Zobacz pełną wersję : brak szybciej wydobywanych zloz zlota
na ok. 50 prób ulepszony geolog ani razu nie znalazł mi szybciej wydobywanego złoża złota, mimo że ma na to 45% szansy, raczej mało prawdopodobne, że jeszcze nie trafił :eek: , to raczej jakiś bug.
ma ktoś podobną sytuację?
Masz pecha, albo źle patrzysz:)
O tym, że dane złoże jest szybsze dowiadujesz się po wybudowaniu kopalni, nie wcześniej.
Mało tego, zaraz po wybudowaniu pokazuje że to zwykłe złoże a po pewnym czasie, że szybsze - wiem to z własnego doświadczenia.
anael6669
07.10.2013, 00:18
Tak samo było z miedzią, aż kilka osób tego nie zgłosiło- dopiero jak ludzik doszedł do kopalni i zaczął prace było widać, czy szybka, czy wolna..
romsheff
07.10.2013, 00:59
Masz pecha, albo źle patrzysz:)
O tym, że dane złoże jest szybsze dowiadujesz się po wybudowaniu kopalni, nie wcześniej.
Mało tego, zaraz po wybudowaniu pokazuje że to zwykłe złoże a po pewnym czasie, że szybsze - wiem to z własnego doświadczenia.
Mam znalezione złoże złota - po najechaniu wskaźnikiem pojawia się napis "solidne stemple w kopalni złota", czyli bez wybudowania kopalni wiem, że może ono być szybciej eksploatowane.
Duszysko40
07.10.2013, 01:25
pomiedzy może a na pewno jest roznica...niestety
ThePeper
07.10.2013, 08:58
Tak jak pisze romsheff.
U mnie jest podobobnie jeśli pisze że są solidne stęple to kopalnia zawsze jest szybka.
Nie muszę stawiać kopalni aby się o tym dowiedzieć.
Kranderga
07.10.2013, 09:22
Jeśli złoże miedzi jest wolne (nie ma ikony solidnych stempli) to stawiam kopalnie i zaraz ją burzę, i ponownie wysyłam geologa.
Mój rekord ciąg to 15 złóż bez stempli, ale sumarycznie wychodzi około 50 %.
Van-de-Lord
07.10.2013, 11:20
ja mam 1 szybką na jakieś 40-50 poszukiwań