Zobacz pełną wersję : [Dyskusja] Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie
Temat główny: Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32646)
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania. :)
Hakardrag
04.10.2013, 15:45
Dobry pomysł spełniający nasze oczekiwania co do indywidualnego modelowania wyglądu naszej wyspy macierzystej.
Przydał by sie także kopacz który zasypie zbędne kanały wodne i leśnik który wyrwie niepotrzebne chwasty / drzewa .
Coś czuję, że będzie płacz pewnej grupy graczy, że takie rozwiązanie godzi w ich interesy, bo nie będą mogli w pełni wykorzystać tego co dostaną.
Moim zdaniem ciekawie się zapowiada, ale wyjdzie w praniu jak to będzie z tymi bombowymi premiami :)
No wszystko fajnie ale nadal lepiej by było wykarczować te drzewa :P no i kiedy jakas informacja odnosnie PVP sie pojawi :)
Angelkaxd
04.10.2013, 16:01
Nooo ciekawa zapowiedź, słyszałam ploteczki wcześniejsze na ten temat i patrz STAŁO SIĘ ;)
Mam nadzieję, że to nie zostanie spieprzone.
Ale ja bym chciała gościa, który mi wystnie niepotrzebne drzewa, te które stoją sobie od tak pojedynczo zajmując miejsce i blokując najlepsze ustawienie budynków ;)
Angelkaxd
04.10.2013, 16:03
A jeszcze takie pytanko, gdyż w pamiętniku tego nie zamieściliście.
Co z tym, kiedy wyburzę skałę, ale jednak będę chciała przywrócić poprzedni stan rzeczy, będzie istniała taka możliwość?
Nie mówię, że to o mnie chodzi ale widzę już płacz ludzi, którym jednak się odwidzi.
Angelkaxd, nie będzie się dało przywrócić usuniętych formacji skalnych. :)
mbakugan
04.10.2013, 16:12
To nie lepiej dodać jakąś dodatkową wyspę?
RAINBOWdragon
04.10.2013, 16:12
Musimy tez naciskac na to by dalo sie WYSPE ODKRZACZYC !!!!! oczywiscie tak jak z gowrami nie wszytkie ale czesc tez jest wazna .Drzewa naprawde wcinaja sie w rozbudowe i utrudniaja rozstawiane budynkow
A co z pomniejszymi rzeczami, które także zajmują miejsce na wyspie. Jakieś krzaki, paprocie itp. ?
Duszysko40
04.10.2013, 16:14
bdb pomysł ale jak pojdziecie za ciosem i jeszcze 1dna lub dwie premki na krzaki i drzewa..wtedy boomba:)))
Filip-Max
04.10.2013, 16:15
Widzę prawdziwa ofensywa BB
"Premie (...) będzie można zdobyć nie tylko poprzez wykonanie kilku misji, ale również w Sklepie w grze (kategoria "Czarny rynek")."
Kolejny bezczelny sposób na wyciągniecie klejnotów - tzn. pieniędzy - z graczy!
"Premie (...) będzie można zdobyć nie tylko poprzez wykonanie kilku misji, ale również w Sklepie w grze (kategoria "Czarny rynek")."
przecież nikt Ci nie każe ich kupować...
w większości takich gier płaci się za ułatwienia...
pomysł dobry. także przychylam sie do pomysłu stworzenia premii "odkrzaczania"
Blubetoh
04.10.2013, 16:19
nie chcesz nie kupujesz ale jak zechcesz masz możliwość :)
Dla mnie super sprawa :D
Jeszcze tylko coś na drzewka i będzie bajka na wyspie :D
Pozdrawiam
Angelkaxd
04.10.2013, 16:20
BB_Xaar4 kolejne ważne pytanie z mojej strony, czy ów premie będą zdatne do handlu?
Duszysko40
04.10.2013, 16:20
Znowu wam źle..masakra..pewnie wszystko mają rozdać za free..podobnie było z kolekcjami (a one przecie są za free) na początku rwetes straszliwy(bo za free ale poszukać trzeba straszliwie cięęęęężko..)..
BB miało kolekcje stawiać wielkości minimum mrocznej fortecy..a najlepiej to wam bez wysiłku do gwiazdy od razu przesyłać..:P
Angelkaxd, ilość tych premii będzie limitowana, a więc handel nimi nie będzie możliwy. Tak przynajmniej zakłada obecny plan. :)
Super pomysł, ale dobrze by było gdyby materiały z rozbiórki dało sie pozyskać choćby w części :-). Góry przecież zbudowane są z kamieni, marmuru że o granicie nie wspomnę. Brak możliwości ich pozyskania z usuniętej góry czy rumowiska to trochę niegospodarne działanie :D
twigbamboo
04.10.2013, 16:24
fajny pomysł. ja tam szkoliłbym lepiej płetwonurków i hops do wody po dary głębinowe.
Ich motto brzmi: Jeśli dana funkcja zagraża finansom to należy ją wyeliminować*
*patrz rozpiska [tab.1] - spis powodów, [str.28] - "Na dobrego Wujka"
Hajs się musi zgadzać
Priorytetem powinno być:
1. Sortowanie: Gwiazda
2. Mnożnik produkcji: koszary / prowiant
3. Kolejkowanie: Introligator
..to wprowadzają usuwanie kamyków za hajs = więcej miejsca na rozbudowę = więcej sprzedanych patentów = jeszcze więcej hajsu.
Zbliżamy się powoli do sytuacji, gdzie za logowanie trzeba będzie płacić
Filip-Max
04.10.2013, 16:28
Znowu wam źle..masakra..pewnie wszystko mają rozdać za free..podobnie było z kolekcjami (a one przecie są za free) na początku rwetes straszliwy(bo za free ale poszukać trzeba straszliwie cięęęęężko..)..
BB miało kolekcje stawiać wielkości minimum mrocznej fortecy..a najlepiej to wam bez wysiłku do gwiazdy od razu przesyłać..:P
Tego nie napisałem, czytaj proszę uważnie.
Gram trochę dłużej od Ciebie i widzę jak ta gra zmienia się na gorsze. Kiedyś i tak klejnoty wszyscy kupowali, by zdobyć weterana lub rezydencje/inne budynki.
Teraz jednak prawie każda nowość dostępna jest za klejnoty. Niedługo będziesz musiał zapłacić, żeby kopalnię odnowić.
KARCZOWANIE -- byloby nawet przyjemniejsze ... bo sa miejsca gdzie 1 drzewo blokuje wszystko dookola ..a i tak drwale tam nie chodza ... ale widze ze idziemy powoli do przodu .... do tego przydaloby sie przenoszenie budynow o pol pola , bo poki co musze dac silos w inne miejsce by o pol pola go przesunac a to sa podwojne koszta ...na 5tym poziomie wcale nie male
pozdr
Teoretycznie można też dodać odzyskiwanie części materiałów z przeprowadzonych prac. Kamień, drewno, lub dodanie nowych kopalń, jeżeli będziemy mogli usunąć tylko część jakiegoś pasma górskiego. Ale to tylko luźny pomysł. Jak tego nie będzie, to też będzie dobrze :D
Duszysko40
04.10.2013, 16:32
Tego nie napisałem, czytaj proszę uważnie.
Gram trochę dłużej od Ciebie i widzę jak ta gra zmienia się na gorsze. Kiedyś i tak klejnoty wszyscy kupowali, by zdobyć weterana lub rezydencje/inne budynki.
Teraz jednak prawie każda nowość dostępna jest za klejnoty. Niedługo będziesz musiał zapłacić, żeby kopalnię odnowić.
Nie zgadzam się kolekcje a co się z nimi wiąze np premia x3 na koszary ktora była tylko w ofercie limitowanej za klejnoty możesz teraz uzyskać za free.ani klejnota nie wydajesz.
Następna rzecz to star coinsy..nic wspolnego z klejkami nie maja a wręcz przeciwnie mozna nabyć i wetka..i szybkiego.. ..oprocz tego będzie mozna za nie klejnoty nabyć nie jest tak jak piszesz..
jedno ale jeśli z testowego na nasze serwy wejdzie ta możliwość w podobnym stanie..naturalnie.
Kolekcje weszły więc może i star coinsy..
Angelkaxd
04.10.2013, 16:33
Ja bardzo przepraszam, ale czy fasolkowa nowość w jakimś calu jest dostępna za klejnoty? Wydaje mi się, że nie, chyba, że coś przeoczyłam.
A czy kolekcje są związane z klejnotami? Tu akurat BB poszło nam na rękę i stworzyło premię x3 na koszary o którą tak marudziliśmy.
PS. BB_xaar błagam Cię, wypowiedz się w tym wątku. <<klik>> (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32634-Nagroda-za-ci%C4%85g-przyg%C3%B3d-Bajkowych/page2)
Przecież powstają rzeczy dostępne za klejnoty i te dostępne za surowce, które sami zdobędziemy w grze. Te za klejnoty mają zapewniać przypływ gotówki BB, a te "normalne" mają zadowalać graczy i trzymać ich cały czas przy grze, aby wydawali kasę na te rzeczy dostępne za klejnoty.
Angelkaxd
04.10.2013, 16:38
Priorytetem powinno być:
1. Sortowanie: Gwiazda
Nie zdziwi mnie to jak niedługo chowanie surowców do gwiazdy przestanie mieć miejsce, a wiele czynników na to wskazuje ;) Także na to nie ma co liczyć ;p
Filip-Max
04.10.2013, 16:39
Nie zgadzam się kolekcje a co się z nimi wiąze np premia x3 na koszary ktora była tylko w ofercie limitowanej za klejnoty możesz teraz uzyskać za free.ani klejnota nie wydajesz.
Następna rzecz to star coinsy..nic wspolnego z klejkami nie maja a wręcz przeciwnie mozna nabyć i wetka..i szybkiego.. ..oprocz tego będzie mozna za nie klejnoty nabyć nie jest tak jak piszesz..
jedno ale jeśli z testowego na nasze serwy wejdzie ta możliwość w podobnym stanie..naturalnie.
Kolekcje weszły więc może i star coinsy..
Co do kolekcji, masz rację.
Gwiezdne monety to inna bajka: mają one zatrzymać graczy, którzy mają 50lvl od roku.
A co powiesz na temat Premium? Nowych przygód wyłącznie za klejnoty? (Kiedyś każdą przygodę mógł przynieść grubas)
Angelkaxd
04.10.2013, 16:41
Ten wątek chyba był stworzony do czego innego.
