Zobacz pełną wersję : Gra Generał w Fortecy/Zamku/Wieży
Hakardrag
22.10.2013, 10:04
Rozbijanie obozów wojskowych na Wyspie zabiera nie tylko miejsce pod budowę ale także utrudnia planowanie. Nie wspomnę już o kabarecie jaki jest w momencie powrotu armii z przygody.
Rozwiązanie tego problemu jest niezwykle proste. Proponuję wprowadzenie możliwości przypisywania generałów do Fortecy, Zamku i Wieży jako miejsc postoju armii - w końcu na coś by te budowle sie przydały. jak w przygodach, stacjonowały by tam nasze wojska.
Prostszym rozwiązaniem byłoby "przywiązanie" generała do określonego miejsca na wyspie.
Gienek zawsze wraca na wyspę w to samo miejsce, częściowo rozwiązało by to problem z bałaganem podczas powrotu kilkunastu gienków z przygody.
Piotru70
22.10.2013, 11:33
Racja, w szczególności martwi mnie fakt że wiecznie brakuje miejsca aby automatycznie rozbili się wszystkie gienki, co znowu zabiera cenne minuty.
Hubertus102
02.11.2013, 11:02
Popieram ten pomysł i zapraszam do mojego wątku o grze filmowej.
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32972-Gra-filmowa
Ewentualnie posadzić ich w tawernie, wszak wiadomo, że jak wojsko/generałowe nic nie mieli do roboty to przesiadywali tam w oczekiwaniu na rozkazy :)
Hakardrag
02.01.2014, 11:29
Temat ciągle aktualny i pojawiło się kilka innych pomysłów.
Wydaje mi się że mój pomysł jest najłatwiejszy do zrealizowania i nie ingeruje zbytnio w grę.
Jest to dobry pomysł z uporzadkowaniem dziesiatków namiotów które zabieraja nam miejsce na wyspie. Dodałoby tez sensu stawianiom fortec czy zamków, ale przede wszystkim widze tu rozwiązanie do przyszłego pvp i obrony zajetych terenów gdzie widziałbym opcje stawiania swoich fortec i obsadzania ich garnizonami gildii lub atakowania i burzenia fortec przeciwników.
Jest to proste do zrobienia, bo dorobienie rozwijanej listy generałów po kliknieciu na zamek to chyba żaden problem.
Oczywiście wszyscy generałowie byliby dalej widziani w gwieździe, ale dodatkowo każdy mialby "swoje" miejsce w fortecy/zamku.
edit:
na szybko zrobilem rysunek aby pokazac ze to calkiem pasuje do juz istniejacych profili budynków, tak bym to widział:
http://imageshack.com/a/img593/7099/gf9m.png
pojawiaja sie pomysły o możliwości przydzielania wojsk generałom bezpośrednio w gwieździe, co tez by rozwiązywało problem z ich rozstawianiem
Nimphaea
10.01.2014, 22:39
No mogliby w jakimś domku siedzieć. Wieczne balangi w obozowiskach szkodzą ich zdrowiu, nie to co na zamkach i w rezydencjach. Chociaż w zamkach podobno są straszne przeciągi. :P
Młodociany
10.01.2014, 23:16
Już widzę radość na twarzach moich generałów po otworzeniu menu gwiazdy, ochoczo przepijających w tawernie cały żołd, po ciężkich, zaciętych i krwawych bitwach. Świetny pomysł. :cool:
http://i42.tinypic.com/2dqmy6c.png
no fajnie , a jak ktos nie ma zamku ??? to co ??
myslcie o wszystkich a nie o sobie ...
problem z generalami jest niestety obecny , znam goscia co ma 30 gienkow i co ??? na sobie wsadzic na wyspe 10 zamkow ??? bez sensu
wystarczy by dali mozliwosc ladowania gienkow w gwiezdzie i zalatwi to sprawe .... albo niech laduja w miejscach nie sluzacych pod zabudowe , gdzies w lasach ...
Młodociany
11.01.2014, 00:07
Zapewne zamek został podany jako jeden z przykładów. Zdaje się, że akurat tawernę mają wszyscy, ale równie dobrze gamonie mogą zwyczajnie chować się do menu gwiazdy. W Każdym bądź razie nie zmienia to faktu, ze pomysł jest trafiony.
http://i42.tinypic.com/2dqmy6c.png
Boskicom
11.01.2014, 10:11
znam goscia co ma 30 gienkow i co ???
Chłopcze przestań kozaczyć i zejdź na ziemie, 30 generałów, chyba 20 chciałeś powiedzieć.
no fajnie , a jak ktos nie ma zamku ??? to co ??
myslcie o wszystkich a nie o sobie ...
problem z generalami jest niestety obecny , znam goscia co ma 30 gienkow i co ??? na sobie wsadzic na wyspe 10 zamkow ??? bez sensu
Troche ograniczyłes swe spojrzenie na sprawę.
