PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Kolekcje - przeszukiwanie wyspy

Harthon
26.09.2013, 12:01
Błagam, wzrok zaraz stracę od szukania tych przedmiotów. Lubię zalesioną wyspę, i nie wiem, czy ten ostatni przedmiot schował się między budynkami czy pod jakimś drzewkiem.
Dajcie możliwość czy to odkrywcy czy geologowi (lepiej) opcję szukania tych przedmiotów. Niech trwa nawet godzinę, ale niech znajdzie czy podświetli czy cokolwiek ..

okogi
26.09.2013, 13:05
Super pomysl
+

Mercik68
26.09.2013, 13:24
Proponuje by pójść dalej niech BB samo podsyła w wiadomościach raz dziennie wszystkie rzeczy:)) po co szukać:)

Harthon
26.09.2013, 13:36
Ehm .. nie każdy ma czas na ich szukanie, ale to nie powinno mieć znaczenia. Spędziłem dzisiaj ponad 2 godziny na szukaniu ostatniego elementu, szukając kratka po kratce na największym zoomie, kilka razy. Nie znalazłem. Skoro gdzieś jest to chciałbym móc się chociaż dowiedzieć gdzie.

Katrin3
26.09.2013, 15:08
Pewnie jest pod którymś z budynków.

Lord_Bartosz
26.09.2013, 15:13
U mnie jeszcze ciekawiej - znalazłam 5 z 9 przedmiotów - dwa ok.7:30, dwa ok. 10:30, jeden ok. 12:30 i dalej nic. Już moje oczy odmawiają posłuszeństwa.
Niektórzy z gildii znaleźli wszystko rano. Może niech BB ustali jasne zasady dla wszystkich.
Z tego co pamiętam to na teście codziennie należy szukać od zera. Czyżby chodziło to, żeby siedzieć non stop na grze. Przecież oczy można stracić.

artqq55
26.09.2013, 15:30
Udało mi się znaleźć 13 przedmiotów w niecałe 15 minut, jednak nad poszukiwaniem 14-tego spędziłem ponad godzinę i nic nie znalazłem.
Moja wyspa jest również obficie "zalesiona" poniewaz taka mi się bardziej podoba niż "łyse" polany. Mam nadzieję, że system kolekcji zostanie nieco usprawniony.

Larxand
26.09.2013, 16:25
Przecież ze znalezienia tych wszystkich przedmiotów nie ma żadnych dodatkowych nagród, więc nie rozumiem po co z tego robić aferę. Nie znajdziesz 12/12 to trudno, za parę godzin będzie respawn i znajdziesz inne. Ja dziś też spędziłem z godzinę szukając ostatniego nawet nie wiem czego, aż zdałem sobie sprawę że to nie ma najmniejszego sensu.

No chyba że ten cały stuff respawnuje się dopiero po zebraniu kompletu, to wtedy cóż, nos w ekran i nie ma zmiłuj.

set2g
26.09.2013, 16:32
nowa ilość do znalezienia pojawia sie co dzien, albo i 2x na dzien (bez wzgledu czy sie odnalazlo wczesniej wszytkie czy nie) tak bylo na testowym, nie znajdziesz kompletu nic sie nie stanie przecież, chyba ze ktoś jest zdesperowany i musi miec zawsze 100%, ale to juz jego problem i niech ślęczy nad monitorem jak jest perfekcjonistą

Nursja
26.09.2013, 16:45
a czemu u różnych graczy pojawiają się różne przedmioty kolekcjonerskie?
czemu wszyscy nie mogą mieć tego samego i w takiej samej ilości?
czemu nie w każdej przygodzie są kociołki?
jakieś to porąbane ... :(

Mundek_May
26.09.2013, 16:45
Ja do szukania tych przedmiotów podchodzę tak jak i do ostatnich eventów -niewypałów .Po prostu je olewam.
Znajdując coraz mniej czasu na codziennie granie ,nie mam ochoty go marnować na bezsensowne szukania igiełki w stogu siana.