Tylko pytanie jak to bedzie wygladalo w praktyce... Bo jesli popatrzec po mapie, tego typu pojedynczych skal jest dosc malo. Chyba, ze te "duze" (przy zlozach) przerobia na iles tam mniejszych, ktore bedzie mozna wyburzyc. Oby to sie nie skonczylo rokiem czekania i kupa halasu o doslownie pare dodatkowych miejsc :)
No i fakt, zdecydowanie lepsza bylaby mozliwosc usuniecia lasow. Albo z grubej rury - dodatkowe sektory, niech sobie beda w cenie kopalni klejkow... I tak sie ludzie polasza :)
RAINBOWdragon
04.10.2013, 16:52
Beszczelny to jest gracz ktory nie ROZUMIE iz gra w gre nad ktora siedzi grupa osob i ja tworzy dla takich typkow jak TY.Zycze tobie bys tez pracowal za darmo i byl ,,opluwany ,,
Ja dodałbym, szukanie przedmiotu w gwiazdce tak jak na handlu, wspólny magazyn gildii(oczywiście z odpowiednimi zabezpieczeniami przeciw oszustami), przypakowany magazyn z pojemnością 50k(choćby limitowany za klejnoty), możliwość odkrycia dodatkowych wysepek na mapie głównej z miejscami, możliwość przenoszenia magazynów, zastąpienie flasha nowszą i technologią HTML5. Chwilowo nie mam więcej pomysłów.
Byłbym za opcją odkrzaczania wyspy tak jak mam to miejsce w "prawdziwych" settlersach.
Zbliżamy się powoli do sytuacji, gdzie za logowanie trzeba będzie płacić
Podpisalbym sie obiema rekami pod petycja, zeby za posty na forum trzeba bylo placic.
Iorweth-
04.10.2013, 17:13
Ciekawy pomysł, ale myślę że to dużo nie wniesie.
Gra się ciągle rozwija tak? Wchodzą coraz to nowe budynki, wprowadzą wyburzanie skał i po pół roku znowu będzie mało miejsca na kolejne nowości.
Lepiej by było stworzyć drugą wyspę, to by rozwiązało problem z miejscem na kolejne dwa lata gry.
Np.
Aby znaleźć taką wyspę należało by przygotować się do wyprawy(bardzo duże zapasy jedzenia, fragmenty map i odpowiednia ilość funduszy na wyprawę)
Wyspa oczywiście powinna być odpowiednio przygotowana do obrony przed najeźdźcami :) Tak żeby nie podbić ją w dwa dni, ale żeby to zajęło co najmniej miesiąc nawet tym najlepszym graczom.
Do takiej wyspy można by wprowadzić coś zupełnie odmiennego, typu normalnych settlersów na PC, nie tylko my możemy atakować ale także te wrogie obozy z powrotem mogły by zdobyć utracone włości.
To by było dużo CIEKAWSZE od dotychczasowych przygód :)
AlienRajder
04.10.2013, 17:16
Witam
Chyba niedawno pisałem o niwelowaniu terenu. :)
Ruch w dobrą stronę. Dobrze.
Następne kroki:
- Odkrzaczanie
- Przesuwanie kolejności produkcji: koszary / magazyn prowiantu
- Kolejka, choćby 2-3 miejscowa u Introligatora
- Wyszukiwarka w gwieździe (nawet jeśli zmienią się zasady przechowywania w gwieździe)
- Nowa wyspa (forma wyprawy)
- Nowy silnik
Pozdrawiam
Angelkaxd
04.10.2013, 17:17
Mi się akurat walka na włości nie podoba, nie chciałabym aby ktoś zabrał mi moją wyspę ;p
Duszysko40
04.10.2013, 17:19
Podpisalbym sie obiema rekami pod petycja, zeby za posty na forum trzeba bylo placic.
ciekawy pomysł w tym przypadku
Przesuwanie kolejności produkcji: koszary / magazyn prowiantu Tego zapomniałem dodać :)
możliwość odkrycia dodatkowych wysepek na mapie głównej z miejscami
Na numerycznej jest jeszcze 0, mogliby o tym pomyśleć i dać na dole jakiś dodatkowy sektor, może nawet szeroki na 2 obecne bo przecież 0 jest szersze na klawiaturze.
Granie na androidzie, fajna sprawa leżysz w łóżki i trzymasz tylko tablet - to chciałbym najbardziej:)
Na miłość boską niech do tych premii potrzebna jest saletra!!! Bo jest ona zupełnie bezużyteczna na chwilę obecną.
lidzet81
04.10.2013, 17:33
Baca morzna grac na tablecie na Photon lash Player & Browser
Angelkaxd
04.10.2013, 17:34
Granie na androidzie, fajna sprawa leżysz w łóżki i trzymasz tylko tablet - to chciałbym najbardziej:)
sciagnij przeglądarke Puffin i mozesz grac ;)
Baca morzna grac na tablecie na Photon lash Player & Browser
Wiem ale jest to półśrodek, niektórzy mają słabe tak jak ja tylko nexus 7:/
Nie żebym był upierdliwy ale odkrzaczanie wyspy powinno być, z tego przyrost miejsca na wyspie byłby znacznie większy niż ze skałek :). Dlatego popieram przedmówców.
Brak możliwości anulowania zaproszenia też jest dosyć uciążliwy, jak komuś się nagle zniknie :P.
Bardzo fajny pomysł, szczególnie, że pewne gałęzie produkcyjne pochłaniają spore obszary.
Jednak jak część osób zauważyło już bardzo przydało by się tu także karczowanie krzewów/drzew.
Ale dlaczego to mają być premie i do tego limitowane?
Czyli jak? Skasujemy 3 skałki, 2 kamyczki i do widzenia?
Nie lepiej dać na stałe taką możliwość np. geologom? Z tym, że np. zużywaliby do tego dużą ilość saletry i/lub prochu?
Chciałbym dodać, że:
* Rozwiązanie pozostaje nieobowiązkowe.
* Problem małej wyspy dotyczy raczej graczy, którzy korzystają z niebieskich dość intensywnie.
* Dla osób nie zainteresowanych nowością nic się nie zmienia (poza zmianą wyglądu skał i ich reagowaniem na myszkę).
* Po to ktoś robi grę, żeby na niej zarobić.
z tą wycinką zbędnych pni to za***isty pomysł...
Chciałbym dodać, że:
* Rozwiązanie pozostaje nieobowiązkowe.
* Problem małej wyspy dotyczy raczej graczy, którzy korzystają z niebieskich dość intensywnie.
* Dla osób nie zainteresowanych nowością nic się nie zmienia (poza zmianą wyglądu skał i ich reagowaniem na myszkę).
* Po to ktoś robi grę, żeby na niej zarobić.
z punktem 2 się nie zgodzę wystarczy grać dość długo i się dojdzie do tego miejsca by zaczęło brakować miejsca
Malesuadus
04.10.2013, 19:24
A mnie interesuje tylko odpowiedź na zasadnicze pytani: kiedy??? Bo że PvP ma być to też już było w zamierzchłych czasach zapowiadane... Więc jak na wyburzanie skałek trzeba będzie poczekać ze dwa lata, to raczej kiepsko...
mi sie wydaje ze dość szybko sie to pojawi, wystarczy popatrzeć na ostatnie pamiętniki, to co jest prezentowane do gry trafia w przeciągu miesiąca, a nie tak jak było kiedyś gdzie prezentowana był perspektywa na pól roku albo i dłuższa a z terminów nic nie wychodziło. Teraz prezentują zapewne to co już przeszło testy wewnętrzne.
A wracając do tematu to tych miejsc gdzie będzie można pozbyć sie tych skałek to az tak wiele nie ma, wszystkie te gdzie sa złoża odpadają.
Z reszta pożyjemy zobaczymy, teraz cięzko coś powiedzieć, ale sam pomysł dobry.
petra1246
04.10.2013, 19:44
Pomysł jest interesujący i rzeczywiście może dodać troszkę miejsca na wyspie. Ale gdyby można było karczować drzewka... O, to by było coś. Karczowanie mogłoby być limitowane, tak, żeby nie wygolić całej wyspy.
Można by do Wyburzaczy dodać jeszcze Karczownika, którego można by wysyłać na poszczególne drzewka.
Poza tym, moja stała sugestia: zniesienie limitu w koszarach i magazynie prowiantu, albo przynajmniej rozszerzenie limitu np. do 500 jednostek? To by było coś!
Jak na razie w grze króluje opcja boska, która nie pozwala wycinać drzew i budować na tych miejscach budynków, co w realu jest opcją dość często stosowaną, jak również sadzenie drzew w miejscach, których się chce. Mamy natomiast na stałe umiejscowione pnioki, które są nie do ruszenia, co przeczy logice istnienia drzew. No chyba, że na wyspie mamy jakieś niepoznane jeszcze gatunki drzew, które rosną tylko z pni.
Burzenie skał może i jest dobrym pomysłem, aczkolwiek jest pewne ale...
Mianowicie, do jakiego stopnia będzie można burzyć skały i jaki to będzie miało wpływ na wyszukiwanie kopalni?
Drugą rzeczą, oprócz pnioków, które bym pociągnął, chcąc zwiększyć miejsce na wyspie, to odzyskiwanie terenów zalanych wodą, znajdujących się pośrodku wyspy, o czym już kiedyś wspominałem.
Generalnie miejsce na wyspie, owszem przydałoby się na większą ilość budynków :)
KarolSzymański
04.10.2013, 19:52
Witam z Czarciego Gaju. Powiem tak. Dla mnie jest to rewelacyjne rozwiązanie, brak miejsca to ogólny kłopot ( zapraszam na moje włości ), nie tylko dla mnie jak i dla większości graczy. Uwzględniając, że jestem wojskowym, przydała by się duuża BOMBA. z pozdrowieniami. carlos :) gratki :)
Apropo wycinania drzewek...czym będziecie oddychać na wyspie...wodą ? :)
A tak poważnie, to wyspa ma bardzo dużo miejsca, tylko czasem myślenie trzeba włączyć :)
m_ic_ha_l
04.10.2013, 19:54
Nowości nowościami ale kiedy się spodziewać nowego targowiska gildii ? Jak dobrze pamiętam to głosowanie było jeszcze w sierpniu.
sirJurek
04.10.2013, 19:54
To że w końcu będzie powiększenie miejsca to wiedziałem .Liczyłem na coś bardziej spektakularnego, np. wyłania się obok naszej wyspy druga zamieszkała przez wrogo nastawionych trytonów.I można by ją podbić i temat na zupełnie nowy Event by był, trochę więcej kreatywności proszę.Można przekazać pomysł do BB:) niech działają.
szczeciu
04.10.2013, 20:11
Pomysl dobry, osobiscie wolalbym jak wszyscy aby drwal karczowal do zera czyli logicznie po usunieciu drzewa moznaby postawic budynek (wielu nowych graczy to zaskakuje). W druga strone lesnik moglby sadzic drzewka w najkrotszej drodze miedzy soba a magazynem i drwalem.
Przydalby sie jeszcze widok 3d z obracaniem mapy 8-].
