PDA

Zobacz pełną wersję : zadanie gildyjne

Nadhira
25.08.2013, 13:21
Witam

Nie znalazłam takiego tematu na forum więc zakładam nowy wątek. Jednak jeśli już jest to z góry przepraszam za dubla.
A więc problem polega na tym, że parę osób od nas z gildii nie widzi zadań gildyjnych. Ani obecnych ani oczekujących. Nie pomaga odejście z gildii i ponowne dołączenie. Wiem że problem był zgłaszany do supportu, ale nie było żadnej reakcji. Co więcej, takich osób przybywa, a gildyjne wisi. Czy ktoś z Was również ma takie problemy? Czy istnieje szansa na naprawę tego problemu??

sokilor
25.08.2013, 14:09
Może by pomogło zburzenie gildii i ponowne jej wybudowanie ale to tylko moja sugestia.

Boskicom
25.08.2013, 14:31
Witam

Nie znalazłam takiego tematu na forum więc zakładam nowy wątek. Jednak jeśli już jest to z góry przepraszam za dubla.
A więc problem polega na tym, że parę osób od nas z gildii nie widzi zadań gildyjnych. Ani obecnych ani oczekujących. Nie pomaga odejście z gildii i ponowne dołączenie. Wiem że problem był zgłaszany do supportu, ale nie było żadnej reakcji. Co więcej, takich osób przybywa, a gildyjne wisi. Czy ktoś z Was również ma takie problemy? Czy istnieje szansa na naprawę tego problemu??

Co 2 tygodnie zadania są resetowane, dlatego pewnie nie ma odpowiedzi z suportu. Jeśli po resecie dalej nie będzie widać zadania to ponownie zgłoś to do suportu

Angelkaxd
25.08.2013, 14:32
Hmm... brak zadania gildii pojawia się wtedy gdy dana osoba nie zaloguje się w ciągu 24 godzin, w ten sposób oczekujące u niego pojawi się gdy aktualnie zadanie pozostali gildiusze ukończą. Kiedy ukonczy się te oczekujące, wtedy pojawi się aktywne zadanie.

Wychodząc z gildii i przystępując na nowo tak samo na zadanie trzeba czekać jak napisalam wyżej.

Jesli nie pomoglam to przykro mi :(

Nadhira
25.08.2013, 14:51
Hmm... brak zadania gildii pojawia się wtedy gdy dana osoba nie zaloguje się w ciągu 24 godzin, w ten sposób oczekujące u niego pojawi się gdy aktualnie zadanie pozostali gildiusze ukończą. Kiedy ukonczy się te oczekujące, wtedy pojawi się aktywne zadanie.

Wychodząc z gildii i przystępując na nowo tak samo na zadanie trzeba czekać jak napisalam wyżej.

Jesli nie pomoglam to przykro mi :(

W tym sęk, że pomimo ukończenia aktualnego gildyjnego następne się nie pojawia. Ani jako do zrobienia ani jako oczekujące. Po prostu nie ma i już

zwolk
26.08.2013, 10:06
Podczas najbliższej konserwacji (noc ze środy na czwartek) powinien nastąpić reset zadań gildii i nowe powinny się pojawić.

Slowianin
01.09.2013, 14:32
Niestety konserwacja nie rozwiązała problemu braku zadań gildii, nasza gildia czeka już 3 tydzień na ich przywrócenie :(((

Meckong
03.09.2013, 22:11
Zadanie gildii pojawią się po 7 dniach od powrotu do gildii. Sprawdzone.

Piwonia
04.09.2013, 08:14
Zadanie gildii pojawią się po 7 dniach od powrotu do gildii. Sprawdzone.

Po jakich 7 dniach. Zadanie pojawia się w następnym dniu.

Nadhira przykładowo Ty się logujesz codziennie i masz w chwili obecnej jedno zadanie aktywne i jedno oczekujące. Kolega z Twojej gildii własnie się zalogował po tygodniu. Oznacza to że u niego zadanie się nie pojawiło, ale również to zadanie które u Ciebie wisi jako oczekujące u niego się nie pojawi. Dopiero kolejne zadanie które się wygeneruje pojawi się u Was obydwojga.

Zadanie jest przydzielane aktywnym graczom, czyli takim którzy się logowali w ciągu ostatnich 48h. Tylko te osoby mogą to zadanie wykonać, u innych to zadanie się nie pojawi. Te zadania które są już wyświetlone, bez względu na status, aktywne czy oczekujące nie pojawią się u nowych członków i tych którzy pojawili się z nieaktywności. Pojawia się dopiero nowo wygenerowane zadanie.

Problem prawdopodobnie polega na tym że ludzie u Was logują się w kratkę. Jeżeli jesteś przywódcą gildii to radzę zrobić porządki i tych graczy którzy nie grają systematycznie wywalić. Jeżeli jesteś członkiem to szukaj sobie innej gildii.

Slowianin
05.09.2013, 15:59
Kolejna konserwa i znów kolejny tydzień bez zadań gildii :( Czekamy już prawie miesiąc na ich przywrócenie.
Ponadto z nowych błędów jest taki, że trzeba klikać po kilka razy w odkrywców, jak również przy obsiewaniu na nowo pól, żeby zaliczyło daną aktywność bo niestety u mnie nie chcą się te rzeczy wykonywać za pierwszym razem. Powoli przechodzi mi ochota na granie w Settlersów :(

Meckong
06.09.2013, 13:06
W temacie nie jest poruszana kwestia logowania tylko powrotu do gildii po nieobecności w niej. W naszej gildii na czas urlopu wychodzimy z gildii żeby nie blokować zadań. Po powrocie mimo codziennego logowania czyli aktywności mnie i znajomemu pojawiły się zadania dokładnie po 7 dniach. W tym czasie gildia wykonała 3 zadania.
Jak widać pojęcie czasu w settlersach jest względne, chyba to zależy od widzimisie serwera.

Piwonia
06.09.2013, 16:13
No to jak Twoja gildia robi 3 zadania na 7 dni to się nie ma co dziwić. Niestety podając dane o 7 dniach czekania na nowe zadanie tylko wprowadzasz dezinformację. Jeżeli gildia robi zadanie na bieżąco to nowy członek dostaje zadanie w kolejnym dniu.

Czas w tym wypadku płynie jak prawidłowo, po prostu nowy członek gildii nie zostaje dopisany do zadania już przydzielonego . Pretensje możesz mieć jedynie do kolegów że się ociągają z zadaniami, a nie do BB.

Meckong
09.09.2013, 17:13
Skoro wprowadziłem dezinformację to ja bardzo wszystkich przepraszam. Na razie jako kara wymierzyłem sobie klapsa, a po napisaniu tego tekstu mam zamiar dodatkowo przywalić sobie palce drzwiami żeby nie pisać na przyszłość takich dezinformacji.

ThePeper
09.09.2013, 19:48
Czy gildia liczy co najmniej 10 aktywnych osób ?
Jeśli nie to zadań gildyjnych nie będziecie mieli.