PDA

Zobacz pełną wersję : Nieporpawna kolejność fal

Althair
15.10.2013, 20:24
Wysyłam 3 fale. Najpierw do walki wchodzi 1 fala, i 2 generałów w poprawnej kolejności(w odległości 2 chorągiewek) dochodzi do obozu. Potem generał z drugiej fali jest pominięty i wchodzi do walki generał z 3ciej fali. Naturalnie skutki są opłakane.

jest to ewidentny błąd gry - niepoprawne kolejkowanie generałów oczekujących na swoją turę.

Piszę to jako ostrzeżenie, a ticket poszedł.

krotos666
15.10.2013, 22:24
Skoro jest to błąd to gdzie jest napisane jak jest poprawnie?

Na testowym atakowałem raz 3 falami - Szybki - Weteran - Major,
Weteran i Major weszli do obozu zanim Szybki skończył walkę.
A walczyli - Szybki - Major - Weteran.

Więc skąd masz informacje jak powinny walczyć, czy czasami sami (gracze) ich nie ustaliliśmy?
A jak masz link do tej informacji to zapodaj, bo sam jestem ciekawy.

cornflakes
15.10.2013, 22:47
logicznym by było, gdyby kolejność atakowania była taka sama jak kolejność wejścia do obozu. ale racja, nigdzie tego nie napisano ;p

tez mi się zdarzyło przejechać na falach, ba! nawet podczas ataku na dwie fale :) głownie gdy gra stawała w miejscu, kosmiczny lag terefere, w raportach niewłaściwa kolejność, i połowa armii w piachu ;p

Van-de-Lord
15.10.2013, 23:03
No właśnie też chyba nie widziałem takiej informacji, może generałowie grają w kamień-papier-nożyce i tak decydują kto teraz będzie atakował.

Duszysko40
15.10.2013, 23:08
kolejnosc w raportach zawsze jest zla..ale ataki u mnie przynajmniej w dobrej kolejnosci..widze juz 3 -4 watek o pochrzanieniu sie atakow na kilka fal wiec cos w tym musi byc:(