Zobacz pełną wersję : halloween/gra - problemy
bartm1234
15.10.2013, 09:35
Nie wiem jak u Was ale na mojej wyspie mam straszne lagi.
Ile można powtarzać te same błędy. Podobno BETA już się zakończyła a moim zdaniem jest gorzej...
Ile może być problemów z premiami, lagami, zliczaniem/naliczaniem itp.
Nie mówię już o kolekcjach których trzeba szukać z lupą na wyspie.
Poprawy wydajności nie widać jest tylko jej spadek i oczywiście
Co do samego Halloween event jak event :) fajnie że jest :D nowość Golem - można go "ubić" surowcami - to mi nie przeszkadza ale co z dyniami? do tej pory znalazłem ich może 15 na swojej wyspie i są tak małe że nawet lupa czasami nie pomaga i w kilka osób musi szukać.
Dlaczego dyń nie ma w każdej z przygód? czemu nie za dodatkowych zadań gdzie można zdobyć dynie????
Panowie i Panie z BB słabo... nie mówię że w weekend co chwila wywala serwery czatu...
a na dokładkę mamy 100% wiecej klejnotów. No nie za taką jakość gry na pewno ich nie kupię, szkoda bo w innej sytuacji napewno bym się skusił.
Proszę o nie kasowanie tego posta, wyraża on mój pogląd na jakość gry.
Van-de-Lord
15.10.2013, 10:48
Nie ma zadań bo możesz bić golema aż Ci sie znudzi :P A dynie na wyspie są w ramach kolekcji i nie wiem czemu potrzebujesz lupy, ja szukam na standardowym zoomie i jakoś znajduję (czasem 1-2 zostaje).
SzczurzyWładca
15.10.2013, 11:32
jak zostaje 1-2 to się prosi o pomoc w gildii, mi np lepiej szuka się u kogoś :)
Duszysko40
15.10.2013, 12:24
Ile można powtarzać te same błędy. Podobno BETA już się zakończyła a moim zdaniem jest gorzej...
Co do samego Halloween event jak event :) fajnie że jest :D nowość Golem - można go "ubić" surowcami - to mi nie przeszkadza ale co z dyniami? do tej pory znalazłem ich może 15 na swojej wyspie i są tak małe że nawet lupa czasami nie pomaga i w kilka osób musi szukać.
Dlaczego dyń nie ma w każdej z przygód? czemu nie za dodatkowych zadań gdzie można zdobyć dynie????
Panowie i Panie z BB słabo... nie mówię że w weekend co chwila wywala serwery czatu...
a na dokładkę mamy 100% wiecej klejnotów. No nie za taką jakość gry na pewno ich nie kupię, szkoda bo w innej sytuacji napewno bym się skusił.
Zupa jest za słona..generalnie..a przyciąganie ziemskie za duże nie można latać ..choć podobnież...gdyby miała skrzydła..
To jest tak łatwy i prosty event ze już chyba łatwiej i prościej sie nie da...jesli ci sprawia trudności..sorry..masakra jakaś
bartm1234
15.10.2013, 13:01
Chyba nie zrozumieliśmy się
Chodzi o to iż gra nie działa poprawnie, wieczne lagi, problemy z naliczaniem.
Czemu ciągle trzeba robil relog żeby wszytko było jak należy...
Piotru70
15.10.2013, 13:32
Lagi są w każdej grze. No chyba ze mowa tutaj o grze typu travian to tam nawet nie ma kto obciążać serwer gdyż nikt w to już chyba nie gra.
Ciągle robić relog? Chyba czas najwyższy zainwestować w szybszy internet.
Co do kasy wydawanej na grę. Nikogo to nie boli. BB też nie płacze nad pieniędzmi których jeszcze nie zarobili. Gdyż w tym momencie na pewno ktoś wysyła sms. Tak więc twoje lamenty mało przykuwają oko.
Angelkaxd
15.10.2013, 13:56
Lament nie ma sensu, Ci co chcą kupić klejnoty i tak je kupią. Ja mam Internet 10mb ( mieszkam na wsi i więcej się nie da) i bardzo dobry jakościowo komputer, także lagi mnie dopadają w sobotę i w niedzielę w godzinach popołudniowych jedynie. Wg mnie jest to do wytrzymania, a Settlers tak jak każda inna gra ma odpowiednie wymaganie sprzętowe.
co praWda nie pogardzilabym szybszym serwerem ze strony bb ;d
Piotru70
15.10.2013, 16:43
No to ja nie mam lagów. Może jedynie sporadycznie zdarzy się ze wysyłanie geo lub odkrywcy po skarb nie od razu się załapie i muszę odczekać kilka sekund. Internet mam 2mb/s a na wifi wisi jeszcze laptop i dwa telefony. Więc nie wiem co ty masz za neta. xD
Chciałbym jeszcze dodać, internet internetowi nierówny.
