PDA

Zobacz pełną wersję : Gra 2 dniowe konto premium

Idho
30.08.2013, 18:09
2 dniowe premium za 300 klejnotów

Brakuje mi takiej opcji. Oferta premium jest raczej skierowana do osób, które się dopiero rozwijają, a nie jak ja są w końcowej fazie rozwoju wyspy. Jest jednak grupa graczy, co nie potrzebuje wykonywać przygód na akord, i wykonują zapewne jak ja co jakiś czas przygody. Nie każdy także chce poświecić cały tydzień na wykonywanie przygód, aby wykorzystać premium (najkrótsza opcja).

Dobrym pomysłem byłoby to też dla początkujących graczy, którzy z czystej ciekawości chcieli spróbować premium i zamiast wydawać 800 klejnotów (8 tygodni logowania) woleli skorzystać z opcji za 300 klejnotów (3 tygodnie logowania). Mowa o osobach co dołączą po 30 sierpnia i nie otrzymali do wypróbowania prezentu od BB - 3 dniowego premium.

pelli
30.08.2013, 18:53
Dla osób które nie wydają pieniędzy na grę to by była fajna opcja, bo w sumie żeby wykorzystać w pełni 7 dni zbierając klejki przez 8 tyg., trzeba by zaplanować sobie dobrze czas premium, a nie każdy ma taką możliwość wiec jestem za. Ale pewnie w praktyce zostanie jak jest, bo jak to mieć premium bez wydania realnych pieniędzy :p

Gizmo09
30.08.2013, 22:02
Zamiast 2-dniowego lepiej 1-dniowe dodać

kazuja
30.08.2013, 22:24
Najlepiej to na godziny kupowac

okogi
31.08.2013, 02:24
na 5 minut za 2wa klejki ... by akurat na zakonczenie przygody bylo .... ale fakt faktem , mogloby byc 2dniowe

Idho
01.09.2013, 10:20
Temat dotyczy opcji dwu-dniowej, jeżeli macie inne propozycje proszę założyć oddzielny temat/ankietę.

Gizmo09
01.09.2013, 11:20
Temat dotyczy opcji dwu-dniowej, jeżeli macie inne propozycje proszę założyć oddzielny temat/ankietę.
A Ty co moderator jesteś? Wszelkie sugestie są wskazane

na 5 minut za 2wa klejki ... by akurat na zakonczenie przygody bylo .... ale fakt faktem , mogloby byc 2dniowe
Dobry pomysł

Idho
01.09.2013, 12:29
A Ty co moderator jesteś? Wszelkie sugestie są wskazane

myślenie na prawdę nie boli. Sugestie są tutaj zbędne masz konkretną propozycję poszerzenia obecnej oferty premium, jeżeli chcesz zaproponować inną możliwość załóż oddzielny temat, bo tutaj ankieta odnosi się do dwu-dniowej opcji.

Nie ma możliwości technicznych, aby dodać jeszcze jedną ankietę w tym temacie, a twój płacz gizmo09 tylko o tobie źle świadczy. Temat jest założony aby uświadomić naszemu CM'owi że jest potrzeba poszerzenia opcji premium dla osób, które chciałyby poświecić tylko weekend albo 2 dni na wykonywanie przygód co jakiś czas.

btw. nie ma tutaj scalania postów, więc zrób to dla mnie i dla innych naucz się gizmo09 edytować posty

Hor4cy
01.09.2013, 12:49
.

