Zobacz pełną wersję : Gra Dopalacz do konia
Witam
Męczy mnie czas jaki zabiera przebycie przez generala całej wyspy przy zakupie dropa np z dzielnego małego krawca lub z mrocznego bracta. Ten dystans zajmuje mu nawet 20 minut! Proponuje wprowadzenie jakiejś premii dla konia generala np worek owsa lub marchewke które po użyciu na generale przyśpieszyłyby ruchy jego konia. Mogłaby być tez cebula I otrzymalibyśmy konia z odrzutem ;)
Co o tym myślicie?
AndyKozakow
05.09.2013, 08:46
Myślę że kostka cukru to strzał w 10 !
Nic tak nie pobudza i nakręca jak cukier :)
A na poważnie dobry pomysł szkoda że twórcy gry są tak mało kreatywni bo z tej gry można zrobić naprawdę majstersztyk gdyby słuchać pomysłów rzeszy graczy i fanów tej gry.
Gdyby poszli w jakość a nie chęć zbicia kasy to przy dobrej współpracy i reakcji na pomysły graczy gwarantuję żę wzrost naszego zadowolenia miałby odzwierciedlenie we wzroście stanu konta BB.
Fajny pomysł, lecz wątpliwy czy wprowadzą. Daje Tak bo też męczy mnie czekanie aż gienek się przemieści, rzeczywiście trwa to czasami dłuższej niż szybki na przygodę idzie
AndyKozakow
05.09.2013, 08:56
Wg mnie co pokazują kolejne premie które wprowadzają np. nadgodziny , klej, rytuał matki, ciastka czy makaron dodanie jakiejś premii do tej gry nie jest jakimś skomplikowanym zabiegiem więc taka premia na konika zbytniego wysiłku nie spowoduje. Tylko żeby chęci były.
Premia mogłaby być za monety gildii bo to chyba najłatwiej wprowadzić.
Myślę że kostka cukru to strzał w 10 !
Gdyby poszli w jakość a nie chęć zbicia kasy to przy dobrej współpracy i reakcji na pomysły graczy gwarantuję żę wzrost naszego zadowolenia miałby odzwierciedlenie we wzroście stanu konta BB.
Może zachowują sobie te kostki cukru czy inne marchewki do drzewka umiejętności jenerała.
A poza kasą (co nikogo nie powinno dziwić) działania są nastawione na miliard kliknięć na minutę i na zatrzymanie nas tu jak najdłużej (o czym świadczy chociażby całe to dawkowanie nowości niczym glukozy z kroplówki). Czasami mam wrażenie, że najlepiej opłacaną osobą w BB jest psycholog czy inny socjotechnik, bo biorąc pod uwagę listę w tym wątku (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32261-Co-by%C5%9Bcie-zmienili-najpierw-w-TSO), już dawno wielu z nas powinno się rozejrzeć za czymś innym zamiast siedzieć tu i czekać (i płacić).
No ale kończąc już ten przydługi OT, oczywiście za.
Już widzę te jęki, że jeden z drugim potracili jednostki i zmarnowali "dopalacza" bo go wzięli na blok i im nie wyszedł a gienek-pędziwiatr się pozyskuje :)
Kranderga
05.09.2013, 13:44
Ma się rozumieć, że dopalacz dzaiłałby tylko przy przemieszczaniu, a nie przy ataku.
Sądzę że takich udziwnień możemy sie spodziewać w systemie badani generała.
Powiem tyle:
BB tego nie wprowadzi bo to była strata dla nich.
Myśl BB: Jak chcesz coś szybciej to płać (i płacz) :))
Witam
Mam propozycję dodania w handlu jakiegoś bufa na generała mógłby być to szpinak coś w stylu PAPAYA . heh a tak na poważnie buff by pomagał jedynie w szybkim chodzeniu po mapie przygody 1 buff na jednego gienka w jednej przygodzie. Oczywiście cena nie wiem jaka kwestia jakiejś rozsądnej dyskusji .
Chodzi tu konkretnie o chodzenie szybkie na mapie przygody między obozami . nie przy atakach bo to by się wiązało z kombinowaniem z blokami a po co zmieniać opóźniać bloki itp . Jak działa niech działa . Irytuje najbardziej fakt chodzenia do miejsc ataku oraz przy loocie :( do ostatniego obozu 20 min
MAYDAY33
25.09.2013, 14:49
Spoko propozycja popieram w 100%
chatterbot
25.09.2013, 14:50
Taki dopalacz dla wolnego osiołka:D:D
tata68468
25.09.2013, 15:14
no coż mona by tak byc :)
Piotru70
25.09.2013, 16:03
Temat mielony już dawno temu, ale pora go odświeżyć. Jestem na Tak. Ale będa na pewno lagi na przygodach. ;d
Świetny pomysł, ale nie wejdzie, bo BB chce żeby kupować weterana.
Fredek_z_F-K
25.09.2013, 16:42
...tak na poważnie buff by pomagał jedynie w szybkim chodzeniu po mapie przygody...
Świetny pomysł, ale nie wejdzie, bo BB chce żeby kupować weterana.Odnośnie szybkości chodzenia po mapie przygody - akurat nie ma znaczenia jaki to jest generał.
Świetny pomysł, ale nie wejdzie, bo BB chce żeby kupować weterana.
Akurat mam dwóch ale żeby oni szybciej chodzili to ja akurat nie zauważyłem . Są takie przygody na których w sumie się więcej chodzi niż walczy . A skoro są bufy na budynki to i na to mogły by się pojawić .
Pomysł dobry, ale ma parę minusów, przede wszystkim bloki mogą nie wyjść. Wolałabym bonus, po którym generał szybciej walczy ;) Albo bonus na przygodę, niech wszyscy szybciej chodzą i szybciej dojeżdżają do przygody.
Czemu bloki miałyby nie wyjść, wystarczyłoby przecież zmienić położenie obozów lub opóźniać czas wyjścia weterana. Jestem na tak.
Chociaż właściwie wystarczyłoby mi, żeby jenerały przemieszczały się się 2x szybciej, a do ataku człapały tak jak człapią.
Jestem za przyśpieszeniem gienków, mam nadzieje że nastąpi to w systemie badań generałów. Przegięciem jest to że trzeba czekać pół godziny na to żeby zwykły generał dojechał na przygodę i potem wrócił następne pół godziny. To samo tyczy się poruszania po mapie przygody przykładem jest wymiana loota w bajkowych przygodach za nim dojedzie do miejsca ataku mija 15-20 min. Szkolenie generałów jest jednym z rozwiązań tego problemu ale buff na gienka też jest dobrym rozwiązaniem. Wydaje mi się że każdy ma już po kilku gienków, można sobie podzielić na tych co robią bloki (bez buffa) i na tych co bezpośrednio atakują (z buffem)
Chociaż właściwie wystarczyłoby mi, żeby jenerały przemieszczały się się 2x szybciej, a do ataku człapały tak jak człapią.
I oto chodzi jak najbardziej zaraz edycje zrobię
Pomysł dobry, ale ma parę minusów, przede wszystkim bloki mogą nie wyjść. Wolałabym bonus, po którym generał szybciej walczy ;) Albo bonus na przygodę, niech wszyscy szybciej chodzą i szybciej dojeżdżają do przygody.
Nie zapominać, że bloki to wymysł graczy a nie BB więc nie narzekać na coś co w ogóle nie ma mieć miejsca :)
Czemu bloki miałyby nie wyjść, wystarczyłoby przecież zmienić położenie obozów lub opóźniać czas wyjścia weterana.
Dlatego piszę, że mogą nie wyjść - jak się coś przekombinuje.
Nie zapominać, że bloki to wymysł graczy a nie BB więc nie narzekać na coś co w ogóle nie ma mieć miejsca :)
Podejrzewam, że w BB baaardzo psioczą na te wymysły :D Ale skoro jest możliwość blokowania, to nie widzę przeszkód, żeby to wykorzystać. Skoro czasem można zwyczajnie ominąć niektóre obozy, to czemu innych nie blokować?
Ale chyba mnie przekonaliście, wspomniane wcześniej minusy są znikome ;)
Strider81
25.09.2013, 23:31
Głosik na tak.
SeptimusFlu
11.07.2015, 16:22
Można by zrobić tak, żeby po buffie na generała ten poruszał się jak marszałek :)
Shadow_mk
11.07.2015, 16:58
odgrzewanie startego tematu .. i pewnie z petarda w tylku przeleci cala plansze na blokach 1R i pokona przywodce
SeptimusFlu
11.07.2015, 17:05
Z nudów sb przeglądam :D
Uranos_old
15.02.2016, 21:37
Witam,
z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 11.07.2015 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.
Pozdrawiam,
MOD_Uranos