PDA

Zobacz pełną wersję : znikające miejsce na Mroczną Fortecę

Evvcia
27.09.2013, 07:44
Mam problem z ustawieniem Mrocznej fortecy, miałam na wyspie dwie Mroczne Fortece, na chwilę chciałam dać je do gwiazdy - poszło bez problemu, i zaraz znowu wstawić tam gdzie stały i to już się nie udało. Jedna wstawiłam, a w miejscu drugiej nie pojawia się zielone pole i nie da się już jej tam postawić. Niczego nowego nie wybudowałam, nawet powiększyłam obszar w którym stała ta Mroczna forteca żeby jednak pojawiło się to zielone pole do budowy. Nie da rady... mam dużo studni na wyspie, to wyburzyłam kilka w zupełnie innym miejscu i pole się pojawiło, dałam budowę. Myślałam że sprawa z głowy ale następnego dnia (czyli dziś) ta Mroczna Forteca jest w gwieździe... Przyznam że nie przypilnowałam czy się wybudowała, bo byłam pewna ze to zrobi. Największą zagadką jest to... że teraz w tej przestrzeni gdzie zrobiłam miejsce na nią, dziś już nie pojawia się to zielone pole... znowu się "nie mieści". Co jest grane???

Porit
27.09.2013, 10:29
Być może pojawiły się tam przedmioty kolekcjonerskie które blokują miejsce pod fortecę.

EX_Zakrecony
27.09.2013, 11:53
Lub forteca miała kiedyś inne pole pod budowę, tak samo jest z siedzibą osadników która miała rozmiar 2x2 i można było ja tak ustawić, obecnie po jednej z konserwacji ma rozmiar 2x3 i jeśli ktoś ją chce wyburzyć i postawić na nowo lub przestawić to już nie wróci na stare miejsce jeśli było ono 2x2.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

thordis
27.09.2013, 11:58
gdzie takie info o zmianach w rozmiarach budynkow mozna znaleźć?

Kranderga
27.09.2013, 13:58
było
OXXO
XXXX
XXXX
OXXO

TERAZ JEST
XXXO
XXXX
XXXX
XXXO
Miedzy zielonymi X może być droga
1622

set2g
27.09.2013, 14:06
gdzie takie info o zmianach w rozmiarach budynkow mozna znaleźć?

oficjalnie nie było

thordis
27.09.2013, 14:12
oficjalnie nie było

No własnie nie widziałem i myślałem że cos mnie ominęło. Ciekawe że coś zmieniają a nie informują o tym.

Evvcia
27.09.2013, 18:05
No to szkoda że zaszły takie zmiany:( teraz muszę poprzestawiać coś żeby tą fortecę mieć tam z powrotem. Dodaje screeny z jej poprzednim ustawieniem.

http://wolfiq.webd.pl/ewa/forteca.jpg

cornflakes
27.09.2013, 18:22
kiedyś dało się postawić za pomocą małego triku np ze studnią, tak że się na siebie nachodziły budynki typu opactwo, młyn, albo właziły na drzewa skały ;p aktualnie jest to niemożliwe chyba ;p