Zobacz pełną wersję : Co mówi odkrywca i geolog
Od zawsze mnie ciekawiło co też mówi geolog czy odkrywca gdy zostanie wysłany z misją. Me bzdurne poszukiwania i kompletnie bezsensowne badania wykazały iż grubas mówi coś takiego: "dumos belawan". Po wklepaniu tego zwrotu w Google Translator, wybraniu niemieckiego języka i kliknięciu w głośniczek, pani powiedziała dokładnie to samo co wypowiada grubas. Co to jednak znaczy nie mam zielonego pojęcia.
nerwusek
02.10.2013, 21:00
Serio sie nad tym zastanawiasz? Co mowi odkrywca czy geolog? A moze co mowi jak wroci? bo tam masz dwa rozne "powitania" zaleznie czy mapki czy przygode przyniósł? albo dlaczego jak rzucasz kosze to jak "ka-ching" ?
Seriously?
....
Szkoda ze nie ma nigdzie tego dzwieku do pobrania.
golec115
28.11.2013, 08:55
A chcesz budzik sobie nowy ustawić? :D
Moje dziecko, które odrabiało lekcje gdy ja sobie grałam, odezwało się kiedyś: czemu ci tam co chwilę woła - "o rany! Ona urodziła!!" ?????????
Chodziło o geologa wyruszającego na poszukiwania.
Van-de-Lord
28.11.2013, 13:30
Albo geologowe "Jupi" na sms-a :D
Moje dziecko, które odrabiało lekcje gdy ja sobie grałam, odezwało się kiedyś: czemu ci tam co chwilę woła - "o rany! Ona urodziła!!" ?????????
Chodziło o geologa wyruszającego na poszukiwania.
U nas to chodzi jako "Kobyla jaka byla" i ja to chce na wysylanie maila :D Na odebranie - ten zabojczy odglos odkrywcy jak wraca z czyms. I, jak wspomina Van-de-Lord ponizej, geologowe "Yippi" na smsa.
Doprowadze tym mojego meza do podwojnego szalu ;)
Jakbym miał taki budzik to od razu po przebudzeniu byłbym szczęśliwym człowiekiem :D
Jednak jest, masz w załączniku geologa i odkrywcę. Choć na budzik to najlepszy byłby dźwięk zmiany celu generała :) na to jest szybka reakcja zawsze
RobertSettler
29.11.2013, 08:13
Z ciekawości zajrzałem na niemieckie forum.
Tam też się nad tym zagadnieniem męczą i to już od ponad dwóch lat.
Najciekawsze wg mnie co wymyślili ,to
-odkrywca->"Du mußt Bälle haben" sagt der Entdecker ... so nach dem Motto: die Schatz-/Abenteuersuche ist nur was für echte Kerle, die auch Eier in der Hose haben.
("Musisz mieć jaja". wg. motto,że poszukiwania są dla prawdziwych facetów ,którzy maja jaja w spodniach.)
-geolog- >"Ok, i want a tequila." -- tu chyba każdy rozumie. ;)
Link do tematu- > http://forum.diesiedleronline.de/threads/7750-Entdecker-und-Geologen