Zobacz pełną wersję : Forum na Tapatalk
Czy obecne forum znajduje się na TAPATALK - podstawowym kliencie for internetowych na androida? Rozumiem, że sama gra nie jest osiągalna na androidzie ale forum mogło by być - chyba, że ja nie potrafię go wyszukać...
Ktoś coś wie na ten temat?
scaryyell
15.08.2013, 18:37
Tapatalk nie obsługuje tego forum.
(...)Rozumiem, że sama gra nie jest osiągalna na androidzie(...)?To Ci powiem, ze źle rozumiesz :) Wystarczy przeglądarka Puffin z zewnętrzną obsługą Flasha i podstawowe rzeczy w grze da się zrobić. Z przygodami nie poszalejesz, ale budynki można postawić, wysłać odkrywców czy geologów. Wersja darmowa działa bodajże przez 2 tygodnie, pełna to koszt jakieś 10 PLN. Mam, korzystam, nie narzekam :)
Ktoś wspominał jeszcze o przeglądarce Photon Browser, ale tej nie sprawdzałem.
Kitikejt
19.08.2013, 22:33
To Ci powiem, ze źle rozumiesz :) Wystarczy przeglądarka Puffin z zewnętrzną obsługą Flasha i podstawowe rzeczy w grze da się zrobić. Z przygodami nie poszalejesz, ale budynki można postawić, wysłać odkrywców czy geologów. Wersja darmowa działa bodajże przez 2 tygodnie, pełna to koszt jakieś 10 PLN. Mam, korzystam, nie narzekam :)
Ktoś wspominał jeszcze o przeglądarce Photon Browser, ale tej nie sprawdzałem.
Jest jeszcze przeglądarka Maxthon Android Web Browser - testowałam wszystkie trzy - na każdej z nich mogę sobie pooglądać S1 i Dom Władyki, ewentualnie popatrzeć na chat - i to by było na tyle jeśli chodzi o granie na tablecie czy komórce. Po 2-3 minutach wszystko się wiesza i po "zabawie".
Pod Puffinem otwieramy touchpad wciskając symbol myszki, a potem na touchpadzie dwoma palcami można przesuwać mapę (kursor zmienia wygląd na "łapkę"). Można też użyć standardowych skrótów numerycznych do przeskakiwania między strefami (od 1 do 9). Co do wieszania się, to owszem, czasem się zdarza, ale odświeżenie strony pomaga. Cóż, gra na telefonie czy tablecie uczy cierpliwości jeszcze bardziej niż na "standardowej" przeglądarce :)
umnie jak się zawiesi to obracam telefon i dalej działa:)
Widzę że ciężko ze zrozumieniem - nie interesuje mnie uruchomienie samej gry na Androidzie - czyli sposoby w jaki można tego dokonać.
Jedyne co mnie interesuje to dlaczego forum thesettlersonline nie jest dostępne na androidowej aplikacji tapatalk - która o wiele bardziej ułatwia przeglądanie i użytkowanie for internetowych...
Może warto było by nad tym pomyśleć - skoro obecnie smartfony to podstawa...