Zobacz pełną wersję : konserwa a premium
Jak to jest z premium podczas trwania konserwy? czas trwania jest pauzowany jak to jest w przypadku przygod? czy dalej leci (choc to drugie wydaje mi sie w swietle prawa nie do konca legalne). Jesli czas dalej leci to rozumiem ze ci co maja premium odpalone dostana rekompensate jakas z powodu nie mozliwosci korzystania z niego? pal licho dla serwerow ktore sie wlaczaja o 7:30 bo traca "tylko" 6h a pewnie wiekszosc i tak w tych ramach czasowych nie gra ale gracze z koloni i 3 innych traca az 12h.
The Settlers Online Polska Krzysztof, zasugeruję przedłużenie czasu, tak jak czasu przygód.
Tyle mówi Xaar
o dzieki. jeden kompetentny chociaz.
kup sobie premium na rok to nie bedzie problemu
ssnake80
05.09.2013, 09:28
jak kupie na rok to będę miał dokładnie ten sam problem, stracę 12h
6h x 50 konserw = 300 godzin - wychodzi prawie 2 tygodnie:)
romsheff
05.09.2013, 09:33
Premium powinno być automatycznie przedłużane o czas przerwy (planowanej czy nieplanowanej).
MakCorporation
05.09.2013, 09:35
To taka premia na rok to powinna po zliczeniu tych podstawowych konserwacji trwać 360 + 12 dni (oczywiście mowa o co tygodniowej 6h przerwie)
Ups kalkulator mi się zawiesił :D
A najlepiej jakby była guziczek z pauzą. :)
Taaa, to by każdy włączał premium tylko na sam moment zakończenia przygody i odebrania dropa :) Na tym jednodniowym gratisie spokojnie dałoby się ładnych kilka miesięcy pociągnąć, a trzydniowy to już zapas na lata :)
Mam właczone premium (nie tylko ja ;) ) i moje pytanie brzmi- czy czas działania premium zostanie przedłużony o te pare h co trwała konserwacja? dodam ze jest to kolo 12 h
djabelek
05.09.2013, 10:02
czas premium nie zostanie przedłużony...mimo konserwacji odlicza dalej swoje sekundy..
Jak zwykle sie postarali żeby nam za dobrze nie było...
http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32283-konserwa-a-premium ten sam temat/wątek
Ale wówczas czas premium mógłby być sprzedawany na godziny, a nie na dni :)
Jednocześnie mogłoby być coś takiego, jak minimalny czas działania np. 15 minut.
wlasnie - wiadomo cos w tym temacie? place to wymagam ;-)
MakCorporation
05.09.2013, 12:46
Pewnie, że wiadomo. Niestety czas premii w czasie konserwacji dalej biegnie.
zeby bylo smieszniej konserwa na moim serwerze miala zakonczyc sie o 13.30, wiec zaufalem BB_xaar i zalogowalem sie okolo 13. serwer tymczasem smigal juz w godzinach porannych (ok 8.30).
zaba5666
05.09.2013, 13:53
Nie dość że na moim serwerze konserwacja trwała najdłużej, to błąd z długimi łukami pozostał. Do tego straciłem 9h konta premium. No jak tak może być? To jakieś kpiny...
Panowie przecież powinniście się już nauczyć, że w czwartki jest konserwa, której czas trwania może być różny i po której zakończeniu nigdy nie wiadomo co będzie. Cieszcie się, że Wam konta nie zniknęły, bo takie przypadki, też bywały.
No szok, teraz jęczcie, że konserwacja skończyła się o czasie. Jeśli Cię to pocieszy, to błąd z długimi łukami występuje dalej na wszystkich serwerach. Tak naprawdę, to uzasadnione narzekanie dotyczy wyłącznie straconych godzin premium, bo nikt nie raczył poinformować, że czas premium nie będzie wstrzymywany na okres konserwacji.
zaba5666
05.09.2013, 14:02
No to powinni zwrócić jednodniowe konto premium. Nikt nit marudzi, a o konserwie po prostu zapomniałem :) Zawsze przedłużało przygody, myślałem, że i konto premium też przedłuży.
zaba5666, Konta Premium zostały odpowiednio przedłużone. :)
Valkyrie
05.09.2013, 14:48
gowno prawda o d rana nie dalo sie zalogowac konto premium przepadlo
No szok, teraz jęczcie, że konserwacja skończyła się o czasie. Jeśli Cię to pocieszy, to błąd z długimi łukami występuje dalej na wszystkich serwerach. Tak naprawdę, to uzasadnione narzekanie dotyczy wyłącznie straconych godzin premium, bo nikt nie raczył poinformować, że czas premium nie będzie wstrzymywany na okres konserwacji.
Zauwazylem, ze z Ciebie to taki Captain Obvious tego forum. Wyobraz sobie (co moze byc trudne biorac poprawke na ilosc postow, ktore wysmarowales), ze nie kazdy ma czas i ochote, zeby zagladac na TSO po 100x dziennie. Skoro BB_xaar napisal, ze konserwa zakonczy sie o 13.30 na moim serwerze, to (moze nieco naiwnie, ale jednak) zalozylem ze tak bedzie. Zreszta zdaje sie, ze sprawa przedluzenia premium zostala juz zalatwiona, wiec nie musisz juz strzepic jezyk po proznicy.
PiS & Low
G.
zaba5666
05.09.2013, 14:50
zaba5666, Konta Premium zostały odpowiednio przedłużone. :)
To dlaczego nie widzę tego na swoim koncie? :)
Czas premii: 0dni
Brak dodatkowego okienka budowania z czasem.
Jeśli o 0:00 miałem jeszcze około 10:30h czasu do końca premii i od 1:30 była konserwa do 13:30 to powinno mi przedłużyć się o 9h do 22:30 prawda? Niestety nie ma śladu premii. Nawet zrobiliśmy test w gildii i rzuciłem koledze premię. Nie było dodatkowego czasu z premii.
ssnake80
05.09.2013, 14:58
mam to samo, Czas Premium: 0 a też wieczorem mi zostało około 10h
MG1988PL
05.09.2013, 15:02
Premium się miało zakończyć dzisiaj o godzinie 22:05
Teraz licznik przy kolejce pokazuje 7 godzin 5 minut.
To gdzie tu przedłużenie czasu premium?
zaba5666
05.09.2013, 15:05
No to trzeba będzie poczekać na odpowiedź.
Nie było żadnego przedłużenie kont premium, xaar co za pierdoły piszesz, więc z związku z tym pytamy jako gracze jakie jest oficjalne stanowisko BB będzie to przedłużenie konta premium o tą konserwe czy NIE
Może to było wybiórczo:)
A może zależy od konta?
Mi konto premium zostało przedłużone.
Ja mam 7 dniowe - pytanie jakie Wy mieliście.
zaba5666
06.09.2013, 09:24
Może to było wybiórczo:)
A może zależy od konta?
Mi konto premium zostało przedłużone.
Ja mam 7 dniowe - pytanie jakie Wy mieliście.
A co to zależy jakie kto miał konto? Jak wszyscy to wszyscy. To, że sobie kupiłeś konto premium na 7 dni, nie znaczy, że ja mam stracić czas w tym darmowym jednodniowym.
mi zżarło 9h15min, też jestem zdania, że jak było odpalone to wszystkim powinni przedłużyć, a nie wybiórczo. Ależ cóż w tej grze sprawiedliwości to nie ma, jednym damy innym nie
A co to zależy jakie kto miał konto? Jak wszyscy to wszyscy. To, że sobie kupiłeś konto premium na 7 dni, nie znaczy, że ja mam stracić czas w tym darmowym jednodniowym.
A co ja mam do tego? - pretensje raczej pod innym adresem.
Nie było żadnego przedłużenie kont premium, xaar co za pierdoły piszesz, więc z związku z tym pytamy jako gracze jakie jest oficjalne stanowisko BB będzie to przedłużenie konta premium o tą konserwe czy NIE
Było, przynajmniej u mnie . Ale pewnie wyszło tak, jak z tymi 1-dniowymi gratisami: nie wszyscy dostali od razu. Tylko szkoda, że tego już nie można 'dosłać', jak komuś przepadło 9h :(
BB_xaar niby napisal prawde, ale wykonanie moze wolac o pomste do nieba... odpalilem sobie wczoraj 7-dniowe premium, bo do konca poprzedniego zostalo z 2 min (tak pokazywal zegar w dodatkowym slocie kolejki budowania), poniewaz nie wyrobilem sie z dropem. niestety dopiero wtedy okazalo sie, ze mam dodany jakis extra czas (7 albo 8 godzin)... szkoda, ze nikt mnie o tym fakcie nie raczyl wczesniej poinformowac...
AndyKozakow
06.09.2013, 13:25
Mam pytanie czy po wczorajszej konserwie mieliście wydłużony czas przygód??
Wczoraj zaliczyliśmy mega rozczarowanie , chociaż emocję były bardzo pozytywne
Kolega z gildii miał otwartego sprytnego do końca 2,5 h, nie miał całego woja bo go nie było kilka dni , wbiliśmy w 2 osoby na mapę (ja z drobnym opóźnieniem bo miałem zajęty slot)
Oboje też z ograniczonymi zapasami woja bo robiliśmy dziś przygody ale wspólnymi siłami chcieliśmy to skończyć...
Walka , przestawianie , kombinacje , emocje jak w wyścigu jedzenia hot dogów na czas i....
Ciężko uwierzyć ale brakło nam 2 minut... DWÓCH !!! bloklujący ost obóz prawie zaczął swój atak i zonk zamknęło przygodę...
żal aż dupę ściska hehe
Jeśli nie przedłużyli czasu trwania to wg mnie można się upomnieć o przygodę i nie wiem... część wojska?
Na dropa dla nas nie liczę ale jakaś rekompensata jest zrozumiała.
Stąd pytanie zasadnicze czy zadziałało przedłużenie czasu przygód...