Pozwolę sobie napisać co nie co .
Zgadzam się z Tobą co do jakosci gry , ja mam to samo od dłuższego czasu , znikająca kolejka , kosze podczas buffowania nie zawsze zalicza , po prostu niektóre czynności trzeba dublować , to tak wygląda jakby się strona odświeżała czy coś takiego , na ułamek sekundy gra jakby się zatrzymywała co widać po grafice . Mam 50-ty level , wiadomo dużo budynków itp. , w gildii graczom z niższym levelem nie robi się coś takiego . Do tego doszło jeszcze kompletnie żle naliczane ilości koszy .
BB Xaar dał komunikat dzisiaj , cytuję :"Wersja z poprawionym wyświetlaniem cyfr trafiła dziś na niemiecką wersję gry (zgodnie z planem cotygodniowych konserwacji). Wygląda na to, że wersja ta rozwiązała również utrudnienie związane z zadaniem "Długie łuki".
Bardzo proszę o jeszcze trochę cierpliwości - ta sama wersja gry trafi na polskie serwery już w najbliższy czwartek."
Nie rozumiem dlaczego trzeba tyle czekać , można było zrobić dodatkową konserwę . Założę się że gdyby błąd dotyczył np. braku możliwości wejścia do sklepu byłoby to naprawione natychmiast , wiadomo klejnoty ....
Co do kolekcji nie zgadzam się z Tobą , fakt jest to uciążliwe , ale nikt nie musi tego szukać , ja to co widzę to klikam , a resztę zostawiam i już .
Co do dyń , dynie nie zawsze wyskakują , ale widoczność ze względu na ich kolor jest niezła .
Jakby były dynie dostępne we wszystkich ogólnodostępnych przygodach byłoby za prosto moim zdanie , nie mówiąc już że całkiem rozwaliło by to rynek .
Co do prędkości netu , to nie ma on tutaj nic do rzeczy ja mam 30 mb/s z UPC , a gra chodzi fatalnie .
Odsyłam też do tego wątku http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32171-Konserwacja-29.08.2013-d%C5%82ugie-%C5%82uki/page7
AndyKozakow
15.10.2013, 18:39
nie wiem co ma szybkość łącza do jakości grania...
ping się liczy a nie łącze
polecam speedtest.pl
można mieć 100mb i ping 200 i w nic nie pograć a można mieć 2mb i śmigać w każdą gre online
ja mam tylko 8mb i ping 13 bez lagów
kiedyś miałem nawet ping 2...ale teraz podłączyli sporo osób i "spadło" chociaż i tak jest genialnie
w wocie mam 30-40 i gra się bezproblemowo a graficznie gra wygląda bajecznie w porównaniu do setów
Dlatego napisałem że prędkośc nie ma tu nic do rzeczy , ja mam ping 35-45 , także dobry , ale wina całej sytuacji leży po stronie usługodawcy tejże gry , a nie naszej jako klientów .
Piotru70
15.10.2013, 19:45
ja mam ping 54 i nie mam lagów... ileż razy można tłumaczyć to samo...
jarekpolak1
15.10.2013, 19:55
[WYCIĘTE] w te gre .przez te lagi poszlo si do piachu kilkuset puszkarzy i elitarnych ....duzo rzeczy kupowalem za klejki zeby wybudowac wojo a tu taka kupa przez te lagi .to do h.ja nie podobne zeby takie rzeczy sie dzialy w grze w ktorej namawiaja roznymi promocjami do zakupu klejek. gra dziala słabo gra ma wiele bledow
[WYCIĘTE] w te gre .przez te lagi poszlo si do piachu kilkuset puszkarzy i elitarnych ....duzo rzeczy kupowalem za klejki zeby wybudowac wojo a tu taka kupa przez te lagi .to do h.ja nie podobne zeby takie rzeczy sie dzialy w grze w ktorej namawiaja roznymi promocjami do zakupu klejek. gra dziala słabo gra ma wiele bledow
Bardzo dużo wniosłeś w dyskusję , gratulacje .
Piotru70
15.10.2013, 20:17
Przynajmniej próbował :D
Van-de-Lord
15.10.2013, 22:59
Parafrazując Piotru: ping pingowi nie równy, to ze sobie ktoś ping sprawdza na speedtedt to nie znaczy ze taki sam się ma w połączeniu z grą, trzeba pingować swój serwer gry