Zobacz pełną wersję : Bug w koszarach
Witam
Koszary nie produkują mi jednostek
podobnie jak z kopalniami cykl produkcji dochodzi mi do trochę ponad połowy, wyskakuje komunikat że jednostki zostały wyprodukowane lecz nie przybywają nowe jednostki do magazynu...
Kliknałem produkcje jednostek za klejnoty, to samo - nic do magazynu nie dodało choć napisało mi że jednostki zostały wyprodukowane...
Wykasowałem kolejkę z koszar i wstawiłem nową - jednostki wyprodukowało, ale to się zapewne powtórzy (produkcja "pustych" jednostek) tak jak powtarza się z kopalniami...
Na koszarach mam wrzucony buff x3
Mam odpaloną przygodę Sprytnego krawca
Co ze straconymi surowcami?
Z bufami x3? które tanie nie są...
Już mi nawet się nie chce sprawdzać i monitorować magazynu prowiantu, bo jeżeli i tam co druga paczka koszy leci w kosmos to mało przyjemnie...
Carbonara
06.08.2013, 13:13
jakiś kosmos, tylko mam pytanie, jak wygląda liczba ludzi, bo jak wojsko idzie w kosmos, to pop stoi w miejscu i możesz wrzucić osadników i tak w kółko?
nie chce mi się tego już sprawdzać...
bo śmiesznych rzeczy dookoła tego jest dużo...
25R się zrobiło i byli dostępni, dodałem do generała, i po chwili u generała jest 1R - reszty nigdzie nie ma...
Poza tym wyczyściłem kolejke w koszarach a tę ostatnią partie "zbugowaną" kliknąłem za klejnoty - po chwili znowu się pojawiła i tak w kółko... produkuje się ale jej nie dodaje do magazynu, i pojawia się na nowo...
AndyKozakow
06.08.2013, 13:21
Wczoraj miałem to samo + jeden wielki w***
Po 5 straconych godzinach buff zadziałał jak należy ale i tak straciłem 1500 rekrutów których bym w tym czasie zrobił....
Nic nie zrobisz trzeba czekać
Co dziwnego też robiłem wojsko do sprytnego :)
Nie po to gram, optymalizuje, liczę straty w przygodach, kupuje różne cuda aby później przez takie kwiatki tracić to wszystko co wypracowałem...
AndyKozakow
06.08.2013, 13:35
Jak jesteś starym graczem to wiesz że w settlersach bugi , błędy to nic nowego
Wczoraj też m.in generał shadowowi w ataku chciał zjeść 350 mięsa i wziąć 60 monet oraz koszary wyprodukowały mu księgę hehe
Jak jesteś nowym graczem to musisz sie przyzwyczaić że nie znasz ani dnia, ani godziny kiedy coś się sknoci :)
Może też się pojawić niezapowiedziana konserwa i np w tym czasie padną Ci wszystkie kopalnie złota 5 lvl
Jak to powiedział jeden stary kaznodzieja "life is brutal and full of zasadzkas"
chemik_84
07.08.2013, 09:20
Zagląda tu ktoś i interweniuje w sprawie bugów??
Po 10h na zaciągu x3 wyprodukowano 170R i 150 Ł i tyle reszta wisi. Wraca kolejka ciągle jest jak na początku.
Jak dorzucam nową kolejkę czas zostaje taki sam mimo ze jednostek w kolejce przybywa.
Ku.. zacznie wreszcie coś tu działać?? a heroic stoi w odwodzie bo nie mam czym go skończyć...
Tutaj z supportu nikt nie zagląda, czasami jakiś mod albo xaar aby napisac że wiedzą, współczują i proponują poczekać do niedalekiej przyszłosci;)
Od razu do supportu piszcie, bedzie o te pare h szybciej moze;)
to po co te forum jest? do którego czytania i udzielania się jeszcze niedawno na stronie głównej zachęcano...
Jurek12345
07.08.2013, 10:25
to po co te forum jest? do którego czytania i udzielania się jeszcze niedawno na stronie głównej zachęcano...
forum służy wymianie informacji .Jak masz problem z grą, którego nie da się rozwiązać za pomocą forum, pisz do supportu
znaczy w dziale problemy techniczne mamy robić listę komu się gra pi... psuje ?
w moim słowniku taki dział to się pogaduchy nazywa...
