PDA

Zobacz pełną wersję : Bug / problem introligator / drzewko umiejętności - rozwiązanie, porada.

Moriarduur
02.10.2013, 12:15
Opis problemu:

> klikam introligatora
> klikam ODBIERZ
> klikam produkcję kolejnego tomu
> klikam GWIAZDĘ > geologa
> klikam drzewko umiejętności > brak odebranego przed chwilą TOMU od Introligatora.

Rozwiązaniem problemu jest podobno poczekanie, aż po kliknięciu ODBIERZ wytworzona księga "wleci" do domu władyki, dopiero potem należy rozpocząć produkcję kolejnej księgi.
Lub też, zanim zaczniesz produkować kolejną księgę, upewnij się klikając drzewko umiejętności/ dom władyki, że odebrana księga trafiła do ciebie.

wikista
02.10.2013, 15:40
musze zapytać czy nie zacząłeś produkcji tomu po skończeniu produkcji manuskryptu? do produkcji tomów zużywasz manuskrypty, na początek 1 własnie, sprawdź jaką książke obecnie produkujesz

Moriarduur
03.10.2013, 00:41
Posiadałem 1 Manuskrypt + Tom oczekujący na odebranie.
Po odebraniu od Introligatora Tomui i rozpoczęciu produkcji kolejnego Tomu powinienem posiadać 0 Manuskryptów i 1 Tom, jednakże nie posiadałem żadnej księgi.
Sprawdzałem stan ksiąg u geologa, odkrywcy, w domu władyki, robiłem relog - bez zmian.

Dopiero po upewnieniu się, że Tom trafia do mnie rozpoczynam nową produkcję. Czyli okazało się, że zbyt szybko klikam... ;P

Grzegorz811
03.10.2013, 16:52
Mam problem z produkcją Tomów. Żeby wyprodukować jeden Tom pobiera mi dwa Manuskrypty. Stało się tak po jednej z konserwacji. Czy ktoś ma podobny problem ?

Van-de-Lord
03.10.2013, 19:08
To nie po konserwie, to normalny proces że koszt wzrasta co ileś tam wyprodukowanych, koszty manuskryptów chyba co 10, tomów co 20 i ksiag 30 jeśli dobrze pamietam