PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Handel Księgami

tazzplck
12.09.2013, 14:46
Jakie jest Wasze zdanie??

Moim zdaniem odblokowanie produktów introligatora w handlu byłoby świetnym rozwiązaniem:

Bogaci gracze za monety/granit/surkę mogliby w przystępnym czasie ulepszyć swoich specjalistów, gracze początkujący mieliby świetny dostęp do sporej ilości monet dziennie ( ceny ksiąg byłyby na bank dość wysokie), ułatwiłoby to im rozwijanie się i jako takie podgonienie reszty, kilka mennic introligator i taki gracz może śmiało się rozwijać:)

Gracze którzy wykupią co maja wykupić dalej będą produkowali księgi i gdy już nie będą ich potrzebować mogą je śmiało sprzedawać, nakręcać rynek.
Moim zdaniem jest to jedyna opcja poprawy systemu badań bez wprowadzania dużych zmian, zapraszam do głosowania i wypowiadania się w temacie.

Duszysko40
12.09.2013, 15:09
nie glupie zwazywszy ze ludzie maja po kilkunastu grubasow..jestem za..

Polkjmn
12.09.2013, 15:11
Niech będzie

The_Hihi
12.09.2013, 15:14
ZA

sparkz
12.09.2013, 15:14
To jest perfekcyjna zacheta do multiaccountingu i produkowania ksiazek na kilku/ nastu kontach rownolegle.

tazzplck
12.09.2013, 15:17
sparkz kto ma farmić na multi i tak już to robi, nowych raczej nie przybędzie :)

romsheff
12.09.2013, 15:25
"Gracze którzy wykupią co maja wykupić dalej będą produkowali księgi i gdy już nie będą ich potrzebować mogą je śmiało sprzedawać, nakręcać rynek."

Chyba po pięciu latach gry. Mam introligatora na 4 poziomie.
Jeden geolog wyszkolony na maksa, drugi w połowie.
I nawet nie miałem wystarczającej ilości materiałów szkoleniowych, żeby wyszkolić jednego grubasa.

Trzeba zmienić koszt tomów i ksiąg.

tazzplck
12.09.2013, 15:31
romsheff jak dadzą handel książkami i ceny nie będą kosmiczne tylko w granicach powiedzmy 500m -1k m to dla sporej ilości graczy skupienie potrzebnych manu tomów i ksiąg, będzie zajęciem na kilka dni, może tygodni jak nie maja monet na stosikach w gwieździe.
cen już nie zmienią bo ciężko będzie wynagrodzić to graczom którzy produkowali od początku... trzeba szukać innych rozwiązań, Ty zacznij od wbicia introligatora na 5lvl:PP

sparkz
12.09.2013, 15:35
sparkz kto ma farmić na multi i tak już to robi, nowych raczej nie przybędzie :)

farmienie wymaga sprawowania sporej kontroli nad kontami, produkowanie 1 ksiazki na kilkanascie godzin za surowce przeslane z glownego konta - znacznie mniej.

romsheff
12.09.2013, 15:36
trzeba szukać innych rozwiązań, Ty zacznij od wbicia introligatora na 5lvl:PP

To miałoby sens gdyby była kolejka produkcji jak w magazynie prowiantu.
Co z tego, że mi się szybciej zrobi, jak ja tego nie odbiorę ?

tazzplck
12.09.2013, 15:59
w sumie racja postawienie intro i klepanie książek jest łatwiejsze nić farmienie rudy, zboża czy innych rzeczy, ale i tak będą robiły to te same osoby:D
romsheff każdy orze tak jak może ja często daje rade kliknąć 2manu i jeden tom/księgę dziennie na 4lvl bym nie dal rady na bank robić tyle, co do kolejki to racja to by znacznie sprawę ułatwiło... zwłaszcza że produkcja by szła nawet jakbym grał mniej aktywnie... upchnęło by się produkcje na tydzien i tylko logowanie żeby klej dorzucić

okogi
12.09.2013, 16:21
NIE NIE NIE
jeden z najgorszych pomyslow na rozwiazanie problemu z badaniami
1. multikontowosc by drastycznie wzrosla i wartosc ksiag bylaby zadna
2. robienie ksiag tylko dla siebie wprowadza unikatowosc na kazdym koncie
3. znow handel bylby rozwalony na kilka tygodni
...
reasumujac , pewnie na 10 kontach porobiles ksiazek a teraz chcesz je uplynnic ... mam OGROMNA nadzieje ze te produkty NIGDY NIE beda odblokowane na handlu ..
wg mnie i tak za wiele rzeczy jest handlowalnych ...
pozdr

tazzplck
12.09.2013, 16:47
okogi:
1. Nie wzrosłaby bo jak już nie raz mówiłem kto ma czas to już to robi, reszta ma to w nosie, moje konto np jest warte zbyt dużą ilość plnów bym miał ryzykować perma
2. Unikatowość dalej będzie, jak masz spore zapasy monet/granitu będziesz jeszcze bardziej unikatowy - będziesz miał wyszkolonych specjalistów
3. Rozwalony... handel sam się reguluje z każda zmianą, nie jest Twoją czy moja własnością a handel musi być wolny żeby był zdrowy ( najważniejszy krok - handel klejkami został wykonany i tu wielkie brawa w stronę BB szkoda tylko że tak późno:) )

Reasumując nie rzucaj mi błotem ( 10 kont ) w twarz bo mnie nie znasz, odblokowanie handlu wszystkim(ludzie gotowe wojsko księgi) każdemu się przyda ( bogaci będą mieli większe możliwości, biedni - początkujący łatwiej się dorobić)

gural81
06.10.2013, 20:53
kolejka tak, handel nie koniecznie

słuszna uwaga dotycząca odbierania przygotowanych ksiąg kilka postów wyżej, 5 lvl introligatora nie rozwiązuje problemu czasu dopóki nie można wrzucić kolejnyc zadań do kolejki. Fajnie byłoby mieć kolejkę jak w magazynie prowiantu.

fenixpiotr
06.10.2013, 20:57
ja w ogóle uważam iż rozwój specjalistów powinien odbywać się raczej w inny sposób - np wysyłanie ich na szkolenie albo coś...

kupowanie książek to dobry pomysł ale właśnie ułatwi to grę oszustom co maja po kilka kont...

Larxand
06.10.2013, 21:27
Pogięło już Was naprawdę z tą multikontową histerią. Nawet Sparkz, który wypowiada się zwykle w racjonalny sposób poddał się jak widzę tej paranoi.
Aż pomyślałem sobie "kurcze, a może wszyscy mają w TSO multikonta, tylko ja nie mam?"

Żeby robić księgi, trzeba mieć introligatora (nie wspominając o całym łańcuchu, począwszy od leśników iglastych a skończywszy na wytopach żelaza). Żeby to miało sens, trzeba by było najpierw nieco się napracować, żeby to wszystko doprowadzić do zadowalającego poziomu. Można też postawić tylko introligatora i dosyłać mu z innego konta zasoby, tylko że taki pushing jest do wykrycia w 5 minut. Podobnie zresztą jak multiaccounting. Na ponad setkę znajomych mam poważne podejrzenia o jedno multi, a jakiś znajomy powiedział mi, że jego znajomy zna kogoś kto też ma. Tak to mniej więcej wygląda. Myślicie że jakiekolwiek zmiany zaszłyby jutro na handlu, czy w innych aspektach gry, gdyby nocny skrypt wyłapał i usunął wszystkie multi? Hm...

Kończąc OT, jestem przeciwny wprowadzeniu handlu księgami, natomiast byłbym za tym, żeby można było księgi kupować za Star Coins (powiedzmy 1000 SC za manuksrypt lub coś w ten deseń).

fenixpiotr
06.10.2013, 21:33
może za monety gildii

anael6669
06.10.2013, 21:43
Kończąc OT, jestem przeciwny wprowadzeniu handlu księgami, natomiast byłbym za tym, żeby można było księgi kupować za Star Coins (powiedzmy 1000 SC za manuksrypt lub coś w ten deseń).
Może nie 1k, ale za SC to by było coś":P

Piotru70
06.10.2013, 21:44
Handel księgami? Oczywiście ze tak. W ostateczności będę zadowolony z możliwości zakupu ksiąg w IS.

Larxand
06.10.2013, 22:26
Może nie 1k, ale za SC to by było coś":P

Ojtam, 1k SC to raptem 4x wiking. Taką cenę mógłbym płacić.

Uranos_old
10.02.2016, 20:17
Witam.

Z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 06.10.2013 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam
MOD_Uranos