Mariusz7709
04.10.2013, 20:15
Beszczelny to jest gracz ktory nie ROZUMIE iz gra w gre nad ktora siedzi grupa osob i ja tworzy dla takich typkow jak TY.Zycze tobie bys tez pracowal za darmo i byl ,,opluwany ,,
Zabawny jestes od kiedy programisci i twórcy tej gry pracuja za darmo haha. gratki za naiwnosc i infantylnosc.
jakis buldozer ktory bedzie wyrownywal teren pod budynki w odlegosci 1 pola od magazyu
a co do skal to calkiem ciekawy pomysl graty
Mariusz wczytaj się dokładnie w wypowiedź RAINBOWdragon, on nie powiedział, że programiści pracują za darmo...
Co do pomysłu, bardzo ciekawy, może się zacznie od skał, a w przyszłości dostaniemy możliwość karczowania, albo przynajmniej usuwania kępek trawy.
pomysł bardzo ciekawy.. choć od razu nasuwa się kilka pytań:
- skoro zaczniemy czyścić skały na głównej, to gdzie nasi geolodzy będą szukać nowych złóż?
- jeśli BB zdecyduje zmodyfikować skały na wyspie, aby było co usuwać(dodatkowego) ... to co z ludźmi, którzy już większość wyspy zabudowali?:)
Bardzo podoba mi się pomysł z "nowa wyspą" ... w którą idealnie wkomponował by się pomysł... odpowiedniego przygotowania jej to eksploracji. Tu mógłby się właśnie pojawić między innymi element usuwania skał...
Pozdrawiam.
maniemar
04.10.2013, 21:00
zamiast zrobić dodatkową wyspa i tam były by inne towary egzo , granit lub inne
i tak nie ma nic bardziej drazniacego niz 1 krzaczek ktory przeszkadza dobrze ustawic budynki w okolo magazynu xD
Fredek_z_F-K
04.10.2013, 22:16
Ale spamu w tym wątku... uf,. przeczytałem wszystko i co mi przyszło do głowy?
Otóż za jakiś czas wejdą kopalnie granitu. Na skałach oczywiście.
Ale jak ktoś taką skałę usunie, co będzie nieodwracalne (jak pisał BB_xaar w wątku w ogłoszeniach i nowościach), to będzie miał 'miękko'. I zaczną się jęki 'pozwólcie odbudować skały' ;)
Podane było że tylko cześć skał będzie można usuwać, podejrzewam że te ze złożami będą nie do ruszenia.
W sumie BB wymyśliło dobry sposób na zachęcenie do zakupu klejnotów osoby które w zasadzie wszystko już mają.
marsian7
04.10.2013, 22:54
Co do niemożliwości przesyłania nadprodukcji to mi już wody do gwiazdy nie dodaje!
A jak wam?
Wybaczcie że trochę n ie w temacie.
góry jak góry, ale gdyby była możliwość usuwania depozytów drewna, to byłoby świetnie. mam na myśli pieńki po wykoszonych drzewach...
Wszystko pięknie, tylko jak nad każdą górą/kamykiem będą się takie tarczki pojawiać, to wyszukiwanie wrednie ukrytych kolekcji będzie jeszcze bardziej wkurzające...
Z drzewami to miałem pomysł i nawet wrzuciłem go do odpowiedniego działu pomysłów i sugestii. Dobrym by było rozwiązanie jak w Settlersach II, III, IV gdzie Leśnik i Drwal mieli ograniczony zasięg w obrębie którego mogli wykonywać swoje działania. Niestety większość ankietowanych graczy oblała ciepłym moczem ten pomysł.
[...]Lepiej by było stworzyć drugą wyspę, to by rozwiązało problem z miejscem na kolejne dwa lata gry.
Np.
Aby znaleźć taką wyspę należało by przygotować się do wyprawy(bardzo duże zapasy jedzenia, fragmenty map i odpowiednia ilość funduszy na wyprawę)
Wyspa oczywiście powinna być odpowiednio przygotowana do obrony przed najeźdźcami :) Tak żeby nie podbić ją w dwa dni, ale żeby to zajęło co najmniej miesiąc nawet tym najlepszym graczom.
[...]Zajefanisty pomysł. Podpisuję się wszystkimi czterema kończynami...
[...]Nie lepiej dać na stałe taką możliwość np. geologom? Z tym, że np. zużywaliby do tego dużą ilość saletry i/lub prochu?Tu też jestem za, ale dla dobra BB ta umiejętność powinna być dostępna TYLKO za klejnoty (oczywiście raz kupiona zostaje na stałe).
Dobry pomysł spełniający nasze oczekiwania co do indywidualnego modelowania wyglądu naszej wyspy macierzystej.
Przydał by sie także kopacz który zasypie zbędne kanały wodne i leśnik który wyrwie niepotrzebne chwasty / drzewa .
popieram
Zabawny jestes od kiedy programisci i twórcy tej gry pracuja za darmo haha. gratki za naiwnosc i infantylnosc.
zal poprostu. Gdybys dokladnie przeczytal komentowana wypowiedz zamiast tylko rzucic okiem to wiedzialbys ze chodzi tu poprostu o doty na gre.
Dawid_PL
05.10.2013, 07:52
Mi się pomysł z usuwaniem skał całkowicie nie podoba !, co mi da usunięcie kilku górek ??? Według mnie o wiele wiele lepiej byłoby gdyby była możliwość usuwania drzew, większości z nich nie wykorzystujemy, a rosną na całej wyspie i zajmują sporo miejsca, wycinka drzew byłaby lepsza
Merigoldin
05.10.2013, 08:34
A dla mnie pomysł jest ok, ale bardziej przydała by się "łopata" na pojedyncze kępki traw, które bardziej przeszkadzają w planowaniu rozkładu wioski :) i przedmóca też ma racje z pojedynczymi drzewami...
maksik4u2
05.10.2013, 08:59
Pmysl bardzo dobry, jednak wiekszym od skal problemem sa drzewa, ktore bardzo zaburzaja ulozenie budynkow na wyspie -wiec skaly, gory - OK, ale zrobcie cos jeszcze z drzewami i to najlepiej od razu przy tym rozwiazaniu:)
Ją mam proste pytanie do Xaara o ile to nie jest wielka tajemnica, ile max. miejsc będzie można w ten sposób odzyskać?
m_ic_ha_l, oferta dla gildii (Targowisko gildii) zostanie zaktualizowana wraz z Halloween - tak wygląda obecny plan.
Grz3s, wyburzenie skał, do których są "dołączone" złoża, nie będzie możliwe.
krzyssa, niestety nie znam konkretnych cyferek. Przed wprowadzeniem nowości na PL, zazwyczaj trafia ona wcześniej na serwer testowy - gdy tylko to nastąpi, będziecie mogli samodzielnie ocenić przydatność nowego rozwiązania. :)
wszystko super, rozumiem graczy którym marzy się walec i którzy chętnie by zrównali wszystko by móc postawić kolejny budynek, jak dla mnie możliwość usunięcia kilku pagórków jest dobrym rozwiązaniem - ale możliwość wykarczowania pniaków po wyciętych drzewach jest dużo bardziej potrzebna, można by wykorzystać przedmioty kolekcjonerskie do stworzenia takiej premii - karczownik - to jest to czego potrzebuję najbardziej!
Perfekcyjnie!!!
Przecież jak ten update wejdzie, to nie zostanie u mnie kamień na kamieniu haha :D
Świetny pomysł, oby tak dalej BB, pozdrawiam :)
Michaelpol90
05.10.2013, 12:04
Też pomysł świetny lecz nadal przydał by się jakiś murzyn, który pracując non-stop i zużywając ogromne ilości surowców wykopał by nam większą wyspę :) Arabusy mają ich już dziesiątki :D
Czy ta nowość na testowym co będzie we wtorek to są te skały ??
A co będzie jak w tych skałach znajdzie się złoże granitu lub tytanu? Bo były takie przymiarki
JanSettlers
05.10.2013, 12:26
hmmm... a myśleliście może coś o zagospodarowaniu miejsca wokół wyspy domowej ? jest duuuuuuuużo wody = wolnego miejsca... może jakieś wysepki i statki do transportu na główną wyspę ? pomysł z kamieniami dobry chociaż na pewno na krótką metę... to miejsce szybko się skończy.
Pzdr.
kondzio108
05.10.2013, 12:31
dobry pomysł
krotos666
05.10.2013, 12:54
Mi również się on podoba.
Tylko ciekawe po ile będą te premie i ile miejsca nowego będzie.
Mogli by jeszcze dodać możliwość osuszenia wyspy z wody, mam na myśli wewnętrzną jej cześć.
Tutaj musieliby rozwiązać problem z dwoma miejscami na wodzie, w którym jest możliwość postawienia pływającego domu.
Czas pokaże co z tego wyjdzie :)
Angelkaxd
05.10.2013, 13:18
Ale dlaczego to mają być premie i do tego limitowane?
Czyli jak? Skasujemy 3 skałki, 2 kamyczki i do widzenia?
Nie lepiej dać na stałe taką możliwość np. geologom? Z tym, że np. zużywaliby do tego dużą ilość saletry i/lub prochu?
Chyba nie zrozumiałaś tematu, usuwanie skał jest na stałe jak je usuniesz to już nie ma odwrotu. Będziesz mogła na wyspie usunąc kilka skał i to tyle, więc jaki sens wprowadzania tego dla geologa?
Angelkaxd
05.10.2013, 13:25
pomysł bardzo ciekawy.. choć od razu nasuwa się kilka pytań:
- skoro zaczniemy czyścić skały na głównej, to gdzie nasi geolodzy będą szukać nowych złóż?
- jeśli BB zdecyduje zmodyfikować skały na wyspie, aby było co usuwać(dodatkowego) ... to co z ludźmi, którzy już większość wyspy zabudowali?:)
.
Usuwać będzie można tylko wybrane skały nie wszytkie będą miały taką możliwośc, dlatego na pewno nie usuniesz skały ze złożem
a drugiego myślnika nie bardzo rozumiem .... przecież usuniesz skały niepotrzebne i zyskasz miejsce?
Ale spamu w tym wątku... uf,. przeczytałem wszystko i co mi przyszło do głowy?
Otóż za jakiś czas wejdą kopalnie granitu. Na skałach oczywiście.
Ale jak ktoś taką skałę usunie, co będzie nieodwracalne (jak pisał BB_xaar w wątku w ogłoszeniach i nowościach), to będzie miał 'miękko'. I zaczną się jęki 'pozwólcie odbudować skały' ;)
Myślę, że kopalni granitu nie wprowadzą, zepsułoby to cały rynek, który i tak już jest zepsuty ;p Mam nadzieję, ze na to nie wpadną.
