PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Gwiezdne Monety

Steelkill
12.08.2013, 11:58
Nie znalazłem nigdzie tematu z tym związanego

Pytanie co ma być w sklepie za gwiezdne monety?

Ponieważ widać ze niektóre nasze posty są czytane i przerzucane jako pomysły do gry (abstrahuje ze głwonie z niemieckiego Forum ;) ale macie przykład - przygody baśniowe bądź też zadania kryzysowe)

Zatem proponuje by wrzucać tu propozycje co można kupić za te gwiezdne monety
1. książki, manuskrypt, tomy - cena 50, 100, 150 za szt (albo inny przelicznik 25,50,75 za szt)
2. fasole - 1 moneta gwiezdna = 2 fasole (przelicznik był bodajze 400 expa = 1 moneta)
3. nowy zaciąg = 25-50 monet
4. dosypki złota (może jakaś nowa większa +750 albo więcej)
5. Stadionowe przekąski - (lub inny buff x4 lub x5)

Prosze o merytoryczne uwagi i nie miauczenie ze się nie da albo nie ma sensu będę dorzucał propozycje

Inne propozycje (graczy)
6. domki na wodzie (dodatkowe 3 szt)
7. manufaktury (dodatkowe 2 szt)
8. Dodatkowy specjalny Budynek (np. wytwórca pokarmu dla rybek uzupełniający złoże :)
9. dodatkowe miejsce na budynki (wyspa albo coś w tym stylu)

Angelkaxd
12.08.2013, 12:02
Kolejnym krokiem będzie wprowadzenie nowej kategorii w Sklepie w grze. Sekcja ta będzie zawierać bardzo przydatne rzeczy, dostępne za "Star Coins". Przedmioty z tej sekcji znajdują się jeszcze w fazie wewnętrznych testów. Więcej informacji na ich temat zostanie opublikowanych w późniejszym terminie, podobnie jak termin ich wprowadzenia do gry.

Z pamiętnika dewelopera ;)
Także niestety musimy czekać, a ile? heheh nie wiadomo

Steelkill
12.08.2013, 12:09
tak Angelkaxd wiemy ze trzeba czekać. Ale jak maja mi dać królika z czekolady albo doładowanie węgla lub kosz egzotyczny to niech to sobie w d.. wsadzą ;))

znaczy do szuflady z nietrafionymi pomysłami :D

tak btw . z tego co wiem większość 50 lvlowych graczy ma od 2-5k monet (wiem są tacy co i po 20k maja ale nie jest to wiekszosc)

Angelkaxd
12.08.2013, 12:42
Steelkill to chyba u Ciebie na serwerze są takie wyniki ;)
Bo z tego co dowiadywałam się na Kolonie, to ja mając 15k monet, mam ich mało ;p
u mnie w gildii jest osoba mająca 80k gwiezdnych monet .... więc ciężko BB będzie zoptymalizować sklep, ale coś czuje, że ceny będą podobne jak na targowisku gildii.

EDIT
A te ceny, które podałeś w pierwszym poście dla mnie są zdecydowanie nie realne i nie chciałabym aby takie były ;p
Są za tanie ;D

AndyKozakow
12.08.2013, 12:42
Popieram w 100%, ale że dadzą możliwość wymiany SC na fasole nie liczę.
Za to jakby można było kupić nadgodziny, mayersa czy hot dogi byłoby genialnie.
Niech się spieszą bo prawie 96k star coinsów czeka na wydanie :)

Ja bym też zaproponował możliwość wymiany SC na monety gildii w magazynie prowiantu oraz możliwość zakupu 3 x domów na wodzie za SC oraz 2 x manufaktura lub chatka leśnika.
To ma być nagroda za granie pustych pkt exp więc danie extra domów manufaktury czy chatki to powinna być podstawa.

sparkz
12.08.2013, 12:53
Ja natomiast naiwnie spodziewam sie czegos oryginalnego, co bedzie kosztowalo duuuzo monet, ale nie bedzie dostepne w konwencjonalny sposob.

AndyKozakow
12.08.2013, 12:56
Świetne byłoby jakby np za star coinsy można było kupić nowe ziemie obok tej wyspy.
Np 20k star coins wyspa o możliwości postawienia np 25 budowli dla mnie genialne w swojej prostocie.

