Zobacz pełną wersję : Golem
Wojcimierz
11.10.2013, 01:48
Witam.
Mam takie małe zapytanie - Marmury (nie mam pojęcia dlaczego ktoś tak nazwał kulki do procy ale mniejsza z tym) zostały w magazynie prowiantu opisane jako przeszkoda (zapora), o którą golemy POTYKAJĄ SIĘ. Na swojej drodze. W jaki sposób te tam golemy się poruszają. I po której ich stronie stawiać te zapory (marmury? - brawa dla tłumacza?). A tak z czystej ciekawości - w jakich porach dnia lub nocy można zaobserwować poruszanie się golema?
Ojezuniu
11.10.2013, 03:04
Słuchaj, musisz specjalną komendę napisać na czacie. W tedy on się zdenerwuje, będzie biegał po całej wyspie, niszczył drzewa, skały, kopalnie, (mi zniszczył jednego kamieniarza) i w tym momencie uaktywni się opcja rzucania kulek, taka mini gierka zręcznościowa. Gdy golem się przewróci (pewnie w tym momencie zniszczył kamieniarza więc uważaj) pojawia się kolejna mini gierka, teraz wiążesz go linami. Jak już będzie leżał na ziemi to kolejna mini gra polegająca na dokładnym jego ugaszeniu, I w taki sposób pokonujesz golema.
btw. jest dokładny opis pokonania golema w poradniku developera istnieje też serwer testowy...
Wojcimierz
11.10.2013, 03:22
Dzięki za zainteresowanie i odpowiedź. Mama powiada,że przy ilorazie inteligencji w wysokości 50 jestem gorszy od pudla (ale jak widać nie jest to najgorsze co mogło mnie spotkać) i zasadniczo nie powinienem wydawać artykułowanych dźwięków (a jednak) a jednak twój przekaz był tak prosty...
btw. gdyby opis był dokładny nie zadawałbym pytań na poziomie średnio rozwiniętego szympansa...
Akiliana
11.10.2013, 15:11
Ponoć jest opcja dobicia golema bez użycia wiader z wodą.
Bartolini183
11.10.2013, 16:04
ale mi ten MARMUR tylko mi wysyła do serca
Duszysko40
11.10.2013, 16:14
i tak ma byc pozniej klikasz na golemie rzeczone serca:)
Bartolini183
11.10.2013, 16:21
i co trzeba wpisać na czacie
Duszysko40
11.10.2013, 16:35
i co trzeba wpisać na czacie
że ke????????????
klikasz na golema i zuzywasz na nim serca..
Akiliana
12.10.2013, 01:11
Bartolini ! Na czacie to musisz wpisać takie coś co by golem się porządnie zdenerwował, wtedy go ruszy z miejsca. Np "golemie ty brzydka mordo" albo "golemie kij ci między pośladki". Zobaczysz jak zacznie Cię gonić po całej wyspie. Co dalej to opisał już wyżej Ojezuniu. Kiedy golem już będzie leżał związany to celem oszczędzenia wody zabierasz się za picie piwa. Ilość piwa zależy od poziomu golema a jakość piwa od Twoich kubków smakowych i zasobności portfela. Następnie, kiedy piwo zacznie czynić swoje, stajesz okrakiem nad tym golemem i oddajesz na niego produkt pary Twoich nerek, aż do opróżnienia pęcherza.Golem zgaśnie i masz z go z głowy. Jak nie padnie bo za mało wypiłeś to i tak popełni samobójstwo z powodu zniesmaczenia Twoim postępowaniem.
Bartolini ! Na czacie to musisz wpisać takie coś co by golem się porządnie zdenerwował, wtedy go ruszy z miejsca. Np "golemie ty brzydka mordo" albo "golemie kij ci między pośladki". Zobaczysz jak zacznie Cię gonić po całej wyspie. Co dalej to opisał już wyżej Ojezuniu. Kiedy golem już będzie leżał związany to celem oszczędzenia wody zabierasz się za picie piwa. Ilość piwa zależy od poziomu golema a jakość piwa od Twoich kubków smakowych i zasobności portfela. Następnie, kiedy piwo zacznie czynić swoje, stajesz okrakiem nad tym golemem i oddajesz na niego produkt pary Twoich nerek, aż do opróżnienia pęcherza.Golem zgaśnie i masz z go z głowy. Jak nie padnie bo za mało wypiłeś to i tak popełni samobójstwo z powodu zniesmaczenia Twoim postępowaniem.
Jak podajecie takie tipsy to dodawajcie spoiler. Popsuliście mi zabawę, żeby samemu do tego dojść.
Bartolini183
12.10.2013, 12:59
a jak sie robi kolejne golemy ???
Duszysko40
12.10.2013, 13:06
jesli zaliczysz zadanie po ubiciu golema pojawi sie nastepny.najpierw w zadaniach musisz zakonczyc owe zadanie . (po ubiciu oczywiscie 1wszego golema)..po ubiciu kolejnego ..tak sam itd itd itd
Bartolini183
12.10.2013, 13:53
a ile jest tych golemuw ???
Piotru70
12.10.2013, 13:56
10