Angelkaxd
05.10.2013, 13:28
A dla mnie pomysł jest ok, ale bardziej przydała by się "łopata" na pojedyncze kępki traw, które bardziej przeszkadzają w planowaniu rozkładu wioski :) i przedmóca też ma racje z pojedynczymi drzewami...
Na kępke trawy postaw czerwoną grządke i zaraz ją zburz ;) na niektórych pomaga i znikają. np. na granicy s2 i s3, oraz na s5 ;)
anael6669
05.10.2013, 14:18
JA PIER>>>E!!!! Nie powiększać miejsca na wyspie, źle, powiększyć kosztem skał, także źle, a nikt nie zwrócił uwagi, że usunięta góra to (przynajmniej dla mnie) 4 miejsca, bo to nie jest odblokowanie samego miejsca pod górą, alee także przynależnych do niej kawałków ziemi, ehhh
http://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Forum_int/Pictures/2013_09_27_find_rocks.png
Duszysko40
05.10.2013, 15:35
JA PIER>>>E!!!! Nie powiększać miejsca na wyspie, źle, powiększyć kosztem skał, także źle, a nikt nie zwrócił uwagi, że usunięta góra to (przynajmniej dla mnie) 4 miejsca, bo to nie jest odblokowanie samego miejsca pod górą, alee także przynależnych do niej kawałków ziemi, ehhh
http://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Forum_int/Pictures/2013_09_27_find_rocks.png
nie denerwuj sie normalka...:P
Angelkaxd
05.10.2013, 15:53
Zawsze muszą ponarzekać, zawsze jest możliwość NIE USUWANIA skał, także nierozumiem narzekań co niektórych.
anael don't stress ;p
wg mnie usuwanie skał to wielki krok do przodu i w koncu będę miała trochę więcej mniejsca, nawte jesli to będzie dla kilku bydynków, dla mnie zawsze coś.
Choć wciąż jestem za dodatkową możliwością karczowania drzew i sadzenia ich tam gdzie każdy gracz by wolał. ;) Jak w normalnych settlersach
Steelkill
05.10.2013, 17:38
Już to widzę jak ten mały chłopek targa drzewo na "plerach" i przesadza... w inne miejsce.
proponuje nazwę Odkrzaczacz lub Dewastator ;P
PS.
A nie boita sie ekologów?
tak na dokladke ..... wg mnie te usuwacze powinny byc dostepne za StarCoinsy tylko .... bylaby dodatkowa motywacja i dodatkowy bonus dla 50tek
Hibineko
05.10.2013, 18:54
Użyję tej nowości może raz dwa razy, tak by spróbować, jest wiele innych rzeczy które podobały by mi się bardziej, a nikt ich ni proponuje. Chętnie skorzystała bym z opcji wycinki drzew, ale wersji jedno drzewo jedna premia.
Już mam sporo budynków, wolała bym je bardziej rozwinąć niż stawiać nowe. Niech nawet zaczną zajmować więcej miejsca niż podstawowy kwadracik.
Ponadto nie zamierzam płacić za tę grę, gdy ktoś próbuje mnie terroryzować;]
Angelkaxd
05.10.2013, 18:56
Nikt nikomu płacić za grę nie każe, jakąś tam premię do usunięcia skal dostaniesz z zadań za friko ;p
Witam.
Wolałabym mieć możliwość rozbudowy wyspy o nowe terytoria, czyli: Powiększenie mapy. Pomysł z wyburzeniem skał jest dobry, aczkolwiek nie chcę zyskiwać miejsca kosztem zrobienia z wyspy - trawnika z budowlami. Lubię tą grafikę i chciałabym zostawić sobie wszelkie oryginalne 'ozdoby'. Jednakże bardzo dobrze, iż dodano taką możliwość, ponieważ znam masę osób, którym na wyglądzie wyspy nie zależy, albo po prostu taka "wyczyszczona" wersja im odpowiada. Im więcej możliwości modyfikacji wyspy, tym przyjemniejsza gra.
Apeluję jednak o możliwość:
1. Odkrywania nowych terytoriów - np. jakiś wysepek, na których zmieści się magazyn i możliwość ustawienia chociaż sześciu budynków wokół niego.
1. A. Dodatnie portów i możliwości budowy mostów.
1. B. Nowa jednostki:
Pirat - do odkrywania nowych terytoriów i łupienia napotkanych pomniejszych wysepek ozdobnych, czy też statków zabezpieczających nieznane dotychczas tereny.
Żeglarz - do zbierania surowców pojawiających się pomiędzy nowymi wyspami lub transportu jednostek budowniczych w przypadku większej odległości i braku mostu.
1. C. Więcej surowców i linii produkcyjnych - np. materiał na żagle do statków, ozdabianie ich tudzież całego statku.
-> Podwaliny modułu PVP.
1. D. Więcej patentów budowlanych.
1. E. Więcej kopalni na nowo odkrytych terytoriach - może jakieś nowe surowce, albo np. odnawialne rośliny, znaleziska archeologiczne zaopatrujące nas w nowe zasoby.
2. Więcej ozdób - nowe pomniki, statuy, urozmaicone mury, roślinność, ozdoby wodne, kolorowe drzewa...Niby jest tego sporo, ale po jakimś czasie się nudzi. Skoro nie ma PVP można spokojnie bawić się w robienie z wyspy 'cacka', a przecież to nikomu nie zaszkodzi, bo nikt do niczego nikogo nie zmusza :)
3. Możliwość koloryzacji budynków np. w wyniku rzucenia premki.
4. Możliwość zdobywania budynków takich jak: Silos, Młyn wodny w przygodach, zadaniach lub specjalnych eventach im poświęconych np. Miesiąc Bogini Wody czy coś w ten deseń.
Wszystkie wymienione przeze mnie dodatki lub elementy takie jak patenty budowlane, można by wprowadzać na zasadzie eventów - nowe zadania, nowe przygody. Jestem za tym, aby elementy PVP wprowadzać do gry stopniowo np. zaczynając od jednostek pływających.
Zdaję sobie sprawę, iż każdy dodatek do gry wiążę się z masą pracy, testów itp. Ale przecież nie wszystko na raz :) Gra ruszyła zdecydowanie do przodu i bardzo mnie to cieszy. Im więcej możliwości, tym lepiej. Jestem za indywidualizacją wysp. Ta gra ma ogromny potencjał, mama nadzieję, że w przyszłości pojawią się tego typu dodatki urozmaicające grę :)
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie dotychczasowe zmiany w grze, bo wg. mnie są zdecydowanie na + :)
wyburzanie skał dobry pomysł tak właściwie jestem za wszystkimi nowościami które dają nowe miejsce, choć co do pniaków to osobiście bym nie korzystał bo taki smolarz musi mieć to drewno a że ja bym takich drzew nie usuwał co nie znaczy że ktoś inny by tak nie zrobił. Bo każdy wkońcu ma swoją indywidualną wyspę. I tak po prawdzie mówiąc dodatkowa wyspa była by bardzo mile widziana ale to już osobny temat...
Angelkaxd
05.10.2013, 19:55
Mi by się podobały dodatkowe wysepki wokół głównej wyspy, do tego statek i port jak mówił mój przedmówca, świetna sprawa by to była.
Tylko obawiam się jednej rzeczy, ze flash tego nie wytrzyma ;p
marcin256
05.10.2013, 21:34
Co będzie ze złożami w górach? A może skałki wykorzystać do powiększenia wyspy?
Angelkaxd
05.10.2013, 22:32
nie bedzie dalo sie usunac skał z zasobami
pomysł dobry; zgadzam się z wypowiedziami, że warto pomyśleć o usuwaniu pieni pozostałych wykarczowaniu lasu
anael6669
06.10.2013, 11:47
Jeśli już karczowanie, to obszarowe, nie jak gór punktowe, bo po jednym drzewku karczować, to padaka, premie na zasadzie jak górskie, ale te minimalna to teren np 1,5 na 1,5 miejsca pod zabudowe, średnie 3na 3 i duże 5na 5 i niech duże karczowanie i tydzień trwa i dobrze będzie, jednak najpierw zobaczymy ile z gór odzyskamy miejsca":P
wg po 1 drzewie spokojnie wystarczy ,bo jak zrobia co proponujesz anael6669 to oczysszczenie wyspy zajmie tydzien a to troche byloby bez sensu tyle pracy i efekt natychmiastowy ....
poza tematem mam nadzieje ze zmienia cos z systemem badan dodatkowo bo na chwile obecna zaczopowalem sie troche ... a mam jedynie potrzebne 3 manuskrypty do tomy i 2wa tomy do ksiegi ... co powoduje ze na 5tym introligatora poziomie JEDNA ksiege robie ponad 5 dni ... to jest porazka .... a koszta-czas beda jeszcze rosnac ... rok na wyszkolenie jednego specjalisty ??? chyba nie pogram az tyle bo juz rok na 50tce wisze
anael6669
06.10.2013, 13:20
wg po 1 drzewie spokojnie wystarczy ,bo jak zrobia co proponujesz anael6669 to oczyszczenie wyspy zajmie tydzien a to troche byloby bez sensu tyle pracy i efekt natychmiastowy ....
Jak efekt natychmiastowy- pola 1,5x1,5 niech i dzień trwa pola 3x3 3dni, a 5x5 tydzień, ale z każdego drzewa, a że drzewa są między budynkami, to ich usuwanie nie kolidowało by z pracami w tle po prostu by sobie łazęgowało paru typa więcej w miejscu i tyle.
Steelkill
06.10.2013, 16:57
poniewaz wszyscy odchodzą od tematu
1. Pomysł dobry - z wyburzaniem skał
2. Wykonanie nie wiadome - ile tego będzie i za co dostępne?
3. Dostępne tylko za klejnoty czy też za surowce z gry?
4. Czy jeśli ze sklepu to czy będą oferty limitowane 5/10/15 szt?
Tyle w temacie. Jak będzie na testowym będzie można ocenić
anael6669
06.10.2013, 17:02
NOOOOOOOOOOO!!!! Już we wtorek się pobawimy w wzburzanie skał., Buhahahaha!!
Następny etap to osuszenie wyspy :))
Angelkaxd
06.10.2013, 21:25
poniewaz wszyscy odchodzą od tematu
1. Pomysł dobry - z wyburzaniem skał
2. Wykonanie nie wiadome - ile tego będzie i za co dostępne?
3. Dostępne tylko za klejnoty czy też za surowce z gry?
4. Czy jeśli ze sklepu to czy będą oferty limitowane 5/10/15 szt?
Tyle w temacie. Jak będzie na testowym będzie można ocenić
2. jakąś premie dostaniesz za wykonanie zadania z księgi.
3. dostępne tylko za klejnoty (prócz tego co z zadania dostaniesz)
4. to będą limitowane oferty, ale ile nie wiadomo, po za tym za dużo tego nie będzie bo skał bez złoża do usunięcia tez za wiele nie ma ;)
2. jakąś premie dostaniesz za wykonanie zadania z księgi.