Fredek_z_F-K
26.09.2013, 16:48
No chyba że ten cały stuff respawnuje się dopiero po zebraniu kompletu, to wtedy cóż, nos w ekran i nie ma zmiłuj.Nie. Rano dostałem zadanie żeby wszystko znaleźć, doszedłem do ok 8/12 a teraz po zalogowaniu dostałem nowe - 0/9

Tak przy okazji kociołków:

http://img850.imageshack.us/img850/6085/zthr.png

jawor1226
26.09.2013, 17:44
ja w dzieciach sawanny znalazłem 6 kociołków

Stochlik
26.09.2013, 17:44
nu tez jeden zostal i nawet w gildii place monetami ludzia za znalezienie :/

Critters
26.09.2013, 18:11
chyba jedna z tym szukaniem to "lekko" nie trafiony pomysł a na pewno NIE dopracowany a to dlatego że moim zdaniem te przedmioty są zbyt mało widoczne przede wszystkim na wyspie gdzie wiadomo jest całe mnóstwo innych budynków i po krótkim czasie zaczynają bolec oczy od wpatrywania się w monitor i przestaje to być zabawne a na przygodach nie wiadomo czego szukać i w jakich ilościach :/
jeśli pewne rzeczy zostaną poprawione i dopracowane troszkę to może to być całkiem fajne ale na obecną chwilę jest kilka rzeczy do życzenia.....gra to ma być przyjemność i rozrywka a nie jakieś uprzykrzanie życia :p

Larxand
26.09.2013, 18:45
Z tych przedmiotów, które mamy odnajdywać można spreparować zupełnie przyzwoite buffy (szczególnie dwa ostanie). Biorąc pod uwagę, że właściwie nic nas nie kosztują, trudno się spodziewać, żeby BB podało nam wszystko na talerzu. Jeśli ktoś uważa, że Dzieci Sawanny są nieopłacalne, to ich nie robi. Jeśli kogoś bolą oczy od szukania przedmiotów po mapie, to ich nie szuka. Tak to widzę. Poza tym te przedmioty pojawiają się co najmniej dwa razy dziennie i codziennie, więc naprawdę da się przy minimalnym wysiłku (a czasem zupełnie przypadkowo) zebrać całkiem pokaźną kolekcję w krótkim czasie.

icaras
26.09.2013, 19:55
Z tych przedmiotów, które mamy odnajdywać można spreparować zupełnie przyzwoite buffy (szczególnie dwa ostanie). Biorąc pod uwagę, że właściwie nic nas nie kosztują, trudno się spodziewać, żeby BB podało nam wszystko na talerzu. Jeśli ktoś uważa, że Dzieci Sawanny są nieopłacalne, to ich nie robi. Jeśli kogoś bolą oczy od szukania przedmiotów po mapie, to ich nie szuka. Tak to widzę. Poza tym te przedmioty pojawiają się co najmniej dwa razy dziennie i codziennie, więc naprawdę da się przy minimalnym wysiłku (a czasem zupełnie przypadkowo) zebrać całkiem pokaźną kolekcję w krótkim czasie.

Ciiiiicho.... Mamy teraz taką tendencję , że każdy chce wszystko od razu, bez żadnego wkładu. Niby większość gra dla zabawy, a popatrz na forum. Czego by nie wprowadzili to płacz i lament :D To nieopłacalne, tam zdobędę więcej, nie mam miejsca na wyspie, to za małe, tam za dużo czasu.... grajcie tak dalej "dla zabawy" :cool:

Miesiączka
26.09.2013, 20:17
http://iv.pl/images/69484996173254377737.jpg

maksio39
26.09.2013, 20:23
Rozpocząłem Wyspę Piratów i nie ma żadnych przedmiotów, czy na każdej przygodzie powinny być przedmioty? czy tylko w wybranych?

icaras
26.09.2013, 21:27
Jak nie masz zadania aby zebrac przedmioty na mapie przygody to nie ma.

AczeTom
26.09.2013, 21:45
W poszukiwaniu tych pokemonów pomaga trochę użycie ozdoby-grządki kwietnej- obojętnie jakiej oraz innych obiektów ozdobnych o podstawie 1x1,
(zaznacz kwietną grządkę tak jak byś chciał ją wybudować ale nie buduj) i wtedy szukaj
pokazuje się wtedy jasnozielone pole (możliwe wszystkie miejsca do budowy) które pomaga znaleźć pokemony

Przepiękny
26.09.2013, 22:36
Dzięki AczeTom. Już myślałem że oczy stracę, Twój sposób działa :)

MrocznyKosiarz
27.09.2013, 11:32
Dzięki za podpowiedź, pomogło znaleźć ostatni element :D

panghy
27.09.2013, 15:30
Sporym ułatwieniem byłoby gdyby ilość przedmiotów do znalezienia była podawana w rozbiciu na sektory. Łatwiej 10x przeczesać jeden sektor w poszukiwaniu ostatniego przedmiotu, niż 5x przeczesać całą wyspę.

EX_Zorro
04.10.2013, 17:22
@Harthon proszę dodać ankietę.