Angelkaxd
12.08.2013, 13:06
Może zrobia te nowe budynki typu połączenie silosu z gospodarstwem i polem pszenicy ;D
Bo skoro nagdrody sa w fazie testów (tak pisali w pamiętniku) to być może będzie to coś nowego ;D

zwolk
12.08.2013, 15:22
Przedmioty z tej sekcji znajdują się jeszcze w fazie wewnętrznych testów.Jak dla mnie to jest wyraźna informacja, że chodzi o coś nowego, coś czego do tej pory nie było w grze. Po co mieliby przeprowadzać wewnętrzne testy zajączków z czekolady czy koszów egzotycznych?

RedJul
12.08.2013, 15:27
bo testują:
1. Zając czekoladowy z lukrem - czas działania 18h
2. Kosz egzotyczny z palmą - czas działania 16h
3. i reszta też w tym stylu:)

igel_5
12.08.2013, 20:32
Nowa wyspa by sie przydała (powiedzmy - do 50 budynków). Wszelkie usprwnienia i budynki niezużywające patentów - też :) Można by jeszcze w czasie eventu zamieniać SC na diamenty, tak jak w czasie Świąt można było robić granit z marmuru i prezentów. A najbardzej ucieszyłby mnie chyba nowy specjalista - taki skryba, który wysyłałby odpowiednich geologów na poszukiwanie złóż, jeśli te sie wyczerpią.

Angelkaxd
12.08.2013, 21:39
Ten specjalista to super pomysł ;DD

Bloodshed
13.08.2013, 10:54
opcja nr.8 najbardziej mi sie podoba ;p

Boskicom
13.08.2013, 17:04
ja bym użył monet jako materiał budowlany potrzebny przy rozbudowie budynków na 6 i 7 lvl

Duszysko40
13.08.2013, 17:34
hmm moze by za star coinsy wprowadzic mozliwosc laczenia czy tez upgreadu z huty i miecznika- hutomiecznika czy siloso gospodarstwo..cos w tym stylu wtedy dodatkowe miejsce niepotrzebne..a na 50 lvl niezle by sie sprawdzalo mnie sie wydaje..a cos juz gdzies o tym ktos przebakiwał zdaje sie...

Steelkill
15.08.2013, 16:19
w takie cuda na kiju osobiście nie wierze raczej w budynki które pozamykają cykl produkcji wytwórca pokarmu dla ryb albo jakiś magazyn extra premii koszy egz czy coś w tym stylu

zwolk
16.08.2013, 09:08
ja bym użył monet jako materiał budowlany potrzebny przy rozbudowie budynków na 6 i 7 lvlPomyśl ile trwałby taki upgrade, skoro na 5 lvl to tydzień :) Z drugiej strony - jak się komuś spieszy to niech zmieni grę :)

Boskicom
16.08.2013, 18:40
Pomyśl ile trwałby taki upgrade, skoro na 5 lvl to tydzień :) Z drugiej strony - jak się komuś spieszy to niech zmieni grę :)

na przykład na 6 lvl 10 dni a na 7 lvl 15 dni. Takie budynki jak: mennica, piece złota, introligator, koszary itd. niezależnie od kosztów warto dać na wyższy poziom

Gizmo09
16.08.2013, 19:30
Ja bym był za tym by były budynki, których gracze nie mający 50lvla nie mogli zdobyć jak na przykład budynek rybaka nie zabierający ze złoża rybek czy budynek wytwarzający granit ( małe ilości długi czas wytworzenie np. 1szt granitu 36min plus dojście) lub jakiś inny budynek. Mogłyby by też być młyny wodne czy manufki czy patenty dodatkowe za te star coinsy. Oczywiście z limitem jakimś by to sens miało przykładowo po 2 sztuki max. Hmm lista długa życzeń jest co gracz to inny pomysł, zostaje cierpliwie czekać co dadzą za SC

Angelkaxd
16.08.2013, 19:44
A może to bedzie materiał budowlany za zdobycie lvl 50+ .... tak długo nad tym myślą, ciekawe co wymyślą ;)
Slyszałam od Xaara, że to nie koniec nowości na ten rok

Steelkill
17.08.2013, 10:10
Obawiam ze im dłużej myślą tym będzie większy badziew...