3. dostępne tylko za klejnoty (prócz tego co z zadania dostaniesz)
4. to będą limitowane oferty, ale ile nie wiadomo, po za tym za dużo tego nie będzie bo skał bez złoża do usunięcia tez za wiele nie ma ;)
4. to jeszcze kwestia tego na jak duze czesci podziela te skaly:)
siemka51
06.10.2013, 23:07
Bardzo dobry pomysł z tym wyburzaniem skał przynajmniej będzie więcej miejsca na wyspie. Skały można wprowadzić w sprzedaży za klejnoty jako ozdoby, więc jak ktoś będzie miał ochotę sobie jednak postawić skałę czy górkę to mógłby sobie kupić.
Dobrym jeszcze rozwiązaniem byłoby wprowadzenie do gry specjalnego drwala czyściciela, który wyczyściłby troszeczkę wyspę z niepotrzebnych krzaków, i drzew które blokują miejsce na postawienie nowych budowli. Każdy wie ze gra jest fajna jak populacja jest duża na swojej wyspie więc to na pewno by usprawniło polepszenie wyspy. Proponuję powiększenie sprzedaży liczby rezydencji pływających za klejnoty. Przecież jest tyle miejsca na wodzie jeszcze a mamy tylko ograniczenie do 10 sztuk - PORAŻKA i to bardzo wielka. Co mógłbym jeszcze zaproponować to powiększenie liczby patentów budowlanych bo skoro na wyspie będzie więcej miejsca to powiększenie i ulepszenie gospodarki na wyspie było by pomocne na pewno.
Fajnym jeszcze rozwiązaniem było by stworzenie geologa górnika, który by na wyspie znalazł jaskinię jak byśmy go wysyłali co jakiś czas na poszukiwania to mógłby tą jaskinię powiększać przez odkrycie czy nawet odkrywać nowe zasoby ale w większej liczbie niż dotychczas albo nawet stare już dostępne tj. marmur, kopalnia węgla, żelaza, miedzi, tytanu, granitu. Do jaskini wchodziło by się jak do przygody i tam moglibyśmy również stawiać budowle typu magazyn, kopalnia węgla, marmuru itp..
Na koniec mam jeszcze jedną propozycję ale to raczej długo terminowa ponieważ wiem, że ciężko jest coś takiego zrobić ale pewnie każdy miałby uśmiech na Twarzy jak by zobaczył ulepszenia budynków na swojej wyspie większe niż do poziomu 5.
pozdrawiam
AlienRajder
06.10.2013, 23:20
Witam
Dobrze kombinujesz siemka51
Podziemny świat czeka na odkrywców (jak wrócą z morskiej ekspedycji)
Jestem za.
Jeszcze jedna myśl. Z drogami mogli by coś zrobić (szybszy przemarsz). Przecież to Settlersi.
Pozdrawiam
HARIBO_TT
07.10.2013, 07:32
zapomniałem doda ze fajnie by było gdyby w sklepie za klejnoty można było kupić premie jedno i trzy dniowe.
siemka51
07.10.2013, 08:09
Proponuję wprowadzenie dodatkowych premii, które będziemy mogli wyprodukować w domu władyki za zasoby znalezione na wyspie. Mam na myśli premie na koszary tak jak sierżant skunks którego premia wynosi x3, to proponuję wprowadzenie chorążego o nazwie "chorąży zawsze zdąży" którego premia będzie się mnożyć x4.
Każdy wie, że wyprodukowanie wojska na bajkowe przygody za fasolki troszeczkę zajmuje więc na pewno pomogło by to w przyśpieszeniu koszar.
pozdrawiam
Proponuję wprowadzenie dodatkowych premii, które będziemy mogli wyprodukować w domu władyki za zasoby znalezione na wyspie. Mam na myśli premie na koszary tak jak sierżant skunks którego premia wynosi x3, to proponuję wprowadzenie chorążego o nazwie "chorąży zawsze zdąży" którego premia będzie się mnożyć x4.
Każdy wie, że wyprodukowanie wojska na bajkowe przygody za fasolki troszeczkę zajmuje więc na pewno pomogło by to w przyśpieszeniu koszar.
pozdrawiam
tak a za dwa dni premia n akoszary x5, nastepnie za 3 dni premia x6, az wkoncu dojdziemy do wyszkolenia wojska na cala przygode bajkowa w godzine
tak a za dwa dni premia n akoszary x5, nastepnie za 3 dni premia x6, az wkoncu dojdziemy do wyszkolenia wojska na cala przygode bajkowa w godzine
Sierżant to zdublowane nadgodziny, co szkodzi zdublować Pana Myersa?
Chociaż on akurat będzie dostępny i w evencie i w sklepie gildyjnym.
Angelkaxd
07.10.2013, 13:44
siemka51 co do pływających rezydencji to było kiedyś na niemieckim forum nappisane, żę ogólnie przewidziana jest sprzedaż około 40 pływających rezydencji, więc pewnie z czasem będziemy je mieć, na eventy czy coś w tym stylu.
A myślę, że szkolenie wojska skunksem jest wystarczające i nie ma co więcej wprowadzać szybszych premii, zawsze mamy Meyersa ;p
Poza tym jak ktoś chce mieć wojsko w mgnieniu oka wyszkolone to może proces rekrutacji przyśpieszyć klejnotami. To proste - chcesz mieć szybko to zapłać. Zresztą to się dotyczy wielu innych aspektów gry jak np produkcja tomów, ksiąg i manuskryptów. Wielu narzeka na długi czas ich wytwarzania. Chcesz mieć szybko i od razu - kliknij ikonkę klejnotu przy pasku postępu. Chyba wielu zapomina iż jest to gra F2P(lay). Możesz nie wydawać ani grosza ale licz się z tym że będziesz musiał spędzić w grze wiele czasu, albo zapłać i miej wszystko od razu.
Hej
czy ktoś wie, czy do tych premii będzie wykorzystywana saletra?
W końcu może była by coś warta, bo jak do tej pory to nikt tego nie chce i jest nic nie warte, a jednak z przygód leci..
Lech-ita
07.10.2013, 21:55
ponieważ do wysadzania skał, będzie potrzebny proch, ewentualnie saletra do rumowisk, to w w BB znaleźli sposób na pozbycie się nadmiaru saletry, która przelewa się w magazynach :-). Obstawiam, że na wysadzenie skał będzie potrzeba bardzo dużo ilości prochu/saletry :-)
ponieważ do wysadzania skał, będzie potrzebny proch, ewentualnie saletra do rumowisk, to w w BB znaleźli sposób na pozbycie się nadmiaru saletry, która przelewa się w magazynach :-). Obstawiam, że na wysadzenie skał będzie potrzeba bardzo dużo ilości prochu/saletry :-)
saletra raczej nie bedzie tu uzyteczna. Dlaczego? Oto cytat z pamietnika:
"Jeśli możesz liczyć na pomoc odpowiednich ekspertów, usuwanie skał z wyspy domowej jest całkiem łatwe! Premie Kapiszoniarz, Odpalacz oraz Ekipa wyburzeniowa będzie można zdobyć nie tylko poprzez wykonanie kilku misji, ale również w Sklepie w grze (kategoria "Czarny rynek")."
,,będzie można zdobyć nie tylko poprzez wykonanie kilku misji, ale również w Sklepie w grze (kategoria "Czarny rynek")."
Aby zrobić ,,kilka misji" może byc potrzebna saletra/proch... Np. wydaj z magazynu 300prochu/saletry...
Narazie to są domysły, trzeba czekać na więcej informacji lub aż TO wprowadzą ...
anael6669
08.10.2013, 07:08
A i jak widać na tym obrazku, czas jest wreszcie w sekundach:D
http://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Forum_int/Pictures/2013_09_27_preparation.png
GRATULACJE bb, za ułatwienie nam życia/grania/upania!!!!
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/14/s7/t6/ezpa48.jpg
13k klejkow do wydania
Aby zrobić ,,kilka misji" może byc potrzebna saletra/proch... Np. wydaj z magazynu 300prochu/saletry...
Narazie to są domysły, trzeba czekać na więcej informacji lub aż TO wprowadzą ...
z doswiadczenia mozemy powiedziec ze to misje typu uzyj tego konkretnego przedmiotu zbey wykonac misje, a nie wydaj saletre z jakiegos dziwnego powodu
Van-de-Lord
08.10.2013, 16:34
A i jak widać na tym obrazku, czas jest wreszcie w sekundach:D
http://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Forum_int/Pictures/2013_09_27_preparation.png
GRATULACJE bb, za ułatwienie nam życia/grania/upania!!!!
To teraz prosimy o czas podczas upowania i wybijania obozów na przygodzie :D
Piotru70
08.10.2013, 20:03
Temat główny: Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32646)
Zapraszam do dzielenia się swoimi opiniami nt. powyższego rozwiązania. :)
Pytanie tylko czy w przyszłości nie będzie nowych surowców których złoża pojawiały by się na aktualnie usuwanych górach. Ta informacja jest dla mnie niezbędna.
Van-de-Lord
08.10.2013, 20:24
Skoro mozna je kasować to raczej nie i wizja kopalni granitu jeszcze bardziej się oddala
Pytanie tylko czy w przyszłości nie będzie nowych surowców których złoża pojawiały by się na aktualnie usuwanych górach. Ta informacja jest dla mnie niezbędna.
Myślę, że skoro dodadzą taką nowość, to przewidują, że te góry znikną z osadek. Więc pewnie nie będą one potrzebne. Przynajmniej tak logicznie to powinno wyglądać :D
Piotru70
08.10.2013, 20:48
Mówię o nowych surowcach a granit jest raczej surowcem podstawowym od bardzo dawna. Ale racją jest że usuwanie gór bez przyszłości nie jest nielogicznym posunięciem. Ale kto wie jak gra będzie wyglądała za 2-3 lata skoro teraz modyfikujemy swoją wyspę, to niedługo przyjdzie czas na otaczające ją morze/wody.
Merlin_Jarecki
08.10.2013, 21:11
Najważniejsze w sumie jest to, że jak się da wreszczie wyspę odkrzaczyć i odkamienić to gra się przestanie wreszcie ciąć na starszym sprzęcie. Zwłaszcza na netbookach :))
matiszek23
08.10.2013, 21:42
Po pierwsze skoro będą nowe miejsca to poprosimy również o nowe patenty (mi już sie skończyły wiec budynków z menu budowli nie postawie).
Po drugie całkowite wycinanie drzew też musi wejść (masę miejsca marnujemy przez te pojedyncze konary czy krzaki).