Tak czysto informacyjnie : ten sam problem byl juz zglaszany jakies 2 tyg temu na testowym.
czyli z premedytacja puscili patch z blędem?;)
czyli z premedytacja puscili patch z blędem?;)
Tak samo jak w przypadku problemu z kolejnoscia atakowania jednostek, ktory potem hotfixowali.
Nie jest to zreszta nic nienormalnego w przypadku bledow ktore sa trudno reprodukowalne a blokują ważny release.
chemik_84
07.08.2013, 15:19
noo to jak sami mamy sobie pomóc to powiem ze u mnie juz po 12 h wszysko wrocilo do normy i dalej moge grac :) hurra tylko szlak trafilł czas i buffy x3
u mnie wróciło do normy po 24h...
zobaczymy na jak długo :)
to po co te forum jest?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
Współczuję Wam, ale po to macie support, oni są od naprawiania i zadośćuczynienia.
Zagląda tu ktoś i interweniuje w sprawie bugów??
[ironia]Na pewno mają czas, aby w ciemno ratować Ciebie i Twoje problemy [\ironia].
Są procedury, których każdy powinien się trzymać, inaczej byłby jeszcze większy rozgardiasz.
Dział z pogaduchami jest gdzie indziej i na pewno nie tu, także udaj się tam gdzie Twoje wypowiedzi wzbudzą podziw i uznanie
HitaroHanzo
12.08.2013, 14:43
Od razu po wprowadzeniu aktualizacji z tymi bajkowymi bajerami (01.08.2013r), zgłosiłem 2 razy do supportu dokładne informacje o błędzie z rekrutacją.
Otrzymałem na początek jakieś durnowate sugestie o czyszczeniu przeglądarki i flashu.
Wiadomo nic nie pomogło , wiec w drugiej wiadomości przeprosili , szkoda tylko że w żaden sposób nie zrekompensowali mi straconych zaciągów :)
Problem dotyczy prawdopodobnie ludzi z duża liczbą populacji oraz długą kolejką rekrutacji.
Sądziłem że zaciąg zapuszczony w dni robocze w godzinach porannych będzie działał właściwie , ale niestety w godzinach popołudniowych znowu zaczął łapać "loopa"
Tajfun1515
30.08.2013, 10:09
Mi tez koszmary sie popsuly :(
Sciernisko
30.08.2013, 22:56
http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum_dyskusyjne
Współczuję Wam, ale po to macie support, oni są od naprawiania i zadośćuczynienia.
[ironia]Na pewno mają czas, aby w ciemno ratować Ciebie i Twoje problemy [\ironia].
Są procedury, których każdy powinien się trzymać, inaczej byłby jeszcze większy rozgardiasz.
Jakie procedury?! To nazywasz procedurą. Błędy powinny być zgłaszane na forum, aby wszyscy o nich wiedzieli a support powinien je gromadzić i informować o czasie rozwiązania. Jakoś w innych grach to funkcjonuje, ale nie tutaj. Tylko wymyśla się osobny kanał, bo wiedzą, że jak ktoś napisze na forum, to potem już na support nie napisze, a oni mają spokój.
Witam
Koszary nie produkują mi jednostek
podobnie jak z kopalniami cykl produkcji dochodzi mi do trochę ponad połowy, wyskakuje komunikat że jednostki zostały wyprodukowane lecz nie przybywają nowe jednostki do magazynu...
Kliknałem produkcje jednostek za klejnoty, to samo - nic do magazynu nie dodało choć napisało mi że jednostki zostały wyprodukowane...
Wykasowałem kolejkę z koszar i wstawiłem nową - jednostki wyprodukowało, ale to się zapewne powtórzy (produkcja "pustych" jednostek) tak jak powtarza się z kopalniami...
Na koszarach mam wrzucony buff x3
Mam odpaloną przygodę Sprytnego krawca
Co ze straconymi surowcami?
Z bufami x3? które tanie nie są...
Już mi nawet się nie chce sprawdzać i monitorować magazynu prowiantu, bo jeżeli i tam co druga paczka koszy leci w kosmos to mało przyjemnie...
