PDA

Zobacz pełną wersję : Gra łączenie ilości premi w jedno okienko w gwieździe, dot premi tego samego rodzaju.

marcellitrucker
28.08.2013, 13:07
Witam propozycja dotycząca gwiazdy! Otóż to temat jest prosty jeśli posiadam w gwieżdzie premie np. 3x po 3 szt koszy cioci iRMY daje mi to razem 9 szt koszy cioci Irmy. Chcąc wysłać znajomemu te kosze musze robić trzy operacje handlu, wysyłając 3 x po 3 kosze. Można byłoby usprawnić ten temat ... W okienku w gwieżdzie wystarczyło by przeniesienie 2 pozycji z 3 koszami do jednej co razem dało by 9 szt. Operacja wysłania do znajomego była by prościejsza bo tylko raz wysłałbym mu 9 szt. koszy cioci Irmy . to samo mogłby się tyczyć innych rzeczy w gwieżdzi a wiec przy np. przygodzie banitów w ilości 3 sztuki nie musiało by być jak teraz 3 obrazków z logo przygody ,tylko w logo przygody w prawym dolnym rogu , widniała by ilośc tej przygody w ilości 3x. Dziękuje , jeśli podejmiecie temat a bedziecie mieli pytania , zapraszam na priv, pozdrawiam Marcin

Goldmano
28.08.2013, 13:16
no waśnie na takie coś czekam, bo skoro da sie już dzielić np ilość koszy czy dopałki na mniejsze paczki to czas by to połączyć jakoś

zwolk
28.08.2013, 13:22
Pomysł już był, np TUTAJ (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/31366-Porządek-w-menu-gwiazdy). Propozycja dobra, brak ankiety.

Póki co to BB zaserwowało nam coś zupełnie odwrotnego, czyli możliwość podziału posiadanych paczek premii na mniejsze :) Z paczki 25 koszy wysyłamy znajomemu 12 szt, w gwieździe zostaje nam 13 szt. Znajomy odrzuca ofertę i tym sposobem mamy w gwieździe dwie paczki, 12 szt i 13 szt bo te z odrzuconej oferty nie wracają do paczki wyjściowej :)

marcellitrucker
28.08.2013, 13:31
po co takie dzielenie premi jak mowisz zwolk, przeciez podczas handlu z 25 szt , mozesz wyslac 1 i zostanie 24, po co dzielic

marcellitrucker
28.08.2013, 13:38
może i był ale nie dotyczył tego samego :)

zwolk
28.08.2013, 14:17
No tak, tam był przykład wody, ty piszesz o koszach. Ale zasada grupowania identycznych surowców w menu gwiazdy jakoś tak łączy te dwa tematy :)

Po co takie dzielenie premii? Nie wiem, nie ja to kodowałem, ale tak to działa :) co zresztą wspomniał też Goldmano. Dzielić można, powinno się też dać połączyć.

I jeszcze jedno - nie musisz pisać kolejnego posta gdy chcesz coś dopisać, od tego jest opcja "Edytuj post".

królowa_wanda
28.08.2013, 14:32
super temat , niech produkcja wezmie to do siebie!

Loyt
28.08.2013, 15:31
Do tego dolozylbym jeszcze mozliwosc laczenia innych premii w jedna paczke, tj. zaciagi, kosze egzo, latajace osadniki itp. To przeciez tez premie, a ulatwiloby to zycie wszystkim :) Wysylajac komus np kosze egzo do wrzutki, zamiast klikkajac niepotrzebnie ''n'' razy, wybieraloby sie tylko w jednej transakcji ilosc przesylanych premii :)

Bloodshed
28.08.2013, 19:58
taka opcja sie przyda jak sprzedajesz 200 koszy