Zobacz pełną wersję : Problem z introligatorem .
Witam.Od ok. 24h po włączeniu manuskryptu czas produkcji w zasadzie stoi w miejscu . Raz czas maleje a za chwilę rośnie . Lipa :).
Volcazzz
29.09.2013, 16:25
U mnie dzieje się to samo tylko, że już idzie to 3 dzień. Raz maleje a zaraz znowu idzie od nowa można oszaleć !!!
SirBendzi
01.10.2013, 16:20
Dzisiaj zauważyłem to samo u siebie włączyłem ponad 2 godziny temu, o 15jakos się wylogowałem miałem 10h 59min do końca teraz się loguje mam 11h 4min do końca...
Edit:
Wylogowałem się godzine temu było 7h około, teraz się loguje jest 10h i 30min pozdro...
olaszwoch
04.10.2013, 12:16
ja też tak mam - heeeeeeeeeeeeeelp
SirBendzi
05.10.2013, 12:27
Napisałem do supportu napisali bym wyczyścił pamięć podręczną przeglądarki tylko szkoda, że mam ustawione tak, że po każdym zamknięciu jest wszystko jest czyszczone... wiec to problem ich kodu. Wydaje mi się, że to spowodowane jest tym, iż u siebie odpaliłem robienie skunksa i włączyłem władykę by robił się na 5lvl, bo skunks z 14min cofnął mi się do 20min. Jak ktoś ma introligator na 3-4lvlu to tam pół bidy można usunąć i zbudować od nowa i sprawdzić czy działa poprawnie ale ja mam na 5lvlu go to szkoda mi 5k granitu za ulepszanie...
bartekn84
05.10.2013, 12:57
Witam, u mnie ten sam problem raz 12h raz 16h i nie mozna nic zrobic, a piszac do supportu dostałem info, ze problem z dostarczeniem wiadomosci lezacy po stronie odbiorcy.....
ciekawe jaka bedzie rekompensata..... a niby to już nie jest BETA......
SirBendzi
05.10.2013, 14:00
Co za głupoty, to chyba na ich serwerze jest liczony czas ile ma zostać a nie u odbiorcy. Bo jak to było u odbiorcy to mógł bym manipulować tym i zmieniać sobie czas i bym miał szybciej zrobione...
U mnie ten sam problem, Introligator robi mi tom juz od 3 dni.
Dodam że idzie u mnie teraz upgrade do 5lvl Wladyki, i problem z Introligatoremm zauwazylem kiedy rozpoczalem upgrade
3 godziny później mam u Introligatora 22godz i 34minuty !! Kpina jakaś!
Dopisuję się do wątku. Mam ten sam problem i również ulepszam aktualnie władykę na 5 poziom.
Ostatni manuskrypt robił się dobre 35 godzin zamiast 18, obecny tom też już ma zdrowe opóźnienie. Rano licznik pokazywał z 8 godzin do końca, teraz, po około 9 godzinach, pokazuje 12.
Błąd nie jest po stronie graczy ewidentnie.
SirBendzi
06.10.2013, 23:03
No ja też ulepszałem na 5lvl i wczoraj mi się skończył, chyba już dobrze działa.
Duszysko40
06.10.2013, 23:28
No ja też ulepszałem na 5lvl i wczoraj mi się skończył, chyba już dobrze działa.
czy ja dobrze rozumiem 1 pazdziernika pisales ze ci sie cos spierniczylo a introligator juz szedł na 5lvl??i wczoraj ci sie skonczył up??
czy wy wszyscy tak macie..??
U mnie też robi Tom 3 dni, jak się logowałem miałem teraz 2h do końca, teraz zaglądam i mam ponad 23h. Czy ktoś czyta ten dział na forum i reaguje bo problem jak widzę po postach jest już od ponad tygodnia?