Idho
01.09.2013, 13:14
Argument że dla początkujących na wypróbowanie jest słaby i chyba z musu sobie go dokleiłeś. bo pierwszy 1-dniowy pakiet dostaje sie gratis przy otrzymaniu zadania. drugi w nagrode. więc mają dwie szanse na wypróbowanie. tak, to równie dobrze można by każdemu jeden silos , manufakture czy weterana dać za symboliczna monete .. "na wypróbowanie"
ponadto, nie trzeba już siedzieć 8 tygodni na 800 klejnotow. mozna prezenty nabyć na handlu bez problemu.
dwudniówka powinna kosztować z 400-500 co najmniej. bo przy tak malej różnicy, wiekszość i tak używa premiumek glownie do krawcow czy innych cięższych przygod, które kilka dni robi.

a BB chodzi o to aby siedziec jak najwiecej w grze a nie aby na weekendy ludzie wpadali :)

Zacznijmy od tego, że sporo osób nie dostało tego jedno-dniowego premium. Pomijam ten fakt i zgadzam się, że każdy gracz ma możliwość zdobycia 2x premium jedno-dniowe, lecz pojawia się błąd w twojej logice, nie bierzesz pod uwagę, że początkujący gracz odpali jedno dniowe premium, bo ma takie zadanie, i zobaczy że mu wskoczyły dwa nowe zadania, w tym zrobić przygodę, jeżeli nie zrobi przygody to jest zatrzymany na 8 tygodni bo musi w pierwszej kolejności zbierać klejnoty na to premium 7 dniowe, które i tak nie wykorzysta w pełni przy swoich możliwościach militarnych. Zauważ ile pd dostajesz za te zadania, więc sądzę że to zadanie wskakuje na 26 poziomie, i sporo osób zniechęci takie podejście do klienta/gracza. Zamiana z tym przypadku 8 tygodni na 3 tygodni jest jakimś sensownym wyjściem w tej patowej sytuacji.

Dodatkowo możliwe że nie masz 50 poziomu, ale sporo osób nie widzi sensu wykonywania już przygód po osiągnięciu 50 poziomu, ze względu że mamy obecnie nowy surowiec gwiezdne monety, który na dana chwile jest nic nie wart. Inwestowanie w niego mija się z celem, więc jednak duża grupa graczy z 50 poziomem nie jest zainteresowana obecną ofertą premium, jeżeli byłaby możliwość dwu-dniowego premium, cześć przynajmniej podeszła do tego jako zerowanie populacji przez weekend.

Argumenty za dwu-dniową opcją:
1) Pomoc początkującym i zapoznanie się z premium (i proszę nie twierdzić że początkujący gracz zapozna się z nią bo zapewne 80% odpali tylko dlatego że miało zadanie, a jakieś 15% może skończy przygodę w tym czasie, ale to też jest wątpliwe, jeżeli ktoś będzie odkładał przez 3-tyg klejnoty to na pewno wykorzysta w pełni premium)
2) Osoby z 50 poziomem, którym nie zależy na przygodach a chcieli by sporadycznie z zerować populacje i wykonać zadanie gildyjne/dzienne związane z przygodami.
3) Osoby cierpiące na brak czasu, którzy wykonują przygody sporadycznie lub w weekend.

Hajduk
01.09.2013, 15:43
Zbędne. Jest dobrze i nic nie trzeba zmieniać.

Yuppies
01.09.2013, 15:44
Po pierwsze glupota

po drugie 8 tygodni logowania - super argument hahaha

chyba po to wprowadzaja cos za klejki aby ludzie PLN wydawali a nie klejnoty za logowanie haha smieszne te wasze przeliczniki xd po to dali na 7 dni a nie na 2 zeby wlasnie zwiekszyc ilosc siedzenia przed gra i zebys musial wziac te 7 a nie 1 czy 2 dni - a te darmowe teraz to na rozbudzenie psychicznej zachety do gry....

