Zobacz pełną wersję : znikające miejsce na Mroczną Fortecę
Mam problem z ustawieniem Mrocznej fortecy, miałam na wyspie dwie Mroczne Fortece, na chwilę chciałam dać je do gwiazdy - poszło bez problemu, i zaraz znowu wstawić tam gdzie stały i to już się nie udało. Jedna wstawiłam, a w miejscu drugiej nie pojawia się zielone pole i nie da się już jej tam postawić. Niczego nowego nie wybudowałam, nawet powiększyłam obszar w którym stała ta Mroczna forteca żeby jednak pojawiło się to zielone pole do budowy. Nie da rady... mam dużo studni na wyspie, to wyburzyłam kilka w zupełnie innym miejscu i pole się pojawiło, dałam budowę. Myślałam że sprawa z głowy ale następnego dnia (czyli dziś) ta Mroczna Forteca jest w gwieździe... Przyznam że nie przypilnowałam czy się wybudowała, bo byłam pewna ze to zrobi. Największą zagadką jest to... że teraz w tej przestrzeni gdzie zrobiłam miejsce na nią, dziś już nie pojawia się to zielone pole... znowu się "nie mieści". Co jest grane???
Być może pojawiły się tam przedmioty kolekcjonerskie które blokują miejsce pod fortecę.
EX_Zakrecony
27.09.2013, 11:53
Lub forteca miała kiedyś inne pole pod budowę, tak samo jest z siedzibą osadników która miała rozmiar 2x2 i można było ja tak ustawić, obecnie po jednej z konserwacji ma rozmiar 2x3 i jeśli ktoś ją chce wyburzyć i postawić na nowo lub przestawić to już nie wróci na stare miejsce jeśli było ono 2x2.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
gdzie takie info o zmianach w rozmiarach budynkow mozna znaleźć?
Kranderga
27.09.2013, 13:58
było
OXXO
XXXX
XXXX
OXXO
TERAZ JEST
XXXO
XXXX
XXXX
XXXO
Miedzy zielonymi X może być droga
1622
gdzie takie info o zmianach w rozmiarach budynkow mozna znaleźć?
oficjalnie nie było
oficjalnie nie było
No własnie nie widziałem i myślałem że cos mnie ominęło. Ciekawe że coś zmieniają a nie informują o tym.
No to szkoda że zaszły takie zmiany:( teraz muszę poprzestawiać coś żeby tą fortecę mieć tam z powrotem. Dodaje screeny z jej poprzednim ustawieniem.
http://wolfiq.webd.pl/ewa/forteca.jpg
cornflakes
27.09.2013, 18:22
kiedyś dało się postawić za pomocą małego triku np ze studnią, tak że się na siebie nachodziły budynki typu opactwo, młyn, albo właziły na drzewa skały ;p aktualnie jest to niemożliwe chyba ;p