Duszysko40
07.10.2013, 01:54
U mnie też robi Tom 3 dni, jak się logowałem miałem teraz 2h do końca, teraz zaglądam i mam ponad 23h. Czy ktoś czyta ten dział na forum i reaguje bo problem jak widzę po postach jest już od ponad tygodnia?
a nie podnosisz przypadkiem wlasnie introligatora na 5lvl?
anael6669
07.10.2013, 03:20
No mi na to u nich tak wygląda jak by intro podnosili, a w czasie upu żaden budynek nie pracuje.
Ja nie podnoszę Introligatora, tylko Władykę na 5 lvl. To że produkcja nie idzie podczas podnoszenia danego budynku to wiem.
Powtórzę, chodzi o to że raz jest 10 godz do końca innym razym 23 godz a znowu innym razem 17 i tak już od 5 dni. W tym czasie miałbym już 5 tomów a nie mam żadnego!
AlienRajder
07.10.2013, 10:55
Witam
Miałem podobny problem, kilka dni temu w okolicach środy. Od dawna mam Dom Władcy i Introligator na 5 poziomie.
Problem miał raczej związek z zostawieniem buffa robionego w domu władyki po wylogowaniu.
Czas generalnie do ukończenia manuskryptu rósł, zamiast standardowo maleć. Uspokoiło mi się to chyba po konserwie.
Staram się teraz nie zostawiać premki w produkcji i wylogowywać się.
Pozdrawiam
SirBendzi
07.10.2013, 12:21
czy ja dobrze rozumiem 1 pazdziernika pisales ze ci sie cos spierniczylo a introligator juz szedł na 5lvl??i wczoraj ci sie skonczył up??
czy wy wszyscy tak macie..??
Nie, ja podnosiłem teraz władyke na 5lvl a introligatora już miałem od dłuższego czasu na 5lvlu. Teraz wszystko mi dobrze działa. Więc chyba problem bierze się z tego jak się podnosi na 5lvl władyke. Chodź też może jest prawdą jak mówi AlienRajder, że błąd wynika z tego buffa bo ja włączyłem, by robił się skunks i miałem 14min około do końca zrobienia i w ten czas włączyłem ulepszanie władyki.
W sumie ja mam uruchomione "Miejscowe przysłowie" w zakładce kolekcje u Władyki. Oczywiście stoi bo Władyka się upgraduje.
Ale co ma piernik do wiatraka, dlaczego introligator świruje? Mogliby to naprawić.
Theri2012
07.10.2013, 22:44
Mam ten sam problem od dwóch dni robi mi tom na 5lv introligatora
Dopisuję się do problemu. Introligator jest na 5 poziomie od dłuższego czasu. Problem zaczął się wczoraj. Czas wykonania księgi w ogóle nie płynie, za to klejnotami można od razu zakończyć produkcję.
Ja nie podnoszę żadnego budynku na wyższy lvl. Ustawiłem produkcje Tomu i dziś już 4 dzień wchodzę i mam 23h do końca :/
spada potem znów zaczyna się czas od początku.
jak poprzednik pisał miał bym już 4-5 tomów i lipa. Coś czuje że dłużej to potrwa bo po tylu postach żadnej reakcji :/
Miałem trochę dość czekania, a introligatora miałem na 3lvl, więc poświęciłem się i usunąłem budynek by postawić go na nowo i zacząć produkcje od nowa. Niestety. Po postawieniu nowego budynku, pokazuje się w slocie budowy, wychodzi ludek by go postawić i po 3% plac budowy...... znika, tak po prostu ;/ Postawiłem jeszcze raz.... to samo.
Dużo nie wymagam...... tylko jakiekolwiek info czy problem jest rozwiązywany, czy po prostu tą budowę mogę sobie na razie odpuścić.
U mnie raz wystąpił ten błąd. Zgłosiłem do supportu i otrzymałem informację tej treści:
"Witaj johnyw,
Uprzejmie informuję, iż problem zostanie zgłoszony do odpowiedniego działu celem dokładnej jego weryfikacji. Natomiast jeżeli będziesz ponownie posiadał taką sytuację uprzejmie proszę o przesłanie większej ilości zrzutów, na których będzie widoczny błąd w określonym odstępie czasu, gdyż obecny zrzut pokazuje ponad 23 minuty do zakończenia ponad ośmiogodzinnej produkcji. Proszę również, aby znajdował się na zrzutach czas z komputera.
