nie.

RedJul
23.10.2013, 18:33
Zdecydowanie za. Nawet bym kliknął gdyby ankieta była.
Forum gildyjne zaimplementowane w grze zdecydowanie ułatwiło by życie.

Hubertus102
23.10.2013, 18:42
Przydałoby się własne forum gildii ale tylko dla dużych gildii

Connor74
23.10.2013, 19:01
Zdecydowanie za. Nawet bym kliknął gdyby ankieta była.

A widzisz, nie pomyślałem o ankiecie:((

Jurek12345
23.10.2013, 19:05
A widzisz, nie pomyślałem o ankiecie:((

To zrób ankietę, bo usuną wątek.

Connor74
23.10.2013, 19:13
Ankieta zrobiona, zapraszam do głosowania:)

Kondi-Torchic
23.10.2013, 19:39
kto jest na nie, ten z policji- hop, hop, hop :)))

Angelkaxd
25.11.2013, 23:24
Dla mnie osobiście nie jest potrzebne, ale jeśli komuś się przyda to mi przeszkadzać nie będzie ;)

Garenos
25.11.2013, 23:27
zawsze można stworzyć wlasne forum .... a nie żeby jeszcze BB robiło wam :P

tazzplck
26.11.2013, 02:17
Nie widzę takiej potrzeby założenie własnego forum zewnętrznego to kilka ruchów myszka... a BB ma wiele ważniejszych spaw nie dogadzać leniwym jednostką:)

RedJul
26.11.2013, 08:41
Nie widzę takiej potrzeby założenie własnego forum zewnętrznego to kilka ruchów myszka... a BB ma wiele ważniejszych spaw nie dogadzać leniwym jednostką:)

Jednostką i to z lekka niedouczoną to ty jesteś.
Bo tym leniwym jednostkom zależy również na paru innych zmianach w grze ułatwiających ją i czyniącą ją bardziej atrakcyjną.
Pomysł zaimplementowanego forum w grze wynika nie z lenistwa a z doświadczenia części graczy grających wcześniej w inne gry przeglądarkowe.
Warto z tego doświadczenia skorzystać.
I tyczy się to nie tylko forum.

tazzplck
26.11.2013, 14:47
Jak już jesteś taki poprawny to zwracaj uwagę by pisać Ty a nie ty....
Twoja wypowiedz nic do tematu nie wnosi, dalej podtrzymuje zdanie iż nie warto zawracać BB głowę takim pikusiem jak własne forum dla każdej gildii, skoro i tak każda gildia może za darmo i całkiem szybko sobie takie forum stworzyć (wolne od modów regulaminu gry i pegi7)

Nie pozdrawiam Tazz

RedJul
26.11.2013, 15:11
Jak już jesteś taki poprawny to zwracaj uwagę by pisać Ty a nie ty....
Twoja wypowiedz nic do tematu nie wnosi, dalej podtrzymuje zdanie iż nie warto zawracać BB głowę takim pikusiem jak własne forum dla każdej gildii, skoro i tak każda gildia może za darmo i całkiem szybko sobie takie forum stworzyć (wolne od modów regulaminu gry i pegi7)

Nie pozdrawiam Tazz

To poczytaj sobie co oznacza używanie zaimków osobowych z małej litery.
A co do twojego zdania na temat forum - twoja sprawa. Gdybyś poprzestał tylko na

Nie widzę takiej potrzeby założenie własnego forum zewnętrznego to kilka ruchów myszka...
złego słowa bym nie powiedział, ale

a BB ma wiele ważniejszych spaw nie dogadzać leniwym jednostką
w ten sposób w niegrzeczny co najmniej sposób zakwestionowałeś zdanie części graczy w tym i moje i nie dziw się że dostałeś po łapach.
Jak nie szanujesz innych, nie dziw się że inni nie szanują ciebie.

Connor74
26.11.2013, 20:11
Reasumując powyższe wypowiedzi:

Garenos - jakie lenistwo?? Mamy forum zewnętrzne jak pewnie większość gildii, ale aktywności nie wymusisz. Na forum zintegrowanym mimo woli człowiek zajrzy, poczyta, coś napisze. Czat??? Ok, teraz i tu jak jesteś online, nie zalogowani nie odczytają wcześniejszych wiadomości. Przewaga forum. Mógłbym wiele innych przykładów podać, ale nie wiem czy warto.

tazzplck - trącasz amatorszczyzną i widać, że nie masz pojęcia o grach zespołowych.

RedJul - są osoby, które wiedzą lepiej i choćbyś nie wiem co robił, to i tak ich nie przekonasz. Po prostu wiedzą lepiej.

Mihau_Alu
07.12.2013, 07:50
Bardzo dobry pomysł, jestem jak najbardziej za powstaniem forum gildii z poziomu gry.

Garenos
07.12.2013, 08:20
connor jak masz forum to po co jeszcze jedno ? Niech naprawią błędy które mają a nie żeby jeszcze zajmowali się forum bo jeśli gracze nie wchodzą na twoje forum to napewno nie będą wchodzić na forum które zrobiło bb bo by im sie nie chciało.Zawsze możesz zachęcić ich do wejścia na twoje forum tylko trzeba pomyśleć

Connor74
07.12.2013, 22:15
connor jak masz forum to po co jeszcze jedno ? Niech naprawią błędy które mają a nie żeby jeszcze zajmowali się forum bo jeśli gracze nie wchodzą na twoje forum to napewno nie będą wchodzić na forum które zrobiło bb bo by im sie nie chciało.Zawsze możesz zachęcić ich do wejścia na twoje forum tylko trzeba pomyśleć

A widzisz tutaj jest mały problem, bo forum zewnętrzne, to kolejna strona, witryna, na której trzeba założyć konto, logować się, aby sprawdzić czy są jakieś nowe posty. Poza tym ludzi nie zmusisz do aktywności. Co z tego, ze zarejestrowani są prawie wszyscy z gildii, jak i tak nie ma aktywności.
Forum wewnętrzne, to zupełnie inna bajka. Tutaj od razu widać, czy jest coś nowego, nie wymaga dodatkowej rejestracji i jak pisałem wcześniej na takie forum ludzie zaglądają mimo woli. Z doświadczenia wiem, że więcej ludzi czyta i pisze na takich forach.

Naito
28.12.2013, 15:49
Guards of Diversity również posiada zewnętrzne forum, niestety z aktywnością jest problem. Nikomu się nie chce logować i sprawdzać co zostało napisane. Oczywiście jak najbardziej jestem za wprowadzeniem opcji forum wewnątrz gry, nawet w bardzo uproszczonej wersji.

uteks
28.12.2013, 19:04
nie potrzebne moi koledzy ruwniez glosuja na nie to i ja tak samo

okogi
28.12.2013, 23:56
nie potrzebne moi koledzy ruwniez glosuja na nie to i ja tak samo

pomysl ze jakbys mial takie forum to moze by cie koledzy ortografii nauczyli przy okazji

TomIII
04.02.2014, 20:15
tak!

Młodociany
17.02.2014, 02:18
Bardzo fajny pomysł. Jestem, jak najbardziej za :cool:

http://i42.tinypic.com/2dqmy6c.png

zabojcasłabych
17.02.2014, 15:30
Za***isty plan ;) Connor :)
Daje nie za odkopywanie ;)
Zarcik :D

Connor74
26.02.2014, 19:30
Aktualizacja tematu.

Misiorww
26.02.2014, 21:15
nie, lepiej samemu sobie zrobić forum, czy to na darmowym czy płatnym serwerku

Uranos_old
11.02.2016, 21:08
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 26.02.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos