Zobacz pełną wersję : Gra Rosyjski handel
moi mili,
naszla mnie fantazja zeby wprowadzic do naszej smutnej gry nieco rozrywki. pomysl jest taki, ze robie np. CR i wystawiam w kantorze 3x 1 rybke (po powiedzmy 550 monet). dwie pierwsze osoby, ktore ja kupia maja dropa za 550 monet, a ostatnia, ktora jest pechowa niestety dropa nie otrzymuje. robie screena i wrzucam na handel, zeby nie bylo podejrzen o oszustwo. 4 ryb tez nie wystawie, bo jesli dwie osoby kupia "pechowa rybe" to moga szybko o tym napisac na handlu i zweryfikowac ewentualne oszustwo. jak myslicie - taka zabawa ma szanse, zeby sie przyjac czy niekoniecznie? ;)
pomysl powstal w odpowiedzi na kolejne absurdalne propozycje cen dropow na naszym serwerze (RB - zdarza sie i 1500 monet, CR - nawet 1100)
AKTUALIZACJA: pomysl zostal przetestowany dwukrotnie, nikt z przegranych nie mial pretensji, bo zasady byly jasne i klarowne - za pierwszym razem byly 3 ryby po 500 monet (pechowa byla ostatnia, ale zaproponowalem przegranemu poza konkursem dropa z CR w pozniejszym czasie tak by nie byl stratny jako pierwszy pechowiec. odmowil, bo jak powiedzial - wiedzial na co sie pisze). za drugim razem po, uwzglednieniu Waszych postow i rozmow na chacie, wystawilem 4 ryby po 400 monet - wygrywala 1 i 4 osoba (wrzucilem szybko screena zeby nie bylo watpliwosci) - rowniez przegrani nie mieli pretensji, bo kilka razy pisalem o zasadach zabawy.
oczwiscie najglosniej o naciaganiu/kombinatorstwie/probie wyludzen/abw/cbs/itp krzyczeli ci, ktorzy nie brali udzialu w zabawie :D
Zdaje sie, ze zaszlo pewne nieporozumienie, wiec wyjasniam tutaj, bo nie chce mi sie odpisywac na kolejne bzdurne komentarze: nie chce, zeby to byla oficjalna inicjatywa wprowadzona przez BB (bo niby jak by to mieli wprowadzic) chodzi o zabawe organizowana przez graczy dla graczy, nic wiecej.
DOBROWOLNA* ZABAWE, raczej dla osob z wysokimi lvlami i duza iloscia monet lub luznym podejsciem do gry, bo drobni ciulacze zdaje sie, ze nie potrafia tego zrozumiec...
*dobrowolny [za słownikiem jezyka polskiego PWN (http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=dobrowolny)]:
- wynikajacy z wolnej woli
- dzialajacy bez przymusu
browar69
13.09.2013, 22:44
Pomysł bez sensu, za dużo roboty żeby za każdym razem robić i wysyłać screeny do każdego. Poza tym drop i tak już jest na tyle losowy, że czasami płacący za niego mają stratę. Z tych oto powodów nie widzę żadnego logicznego wytłumaczenia dla wprowadzania tego typu modyfikacji.
Edit:
Poza tym sposobów oszustwa byłoby wiele więcej - na przykład podstawianie kogoś z gildii lub znajomych by kupili dwie pierwsze rybki, lub po prostu wystawianie jednej która za razem jest tą ostatnią.
Minusów widzę wiele, plusa żadnego.
mozna zrobic jeden i wyslac na handel - zajmie to ze trzy minuty (nawet z wycieciem nicka pechowca). ewentualnie mozna wystawac 4 rybki co obnizy cene dropa, ale zmniejszy szanse na wygrana do 50%
Piotru70
13.09.2013, 22:51
Powiem tak. Szukasz sposobu aby wyłudzać dropy. Jak chcesz to wyłudzaj suport i tak nic nie może Ci zrobić bo jak wystawiasz ofke to handel jest czystym handlem a to co piszesz na szepcie nie ma z transakcjami nic wspólnego. Jedyne co możesz stracić do dobre imię.
Powiem tak. Szukasz sposobu aby wyłudzać dropy. Jak chcesz to wyłudzaj suport i tak nic nie może Ci zrobić bo jak wystawiasz ofke to handel jest czystym handlem a to co piszesz na szepcie nie ma z transakcjami nic wspólnego. Jedyne co możesz stracić do dobre imię.
wyludzac? gdzie tu widzisz wyludzanie - ja w ten sposob chcialbym sprzedawac dropy, bo jak napiszesz ze masz drop w dobrej cenie do sprzedania, to zglasza sie z 10 osob na szept. poza tym zasady sa proste - nie chcesz, nie kupuj/sprzedawaj w ten sposob. no nic - zobaczymy czy pomysl sie przyjmie na Zlotej Gorze.
Piotru70
13.09.2013, 22:59
o nie wiem, nie kazdy na obowiązek czytać forum. A weź później tłumacz kazdemu ze dropa nie dostanie pomimo ze zapłacił. Pomysł do dupy.
pomysl wrzucilem na forum, bo ciekaw jestem opinii innych graczy. wiadomo, ze zawsze bd informowal na kanale handlowym o zasadach zabawy. w sumie troche macie racje z tym mozliwosciami krecenia, ale ja sobie i tak sprobuje ;)
Zakapior3
14.09.2013, 11:53
Ten pomysł jest tak idiotyczny, że trudno nawet o poważną dyskusję:)
Przede wszystkim: spróbuj odpowiedzieć sobie, czy będziesz chciał tylko sprzedawać, czy może także kupić?
Dla mnie jest to oczywiste - sprzedawać!. Tym samym trybem myślenia (postępowania), pójdzie większość graczy - o ile nie wszyscy, więc komu będziesz sprzedawał te wyimaginowane droopy?;)
Warszawa2012
14.09.2013, 12:09
Powiem bardzo oględnie: pomysł nie jest dobry. Nie widzę w nim najmniejszego sensu i proponuję zamknąć wątek zanim zgromadzisz długą listę przykrych komentarzy.
Ten pomysł jest tak idiotyczny, że trudno nawet o poważną dyskusję:)
Przede wszystkim: spróbuj odpowiedzieć sobie, czy będziesz chciał tylko sprzedawać, czy może także kupić?
Dla mnie jest to oczywiste - sprzedawać!. Tym samym trybem myślenia (postępowania), pójdzie większość graczy - o ile nie wszyscy, więc komu będziesz sprzedawał te wyimaginowane droopy?;)
hm... moze mam inne podejscie do TSO, ale zdarza mi sie, ze sprzedaje dropa za symboliczna monete, albo rozdaje surowce za rybe (tak granit i monety takze np po 500)... nie jestem wiec typem chomika, ktory kazde WIRTUALNE dobro oglada dwa razy. gre traktuje jako dobra zabawe, poza tym nie walczymy (chyba?) o puchar Xaara, wiec te 400-500 monet chetnie bym wydal chocby dla tzw. jaj...
Powiem bardzo oględnie: pomysł nie jest dobry. Nie widzę w nim najmniejszego sensu i proponuję zamknąć wątek zanim zgromadzisz długą listę przykrych komentarzy.
jesli mam byc szczery to spodziewalem sie sporej listy smutnych komentarzy, ale bynajmniej sie tym nie przejmuje - o to chodzilo, zeby gracze wyrazili swoje zdanie i za to bardzo Wam dziekuje. zmartwily mnie nieco komentarze mowiace, ze chce w ten sposob wyludzac dropy (niby jak?), no ale coz - widocznie niektorzy ocenia innych swoja miara - nie wnikam... poza tym przedstawilem swoj pomysl na kanale handlowym i kilka osob napisalo mi na szepcie, ze sa jak najbardziej zainteresowane... poza tym jak sie ma sryliard monet jak ja to 500 w te czy w te nie robi roznicy ;)
wiecej dystansu - to tylko gra
krotos666
14.09.2013, 13:16
Sprawę przedstawiłeś w taki sposób, jak sposób na naciąganie innych.
A później dla jaj zaczniesz się bawić w oszustwa internetowe ?
Daj se człowieku na luz i odpuść póki jeszcze za jaja cię nie powiesili.
Ps: to ironia.
Misiorww
14.09.2013, 13:16
głupszego pomysłu nie widziałem.
secret007
14.09.2013, 13:37
Szkoda zmarnować tak dobrego nicku, żeby Cię zapamiętali jako tego co "oszukuje" bo dla dzieci tak to będzie znaczyło.
Zakapior3
14.09.2013, 13:37
hm... moze mam inne podejscie do TSO, ale zdarza mi sie, ze sprzedaje dropa za symboliczna monete, albo rozdaje surowce za rybe (tak granit i monety takze np po 500)... nie jestem wiec typem chomika, ktory kazde WIRTUALNE dobro oglada dwa razy. gre traktuje jako dobra zabawe, poza tym nie walczymy (chyba?) o puchar Xaara, wiec te 400-500 monet chetnie bym wydal chocby dla tzw. jaj...
... współczesny Robin Hood;)
Przyjacielu, zmień dealera, bo dostarcza Ci jakieś paskudztwo, po którym zatracasz poczucie rzeczywistości. Mam nadzieję, że nie jest to przypadek nieodwracalny, bo nie mam powodu, aby źle Ci życzyć;)
na Zlotej Gorze wlasnie zadebiutowal rosyjski handel - dwie osoby wylapaly dropa za 500 monet z CR, trzecia nie, ale nie miala pretensji, bo rozumiala zasady zabawy... nikt sie nie zglosil, ze 4 rybe kupil (bo takowej nie bylo), wiec debiut mozna uznac za udany ;)
osobiscie "stracilem" na tym interesie 200 monet, bo spokojnie bym sprzedal dwa dropy po 850, ale czego sie nie robi dla zabawy ;)
Machariel
14.09.2013, 13:40
pomysl ciekawy, wprowadzi do handlu nowa mozliwosc wspolnej zabawy, co bedzie z przyjeciem przez innych graczy to juz inna kwestia. Ale proste zasady prosta zabawa no w kazdej ktos musi ucierpiec a ktos zyska mozliwosc dropa za mniejsza stawke niz zwykle
pozdrawiam
... współczesny Robin Hood;)
Przyjacielu, zmień dealera, bo dostarcza Ci jakieś paskudztwo, po którym zatracasz poczucie rzeczywistości. Mam nadzieję, że nie jest to przypadek nieodwracalny, bo nie mam powodu, aby źle Ci życzyć;)
wole zarabiac prawdziwe pieniadze, a wirtualnymi sie bawic ;) no ale nie robmy sobie wycieczek osobistych - pomysl jak pomysl, jednym sie podoba, innym nie
Zakapior3
14.09.2013, 13:53
Widzę, że jednak mamy tu do czynienia z "trudniejszym przypadkiem", a nawet z przypadkami, bo zaraza objęła już co najmniej kilka osób - dziwnym zbiegiem okoliczności - serwer: Złota Góra;)
A może by tak wyjść na przeciw takim potrzebom i otworzyć dla takich przypadków. specjalny serwer, który mógłby nosić np. nazwę: "Hochsztaplerzy", albo coś w tym stylu.
Nadmienię tylko, że w przypadku chęci skorzystania z tego pomysłu przez BB, zrzekam się wszelkich praw autorskich, no i należnych tantiem;)
no a tak bez zbednych ozdobnikow to o co Ci w zasadzie chodzi, bo nie wiem co krytykujesz. rosyjski handel czy moje luzne podejscie do gry?
Zakapior3
14.09.2013, 15:03
Przyjacielu,
jeśli oczekujesz odpowiedzi bez ozdobników, to będzie krótko: to co proponujesz, to po prostu forma cwaniactwa, naciągania naiwnych, a jako że ofiarą takich praktyk padają zazwyczaj młodzi, niedoświadczeni ludzie, więc powinno być zabronione z urzędu - czytaj: usunięte takie konto.
Tolerowanie takiego postępowania w zabawie, w której uczestniczy młodzież jest nieetyczne i negatywnie wpływa na kształtowanie przyszłych zachowań młodego człowieka.
Jeśli tego nie rozumiesz, to nie zabieraj głosu tam, gdzie nie będziesz miał nic twórczego do zaproponowania.
Żałuję tylko, cenzura może obejmować pojedyncze słowa, natomiast nie zawsze udaje się to z niegodnymi, bądź antywychowawczymi praktykami
Przyjacielu,
a w jaki sposob niby naciagam, gdzie tu moj zysk? skoro robie przygode to z dropem z niej moge robic co mi sie zywnie podoba... poza tym support ma logi z handlu (moze sprawdzic co i kiedy sprzedalem) + z chata, wiec srednio oplaca sie kombinowac... ze wystawie 4 ryby zamiast 3 po 500 monet?- no super plan - polasic sie na te kilka monet i byc "spalonym" w handlu na moim serwerze + ewentualny ban?
apeluje o odrobine rozwagi, poza tym to tylko gra - chodzi o jej urozmaicenie - nic wiecej. a monet z mennic i handlu mam tyle, ze uwierz mi - nie oplaca mi sie psuc sobie reputacji dla jednego/dwoch przekretow.
btw - Ty tak na serio, bo nie wiem czy dzwonic po lekarza? ;)
btw2 - a prawdziwi oszusci dzialaja tak:
http://i.imgur.com/1Fs7Fxl.jpg
damiana1987
15.09.2013, 18:51
wiesz co pomysł szalony i raczej nieosiagalny chociaz masz racje ze ceny dropow osiągneły szczyt chyba. warto moze by ustalic jakies stałe ceny dropow i wtedy kazdy by mial szanse na rozwoj i oszczednosc jesli ktos takowej szuka. Wtedy mozna by cos podobnego wprowadzic czy zaproponowac
Zakapior3
15.09.2013, 20:00
moi mili,
AKTUALIZACJA: pomysl zostal przetestowany dwukrotnie, nikt z przegranych nie mial pretensji, bo zasady byly jasne i klarowne - za pierwszym razem byly 3 ryby po 500 monet (pechowa byla ostatnia, ale zaproponowalem przegranemu poza konkursem dropa z CR w pozniejszym czasie tak by nie byl stratny jako pierwszy pechowiec. odmowil, bo jak powiedzial - wiedzial na co sie pisze). za drugim razem po, uwzglednieniu Waszych postow i rozmow na chacie, wystawilem 4 ryby po 400 monet - wygrywala 1 i 4 osoba (wrzucilem szybko screena zeby nie bylo watpliwosci) - rowniez przegrani nie mieli pretensji, bo kilka razy pisalem o zasadach zabawy.
oczwiscie najglosniej o naciaganiu/kombinatorstwie/probie wyludzen/abw/cbs/itp krzyczeli ci, ktorzy nie brali udzialu w zabawie :D
... a Ty z uporem maniaka próbujesz bronić idiotycznego pomysłu, choć z Twego punktu widzenia - korzystnego rozwiązania.
Jeśli nie wiesz, jak można tu oszukiwać (czytaj: dorabiać sobie na boku), to ja podpowiem: otóż, umawiam sobie na tzw. "szepcie" jednego, dwóch lub więcej "znajomych" i kręcimy lody - najpierw informacja na szept, że np. za 1 minutę wystawię bala iglastego za loot, który niby chcesz sprzedać, a za kilkadziesiąt sekund taka sama informacja trafia do "gawiedzi" liczącej na wygraną;). Niestety, nie wiedzą oczywiście tego, że są bez szans na odszukanie takiej oferty, ponieważ umówieni przez Ciebie wspólnicy znają dokładnie czas pojawienia się "oferty", a przede wszystkim rodzaj "towaru" (rybka, kamyk, bal, czy co tam sobie wybierzesz). Gdyby jakimś cudem wtopił jednak wspólnik, to i tak masz kasę z "rosyjskiej ruletki" (czy jak ją tam nazwiesz) - na pokrycie "kosztów" wpadek wspólników/udziałowców.
Dla mnie ten interes jest sposobem na nieuczciwe dorabianie się kosztem innych graczy, a to już kwalifikuje się do eliminacji takich praktyk poprzez usunięcie konta kombinatora.
Pozdrawiam, życząc sobie i innym, by nie dane nam było spotykać równie "bezinteresownych" oszustów
... a Ty z uporem maniaka próbujesz bronić idiotycznego pomysłu, choć z Twego punktu widzenia - korzystnego rozwiązania.
Jeśli nie wiesz, jak można tu oszukiwać (czytaj: dorabiać sobie na boku), to ja podpowiem: otóż, umawiam sobie na tzw. "szepcie" jednego, dwóch lub więcej "znajomych" i kręcimy lody - najpierw informacja na szept, że np. za 1 minutę wystawię bala iglastego za loot, który niby chcesz sprzedać, a za kilkadziesiąt sekund taka sama informacja trafia do "gawiedzi" liczącej na wygraną;). Niestety, nie wiedzą oczywiście tego, że są bez szans na odszukanie takiej oferty, ponieważ umówieni przez Ciebie wspólnicy znają dokładnie czas pojawienia się "oferty", a przede wszystkim rodzaj "towaru" (rybka, kamyk, bal, czy co tam sobie wybierzesz). Gdyby jakimś cudem wtopił jednak wspólnik, to i tak masz kasę z "rosyjskiej ruletki" (czy jak ją tam nazwiesz) - na pokrycie "kosztów" wpadek wspólników/udziałowców.
Dla mnie ten interes jest sposobem na nieuczciwe dorabianie się kosztem innych graczy, a to już kwalifikuje się do eliminacji takich praktyk poprzez usunięcie konta kombinatora.
Pozdrawiam, życząc sobie i innym, by nie dane nam było spotykać równie "bezinteresownych" oszustów
a Ty dalej swoje... prosilem juz by nie oceniac innych swoja miara... zalozmy teoretycznie, ze tak bede robil - ile razy mi sie to uda - raz? dwa razy? gracze nie sa glupi i skojarza, ze ciagle wygrywaja te same nicki to po pierwsze. no ale ok - za kazdym razem mozna z innymi graczami sie umawiac - no ale wtedy chyba rosnie ryzyko wpadki, ze ktos sie predzej czy pozniej sie wygada, nie?
po drugie - wyobraz sobie, ze bedac na wysokim lvlu wisi mi kto kupi tego dropa, bo chodzi o dobra zabawe. nikogo nie zmuszam by bral w niej udzial - zawsze na handlu informuje o regulach zabawy i ostrzegam, ze mozna wygrac dwa tansze o polowe dropy, albo stracic monety. innymi slowy - uczestnicy zabawy sa poinformowani o ryzyku.
wreszcie po trzecie - jesli juz jestem tak przebiegly, ze wymyslilem przekret stulecia to chyba nie chwalilbym sie nim na ogolnodostepnym forum, ktore moze czytac BB_xaar, moderatorzy i kazdy gracz, ktory ma na to ochote, tylko po cichu krecilbym sobie lody.
i wreszcie na koniec - dziekuje za nazwanie mnie oszustem. rownie dobrze moglbym nazwac Ciebie idiota, ale tego nie uczynie, choc mnie bardzo korci. niemniej postanowilem podkreslic slowa kluczowe w mojej wypowiedzi, bo widze, ze poki co jest tak jakbym rzucal grochem o sciane...
Jeśli ludzie dostają informację jak to wszystko działa i godzą sie z ryzykiem to ich wybór, nikt ich nie zmusza. Najwyżej organizator bedzie sie musiał bronić przed zarzutami że jest oszustem itp;)
Swoją drogą ja bym temat do odpowiedniego działu dla serwera przeniósł, bo to taki sam pomysł jak licytacje kiedyś, gracze sami sie organizują i wątpliwe aby BB wprowadziło takie metody rozdawania lootu do gry;)
jak widac na zalaczonym obrazku juz sie broni :)
oczywiscie, ze BB nigdy tego do gry nie wprowadzi, zreszta nie taki byl moj zamiar - chcialem zapytac o opinie innych graczy. patrzac z perspektywy calej dyskusji popelnilem jeden blad - powinienem ze 4x w pierwszym poscie podkreslic, ze zabawa jest dobrowolna i pomysl dotyczy raczej osob z wysokimi lvl-ami, albo tych ktore szukaja dodatkowych atrakcji w grze. moze to ostudziloby niektore gorace glowy, ktore wszedzie doszukuja sie oszustw/spiskow i innych takich...
Nie skorzystam z pomysłu ani kupując, ani sprzedając ale na przekór hejterom zagłosowałem na tak. Każdy się bawi jak chce, jak zasady są czytelne, to ryzykuje każdy na własne ryzyko - dokładnie jak w życiu.
anael6669
16.09.2013, 02:14
NIGDY W ŻYCIU, BEZNADZIEJA, KANAŁ, DNO, TOTALNA PADAKA, DEBI_LIZM, KRETYNIZM, IDIOTYZM
Chyba by BB na głowę upadło, wprost pod drogowy walec, aby coś takiego wprowadzić iiiii........
Handel dropami to wymysł graczy nie BB, więc NIGDY nie wejdzie takie rozwiązanie, jak pisałem wyżej, heh...
NIGDY W ŻYCIU, BEZNADZIEJA, KANAŁ, DNO, TOTALNA PADAKA, DEBI_LIZM, KRETYNIZM, IDIOTYZM
Chyba by BB na głowę upadło, wprost pod drogowy walec, aby coś takiego wprowadzić iiiii........
Handel dropami to wymysł graczy nie BB, więc NIGDY nie wejdzie takie rozwiązanie, jak pisałem wyżej, heh...
czytajac niektore Wasze posty zaczynam zastanawiac sie kiedy na maturze z jezyka polskiego wprowadza zadania w stylu "pokoloruj Pana Tadeusza", bo z czytaniem ze zrozumieniem jest coraz gorzej:
oczywiscie, ze BB nigdy tego do gry nie wprowadzi, zreszta nie taki byl moj zamiar - chcialem zapytac o opinie innych graczy.
krotos666
17.09.2013, 16:04
Ja w dalszym ciągu uważam pomysł za banalny.
Sposób na to, żeby "jednostka" się zabawiła i miała frajdę z gry.
Żadnej odpowiedzialności za innych młodych osób grających w tą grę,
tylko na pokazywanie jak sobie w życiu mają później radzić.
W zupełności popieram to co napisał Zakapior3, zero, ale to zero odpowiedzialności,
na próbę wyperswadowania autorowi tego pomysłu, on się wszelkimi sposobami próbuje bronić.
75% na nie - do kosza z tym pomysłem.
.... i nigdy więcej niech nie wracają takie nieprzemyślane propozycje.
dla odmiany kulturalna wypowiedz - dziekuje za nia.
a wracajac do meritum - wiesz, ostatnio w naszym pieknym kraju nad Wisla popularne jest gloszenie hasel o prawach mniejszosci, wiec proponuje zyczliwszym okiem spojrzec na te 25%, ktore zaglosowaly na "TAK" ;)
J
Żadnej odpowiedzialności za innych młodych osób grających w tą grę,
tylko na pokazywanie jak sobie w życiu mają później radzić.
Serce rosnie jak sie czyta o tym jak inni sie martwią o młodych ludzi, miejmy nadzieje że ich działalnośc edukacyjna ( bo taka pewnie jest, czyż nie?) pozwoli ich obronić przed zakusami autora tego tematu.
dwie osoby wylapaly dropa za 500 monet z CR, trzecia nie, ale nie miala pretensji, (...) osobiscie "stracilem" na tym interesie 200 monet, bo spokojnie bym sprzedal dwa dropy po 850, ale czego sie nie robi dla zabawy ;)
Majstersztyk! z tego co piszesz, 'straciłeś' 200 monet, pechowiec 500 - czyli razem 700 na jednej przygodzie ^^
to co proponujesz, to po prostu forma cwaniactwa, naciągania naiwnych
Nie zakładaj od razu złej woli, to po prostu hazard do potęgi (oczywiście na zasadach takich, jak opisane). Ale też się zastanawiam po co? drop faktycznie jest bardzo losowy i już samo zwykłe kupowanie jest dość ryzykowne.
Względy wychowacze: takie Janosiki i Robin Hoody budzą mieszane uczucia :D dlaczego ja mam dopłacić do czyjegoś dropa (bo tak to wyjdzie). Albo ktoś do mojego? O stworzeniu okazjido oszustwa pisało już kilka osób przede mną...
Poza tym, obecne ceny dropów są moim zdaniem w porządku, przecież np drop z Czarnych Rycerzy faktycznie jest wart 900-1000 monet i więcej :)
Majstersztyk! z tego co piszesz, 'straciłeś' 200 monet, pechowiec 500 - czyli razem 700 na jednej przygodzie ^^
wiesz, po internetach krazy taki dowcip jak pracownik przychodzi po podwyzke, a pracodawca wylicza mu ile dni w roku pracuje. to podobny rodzaj matematyki, no ale spoko - rozumiem ironie :) zeby jednak Twoj post nie zainspirowal innych do kolejnych spiskowych teorii wyjasnie pokrotce sprawe : moglem "normalnie" sprzedac 2 dropy po 850 monet za sztuke, czyli zainkasowac 1700 monet. sprzedalem jednak 3 (w tym jeden pechowy) po 500 za sztuke, wiec "stracilem" 200 monet... swoja droga to zabawne, ze osoby piszace o moim wielkim przekrecie tego jakos nie uwzglednily...
Ale też się zastanawiam po co? drop faktycznie jest bardzo losowy i już samo zwykłe kupowanie jest dość ryzykowne.
ano po to, zeby zamiast dropa z saletra i zbozem za 800-850 monet przy odrobinie szczescia miec to samo za monet 400 (model 4x400 jest jednak lepszy) :rolleyes:
krotos666
17.09.2013, 21:37
... lub nic
My cały czas piszemy o trzeciej osobie.
Jedna to zrozumiała, masa odbierze to jako przekręt.
A szybko znajdzie się osoba, która pociągnie temat dalej i wtedy żegnaj konto,
chyba, że support będziesz tak samo czarował jak Nas.
Duszysko40
17.09.2013, 22:56
on i tak jest nieprzekonywalny więc nie warto wałkować tematu..ja byłem na nie ..ankiete kazdy widzi zdecydowana wiekszość osób biorących udział w ankiecie jest na nie..i tyle.
on i tak jest nieprzekonywalny więc nie warto wałkować tematu..ja byłem na nie ..ankiete kazdy widzi zdecydowana wiekszość osób biorących udział w ankiecie jest na nie..i tyle.
co to znaczy nieprzekonywalny? prosilem o opinie nie zas o przekonanie mnie do czekokolwiek... ja tam nie mam zamiaru nikogo oszukac - sprawa jest prosta: kto chce ten sie bawi, kto nie chce ten sie nie bawi. tak trudno to zrozumiec? poza tym poprosilem jednego z moderatorow na Zlotej Gorze zeby zaopiniowal te zabawe, poinformowal mnie, ze przekazal sprawe dalej, wiec jak sie czegos dowiem to niezwlocznie o tym poinformuje...
btw
... lub nic.
czy ja wszystkie swoje mysli musze przekazywac lopatologicznie? napisalem przeciez w poscie wyzej "przy odrobinie szczescia" moze tyczyc sie to zarowno faktu wygrania w rosyjskim handlu jak i konkretnego dropa :confused:
Czemu nie, przynajmniej jakaś zabawa :)
W końcu chodzi o osoby, które wyrażają zgodę :) Tylko Gbrl - na Twoim miejscu dałabym im regulamin jakiś do podpisania wcześniej, żeby uniknąć problemów ;D
I jak ustalisz, że "wygrywają" najszybsi to może prędzej się zdecydują na udział. Pewnie każdy myśli, że będzie szybszy niż inni :P
PS - Chciałeś opinię to piszę, ale moja jest tylko teoretyczna, sama jeszcze dropa nie kupiłam w tej grze :D
Wasze podejście mnie dziwi.
Wystarczy spojrzeć na to z innej strony: Każdy kto handluje, sprzedaje/kupuje dropy: zna ludzi handlujacych i zna ich nicki - połowę z nich mamy w znajomych - zgodzicie się?
Jeśli tak: wiesz kto jest uczciwym sprzedawcą a kto nie - zdarza się że kupujesz od ludzi np po 10-20 razy dropa (np ktoś bije lvl).
Więc co za problem szybko przefiltrować ofki które są na handlu
Zakładając tak: 4 rybki za 750m za dropa w RB = wychodzi 3k monet do sprzedającego to dużo owszem, ale jeśli sprzedaje normalnie dostanie 2.8-3k zespokojem.
Ty zaś możesz oszczędzić sporo monet, ale i też podejmujesz ryzko.
---
Co do transkacji:
Oferuje RB 750m, rosyjski handel [chętni szept] 4x rybki
----
znajduje się 4rech chętnych
Podajesz info na handlu by wszyscy widzieli: Pan X , Y , Z , Q biorą udział w rosyjskim handlu , drop RB, koszt 750 monet. Wygrywają 2 osoby: 2 i 3 która kupuje: Proszę pana X Y Z Q o informację czy się zgadzają
--
Dostajesz info, wystaiwasz 4 rybki, piszesz. Sprzednane, podajesz skreena z wynikami musza być te 4ry osoby , widzisz czas transkacji widzisz wszystko na skreenie
To co tutaj jest z oszustwem? I absuldarnym pomysłem
Podaje przykład z handlu:
http://q.i-systems.pl/file/d4d2f6e9.png
Proszę zwrócić uwagę na : czas oraz kto kupił.
Jeśli czas dania skreena nie wacha się więcej niż 4 minuty po zakończeniu to gdzie tu jest możliwość oszukiwania. Jeśli ktoś jest super w programach graficznych jak PS to owszem może oszukać. Ale ilu tu jest grafików ? Ilu osobą by chciało się oszukiwać do 3k monet - wg mnie wasze uwagi to są na zasadzie:
Nie chce mi się analizować, do kosza, do zamknięcia. A może ktoś mnie oszukać? A może coś.
Zauważcie że odkąd wszedło premium koszty CR są od 800-1000m , koszty RB 1300-1600m - a tak masz 1/2 kosztów !? no hallo trochę szczęścia albo i nie. Uczciwość sprzedawcy i reputacje idzie szybko zweryfikować - jeśli jesteś nowy spytaj się na handlu co ludzie myślą o danej osobie. Spytaj się na globalu. Jeśli jesteś stałym bywalcem na handlu to naprawdę połowę oferujących dropy znasz i wiesz czy się opłaca czy nie.
To jest gra, pomysły na ogarnięcie tego jest masa. Czas reakcji ludzi - są programy do robienia skreenów z wycinka monitora - więc można nawet dosłać skreena w pare sekund - gdzie tu możliwość oszustwa.
To po prostu loteria. Uważacie że tu ktoś kantuje ? Nie zasady są proste.
A może boicie się tego, że ktoś sprzeda 4ry rybki i ucieknie ? To zadajcie sobie pytanie: która osoba np posiadająca konto z lvl powyżej 45 zachowa się jak ***** co bardzo szybko go wykluczy z handlu? Bo zrobisz jedno wielkie halo i ludzie po prostu przestaną z nią handlować (tu przytoczę sytuację z mojego serwera: ostanio ktoś oszukał kogoś na 1.500m: Efekt przez 2 dni trąbiono na lewo i prawo że pan X jest oszustwem. Gracze którzy poważnie podchodza do gry, zrzucili się po 100m do tej osoby [w sumie osoba która stracila 1.500m dostała od innych 2k] - pytacie gdzie tu logika? Mam 50 lvl, produkcie momnet mała bo koło 3k/m dziennie. Ale mam spory zapas monet. Pan Y który był poszkodowany ma nieposzlakowaną opinie na forum, i wsród moich znajomych, czemu miał bym się nie dołozyć 100m by pomóc panu Y.
Więc reasumując wszystko: Komentarze typu : nie idiotyczny powód kto to kupi - to sa komentarze na których ludzie po prostu nie chcą analizować. Rosyjski handel: po prostu wprowadzenie trochę losowości i małego hazardu w grze. Ryzkujesz pare monet, możesz zyskac - dodatkowy element zabawy :)
Duszysko40
22.09.2013, 15:57
tia...strategia ekonomiczna z hazardem..zaraz ..sobie wgram pokera online i bede kupowac żetony za klejnoty..albo jeszcze lepiej zagrajmy w cos blizej epoki..może w kości??..tylko niech pomysłodawca roześle regulamin do podpisania..jakaś para..kuwa ..noja
bo to... przeciez... nie...ma sensu... bo to... paranoja....ludzi zmuszaja...okradaja....kropki w promocji....hazard jakis.....
Nikt nikogo nie zmusza, jeśli ktoś uważa że warto sie tak bawić to niech sie bawi, niektórzy mają z tym straszny problem.
tia...strategia ekonomiczna z hazardem..zaraz ..sobie wgram pokera online i bede kupowac żetony za klejnoty
A graj sobie ile dusza zapragnie, tylko czepranie korzyści majątkowych w polsce z hazardu jest nielegalne. =)
..albo jeszcze lepiej zagrajmy w cos blizej epoki..może w kości??..tylko niech pomysłodawca roześle regulamin do podpisania..jakaś para..** ..noja
A graj ile chcesz. Prawda jest taka podejście graczy jest różne, róznie analizują i reagują. Jeśli nie nudzi ci się czysta strategia ekonomiczna - to nikt cie nie zmusza do uczestniczenia w rosyjskim handlu. Jednak jeśli zdaża się że to Cie nudzi, albo że ceny dropów są zaporowe - to czemu nie zaryzkować, przeklniesz pod nosem jeśli przegrasz, uśmiechniesz się jeśli wygrasz. A Przeklinanie ? Obrażanie pomysłów - sorry pomyśl ile ty miałeś pomysłów w zyciu które dla innych były paranoją, zrealizowałeś je i w końcu sie przyjeły?
bo to... przeciez... nie...ma sensu... bo to... paranoja....ludzi zmuszaja...okradaja....kropki w promocji....hazard jakis.....
Nikt nikogo nie zmusza, jeśli ktoś uważa że warto sie tak bawić to niech sie bawi, niektórzy mają z tym straszny problem.
powiem Ci, ze zgadzam się z Twoją wypowiedzią - nie pierwszy raz :)
Duszysko40
22.09.2013, 16:04
A graj sobie ile dusza zapragnie, tylko czepranie korzyści majątkowych w polsce z hazardu jest nielegalne. =)
A graj ile chcesz. Prawda jest taka podejście graczy jest różne, róznie analizują i reagują. Jeśli nie nudzi ci się czysta strategia ekonomiczna - to nikt cie nie zmusza do uczestniczenia w rosyjskim handlu. Jednak jeśli zdaża się że to Cie nudzi, albo że ceny dropów są zaporowe - to czemu nie zaryzkować, przeklniesz pod nosem jeśli przegrasz, uśmiechniesz się jeśli wygrasz. A Przeklinanie ? Obrażanie pomysłów - sorry pomyśl ile ty miałeś pomysłów w zyciu które dla innych były paranoją, zrealizowałeś je i w końcu sie przyjeły?
mam pomysl aby zamknac w cholere ten watek i nie psuc nerwow juz idiotyzmami ..jak myslisz przyjmie sie??xd
Duszysko40, a może przestaniesz odwiedzać, spamować temat i przeszkadzać innym ludziom w rozmowie, siejąc tylko negatywne nastawienie i czepialstwo. Jak powiedział thordis - nie chcesz nie baw się to nikt Cię nie zmusza - ale nie zaśmiecaj tematu nie obrażaj ludzi i ich opinii. Chcesz bawić się w rosyjski handel - to ok.
Duszysko40
22.09.2013, 16:14
Duszysko40, a może przestaniesz odwiedzać, spamować temat i przeszkadzać innym ludziom w rozmowie, siejąc tylko negatywne nastawienie i czepialstwo. Jak powiedział thordis - nie chcesz nie baw się to nikt Cię nie zmusza - ale nie zaśmiecaj tematu nie obrażaj ludzi i ich opinii. Chcesz bawić się w rosyjski handel - to ok.
oo prosze pytales czy wymyslilem cos co sie przyjeło wiec..wymyslilem zamknac w cholere watek o hazardzie bo za chwile ktos wymysli ze jakby burdel postawic..to eż beda lepiej walczyć..czemu nie od hazardu sie zaczyna..
i jakos nie zauwazyłem "spamu"
jak pięknie ujołeś sieje czepialstwo..and negatywne nastawienie..
nie wiedziałem ze przyjmujesz jedynie opinie zbiezne z własnymi..inaczej byś mi tego nie zarzucał..
wyrazam swa opinie jak kazdy..moze nieco mniej oglednie..
tyle w temacie..
żegnam
wymyslilem zamknac w cholere watek o hazardzie bo za chwile ktos wymysli ze jakby burdel postawic..to eż beda lepiej walczyć..czemu nie od hazardu sie zaczyna..
Wiadomo że od tego sie zaczyna. A jak ktoś w GTA pogrywa to później mordować bedzie.
Duszysko40
22.09.2013, 16:33
Wiadomo że od tego sie zaczyna. A jak ktoś w GTA pogrywa to później mordować bedzie.
"thordis , a może przestaniesz odwiedzać, spamować temat i przeszkadzać innym ludziom w rozmowie, siejąc tylko pozytywne nastawienie i czepialstwo"
eh dzieci... prawdziwy hazard to jest w koszarach, bo jak chcecie skasowac kolejke produkcjii to "zupelnie przypadkiem" przeskakuje tak, by nieuwazny gracz mial okazje do zmarnowania klejnotow przez zbyt szybkie klikniecie...