Z przykrością informuję, iż niestety nie jest nam na chwilę obecną znany termin naprawienia tego błędu.
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za wykazaną cierpliwość.
W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt."
RadekMC1
08.10.2013, 18:24
u mnie to samo i jeszcze dalem premie ;/
i na 5lv co gorsze
olaszwoch
08.10.2013, 19:01
u mnie po zakończeniu upu władyki introligator działa normalnie("tylko" tydzień w plecy)
:)
Theri2012
08.10.2013, 21:36
Zaobserwowałem że miałem rozpoczętą produkcję w dziale kolekcje i nieodebraną premię jak odebrałem premię to introligator ruszył. Oczywiście mogła to być inna przyczyna ale jak na razie u mnie już działa.
W moim przypadku trzeci raz robi się manuskrypt. Nie miałem wcześniej takich problemów, może coś po ostatniej aktualizacji się popierniczyło...
Pogromca_Sierot
09.10.2013, 09:49
Wspólny mianownik tego problemu to rozbudowa Domu Władyki do 5 levelu. Tylko pytanie co ma piernik do wiatraka?? Zobaczę co mi support odpisze bo zgłosiłem to wczoraj
Witajcie, ja mam identyczny problem, ale nic nie rozbudowuję, a introligator stoi prawie w miejscu.. Czyli to nie ma związku z domem władyki.
Niestety nie dysponuję jeszcze konkretnymi danymi na ten temat, no ale chcę poinformować, że opis problemu został przekazany dalej już jakiś czas temu.
no i wlasnie tez natknalem sie na ten problem na kleju powinien w 8h 24min zrobic ksiege a robi go juz 22h i zostalo 6,5.
Brzydko podejrzewam ze jest to zwiazane z kolekcjami i tworzeniem we wladyce sierzantow skunksow itp. poniewaz dokladnie po ich wprowadzeniu wszystko sie zepsulo.
Annafry, nie miałeś przypadkiem nieodebranego przedmiotu wyprodukowanego za kolekcje w domu władyki ?
Idąc tropem Theri2012 zaglądnąłem do Domu Władyki, miałem nieodebrany przedmiot kolekcjonerski. Po odebraniu go, dzisiaj w końcu zakończyła się produkcja manuskryptu. Wniosek - nieodebranie przedmiotu w Domu Władyki blokuje odebranie przedmiotu u Introligatora i powoduje jego ponowną produkcję.
Annafry, nie miałeś przypadkiem nieodebranego przedmiotu wyprodukowanego za kolekcje w domu władyki ?
Ano miałam.. wygląda, że produkcja ruszyła.
dokładnie tak, mi produkcja stanęła a zapomniałam odebrać skunksa, czyli już wiadomo co powoduje buga, ufff,obyśmy mieli tylko takie bugi na które recepte gracze odnajdują sami, bo na odpowiedź od programistów trzeba bezie poczekać:D
Vuirulent
10.10.2013, 20:07
ehhh i u mnie to samo :( od 9 rano robi mi się manuskrypt a introligator jest na 5 lvl, też nic nie leveluje od dawna. Problem zauważyłem pierwszy raz tydzień temu, ale tylko na kleju tak miałem, teraz kleju nie dawałem i było niby ok aż do teraz :(
Problem jest związany z jednoczesną produkcją Kolekcji oraz dokumentów (System Badań).
Prace nad poprawką są już prawie ukończone. Gdy dowiem się, kiedy ten fix trafi na polskie serwery, dam znać.
Perszingos
11.10.2013, 21:06
ja mam tak samo dziś ok godz 16 do konca produkcji zostało 2 h a teraz sie loguje i mam 12 h do końca
Andrew_eop
12.10.2013, 07:12
Witaj Andrew_eop,
Uprzejmie informuję, że przekazałam problem do działu technicznego, który zajmuje się analizą oraz naprawą błędów w grze.