Po trzecie czytając te wszystkie pomysły wpadłem na nowy, który się tu nie pojawił a chodzi o obracanie budynków (droga do magazynów mogła by być krótsza i można by ciekawiej budować wyspy myślę ze nie głupi pomysł a bardzo przydatny).
Hakardrag
08.10.2013, 21:54
Ceny za usługę wyburzenia w klejnotach są obłędne :(
Za 13k klejnotów to cała wyspa powinna być dla tych co nie chcą nic burzyć :)
Fredek_z_F-K
09.10.2013, 00:07
Najważniejsze w sumie jest to, że jak się da wreszczie wyspę odkrzaczyć i odkamienić to gra się przestanie wreszcie ciąć na starszym sprzęcie. Zwłaszcza na netbookach :))Odkrzaczyć się akurat nie da.
EOT.
poprosimy również o nowe patenty
Obawiam się że tutaj na szczodrość BB nie ma co liczyć. Patenty można kupić za klejki a chyba o to chodzi (BB) aby takowe wydać w sklepie. Obym się mylił.
anael6669
09.10.2013, 00:27
Po pierwsze skoro będą nowe miejsca to poprosimy również o nowe patenty (mi już sie skończyły wiec budynków z menu budowli nie postawie).
A po co dali nowe bez patentowe magazyny- własnie po to byś sobie zamienił, dzięki czemu zyskasz patenty i z gwiazdy zniknie pełno surki na jakiś czas, bo teraz będzie duuuuużo więcej miejsca w magazynach.
renegade79
09.10.2013, 00:42
A po co dali nowe bez patentowe magazyny- własnie po to byś sobie zamienił, dzięki czemu zyskasz patenty i z gwiazdy zniknie pełno surki na jakiś czas, bo teraz będzie duuuuużo więcej miejsca w magazynach.
To wedlug ciebie mam zburzyc magazyn na 5lvl i zakupic za klejnoty ten nowy niewymiarowy bezpatentowy/ uszczesliwiacz ? Ja podziekuje i poczekam na nastepne wynalazki.:P
Piotru70
09.10.2013, 00:45
To czekaj. Inni burzą i budują nowe bezpatentowe uszczęśliwiacze.
renegade79
09.10.2013, 00:54
Ale jak ? Z importu z testowego maja ? :P
anael6669
09.10.2013, 01:08
To wedlug ciebie mam zburzyc magazyn na 5lvl i zakupic za klejnoty ten nowy niewymiarowy bezpatentowy/ uszczesliwiacz ? Ja podziekuje i poczekam na nastepne wynalazki.:P
Pewnie, ja już mam miejsce na 10 tych nowych, a 500 monet za up na 4tę(koszta upów są takie same co zwykłego) i 300 granitu na 5kę to nie jest dużo bo i tak na 3ce już masz go sporego (pojemność).
Ale jak ? Z importu z testowego maja ? :P
będą burzyć
Pewnie, ja już mam miejsce na 10 tych nowych, a 500 monet za up na 4tę(koszta upów są takie same co zwykłego) i 300 granitu na 5kę to nie jest dużo bo i tak na 3ce już masz go sporego (pojemność).
będą burzyć
Dolicz jeszcze koszty przestawiania budynków, bo ten nowy magazyn nie zmieści się w miejsce starego.
anael6669
09.10.2013, 09:09
Dolicz jeszcze koszty przestawiania budynków, bo ten nowy magazyn nie zmieści się w miejsce starego. Już mam przestawione, pewnie jak większość, co testowała i chce ich więcej wstawić niż 3 (po ewencie będą nielimitowane, ale niezdatne do handlu) Jutro z rana od razu 3x magazyn stanie na mych włościach, hehe"=))
Większość tych co myśli ten magazyn jest gówno warty :) tak samo jak te szkółki wiejskie. Kupić i tak kupie ale nie mam zamiaru tego stawiać kiedyś może dostępne na handlu będzie to się sprzeda :)
Większość tych co myśli ten magazyn jest gówno warty :) tak samo jak te szkółki wiejskie. Kupić i tak kupie ale nie mam zamiaru tego stawiać kiedyś może dostępne na handlu będzie to się sprzeda :)
Polemizatory bym włączył.
Dla osób które chcą rozbudować swoją pojemność magazynów (nie burząc istniejących magazynów) rozwiązanie ma 2 zalety:
1. Nie zabiera patentu
2. Mimo swojej wielkości zabiera mniej miejsca niż 3 magazyny.
Wysoki koszt rekompensowany jest trochę niższym kosztem rozbudowy na 5 lvl (niby taki sam jak normalnego ale otrzymujemy 3 razy większą pojemność).
ja osobiscie magazynow uzywam do skrocenia czasow produkcji dlatego mam siec magazynow na calej wyspie ... tak sie tego narobilo ze mam 232k pojemnosci wiec zwiekszanie pojemnosci jest dla mnie bez sensu .... jedyny plus jaki w moim przypadku maja to zwrot patentow przy czym poki nie wprowadza skal i tak ich nie wykorzystam bo miejsca na mapie nie ma ... i tak mam w zapasie 17 patentow juz ... a miejsca brak ... zaznaczam ze nie mam studni a pol mam tyle by gospodarstwa efektywnie pracowaly czyli jakies 10 w sumie
ciasno strasznie sie zrobilo ...
pozdr
Wy tu gadu gadu o magazynach a te zmiany wyburzeniowe to takie raczej kosmetyczne sa. Myslalem, ze bede gory przenoslil, a tu taka niemila niespodziewanka ;) A tak na serio, to jedynym godnym uwagi "detonatorem" jest (tak zgadliscie) ta najdrozsza opcja... Moze by tak dalo sie je w przyszlosci produkowac np z saletry? :rolleyes:
Pomysł dobry jako dekoracja do wyspy, ale nie jest to pomysł na więcej miejsca w zależności jaką ktoś chce mieć ekonomię. Mogli by dodać możliwość kolonizacji innych wysp tak jak było to możliwe w settlers 2
Innym negatywnym aspektem jest cena jeżeli ktoś chciałby wyburzyć niewielki placyk na komplet farm i silosów musi ostro zabulić.
Gram od roku i widać że gra nastawia się na zysk nie dając nic w zamian, czekam na pvp możliwe że dadzą w 2014 a to że pvp prawdopodobnie będzie buy to win chyba raczej nikogo nie zdziwi.
MATEUSZ101
12.10.2013, 21:45
Dobrze by było mieć dodatkowom wyspe na której bendzie można się rozbudować i wszyscy bendom zadowoleni
Duszysko40
12.10.2013, 22:37
bendzie i bendom hihi....masakra..
MATEUSZ101
14.10.2013, 21:46
Niech zrobiom dodatkowom wyspe żeby było miejsce bo tak to nie ma cała wyspa zawalona przez budynki i potrzeba dodatkowej wyspy.
Niech zrobiom dodatkowom wyspe żeby było miejsce bo tak to nie ma cała wyspa zawalona przez budynki i potrzeba dodatkowej wyspy.
Jak chcOM to niech zrobiOM, tylko proszę miej litość...zajrzyj do słownika czasem, a i o interpunkcji nie zapominaj.
los_artisto
15.10.2013, 11:08
Proponuję zrobić zrzutkę kasy dla MATEUSZ101 i za zebrane pieniążki zakupić słownik ortograficzny. Posiadając taki słownik być może kiedyś się skusi i zerknie do niego, jak poprawnie pisze się pewne wyrazy. ;)
Wystarczy że za darmo zainstaluje sobie przeglądarkę która będzie mu podkreślała błędy.
Piotru70
15.10.2013, 13:36
Wystarczy że za darmo zainstaluje sobie przeglądarkę która będzie mu podkreślała błędy.
Wydaje mi się że w każdej przeglądarce wykrywa błędy. Ale On nie zwraca na nie uwagi.
ma sfuj styl i jest orginalny.
Alex_Murphy
15.10.2013, 19:23
Spoczko pomysł
Bardzo dobry pomysł, coś nowego sie pokaże + więcej miejsca na wyspie, jeszcze dobrym pomysłem było by dodać usunięcie drzew/paproci/kwiatków i innych bzdetów które są zbędne i nawet nei wyglądaja ładnie.
DonCamillo1984
20.10.2013, 00:44
Xaar a kiedy planowane jest wprowadzenie tego na pl serwery ??
W dawnych settlersach przychodziła ekipa z łopatami i równała teren pod budynek.
Kasia11063
31.10.2013, 14:25
Niezły pomysł...więcej takich
jednakże problem maja ci z levelem 50+ , bo dla nich to juz musztarda po obiedzie
Einhard_I
08.11.2013, 15:21
Witam
Czy jest możne ktoś w posiadaniu, informacji(najlepiej pełnej list), które skały na wyspie będą podlegały wyburzeniu ?
lisekfun
12.11.2013, 16:17
myślę ze pomysł jest dobry,ale przydała by się jeszcze możliwość usuwania drzew i krzewów
lisekfun
12.11.2013, 16:19
myślę ze pomysł jest dobry,ale przydała by się jeszcze możliwość usuwania drzew i krzewów
Hakardrag
22.11.2013, 19:01
jednakże problem maja ci z levelem 50+ , bo dla nich to juz musztarda po obiedzie
Oczywiście że nie, mam tak rozplanowaną gospodarkę, że spokojnie wykorzystam z pożytkiem nowinkę. Jedynym problemem może być wyłącznie cena tej usługi.
Brisinger
24.11.2013, 15:21
lv 50+? kto ma lv wiekszy niz 50?pierwsze slysze....
Jakubboss
28.11.2013, 15:42
Kiedy zostanie wprowadzone te ulepszenie? Wybaczcie, jeśli wcześniej podano, ale nie jestem w stanie tylu stron przewertować :)
Van-de-Lord
28.11.2013, 16:19
Nie wiadomo, było na testowym ale wycofali bo skały były burzone też zwykłym interfejsem a tego BB by nie chciało :D
Angelkaxd
28.11.2013, 16:23
No tak, ale pisali, że testy wypadły pozytywnie ;p
Ostatnia aktualizacja z tym związana pojawiła się tutaj:
Pamiętnik dewelopera: Więcej miejsca na wyspie (#2) (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32646?p=122503#post122503)
W skrócie: rozwiązanie to nie jest jeszcze gotowe do wprowadzenia na polskie serwery.
Gdy tylko pojawią się nowe informacje na ten temat, dam znać. :)
The_BEAST_r10
29.11.2013, 10:48
Nie wiadomo, było na testowym ale wycofali bo skały były burzone też zwykłym interfejsem a tego BB by nie chciało :D
Co masz na myśli ?
skały szło zniszczyć opcja wyburzania dostępną w menu Skrzynki z narzędziami, tak wiec nie było potrzeba żadnych innych premii aby wygolić wyspe ze skał
Mi sie wydaje że powrócą to tego po nowym roku, bo teraz bedzie event.