tak wiem interpunkcje mam gdzies :P

Pylos1
01.09.2013, 16:08
Masz trochę racji Hor4cy ale dwu-dniowe były by dla tych co ich nie stać na klejki i mają tylko z lvl-i dlatego popieram Idho. Gra Settlers jest gra darmową i tego się trzymajmy, kto ma i chce płacić niech kupi premium 360

maxiss
01.09.2013, 16:18
ten pomysl nie przejdzie idtho ostanio tweirdziles ze masz full wyspe i jest dla ciebie koniec kluciles sie ze mna ze premium jest nie potrzebne teraz wymylisles ze na 2 dni ponoc masz 250k granitu to kup sobie na hadnlu bo jak bys nie zauwazyl premium mozna handlowac a takie cos jak proponujesz to 80% graczy siedzialo by tylko weekendy na grze a na tygodzniu zbieralo sily na te 2 dniowe premium by jak najwiecej przygod zrobic a nie oto w tym chodzi

Idho
01.09.2013, 16:34
Masz trochę racji Hor4cy ale dwu-dniowe były by dla tych co ich nie stać na klejki i mają tylko z lvl-i dlatego popieram Idho. Gra Settlers jest gra darmową i tego się trzymajmy, kto ma i chce płacić niech kupi premium 360

Zaznacz też, że też większość osób wydaje logicznie, jak im się podoba produkt, kupują premium, ale oferowana opcja jednodniowa na 26 poziomie raczej nie pozwoli nacieszyć ani wykorzystać w pełni z tego premium, z jeżeli początkujący gracz nie wykona przygody w tym premium jest zablokowany na 8 tygodni. Jest to raczej marna reklama produktu, aby zakupić premium w dalszym rozwoju.

Także jak wspomniałem wcześniej przy graczach na 50 poziomie, którzy mają wysoką populacje (a mając 50lvl średnio populacja wynosi 5k-15k), nie są wykonywane przygody systematycznie, więc właśnie takie krótkie premium byłoby najlepszym rozwiązaniem.

maxiss
01.09.2013, 16:59
kto nie robi ten nie robi nie patrz na siebie ale na wiekosc i duzo osb po wbiciu 50 ma co robic albo apowac albo modyfikuja cos wczesnie byly wierze wiedzmy teraz mamy mrozne fortece a co bedzie jutro nikt tego nie wie!? a wiesz moze co bedzie za gwiezdne monety!? takie cos to albo jestes aktywny i robisz przygody i kupujesz premium albo sobie olewasz proste dotego masz mozliwosc kupienia tego za surowce a jak masz taka populacje to raz dwa ci sie zruci ale musisz siedziec i robic przygody czyli po twojemy byc aktywny a oto wlasnie chodzi bb by ludzie grali 7 dni na 7 dni a nie 1 czy 2 dni w tygodniu ps nie musisz zreszta robic przygod zawsze mozesz kupic drop zawsze jest jakis wybor konta premium na 1, 2 czy 3 dni nie bedzie i pogodz sie z tym

Katrin3
01.09.2013, 19:39
Głos na TAK,
bardzo przydałaby się opcja 1- lub 2-dniowego premium dla graczy grających mniej intensywnie.

Cena 300 klejnotów którą zaproponowałeś, jest sensowna (czyli proporcjonalnie droższa od dłuższego premium).

Jeśli BB uzna że nie opłaca im się wprowadzać ułatwień dla "niedzielnego gracza", no to trudno, ale spróbować zawsze warto.

maxiss
04.09.2013, 10:22
2 dniowe premium za 300 klejnotów

Dobrym pomysłem byłoby to też dla początkujących graczy, którzy z czystej ciekawości chcieli spróbować premium i zamiast wydawać 800 klejnotów (8 tygodni logowania) woleli skorzystać z opcji za 300 klejnotów (3 tygodnie logowania). Mowa o osobach co dołączą po 30 sierpnia i nie otrzymali do wypróbowania prezentu od BB - 3 dniowego premium.

