Zobacz pełną wersję : Gra Wysyłanie generałów na przygodę - usprawnienie
Witam,
Jak wiecie i widzicie z czasem dochodzi nam coraz więcej generałów, już mamy ich tylu...
3 x Weteran
5 x Zwykły generał
6 x Doświadczony generał
1 x Ponury żniwiarz
x - Szlomy
i teraz dodatkowo:
2 x główny kwatermistrz
1 x Genrał Major
... i coraz bardziej staje się to uciążliwe , wysyłanie takich ilości, przy każdym jednorazowym wysłaniu generała okno się otwiera ponownie więc proponuje wprowadzić taką wzmiankę dla wygody by wysyłać generałów za 1 zamachem.
przykład:
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/88/uz/fd/b9x93c.jpg
z uwagi na dalsze pomysły i usprawnienia znajomych , dodam jeszcze pole do ręcznego wpisywania ilości wybranych jednostek z możliwością również stałego przesuwania, jak to widnieje na handlu.
http://screenshu.com/static/uploads/temporary/x5/jq/25/q9abpi.jpg
Jurek12345
18.08.2013, 15:10
Zgadza się, sam mam w tym problem. W/g mnie dobra by była też opcja wysyłania generała na przygodę, z menu samego generała. Po załadowaniu wojska można by było wysyłać od razu albo do swojej, albo do zaproszonej przygody.
btw: załóż ankietę bo usuną wątek
Świetna sprawa by byla gdyby tak zrobili :)
btw: załóż ankietę bo usuną wątek
napisałeś zanim tworzyłem ankietę.
zaksinho1234
18.08.2013, 15:12
dobry pomysł, jestem za. popieram przedmówcę. Zrób ankietę :)
zaksinho1234
18.08.2013, 15:13
a ankieta już jest :P
Calkowicie za. Musze ci powiedziec ze wczoraj pod wplywem promili urodzinowych przyszedl mi do glowy identyczny pomysl, ale odlozylem to na pozniej. Jak widze ktos uprzedzil mnie i bardzo dobrze. Tylko mam bardzo zle przeczucia co do tego pomyslu. jak tak bedzie to ten gienek 1k tak troche straci, ale to tylko moje zdanie takie
Calkowicie za. Musze ci powiedziec ze wczoraj pod wplywem promili urodzinowych przyszedl mi do glowy identyczny pomysl, ale odlozylem to na pozniej. Jak widze ktos uprzedzil mnie i bardzo dobrze. Tylko mam bardzo zle przeczucia co do tego pomyslu. jak tak bedzie to ten gienek 1k tak troche straci, ale to tylko moje zdanie takie
czemu miałby stracić , jeżeli dobrze domyślam się o co Ci chodzi to przecież i tak całego wojska nie wyślesz dwoma kwatermistrzami(chodzi tutaj o baśniowe przygody), a inne generały są potrzebne, choćby dosłać wojsko czy do bloków, a w 2 stronę na koniec przygody lepiej jest odesłać wszystkich generałów z całym wojskiem, żeby nie wracało 1:30h bo może chcemy robić następną przygodę za 15 minut. Więc powtarza się znów wysyłanie każdego z osobna co jest denerwujące.
a ja bym chcial by generalowie nie musieli siedziec na wyspie ... albo by mogli wykorzystywac miejsca jak ozdoby ... bo NIE MAM MIEJSCA na mojej wyspie ... chyba tylko 5-6 laduje normalnie z przygody ... resza leci do gwiazdy .... a pozniej by ich powysylac musze po 1-2 ''wysadzac'' na wyspe ... troche to drazni ... mam 11 generalow (3x wetek, 5 tawernianych , 3 szybkie ), jak dojdzie kwatermistrz ktory zajmuje o zgrozo jeszcze wiecej miejsca 1,5x,1,5 to wogole bedzie tragedia
nie chce myslec o ludziach co maja 20+ generalow a znam takich
pozdr
Zdecydowanie za. Taka wersja albo trochę bardziej wypasiona (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32005-Uproszczenie-wysy%C5%82ania-genera%C5%82%C3%B3w-na-przygod%C4%99.?p=114189&viewfull=1#post114189). Ale generalnie jakakolwiek.
Zdecydowanie za. Taka wersja albo trochę bardziej wypasiona (http://forum.thesettlersonline.pl/threads/32005-Uproszczenie-wysy%C5%82ania-genera%C5%82%C3%B3w-na-przygod%C4%99.?p=114189&viewfull=1#post114189). Ale generalnie jakakolwiek.
sądzę że taka wersja jaką przedstawiłeś wymaga za dużo ingerencji w kod, grafikę także jak wprowadzili chociaż by to co przedstawiłem bym nam sporo ulżyło ;D
ps. do tej grafiki którą zaprezentowałeś, dodał bym jeszcze pole " do wpisywania jednostek" bo klikanie było by uciążliwe.
LordMonsterr
18.08.2013, 19:06
jestem za:)
Stochlik
18.08.2013, 21:05
super pomysl :D
Dracokrak
18.08.2013, 22:05
emug rewelacja taka zmiana to kilkadziesiąt minut pracy programisty a dla nas to ogromna zmiana na +
Świetny pomysł, jeszcze coś podobnego dodałbym do odkrywców i geologów :)
Pomysł bardzo dobry, tylko pewnie BB postanowi to dodać do konta premium :)
Pomysł bardzo dobry, tylko pewnie BB postanowi to dodać do konta premium :)
Jak nie było kont premium to nikt nie pisał że wprowadzą to wraz z kontem premium a teraz jak wyszło info to wszystko myślicie że będzie w premium. Nie popadajcie w paranoje że za wszystko trzeba płacić lub trzeba będzie płacić.
To jest normalne pole do wpisania tak samo jak w handlu więc w istocie to powinno być darmowe.
A czemu twoje rozumowanie poszło w kierunku wpisywania ręcznego liczby do przydziału u generała ? Ja sądziłem iż hurtowe wysyłanie generała na raz było by w opcjach premium :)
A czemu twoje rozumowanie poszło w kierunku wpisywania ręcznego liczby do przydziału u generała ? Ja sądziłem iż hurtowe wysyłanie generała na raz było by w opcjach premium :)
no to choćby nawet to, spotykam się już z nie 1 pomysłem gdzie ludzie piszą , "dadzą to do premium" , "pewnie znajdzie sie to w premium" i pozwolę sobie zacytować Ciebie "było by w opcjach premium". Tym właśnie ich naprowadzacie by dawali wszystko w premium a też wydajemy kasę na grę (nie wszyscy) więc niech nam uprzyjemnią grę a nie żebyśmy za takie małe a bardzo pomocne "bzdety" płacili.
chochlik87
21.08.2013, 15:55
Popieram :)
januszherbupomin
24.08.2013, 08:22
ja mam tylko 3 zwykłych generałów z tawerny
Bloodshed
24.08.2013, 08:34
mam 9 gienkow i jest to uciazliwe bardzo sie przyda
Do tego usprawnienia dodaj jeszcze zeby general z wojskiem byl zawsze na samej gorze :P a nie szukac trzeba jeszcze ;]
imiennick
10.09.2013, 16:10
Ja jestem za. Pod jednym warunkiem. Żeby dało się przeskakiwać pomiędzy jednostkami jakie chcemy wybrać przyciskiem TAB. Wtedy rzeczywiście będzie szybko szło zapchanie generała wojskami.
Zapychanie generałów wojskiem będzie szlo szybciej jak dołożą pole do wpisywania ilości takie jak jest na handlu. Co nie zmienia faktu, że i tak glosuję za propozycją :)