Borzylek
23.12.2013, 13:30
Witam wszystkich
Mam nadzieję, że ten pomysł wejdzie jak najszybciej ale nie widziałem jakiegokolwiek przybliżonego terminu.
Może coś wiadomo na ten temat?
Pozdro
hej , ja tez chcialbym sie czegos dowiedziec na ten temat ... BB_xaar moglby cos powiedziec
po wysypie lodowych i magazynow mam juz ponad 40 patentow ktorych nie moge wykorzystac bo nie ma gdzie :(
rezydki troche podratowaly ale dalej malo miejsca ...
Ja bym rozważył możliwosc przesadzania drzew lisciastych z iglastymi na inne miejsca.
Można zwiększyc miejsce tez osuszając morze lub budujac podziemny drugi poziom na wyspie gdzie byłyby wszelkie kopalnie, i hodowla pieczarek :P
Borzylek
23.12.2013, 16:39
Pomysł z grotami piwnicami itp. jest miodny szczególnie te hodowle grzybków :) Może jakiś alternatywny podziemny świat - to może być całkiem całkiem :)
Galmachar
23.12.2013, 19:34
Pomysł z grotami piwnicami itp. jest miodny szczególnie te hodowle grzybków :) Może jakiś alternatywny podziemny świat - to może być całkiem całkiem :)
Którego można odblokować za 50k gwiezdnych monet i 20k łodyg magicznej fasoli :)
Zgred1410
28.12.2013, 16:46
Witaj BB_xaar
Zacznę od tego że pomysł zwiększenia miejsca na wyspie jest super ja właściwie nie mam już na niej miejsca na kolejne budynki:( ,i nie ukrywam że z tego powodu jestem trochę zaniepokojony ponieważ aż tak dużo miejsca jednak się nie da uzyskać jeśli zostaną wyburzone częściowo skały a granice zostaną te same ,a skoro skały to dlaczego nie wycinka lasów lub niektórych pojedynczych drzew przez które nie zawsze można wykorzystać miejsce na budynek.
Wszystkie wyspy mają ten sam wygląd i to rozumiem,ale czy istnieje możliwość wprowadzenia w grze rozbudowy wyspy wg własnej wizji? Możliwość rozbudowy w nieregularne granice ,czy dodawanie bagien ( np. w ten klimat możliwość ustawienie wieży wiedźmy albo dodanie gór i ustawienie lodowych posiadłości itp.) dodawanie jezior,drewnianych mostków,lasów,budowy portu dla statków kupieckich ,lub transportu żołnierzy do wykonywanej przygody bez konieczności powrotu po posiłki :( .
Pozdrawiam Zgred.
Zgred1410, na chwilę obecną mogę powiedzieć tylko tyle, że wyburzanie skał to nie jedyne rozwiązanie, które jest obecnie rozważane. Chodzi oczywiście o możliwości zyskania dodatkowego miejsca na wyspie. :)
Myślę, że już niedługo pojawi się więcej informacji na ten temat, pewnie w jednym z najbliższych pamiętników. ^^
Burdajewiczek
06.01.2014, 22:21
Kiedy drogi xaarze możemy spodziewać się nowego pamiętnika ?
nie wczesniej niz za jakis czas ;p
CoDiAl77
08.01.2014, 02:59
nie wczesniej niz za jakis czas ;p
:D uśmiałem się do łez :D
Wejdz sobie na mój post!!!!
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32910-Usuwanie-drzew-i-krzew%C3%B3w
USUWANIE DRZEW I KRZEWÓW ZOBACZ MÓJ POST I GŁOSUJCIE:
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32910-Usuwanie-drzew-i-krzew%C3%B3w[/URL]
WEJDZ NA MÓJ POST USUWANIE DRZEW I KRZEWÓW http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32910-Usuwanie-drzew-i-krzew%C3%B3w
Nooo ciekawa zapowiedź, słyszałam ploteczki wcześniejsze na ten temat i patrz STAŁO SIĘ ;)
Mam nadzieję, że to nie zostanie spieprzone.
Ale ja bym chciała gościa, który mi wystnie niepotrzebne drzewa, te które stoją sobie od tak pojedynczo zajmując miejsce i blokując najlepsze ustawienie budynków ;)
W temacie cisza, ludzi i budynków na 5 lvl przybywa za moment stanie się to zupełnie nieopłacalne bo żeby zyskać kilka miejsc dodatkowych na wyspie trzeba będzie przestawiać kilka budynków żeby osiągnąć maksymalny efekt.
Chyba, że to celowe działanie może jest za dużo monet na rynku i kasowanie 500 monet za przestawienie 1 budynku rozwiąże chwilowy problem z nadpodażą monet na rynku więc czekają aż kolejne osoby poulepszają więcej budynków na 5 lvl ;)
Jakubboss
14.04.2014, 12:23
Przydałoby się wreszcie to ogarnąć... Jest kilka miejsc na wyspie, gdzie kilka głazów psuje dosyć fajny schemat ustawienia budynków... Sam dbam o to, żeby na wyspie było i ładnie i ekonomicznie; kilka górzystych miejsc zrównać z ziemią i byłoby elegancko... ;) Kiedy zmianę wprowadzą? Po cichu liczę na tegoroczne lato (chociaż coraz bardziej w to wątpię...), pytanie kolejne czy coś wymyślą na Mundial w Brazylii... Na EURO '12 było, obstawiam że i tutaj coś będzie... :)
pytanie kolejne czy coś wymyślą na Mundial w Brazylii... Na EURO '12 było, obstawiam że i tutaj coś będzie... :)
Jakubboss błagam tylko nie kolejne chwilowe rozwiązanie/wrzutka na zajęcie głów graczy przez miesiąc. Niech lepiej pomyślą o długofalowej strategii rozwoju tej gry i lepszej komunikacji z graczami.
Jakubboss błagam tylko nie kolejne chwilowe rozwiązanie/wrzutka na zajęcie głów graczy przez miesiąc. Niech lepiej pomyślą o długofalowej strategii rozwoju tej gry i lepszej komunikacji z graczami.
Każdy by chciał by pomyśleli o długofalowym rozwoju gry. Aktualnie jednak nie mamy co na to liczyć. A na MŚ na pewno będzie event. Lepsze to niż nic. Ta gra aktualnie opiera się na eventach. Gdyby nie ten, na następny musielibyśmy czekać do października. Bo nic dużego i zajmującego by nie wrzucili.
Komunikacja z graczami też raczej nie ulegnie zmianie. Bo właściwie, jeżeli chodzi o sugestie to są one zbierane raczej z forum anglojęzycznego ( chyba, że co ciekawsze posty są przez kogoś tłumaczone i przesyłane do Fatherlandu).
Jeżeli chodzi o nasze polskie TSO to jedyne o co możemy prosić to lepszy stan techniczny i zminimalizowanie problemów z działaniem gry.
Inne poprawki, jak np. usuwanie skał, badania dla wyspy i generałów (w to nie wierzę, że się w ogóle pojawi), jest wprowadzane na wszystkich serwerach. Więc dostaniemy to na 2-3 tygodnie przed innymi. By spełnić swoje przeznaczenie testerów nowości BB.
(...)Ta gra aktualnie opiera się na eventach.(...)
Kris odpowiadałeś w moim wątku więc jesteś w temacie. Gdyby dodali ranking i tak rozbudowany system zadań jak moim temacie (przecież te zadania mogą być nawet rozbudowane na zasadzie +20% poprzedniego wyniku wyznacza kolejny poziom za więcej pkt bez limitu wówczas) to powiedz sam na jak długo ludzie by mieli zajęcie i chęć rywalizacji person vs person o bycie jak najwyżej bo temu służy ranking, nie wspomnę o ogromie zróżnicowania tych zadań, które mona ewentualnie dodać.
Gdyby dodali ciekawy, rozbudowany system to byłoby na pewno lepiej. Problem w tym, że osiągnięcia nie dotyczą niczego nowego i nie będą, nawet jeżeli z czasem pojawią się nowe osiągnięcia. Zrób przygody, uzbieraj surowce, uzbieraj więcej surowców, wyszkol odkrywców, geologów, sarny, misie pysie, misie koala itp.
To wszystko tyczy się tego w co ludzie grają od 2 lat. I o ile ciekawy system osiągnięć - elastyczny system, który pozwoliłby 50 poziomom na ciągłą walkę o wysoką lokatę ma sens ( i to musi być wprowadzone, nie może być tak sztywno jak jest teraz), ma szansę na uatrakcyjnienie gry, to trzeba zdać sobie sprawę, że też może nie zdziałać cudów. Bo ... ile razy można robić Czarnych tylko po to, by być wyżej od kogoś ? Dobre rozwiązanie, na pewien okres czasu - rok, według mnie.
Ale jak najbardziej nie jest to rewolucja, ani nawet ewolucja. To po prostu spóźniony dodatek, który może uatrakcyjni tą grę na pewien okres czasu.
Szczerze powiedziawszy to coraz mniej wierzę w ten pomysł już osobiście wolałbym usuwanie drzew bo skał do ewentualnego usunięcia nie ma za wiele a czasem jedno drzewo zmienia diametralnie ustawienie całego ciągu budynków.
Do tego doszły w ostatnim czasie lodowe zamiast rezydencji, ostatnio ulepszony silos zastępujący 3 normalne tak więc dzięki takim działaniom już mamy więcej miejsca na wyspie ograniczając pewną grupę budynków możemy stawiać pozostałe.
anael6669
12.05.2014, 19:07
Jutro wchodzą osiągnięcia, a kiedy wprowadzą burzenie skał- coś co było dawno temu testowane????
akerman1
12.05.2014, 20:02
Xaar napisz cos o wyburzaniu skal a nie jakis system osiagniec wprowadzacie ktory nic nowego nie wnosi do gry, poza tym ze kazdy z graczy bedzie musial codziennie przez caly rok wchodzic zeby zaliczyc jedno zalosne zadanie... Wprowadzacie wszystko oprocz tego co gracze chca i czekaja na... Daj chociaz updata jakies czy wyburzanie sklad bedzie bo po 8 miesiacach 'ciezkiej' pracy programistow lub jednego programisty powinno sie wiedziec cos wiecej niz 'czekam na info'.
Angelkaxd
12.05.2014, 20:13
czekamy na info!
Tornados
12.05.2014, 20:20
Xaar napisz cos o wyburzaniu skal a nie jakis system osiagniec wprowadzacie ktory nic nowego nie wnosi do gry, poza tym ze kazdy z graczy bedzie musial codziennie przez caly rok wchodzic zeby zaliczyc jedno zalosne zadanie... Wprowadzacie wszystko oprocz tego co gracze chca i czekaja na... Daj chociaz updata jakies czy wyburzanie sklad bedzie bo po 8 miesiacach 'ciezkiej' pracy programistow lub jednego programisty powinno sie wiedziec cos wiecej niz 'czekam na info'.
