Zobacz pełną wersję : Gra łączenie ilości premi w jedno okienko w gwieździe, dot premi tego samego rodzaju.
marcellitrucker
28.08.2013, 13:07
Witam propozycja dotycząca gwiazdy! Otóż to temat jest prosty jeśli posiadam w gwieżdzie premie np. 3x po 3 szt koszy cioci iRMY daje mi to razem 9 szt koszy cioci Irmy. Chcąc wysłać znajomemu te kosze musze robić trzy operacje handlu, wysyłając 3 x po 3 kosze. Można byłoby usprawnić ten temat ... W okienku w gwieżdzie wystarczyło by przeniesienie 2 pozycji z 3 koszami do jednej co razem dało by 9 szt. Operacja wysłania do znajomego była by prościejsza bo tylko raz wysłałbym mu 9 szt. koszy cioci Irmy . to samo mogłby się tyczyć innych rzeczy w gwieżdzi a wiec przy np. przygodzie banitów w ilości 3 sztuki nie musiało by być jak teraz 3 obrazków z logo przygody ,tylko w logo przygody w prawym dolnym rogu , widniała by ilośc tej przygody w ilości 3x. Dziękuje , jeśli podejmiecie temat a bedziecie mieli pytania , zapraszam na priv, pozdrawiam Marcin
Goldmano
28.08.2013, 13:16
no waśnie na takie coś czekam, bo skoro da sie już dzielić np ilość koszy czy dopałki na mniejsze paczki to czas by to połączyć jakoś
Pomysł już był, np TUTAJ (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/31366-Porządek-w-menu-gwiazdy). Propozycja dobra, brak ankiety.
Póki co to BB zaserwowało nam coś zupełnie odwrotnego, czyli możliwość podziału posiadanych paczek premii na mniejsze :) Z paczki 25 koszy wysyłamy znajomemu 12 szt, w gwieździe zostaje nam 13 szt. Znajomy odrzuca ofertę i tym sposobem mamy w gwieździe dwie paczki, 12 szt i 13 szt bo te z odrzuconej oferty nie wracają do paczki wyjściowej :)
marcellitrucker
28.08.2013, 13:31
po co takie dzielenie premi jak mowisz zwolk, przeciez podczas handlu z 25 szt , mozesz wyslac 1 i zostanie 24, po co dzielic
marcellitrucker
28.08.2013, 13:38
może i był ale nie dotyczył tego samego :)
No tak, tam był przykład wody, ty piszesz o koszach. Ale zasada grupowania identycznych surowców w menu gwiazdy jakoś tak łączy te dwa tematy :)
Po co takie dzielenie premii? Nie wiem, nie ja to kodowałem, ale tak to działa :) co zresztą wspomniał też Goldmano. Dzielić można, powinno się też dać połączyć.
I jeszcze jedno - nie musisz pisać kolejnego posta gdy chcesz coś dopisać, od tego jest opcja "Edytuj post".
królowa_wanda
28.08.2013, 14:32
super temat , niech produkcja wezmie to do siebie!
Do tego dolozylbym jeszcze mozliwosc laczenia innych premii w jedna paczke, tj. zaciagi, kosze egzo, latajace osadniki itp. To przeciez tez premie, a ulatwiloby to zycie wszystkim :) Wysylajac komus np kosze egzo do wrzutki, zamiast klikkajac niepotrzebnie ''n'' razy, wybieraloby sie tylko w jednej transakcji ilosc przesylanych premii :)
Bloodshed
28.08.2013, 19:58
taka opcja sie przyda jak sprzedajesz 200 koszy