Nie otrzymaliśmy informacji dotyczącej jakichkolwiek rekompensat.
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności oraz dziękujemy za wykazaną cierpliwość.
nie traktują nas poważnie :/ od tygodnia nic nie produkuję i nie chcą rekompensować.............................
P0zi0mek
12.10.2013, 12:04
Faktycznie miałem nieodebrany przedmiot kolekcjonerski w domu władyki (sierżant skunks). Po odebraniu licznik w introligatorze wreszcie ruszył.
Co za bezsensowny bug. 2-3 doby w plecy.
IrosConrad
14.10.2013, 22:40
U mnie raz wystąpił ten błąd. Zgłosiłem do supportu i otrzymałem informację tej treści:
"Witaj johnyw,
Uprzejmie informuję, iż problem zostanie zgłoszony do odpowiedniego działu celem dokładnej jego weryfikacji. Natomiast jeżeli będziesz ponownie posiadał taką sytuację uprzejmie proszę o przesłanie większej ilości zrzutów, na których będzie widoczny błąd w określonym odstępie czasu, gdyż obecny zrzut pokazuje ponad 23 minuty do zakończenia ponad ośmiogodzinnej produkcji. Proszę również, aby znajdował się na zrzutach czas z komputera.
Z przykrością informuję, iż niestety nie jest nam na chwilę obecną znany termin naprawienia tego błędu.
Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności i dziękujemy za wykazaną cierpliwość.
W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt."
oto zrzuty, przez 10 godzi posunął się o 4
dragon74hunter
19.10.2013, 10:54
mam ten sam problem ,zanim się kapnąłem że coś nie tak dwie premie poszły w pi............ przez 2 tyg wyprodukowana jedna księga a introligator pracuje chyba tylko wtedy kiedy jestem zalogowany ,niby już nie beta a bajzel jak siemasz wiktor,wyciągnąłem tego skunksa i zobaczymy czy się coś zmieni
I ja tak miałem. Poszedłem spać... manuskrypt do końca ma 2h i 45 minut. Mysle, rano odbiore 0:) Rano... loguje sie i mam 2h i 45 minut 0:)
Podróż w czasie. Ale faktycznie coś wisiało we władyce z kolekcji, po odebraniu ruszyło normalnie. A już mu rósł zaś czas produkcji 0:)
Mój introligator robi manuskrypt od wczoraj rano i zostały mu jeszcze 3h. Wczoraj o godzinie kiedy już powinien skończyć tj ok 21 miał 3h do końca, o godz 23 było to już 10h. Czary mary....
A mi wczoraj po odebraniu księgi zniknał cały budynek na 5 levelu :(:(
Ciekawe kiedy doczekam się jakiejś odpowiedzi :(:(
GalluxAnonimus
20.10.2013, 18:13
A już myślałem że to tylko mój problem. O dziwo do wczoraj wszystko było OK. Mam introligatora na 5lvl. Podukowałem manuskrypty i dostawałem planowo co 12 godzin, dopiero po rozpoczęciu produkcji tomu zaczął się cyrk. Od godz. 20.00 w dniu wczorajszym zegar cofnął się już 5-6 razy a do końca produkcji zostało ok. 11 h. W tej chwili produkcja tomu trwa już 22 godziny.
Też mam problem , od rana nie zrobił się manuskrypt , a czas do zakończenia to 10 lub 11 godzin :( .
U mnie też od kilku dni wskakuje na zmianę 22 albo 16 godzin. Cos zamierzacie z tym zrobić czy trzeba zburzyć introligatornię ? Nie jestem pewien jednak czy nowa nie będzie działać podobnie...
agata1962
24.10.2013, 00:01
Ja nic nie rozbudowuję, a introligator oszalał. U mnie problemy z introligatorem zaczęły się jak postawiłam złotego golema.
Mogę powiedzieć dokładnie to samo. Ten problem jest koszmarnie irytujący.