No wybacz ale ja akurat czekam na osiagniecia :D
Chociaz pare dni rozrywki bedzie dopoki sie 90% nie zrobi ^^
anael6669
12.05.2014, 20:42
Przejść pare prezygód samym R, albo nie stracić/używać czegoś??? i po zabawie..
akerman1
12.05.2014, 21:03
Tornados kazdy czeka bo to jedyna ciekawa rzecz w ktorej cos bedzie mozna robic. Chociaz watpie ze ktos zaliczy zadanie ze trzeba wchodzic przez caly rok dzien w dzien... Tez sie ciesze ze bedzie system ale tydzien temu dostalem ponad 1k klejnotow wiec chyba musialem sporo tych zadan juz zaliczyc ahaha
Tornados
12.05.2014, 21:13
To bylo za te zadania w ktorych odpowiedni lvl trzeba nabic :D
anael6669
13.05.2014, 01:51
lvl nabić, podbić wyspę i coś jeszcze, kto pamięta?
Wyburzanie skał jest ja PvP.. W planach :/
A nie lepiej byłoby by budynki miały możliwość obracania.Wtedy martwe pola można by lepiej wykorzystać.
I tutaj już pole do popisania się przez BB , można wprowadzić jakieś myto..)
Zyskamy puste miejsca które się tworzą przy dotychczasowym ustawianiu budynków.
Ciekawą propozycją kogoś powyżej była dodatkowa wyspa.Ale wyobrażam już sobie jak np..wyspa znika po KONSERWIE..)))
Co do tego jak traktować graczy "kupujących"..niech kupują.
Nie kupuję i gram.A jeśli ktoś ma skrzywione ..EGO.. iż ktoś ma więcej nie przejmowałbym się nimi.To jest zabawa a w życiu też tak jest więc nie rozumiem ich.
Nie jest to gra w której to ile mamy decyduje czy przeżyjemy w konfrontacji z "przeciwnikiem".
Lepiej zajmijcie się właściwą budową wyspy,wykorzystaniem we właściwy sposób cyklów produkcyjnych a nie tylko "ładowanie" na maxa nowych budynków i ich zatrzymywanie bo nie nadają się już do ciągłego produkowania/zbyt itd.
Zobaczcie gdzie stawiają budynki ..nieprodukcyjne.Na polach ważnych do produkcji.Dużo by tutaj dawać takich przykładów.
Wielu 50 lvl obserwuję i ..pytam się??. PO CO ?
Jestem za tym by dopasować zadania do lvl.
Poprawcie CZATA dajcie możliwość rozmów miedzy graczami podczas robienia przygód a nie tylko na gildyjnym gdzie to przeszkadza.Dopasujcie do tego ilu graczy może brać udział w przygodzie.
INFORMUJCIE GRACZY na czas gdy planowane są Konserwy.
Bo to co teraz robicie w "ŻYCIU" zwolnieni bylibyście na pewno z roboty..
Angelkaxd
15.07.2014, 18:01
halo halo? Teromort??
anael6669
15.07.2014, 18:12
@Tskrang wiele razy już było wspominane o możliwości przekręcania budynków, co jest na razie jak najbardziej NIEREALNE!!! Powód prosty:
każde przekręcenie budynku powoduje zmianę czasu pracy, bo wyjście z budynku teraz znajduje się gdzie indziej!!
Tornados
15.07.2014, 18:31
halo halo? Teromort??
Pi pi pi
Abonent jest czasowo niedostepny lub ma wlaczona opcje ignorowania prosb i skarg graczy
Prosimy sprawdz numer i napisz ponownie
Gelek222
16.07.2014, 09:19
Zachowanie identyczne jak xaara, czyli olewanie graczy.
Zatrudniają dzieciaków w wieku dwudziestu paru lat i dziwić się że komunikacja leży.
Piotru70
16.07.2014, 13:21
Ważne że hajs się zgadza.
CoDiAl77
21.07.2014, 01:41
Właśnie wprowadzili wyburzanie skał na mapie PvP. PvP zaś zostanie wprowadzone w "najbliższym czasie".
Oczywiście drwię. Ale nie jestem wredny, zdaję sobie sprawę, że jestem Polakiem. Polacy nie są targetem, mogą pokwękać i czekać cierpliwie. Pracownicy BB z RP też mają niewiele do gadania pewnie? Jak to w końcu jest Panie Adminie? Mamy się produkować na innych forach?
Daniel44
23.07.2014, 08:06
Skoro nadal nie ma tego wyburzania, to może chociaż zrobić 51 lvl, taki do kupienia za monety, np. za 2 mln monet. Albo 10 mln! :)
Wirusisko
23.07.2014, 15:24
Skoro nadal nie ma tego wyburzania, to może chociaż zrobić 51 lvl, taki do kupienia za monety, np. za 2 mln monet. Albo 10 mln! :)
No dobra wprowadzamy. Wydałeś 2mln monet i masz 51lvl. Jesteś szczęśliwszy? Coś się zmieniło?
MANOLO_PL
23.07.2014, 15:28
jest jedynym z LVL51
Slavetti
23.07.2014, 16:48
Zamiast wyburzania skał wolałbym permanentne usuwanie drzew i krzaków.
browar69
31.07.2014, 09:38
z tym wyburzaniem to jak w tej piosence "czterdziesci lat minelo" :)
maniemar
31.08.2014, 18:17
pytanie kiedy maja dac magazyn na gildie ??
Kiedy zostanie wprowadzony Bank Gildii?
Pomysł upadł. Bank Gildii nie jest testowany dalej z powodu problemów technicznych. Za dużo było zapytań serwera z tej funkcji. Ten pomysł powróci ale dopiero w późniejszym okresie.
wszystko w "niedalekiej przyszłości" :P Obiecanki cacanki - w tym twórcy gry są najlepsi :)
Marcocentofe
16.09.2014, 11:33
pierwsza rzecz to lądowanie generałów na wyspie po powrocie z przygody,,zawsze to samo --brak miejsca na wyspie,,????
czy rzeczywiście???,,rzecz druga to całkowicie brak nowych przygód,,bo ileż razy można robić te same przygody,,setki i co dalej? nic nowego,powinny być nowe przygody ..
MortalWombat988
16.09.2014, 14:12
pierwsza rzecz to lądowanie generałów na wyspie po powrocie z przygody,,zawsze to samo --brak miejsca na wyspie,,????
Już któryś raz z kolei czytam komentarz że na wyspie brakuje miejsca dla gienków... Tylko moi stawiają namioty tam gdzie i tak nie dałbym rady postawić jakiegokolwiek budynku czy to tylko narzekanie dla narzekania? Mam zajętą całą wyspę i żadnego problemu z gienkami.
http://i.imgur.com/6CGladA.jpg
rzecz druga to całkowicie brak nowych przygód,,bo ileż razy można robić te same przygody,,setki i co dalej? nic nowego,powinny być nowe przygody ..
I tak będziemy robić tylko te najbardziej opłacalne przygody. Ciekawe ile razy zrobiłeś w tym miesiącu dzieci sawanny.
Tornados
16.09.2014, 14:21
Tylko ze u ciebie jest 7 generalow bez kwatermistrzow rozlozonych...
A jak niektorzy maja po 20 + kwaterow to im sie polowa kisi w gwiezdzie
Tylko ze u ciebie jest 7 generalow bez kwatermistrzow rozlozonych...
A jak niektorzy maja po 20 + kwaterow to im sie polowa kisi w gwiezdzie
a jak niektórzy mają 100+ generałów i 2 kwaterów?? Ja żądam 1 dodatkowej wyspy pod produkcje, jednej dodatkowej wyspy dla moich generałów, i jeszcze jednej wyspy dla moich ozdób, a może i nawet dwóch bo trochę nagromadziło mi się choinek o_O
wredniejszy
16.09.2014, 20:50
Tak 7 generałów heh i ja bym (problemu) nie widział.Dodatkowa robota trzeba miejsce zwolnić wysyłając na przygodę genki.
Taki problem to nie problem hehe
Boskicom
16.09.2014, 21:04
Już któryś raz z kolei czytam komentarz że na wyspie brakuje miejsca dla gienków... Tylko moi stawiają namioty tam gdzie i tak nie dałbym rady postawić jakiegokolwiek budynku czy to tylko narzekanie dla narzekania? Mam zajętą całą wyspę i żadnego problemu z gienkami.
http://i.imgur.com/6CGladA.jpg
I tak będziemy robić tylko te najbardziej opłacalne przygody. Ciekawe ile razy zrobiłeś w tym miesiącu dzieci sawanny.
Nie jestem pewny ale na wyspie ląduje tylko 7 czy 9 generałów i to tylko wtedy gdy jest miejsce w G1, tylko kwatermistrzowie lądują gdzie chcą.
anael6669
17.09.2014, 21:21
MortalWombat988 po screenie widać, że nie masz zajętej całej wyspy, 9 max ląduje przy zajętym całym g1 i jak Boskicom napisał tylko kwatermistrze lądują na (przynajmniej u mnie) na g2w prawej odnodze.
Marcocentofe
21.09.2014, 01:14
dokładnie,
po każdym powrocie z wypraw z blokami jest brak miejsca do lądowania generałów,ja mam niewielu tylko 12 i zostają w gwieździe albo je przenoszę na inne miejsca..
Daniel44
22.11.2014, 12:29
Nowe miejsce na wyspie to chyba najłatwiej jest wyczarować przez odpowiednie ustawienie farm, silosów i pól. Jeśli umiejętnie ustawi się silosy i gospodary oraz magazyn, to potrafią wyrobić się 2 pola na 10 farm+silos(zwykły). Ja działam tak tylko z 4xfarma+silos
Milady84
23.11.2014, 02:32
Nowe miejsce na wyspie to chyba najłatwiej jest wyczarować przez odpowiednie ustawienie farm, silosów i pól. Jeśli umiejętnie ustawi się silosy i gospodary oraz magazyn, to potrafią wyrobić się 2 pola na 10 farm+silos(zwykły). Ja działam tak tylko z 4xfarma+silos
Coś nie bardzo wiesz o czym piszesz:) Ja mam pół 1wszej strefy całkowicie wolne, a i tak ląduje tylko 9 generałów na wyspie, a reszta w gwieździe, chociaż zmieściło, by ich tam ze 100. Jest wprowadzony jakiś limit na ilość miejsca zajętego przez generałów po powrocie z przygody i każdego generała powyżej 9 szt trzeba stawiać ręcznie. Jak zwykle twórcy gry nie przewidzieli, ze ktoś może posiadać tylu generałów, haha:)
jamawiki1
02.03.2015, 11:47
ciekawe z rezydencjami, ja mam ok. 60 na poziomie 5