Jak ktoś nie ma zamku/wiezy /fortecy to gra tak jak dotąd. Wszyscy początkowi gracze tak samo, rozstawialiby garnizony normalnie jak dotąd zajmujac miejsce na wyspie. Nikt nie każe wszystkich generałów upychać w zamkach, możesz część trzymac na polu albo w gwieździe tak jak teraz
Pomysł ok, aczkolwiek na ten cel przeznaczyłbym koszary, albo jakąś warownię.
Chłopcze przestań kozaczyć i zejdź na ziemie, 30 generałów, chyba 20 chciałeś powiedzieć.
A jaki problem mieć 30? Sam mam 21.
jesli chlopcze nie masz nic do powiedzenia konstruktywnego to sie nie wypowiadaj ... 32 dokladnie ma znajomy , fakt ze sporo zainwestowal nie zmienia faktu ze tyle ma a to tylko jeden ktorego znam ... ja osobiscie liczac wszystkich mam 18 i jeszcze 2wa moge normalnie kupic , co tez sprawia problemy ...
Dla mnie w ogóle nie musieli by rozbijać obozu na wyspie ! wystarczy ikonka w menu gwiazdy
Boskicom
11.01.2014, 18:34
jesli chlopcze nie masz nic do powiedzenia konstruktywnego to sie nie wypowiadaj ... 32 dokladnie ma znajomy , fakt ze sporo zainwestowal nie zmienia faktu ze tyle ma a to tylko jeden ktorego znam ... ja osobiscie liczac wszystkich mam 18 i jeszcze 2wa moge normalnie kupic , co tez sprawia problemy ...
Bredzisz, sam napisałeś że masz 18 i możesz kupić jeszcze 2, to jakim cudem ten twój znajomy ma 32?? Ilość zainwestowanych pieniędzy niema nic do tematu, czy chcesz mi powiedzieć że rozmnażają mu się generałowie bo klejnoty kupuje???
Bredzisz, sam napisałeś że masz 18 i możesz kupić jeszcze 2, to jakim cudem ten twój znajomy ma 32?? Ilość zainwestowanych pieniędzy niema nic do tematu, czy chcesz mi powiedzieć że rozmnażają mu się generałowie bo klejnoty kupuje???
szłomów można mieć tylu na ilu cie stać.
w wersji pudełkowej był generał, jego chyba można było mieć tyle ile sie kupiło pudełek?
Boskicom
11.01.2014, 20:33
szłomów można mieć tylu na ilu cie stać.
Jeśli masz na myśli „Generał Szlom” to powinieneś powiedzieć „można było mieć” bo przecież nie ma obecnie możliwości kupienia go, gram tylko rok jeśli można było ich kupować bez ograniczeń to zwracam honor.
Galmachar
11.01.2014, 20:51
Jeśli masz na myśli „Generał Szlom” to powinieneś powiedzieć „można było mieć” bo przecież nie ma obecnie możliwości kupienia go, gram tylko rok jeśli można było ich kupować bez ograniczeń to zwracam honor.
Również niedawno było pudełko z najazdem wikingow a razem z nimi był generał pień - 220, też bez ogarniczeń
Jak ktoś ci sprzeda, kod który zawiera szłoma, nadal możesz go użyć.
Dodatkowo, tamto pudełko zastąpiono nowym, w którym znajduje się generał pień (220).
Hakardrag
18.08.2015, 09:39
Przypominam jeszcze raz ten stary pomysł do szybkiej realizacji przez BB - zwłaszcza teraz po wprowadzeniu PvP i planowanych zmianach XXL.
Będą trzy rodzaje armii i kilkudziesięciu generałów dla których praktycznie nie ma już miejsca... no i wreszcie budowle wojskowe nie były by tylko ozdobą. Dodał bym jeszcze upgrade tych budowli połączony z ilością generałów możliwych do umieszczenia :)
YAHIKO_FX
18.08.2015, 16:46
Możesz ich trzymać w gwieździe, na czas załadowania jednostek stawiasz garnizon i jedziesz z każdym tak garnizonem po kolei. Nowa wyspa w lewym donym rogu pozwoli na wiecej miejsca dla nich, niestety na testowym jest tylko za klejnoty do odblokowania.
browar69
19.08.2015, 08:13
Po co nowe budynki? Generałowie powinni siedzieć w dni robocze w barakach, a w weekendy i święta w tawernie.
Hakardrag
19.08.2015, 09:14
Po co nowe budynki? Generałowie powinni siedzieć w dni robocze w barakach, a w weekendy i święta w tawernie.
Nie chodzi o nowe budynki tylko o wykorzystanie tych co już są: Mroczna Forteca, Biały Zamek czy Wieża Wiedźmy. Ja bym poszedł jeszcze dalej. Po upgradzie tych budynków można by było w nich szkolić odpowiednich generałów - tylko tam, nigdzie więcej :)
Uranos_old
15.02.2016, 22:37
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 19.08.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos