PDA

Zobacz pełną wersję : Kantor - bug - i zadanie Długie łuki.

WuDwaKa
31.08.2013, 19:03
Wyburzyłem u siebie kantor a teraz jak próbuje go ponownie wybudować to po chwili plac budowy znika.
Robiłem przelogowanie i czyszczenie przeglądarki jak i spróbowałem na innej wejść i to wybudować i nie dało efektu.
Zaraz po zniknięciu placu budowy wyrzuca informacje o ukończeniu tego zadania "Długie łuki" co jest zbugowane.
Nawet jak się zacznie budowa i kliknę żeby za klejnoty od razu postawić, to również znika postawiony budynek i oddaje gra klejnoty zużyte.

Tego z targowiska nie kupiłem i nie próbuje stawiać.

Ps:
Pewnie zapytacie po co burzyłem a no to po, że ktoś na handlowym rzucił takim tekstem, że już nie chce oglądać czata handlowego bo rzygać się chce od cen jakie nastały w związku z usługą premium.
No to sobie to przetestowałem i o to taki efekt wyszedł.

kors4r
31.08.2013, 20:25
Podpinam się. Też mam problem z zadaniem długie łuki - co chwilę pojawia mi się komunikat, że zadanie zostało ukończone. Otwieram okno zadania, klikam "Zakończ", nagrody iskrzą i przesuwają się w odpowiednie miejsce, ale zadanie nie daje się zakończyć.

Na liście zadań nie widzę zadania "Długie łuki".

Szerek
01.09.2013, 11:21
ja już kolejny dzień mam z tym problem co chwile wykonano zadanie i wykonano idzie już oszaleć przez to...

hutnik7
01.09.2013, 11:55
SYF CORAZ WIĘKSZY ROBI SIĘ W TEJ GRZE !!!
Gram tez w inną grę i tam po aktualizacjach tez są często problemy ale są usuwanie znacznie szybciej a tu graczy sie olewa.

WuDwaKa
01.09.2013, 12:30
Wydaje się, że dzisiaj problem ustał bo wybudował się kantor :)

pkobiela
01.09.2013, 14:36
mam to samo niech ktoś coś z tym zrobi bo tylko sprawdzam listę zadań a grać się nie daje
olewają nas

Grz3s
01.09.2013, 15:34
również wyskakuje mi ten sam problem z misją "długie łuki"

Wampirro
01.09.2013, 18:10
podpinam sie dlugie luki nie istnieja mam juz bardzo dlugie luki :)

wojciechcz
01.09.2013, 22:25
Mam to samo od kilku dni - ciągle wyskakuje, że ukończyłem zadanie Długie łuki

GedOrd
02.09.2013, 00:44
Mam to samo od kilku dni - ciągle wyskakuje, że ukończyłem zadanie Długie łuki

Bryk4
02.09.2013, 00:50
Mi też wyskakuje to zadanie , stało się tak jak wybudowałem Łukmistrza (długie łuki), co z tym zrobić żeby to zadanie ciągle nie wyskakiwało.pozdrawiam

Steelkill
02.09.2013, 11:53
Szału można z tym zadaniem dostać a Support milczy
Grac sie nie da bo zadanie kasuje kolejkę budowania /lub wysłanych geologów

PS. dostaniecie w ramach rekompensaty zajączka albo kosz egzotyczne
Niech ten informatyk co tak genialnie skrypt napisał zeżre se tego zajączka albo wsadzi .... tam gdzie słonce nie dochodzi (czyli do lodówki ;)

jemen2
02.09.2013, 16:41
To jest bardzo uciążliwe , i jak zawsze , do czego już chyba wszyscy przywykli zero reakcji , szkoda że nie nabija nagrody ....wtedy byłoby naprawione w kilka godzin :(

karabamb
02.09.2013, 20:53
u mnie tez "dlugie łuki" - k.... można dostać...

Astharth
03.09.2013, 13:05
Mi również wciąż pojawia się wykonane zadanie"Długie Łuki".

Stalerek
03.09.2013, 15:17
Ja również się podpinam pod niekończące się zadanie długich łuków. Tylko jakoś nagrody za każdą pojawiona się informację że zakończono nie chce dodać. :)

zwolk
03.09.2013, 15:28
Nagród nie daje, bo tego zadania nawet nie ma w księdze zadań. Jakby dawało, to by nie było tego wątku, bo nikt by nie miał czasu pisać na forum tylko by czekał aż mu się pojawi żeby kliknąć Zakończ :) Jak swego czasu był bug z koszami i dosypkami, to nikt się tym nie chwalił, na forum ani jednego wątku nie było na ten temat :)

Piotru70
03.09.2013, 18:06
Bo wszyscy jesteśmy pazerni.

Zygmunt_Krasiak
03.09.2013, 20:39
Proponuję za każdym razem jak wyskoczy to +1 klejnot :p
A tak na poważnie, to jest to strasznie uciążliwe. Czekamy na konserwę...

scorpion63
03.09.2013, 23:06
Nie liczyłbym specjalnie na najbliższą konserwę, bo dziś premium weszło na niemieckie serwery i niestety także z tym bugiem :(

zwolk
04.09.2013, 10:02
Bug pojawił się na naszych serwerach w paczce razem z premium, więc nie wiem skąd zdziwienie, że i Niemcy dostali taką samą paczkę, z całym dobrodziejstwem inwentarza, w tym i z bugiem z długimi łukami. Wersja jest taka sama, instalka jest taka sama, tylko nakładka językowa jest inna. Jak my dostaniemy poprawkę, Niemcy dostaną ją z takim samym poślizgiem jak dostali premium.

Suneater
04.09.2013, 15:57
Moj wniosek odnosnie tego bugu.
Od ostatniej konserwy do wczoraj nie bylo problemu. Wczoraj mnie podkusilo zbudowac Łukmistrza ( dlugie luki ). W momencie gdy sie zbudowal , to i mnie dopadl bug z tym zadaniem. Zburzenie lukmistrza nie pomoglo i teraz tez sie musze wozic z tym bugiem.
Wniosek: osoby, które nie maja lukmistrza ( dlugie luki ) najprawdopobniej nie maja tez tego buga i niech nie stawiaja budynku to unikna problemu ;)

Edit: zauwazylem na na Chromie to zadanie co chwile wyskakuje ( strzalka z wykonanym zadaniem ), a na FF tylko podczas logowania ( dalej jest niby zadanie , ale strzalka nie wyskakuje i nie irytuje :) )

zwolk
04.09.2013, 16:12
I to jest istotny i konstruktywny komentarz. Być może dzięki temu sporo osób uniknie problemów z tym zadaniem.

Drabisko
04.09.2013, 18:15
I ja mam problem z tym "niby" zadaniem z długimi łukami. Od bodajże dwóch tygodni po każdym zalogowaniu, co 10 sekund wyskakuje ten komunikat i w tym momencie gra jakby zaczyna "zamulać"
Uprzykrza to g skutecznie.
Może w końcu "bossowie" łaskawie coś z tym zechcą zrobić?

PS. Używam FF, Chrome i Opery ( wszędzie to samo)

jemen2
04.09.2013, 19:56
Moj wniosek odnosnie tego bugu.
Od ostatniej konserwy do wczoraj nie bylo problemu. Wczoraj mnie podkusilo zbudowac Łukmistrza ( dlugie luki ). W momencie gdy sie zbudowal , to i mnie dopadl bug z tym zadaniem. Zburzenie lukmistrza nie pomoglo i teraz tez sie musze wozic z tym bugiem.
Wniosek: osoby, które nie maja lukmistrza ( dlugie luki ) najprawdopobniej nie maja tez tego buga i niech nie stawiaja budynku to unikna problemu ;)

Edit: zauwazylem na na Chromie to zadanie co chwile wyskakuje ( strzalka z wykonanym zadaniem ), a na FF tylko podczas logowania ( dalej jest niby zadanie , ale strzalka nie wyskakuje i nie irytuje :) )
Niestety , ale chyba przeglądarka nie ma tu nic do rzeczy , mi na firefoksie tak samo wyskakuje .

Szerek
05.09.2013, 07:09
i po kolejnej konserwacji znowu zadanie z długimi łukami pojawia się co kilka sekund...

Wieslawa42
05.09.2013, 07:23
:( Mam to samo , myślałam ze dział techniczny upora się z tym problemem , ale jak widzę niestety nie , To jest już bardzo irytujące , a gra nie jest już zabawą
Szkoda :((

Suneater
05.09.2013, 08:49
Zgadza sie przegladarka nic nie zmienia. Tylko pierwszego dnia te zadanie nie bylo dla mnie tak uciazliwe widac. Teraz wiem co inni czuja :/

Stochlik
05.09.2013, 09:11
ja tez mam nadal to zadanie reset nie pomogl :/

StaryAbraham
05.09.2013, 09:25
po prostu nie uruchamiajcie gry i zadanie nie bedzie sie pojawiac

Androm3da
05.09.2013, 09:47
Mnie ciekawi ile potrzeba czasu żeby programiści z BB ogarnęli to zadanie z łukami... minął tydzień a zadanie dalej się pojawia... żałosne...

zwolk
05.09.2013, 09:50
Proponuję sprawdzić na forum historię zbugowanego zadania "Większe Uszkodzenia". Oczekiwanie naprawy aktualnego błędu z długimi łukami w jeden tydzień to raczej przesadny optymizm.

Muss
05.09.2013, 11:39
Zamiast stękać na forum zalejcie support wiadomościami ;)

FuhRer89
05.09.2013, 13:56
Witam dobre pół roku temu dostalem bana na czat, za to ze zbluznilem ta gre,bardzo Przepraszam za ten wybryk zaczynalem dopiero i bylo dlamnie nie dorzeczne jedna rzecz,ale juz sie z tym pogdzilem... Moja prosba to zniesnienie mi bana na czat i danie mi mozliwość normalnego cieszenia sie z gry . jeszcze raz bardzo Przepraszam i prosze o pozytywne rozpoatrzenie mojej prośby. Pozdrawiam

BrodaczWąsaty
05.09.2013, 14:01
Zadanie z długimi łukami pojawia sie nadal i jest to już wkurzające Słoneczny Gród -zróbcie coś z tym

zwolk
05.09.2013, 14:01
Witam dobre pół roku temu dostalem bana na czat, za to ze zbluznilem ta gre,bardzo Przepraszam za ten wybryk zaczynalem dopiero i bylo dlamnie nie dorzeczne jedna rzecz,ale juz sie z tym pogdzilem... Moja prosba to zniesnienie mi bana na czat i danie mi mozliwość normalnego cieszenia sie z gry . jeszcze raz bardzo Przepraszam i prosze o pozytywne rozpoatrzenie mojej prośby. PozdrawiamA teraz to samo, tylko do supportu :)
|
|
|
|
\/

Kuba001234
05.09.2013, 17:02
myślałem, że po konserwie zniknie ten problem, a tu się nawet nikt nie ustosunkuje do wiecznie wyskakującego okna zadań... please to już z tydzień trwa...

Majch3r
05.09.2013, 18:19
Witaj Majch3r,

Uprzejmie informuję, że problem z pojawiającym się zadaniem jest już nam znany oraz zgłoszony do działu technicznego, który zajmuje się naprawianiem problemów w grze.

Nie otrzymaliśmy informacji kiedy ten problem zostanie naprawiony.

Najmocniej przepraszamy za wszelkie niedogodności oraz dziękujemy za wykazaną cierpliwość.

W razie dalszych pytań bądź wątpliwości, proszę o kontakt.

Życzę miłego dnia.

to sie wysilili hehe

Steelkill
06.09.2013, 07:33
Proponuję sprawdzić na forum historię zbugowanego zadania "Większe Uszkodzenia". Oczekiwanie naprawy aktualnego błędu z długimi łukami w jeden tydzień to raczej przesadny optymizm.

Akurat sie nie zgadzam zupełnie -
po pierwsze na testowym tego bugu ne było więc bład powstał z implementacji na normalne serwery.
po drugie - błąd jest wyjątkowo uciążliwy - bo resetuje zadania (kolejkę budowania, geologów, wojsko w Koszarach) - pewnie zamula serwer też bo co chwile ktoś akceptuje
po trzecie - niestety ale ilość wpisów osób które wogóle albo rzadko na Forum zaglądają powinna dać do myślenia - ze to powinno być naprawione w pierwszym rzędzie bo nie dotyczy małej ilości graczy a znacznej populacji serwera i naprawdę po setnym zakończeniu zadania idzie sie lekko ..........zirytowaać
po czwarte i ostatnie - historia zadania "większe uszkodzenia" mało mnie interesuje i nie mam zamiaru ani tego analizować ani to sprawdzać bo niby czemu ma to służyć ? Usprawiedliwieniu głupoty jednego z pracowników. Za wyjątkiem Moda Zakręconego który napisał w którymś wątku że problem został przekazany nie masz żądnych oficjalnych informacji. To tak jakby złodziej usprawiedliwiał się że kradnie bo praca jest za ciężka dla niego i nie da rady nic innego mądrego robić (vide OFE zlikwidować bo nam kasy brakuje:) - tyko to marne rozwiązanie). Zatem co zostaje likwidować łuczarza?