PDA

Zobacz pełną wersję : Gra "Wycinanie"

Geoski
19.08.2013, 16:04
Otóz mam pomysl zeby mozna bylo wycinac pnie po drzewach .

EX_Zorro
19.08.2013, 16:14
Primo. Proszę dodać ankietę.
Secundo. Pomysł padał już wielokrotnie.
Tercio. Gdy wytniesz pnie po drzewach zabraknie Ci miejsc w których leśnicy będa mogli uzupełniać złoża drzew, więc w pewnym momencie zabraknie Ci po prostu drewna...

Geoski
19.08.2013, 16:40
To moja 1 wypowiedź więc niewiedziałem.
Ale nie bylo tu mowy o wycieciu wrzystkiego ! wytniesz ile chcesz !

Acoma
19.08.2013, 17:00
Kiedyś poruszałem ten temat. Odpowiedź od administratorów streszczała się na tym, że to by skomplikowało mechanikę gry.

sparkz
19.08.2013, 17:08
Odpowiedź od administratorów streszczała się na tym, że to by skomplikowało mechanikę gry.

Aktualnie lokalizacja pni na mapie jest stała, więc zarządzanie drzewami sprowadza się pewnie tylko do przechowywania informacji o ilosci drewna w poszczegolnych punktach. Gdyby wprowadzic scinanie drzew i sadzenie ich gdzie popadnie, trzebaby tez przechowywac info o ich koordynatach (w koncu drwala trzeba w jakis sposob nawigowac do najblizszych drzew) a takze algorytmy zabezpieczajace przed wyrastaniem drzew na budynkach itp rzeczy.

W paru grach bylo to rozwiazane poprzez wybor lesnika i zaznaczenie stricte terenu na ktorym ma sadzic, ale tutaj takie rozwiazanie raczej nie przejdzie, ze wzgledu na uzyta architekture.

EX_Zorro
19.08.2013, 17:53
To moja 1 wypowiedź więc niewiedziałem.

To nie zmienia faktu, że można użyć wyszukiwarki aby sprawdzić czy propozycja już nie padła.

Ankietę dodajesz za pomocą menu "Narzędzia wątku" z pasku nad pierwszym postem.

Polkjmn
20.08.2013, 12:10
do niczego to nie potrzebne raczej wolałbym odwrotna propozycję..

zwolk
20.08.2013, 13:38
"Odwrotną propozycję"? Chcesz całą wyspę zasadzić drzewami? :)

EX_Zorro
24.08.2013, 15:20
Brak ankiety, wątek zamykam.