Pablitto81
25.10.2013, 00:14
U mnie ten sam problem, skończyłem produkcję przedmiotu kolekcji i mam nadzieje że teraz będzie ok. Błąd w grze.
KrzychO_O
25.10.2013, 18:54
Niestety u mnie to samo zacząłem produkcje manuskryptu o 7:32 a teraz 18:54 zostało pomad 8h:/
Jest 0:43 i zostało 7 godz:P
Witam!!!
a u mnie dziś introligatornia zniknęła po odbiorze manuskryptu a postawienie nowej , znika po chwili jej budowy i co dalej ....
kinia19910
30.10.2013, 01:40
Problem z introligatorem pojawia się, kiedy nie odbierzecie premii z Domu Władyki.
załamuje już ręce. Introligator nie działa - Tom produkuje mi się już 4 dzień. To jest jakaś kpina.
to samo u mnie, 2 tyg udało mi się 2 manuskrypty wytworzyć, licznik albo stoi albo skacze, czasami się cofnie, rano mialem 2h34m do końca teraz pokazuje 18h.
odebralem premie z domu wladyki i wywalilem zlotego golema.
ale to kpina jeśli nie bedzię rekompensaty żadnej, tyle czasu (cennego czasu) w plecy
U mnie to samo - gryzie się produkcja w domu władyki i u introligatora. Zgłaszam błąd w kodzie
U mnie to samo produkcja się ciągle przedłuża.
Ja tez tak mam, powinnam gotowy manuskrypt odebrać o 6:00 rano. Weszłam teraz i do końca produkcji mam jeszcze ponad 12 godzin ;/
yarosyaros
02.11.2013, 16:45
U mnie ten sam problem od dłuższego czasu, pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
odbierzcie przedmiot z władyki, wystarczy przejrzeć wątek
nestor41
03.11.2013, 07:57
u mnie to samo działa gdy komp chodzi jak wyłanczam introligator idzie spać
MarekHerbuLeo
03.11.2013, 16:26
Co się z tym dzieje już nawet zrobiłem za kamienie i dalej wisi jak długo będzie ten błąd u introligatora
KrzychO_O
04.11.2013, 01:11
U mnie był problem przez 3 dni potem cisza i znowu
Dedecius
05.11.2013, 21:16
u mnie był problem sam zniknął a od kilku dni znowu to samo i kolekcje nie mają no to żadnego wpływu
Wisienka1984
06.11.2013, 22:19
U mnie to samo.... od 3 dni...
Miałem podobny problem nie kończąca się produkcja - dlatego zburzyłem introligatornie i chciałem zbudować na nowo - niestety się nie da ..... co z tym zrobić?
Kasiuchnak
11.11.2013, 12:13
U mnie tez introligator sie zawiesil.
Podnosze wladyka na 5lv i mam rozpoczeta produkcje kolekcji we wladyce. Oczywiscie zatrzymana z powodu lewelowania wladyki.
zenkat54
11.11.2013, 18:06
U mnie już trzy dni bez produkcji. Czy to forum czyta jakiś admin :-)?
U mnie też jest zawieszona produkcja ?
jaciesune
11.11.2013, 20:26
Tak było 09.10.2013 10:32:
Niestety nie dysponuję jeszcze konkretnymi danymi na ten temat, no ale chcę poinformować, że opis problemu został przekazany dalej już jakiś czas temu.
Tak było 09.10.2013 10:32:
Problem jest związany z jednoczesną produkcją Kolekcji oraz dokumentów (System Badań).
Prace nad poprawką są już prawie ukończone. Gdy dowiem się, kiedy ten fix trafi na polskie serwery, dam znać.
A tak jest miesiąc później, czyli 11.11.2013:
bezład, chaos, dezorganizacja, nieporządek, nieład, rozgardiasz, groch z kapustą, kram, misz-masz, pomieszanie, rozprzężenie, zamieszanie, zamęt, galimatias = BAJZEL
I jest jedna pocieszająca informacja: ''Prace nad usunięciem błędu są już prawie zakończone !! :D