Zobacz pełną wersję : Gra Ograniczenie czasowe dotyczące wysyłania wiadomości w zakładce "Handel"
Arbalander
22.08.2013, 13:47
Przyczyna pomysłu :
Handel działa na tych samych zasadach co pozostałe czaty, powoduje to, że gracze mogą prowadzić konwersacje w miejscu, gdzie powinny mieścić się oferty.
Tutaj mamy przykład, jak na serwerze pierwszym wyglądał handel. Zwróćmy uwagę, że wypowiedzi niektórych graczy np. Adamynas, wogóle nie dotyczyły handlu.
http://img35.imageshack.us/img35/83/7bwj.png
Nie jestem pewien czasu, przez jaki ma trwać oczekiwanie na wysłanie następnej wiadomości. Z prośbą o propozycję zwracam się do graczy, za pomocą ankiety.
Zawiera 5 opcji:
-5 sekund [bez zmian]
-30 sekund
-60 sekund
-150 sekund
-5 minut
A juz miałem nadzieje że przeczytam pomysł o cenach minimalnych za różne rzeczy. Swoja droga czemu nie wkleiłeś czatu ze swoimi wypowiedziami?;)
5 sekund jest idealne, jak ktoś ma wątpliwości co do oferty moze sie dokłądnie dopytać bez czekania, no albo popłakac nad ofertami jakie sa na wadze.
Arbalander
22.08.2013, 14:18
W odpowiedzi na pytanie, stwierdzam iż moje oferty znajdywały miejsce raz na dziesięć minut, więc nie dało rady ich uchwycić wraz z całym spamem. W dodatku tuż pod nimi znajdywały się wyzwiska, które nie pasują do forum.
Odpowiedź na pytanie można udzielić na szepcie, są to dwa kliknięcia, a jak bardzo potrafi to oszczędzić nerwy graczom ;)
wypowiedz na temat oferty Adamynasa to też była twoja oferta? ciekawe;)
Czesc osob które są na screenie też sie tutaj udziela, wiec bedą mogły stwierdzić od czego sie ta rozmowa w ogole zaczęła.
Sugerujesz, że na zakładce Handel powinny pojawiać się wyłącznie oferty. Gdyby tak miało być, to czat handlowy byłby niepotrzebny, bo wszystko by było na wadze. Ktoś zapyta o cenę, dostanie odpowiedź, i tym samym dwie osoby mają zablokowany czat na np. 5 minut. Jak dla mnie obecne 5 sekund jest OK. Od tępienia spamu są inne narzędzia.
Arbalander
22.08.2013, 14:37
Na wadze nie wystawisz dropa, na wadze nie sprzedasz doładowań powyżej 25 sztuk, na wadze nie wymienisz się koszami.
Takie blokady występują w wielu grach, bardzo dobrze funkcjonują. Sądzę, że przedłużenie blokady usprawni działanie czatu, a nie utrudni.
Tornados
22.08.2013, 18:11
1 max 2 wystarczy po co az 5
scorpix22
22.08.2013, 18:16
5 sek wystarczy, zabezpiecza chat przez ciaglym spamem. Jesli komuś nie pasują dyskusje to niech ratortuje do MODa. Swoją drogą siedze juz od ok 2 godz, czasami zerkam na handlowym i jakoś dyskusji nie widze, więc tym bardziej nie widze powodów do zmian.
Dodatkowo wklejanie chatu i wymienianie ludzi po nicku jakos pozwala mi wątpić w czystość intencji;)
Angelkaxd
22.08.2013, 18:40
Dla mnie temat niepotrzebny, wg mnie dobrze jest jak jest .... już nie przesadzajmy, że rozmowy na handlowym trwaja cały dzień, raz na jakiś czas się zdarzy 5minutowa rozmowa, a ze nie ma Moda to cóz ...
Mi osobiscie nie potrzebne są żadne zmiany, więc jestem na NIE;)
anael6669
27.08.2013, 14:32
czasami 5 sekund blokady to za dużo, po to jest czat, aby na nim pisać, a jak jest licytacja, to kto pierwszy ten lepszy, na tym cały pic polega, a to że co poniektórzy nie potrafią się zachować, to nie blokada, ale jak to zwolk ujął są inne narzędzia od tego.