Leulena
10.10.2013, 22:16
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/027a25bdbdd41060.htmlhttp://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/027a25bdbdd41060.html tak wygladaja kolekcje ktorych nikt znalezc nie moze...;) kto mi powie gdzie ziolka sa??

marekosadnik
10.10.2013, 22:22
wiem ,ale nie powiem :)

The_Hihi
12.10.2013, 18:48
szukanie ich to tragedia

anael6669
19.10.2013, 06:20
Jeśli coś zmieniać, to tylko dodać listę tego co jest do znalezienia

Lipek
19.10.2013, 18:34
Zgadzam się anael6669, ale jeszcze dałbym opcję u odkrywców. Przecież mają zdolność "zbadaj włości" dlaczego by pod to nie podpiąć opcji przeczesywania wyspy w poszukiwaniu kolekcji? Chociaż z drugiej strony jak nie będzie tej możliwości to też jakoś się nie załamię. Ja szukam tylko tych przedmiotów które są widoczne jak na dłoni. Resztę olewam. Już nie pamiętam kiedy całość zebrałem.

Fredek_z_F-K
19.10.2013, 22:19
Jeśli coś zmieniać, to tylko dodać listę tego co jest do znalezieniaZ tym się akurat nie zgodzę, bo by znikł element niespodzianki - to tak jakby przy odpalaniu przygody pokazało się co będzie w dropie. A tak to możemy sobie mieć nadzieję, że nie znaleźliśmy jeszcze dyni/wózka/czajnika, a nie stracha na wróble.

anael6669
20.10.2013, 07:00
Z tym się akurat nie zgodzę, bo by znikł element niespodzianki - to tak jakby przy odpalaniu przygody pokazało się co będzie w dropie. A tak to możemy sobie mieć nadzieję, że nie znaleźliśmy jeszcze dyni/wózka/czajnika, a nie stracha na wróble. W sumie racja:cool:

Już nie pamiętam kiedy całość zebrałem.
Ja nie pamiętam, kiedy całości 3x na dobe nie zebrałem, ziół u mnie już ponad 1k zalega:p:p:p

SmakoszDMK
21.10.2013, 04:55
Istnieje program podmieniający cache obrazka z kolekcji który jest wyświetlany jako czerwony kwadrat, dużo osób z tego korzysta wiec to już żaden problem

BB_xaar
21.10.2013, 08:26
SmakoszDMK, zabawy z takimi programami są bardzo niebezpieczne i mogą doprowadzić do utraty całego konta (nie tylko w wyniku blokady). Nierzadko pod pliki ".exe" są podpinane np. keyloggery lub/i trojany.

No i oczywiście wypada wspomnieć o tym, że zabawy w modyfikowanie interfejsu gry są zabronione. :)

SmakoszDMK
21.10.2013, 08:54
SmakoszDMK, zabawy z takimi programami są bardzo niebezpieczne i mogą doprowadzić do utraty całego konta (nie tylko w wyniku blokady). Nierzadko pod pliki ".exe" są podpinane np. keyloggery lub/i trojany.

No i oczywiście wypada wspomnieć o tym, że zabawy w modyfikowanie interfejsu gry są zabronione. :)
Wiem o tym i dlatego nie korzystam z tych dobrodziejstw, jak ktoś ma łeb na karku to sam wykmini co i jak

po za tym z tego co słyszałem to nie ingeruje w grę wiec...

jaco_j
01.11.2013, 20:45

Jako informatyk potwierdzam że takie modyfikacje czesto rozwalaja system, ten niewinny programik moze wykrasc wszystkie hasla poprzez ciasteczka. Program nie ingeruje w gre a jedynie z poziomu przegladarka GUI wyswietla zamiast obrazkow kwadracik ale moze rowniez na innych stronach wyswietlac blednie.

Lipek
02.11.2013, 03:03
@jaco_j
Ale czy (dobry) antywirus nie wyłapie takiego programu jako niebezpieczny? Pytam jako laik...

jaco_j
14.11.2013, 00:30
@jaco_j
Ale czy (dobry) antywirus nie wyłapie takiego programu jako niebezpieczny? Pytam jako laik...
Moze ale nie musi. Takie programy jak się uruchamia on wymaga wyłączenia programu antywirusowego lub do dodania go do wyjątków. Ponieważ zawiera w pliku skrypt jak wirus albo podobne.
Ps. Kiedyś miałem pdf-y jak pisać wirusy i program antywirusowy zawsze mi szalał gdyż widział wirusa gdzie go nie było. Najlepszym programem antywirusowym jest .... użytkownik

Polkjmn
14.11.2013, 09:54
A mnie ostatnio zioła wyrosły na władce :)