oto chodzi ze idtho mowi o tych graczach co sa nowi a tak sie sklada poco wgl takiej osobie premium bo to jest do przygod a nie do pobijania wyspy i zanim taka osoba osiagnie wgl 15 lev by muc KUPOWAC dropy to troche czasu minie mowa jest non stop ze to dla nowych graczy a prawda jest taka ze konto premium jest od 15 lev wyz gdyz majac 15 lev mozemy robic r i byc w stanie cos ubic na kupionym dropie ewntualnie od znajmoego bo normalnie trzeba miec 26 lev by uruchomic przygode (a sa przygody z wyzszym progiem lev jak epickie itp) Idho propmonuje premium dla calkowicie nowych graczy tu znow zwraca uwage ze jest w koncowej fazie to albo dla nowych albo dla niego post jest 2znaczny bo nie idzie zeby mieli nowi dobrze ale ktos inny pozatym taki 26lev to ile zrobi przygod!? a majac juz 42 lev gdzie mozna samemu machac epickie to juz jest inna kwestia tak jak miec 1 czy 10 lev a 48 wiec nie mowcie ze to dla nowych bo mi tu pachnie multi kontami :) a to juz jest karane

zwolk
04.09.2013, 11:42
Po pierwsze glupotasuper argument hahaha

po drugie 8 tygodni logowania - super argument hahaha

chyba po to wprowadzaja cos za klejki aby ludzie PLN wydawali a nie klejnoty za logowanie haha smieszne te wasze przeliczniki xd po to dali na 7 dni a nie na 2 zeby wlasnie zwiekszyc ilosc siedzenia przed gra i zebys musial wziac te 7 a nie 1 czy 2 dni - a te darmowe teraz to na rozbudzenie psychicznej zachety do gry....
Prędzej klejnoty kupi ten, co się nie loguje regularnie, bo nie uzbiera 7 dni pod rząd żeby złapać klejki. A mając do dyspozycji dwudniowe premium, na pewno prędzej je kupi (i wykorzysta od piątku wieczorem do niedzieli wieczorem), niż premium na 7 dni, którego nie wykorzysta prawie wcale.

a BB chodzi o to aby siedziec jak najwiecej w grze a nie aby na weekendy ludzie wpadali :)Wbrew pozorom BB nie chodzi o to, żeby jak najwięcej siedzieć w grze bo nie zarabiają na naszym siedzeniu. Im chodzi o to, żeby gracze kupowali klejnoty, a ta propozycja wpłynie na poszerzenie oferty i na pewno znajdzie sporą grupę odbiorców, którzy niekoniecznie siedzą w grze codziennie po kilkanaście godzin, bo na takich zarabia wyłącznie elektrownia i dostawca internetu.

Mi propozycja się podoba, cena 300 klejnotów za 2 dni też jest do przyjęcia. I patrzę na tą propozycję z własnej perspektywy, a nie z perspektywy gracza początkującego, gracza zaawansowanego, czy gracza z 50. levelem. O perspektywie marketingowców z BB nie wspomnę:)

tak wiem interpunkcje mam gdzies :PTo nie miej, bo takie coś jak to Twoje skupisko wyrazów fatalnie się czyta. Poza tym nie świadczy to dobrze o osobie piszącej.

anael6669
06.09.2013, 05:22
:cool:Jestem na tak, ale z zastrzeżeniem, że nie dało by się takim 2 dniowym Premium handlować/zprezentować i po problemie. Wilk syty:p (weekendowcy wydali by te 11,07zł z esa na premium i byli by zadowoleni) i owca cała:p (BB dalej zarabia). Faktem jest, że duuużo osób gra tylko w weekendy, a dla nich wydawanie na 7 dniowe premium jest nieopłacalne, więc czemu nie:confused:

https://sphotos-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/1000972_230356547113795_1341091436_n.jpghttp://static.cdn.ubi.com/0034/archive/Forum_int/Pictures/2013_08_premium/2013_08_premium_c.png

TomIII
05.02.2014, 08:10
jestem na tak

Uranos_old
11.02.2016, 20:29
Witam,

z uwagi na brak zainteresowania (ostatni wpis 05.02.2014 r.) zamykam wątek i przenoszę go do archiwum.

Pozdrawiam,
MOD_Uranos