Dopadło i mnie :(
Wczoraj rzuciłem buff x3 i zostałem zaproszony do Bohaterskiego Małego Krawca
Nie miałem prawie rekrutów więc nawaliłem kolejkę produkcji i z pierwszej paczki 1R posłałem na przygodę.
Gienek doszedł pusty
Wróciłem na wyspę a tam 0R i kolejka produkcji jak zaraz po wrzuceniu
Potem poczekałem aż się 50 zrobi, wsadziłem na gienka i posłałem na przygodę, znowu doszedł pusty a te naprodukowane 50R znikło i kolejka produkcji wydłużyła się do pierwotnie ustawionej :(
Później jeszcze kilka razy próbowałem, relogów, 6 różnych przeglądarek bla bla bla i przez 12h produkcji nic się nie wyprodukowało.
Przygoda się skończyła, buff się skończył, wykasowałem całą kolejkę produkcji (ponad 6,5k to troche trwa!!!) i ustawiłem nową. Wyprodukowało się na zaciągu x2 156R które nie znikły ale następne już znikają i kolejna premia przepadnie.
A najgorzej mnie wkurza że mam premium i defakto nie korzystam z niego bo nie robię przygód bo nie mam wojska bo mi się nie produkuje.
Zgłosiłem sprawę do supportu i czekam w nadzieji że jutrzejsza konserwa załatwi sprawę ale pytam się kto mi zwróci pieniądze za brak możliwości korzystania z tego za co zapłaciłem ?
Jakie procedury?! To nazywasz procedurą. Błędy powinny być zgłaszane na forum, aby wszyscy o nich wiedzieli a support powinien je gromadzić i informować o czasie rozwiązania. Jakoś w innych grach to funkcjonuje, ale nie tutaj. Tylko wymyśla się osobny kanał, bo wiedzą, że jak ktoś napisze na forum, to potem już na support nie napisze, a oni mają spokój.Tak dla przypomnienia - pozwolę sobie zacytować informację z nagłówka tego działu:
Ważne: większość problemów technicznych najlepiej zgłaszać bezpośrednio do naszego Supportu (http://www.thesettlersonline.pl/pl/pomoc-i-wsparcie). BEZPOŚREDNIO, czyli poprzez formularz ze strony głównej (link w cytacie), albo mailem na account.support@thesettlersonline.pl
U mnie dziś wojsko w kosmos leci. Kombinacja sprytnego krawca i nadgodzin szkoleniowych... Na premium oczywiście. Przestało działać po wylogowaniu się, więc może trzeba siedzieć 24/7 i nie relogować, żeby niespodzianek takich nie było?? o.O
SmakoszDMK
06.10.2013, 21:27
Wydaje mi sie ze ten bug jest spowodowany premia 3x mianowicie chodzi o Sierżanta Skunksa tylko i wyłącznie na tym bufie koszary mi zbzikowały, przy normalnym zaciągu oraz na Nadgodzinach szkoleniowych działa normalnie!!!!!!!
Z obserwacji - chodzi o rekrutow + nadgodziny/skunksa + wylogowanie podczas produkcji na jakis czas. Z innym wojskiem zero problemu, wylacznie przy rekrutach bugowalo (na skunksach juz 3x :) ). Tak samo zero problemu, gdy jest sie zalogowanym. Problem pojawia sie po wylaczeniu gry na dluzej podczas produkcji rekrutow. Usuniecie reszty rekrutow z kolejki i ponowne wylogowanie na 20 min (dla pewnosci log out na stronie glownej) u mnie pomagalo.
Mam to samo i właśnie na Skunksie
Znowu mnie dopadło :(
Podobnie jak poprzednio punkt wspólny układanki to Krawiec i buff x3.
Od 2h produkuje się w kółko 1 ochotnik.
Jako że ponownie mam ten problem od czwartkowej konserwacji poświęciłem swój czas na testy i oto do czego doszedłem:
1. Problem występuje tylko i wyłącznie jeżeli w kolejce produkcji są Rekruci (poszedłem tropem TheMe) (wystarczy 1 żeby "zepsuć" całą produkcję), bez rekrutów kolejka produkcji nie ulega zapętleniu;
2. Problem występuje po rzuceniu każdej premii x2 (zdziwiłem się jak na zwykłym zaciągu też się zje..psuło) x3 x4 (tak, tak zmarnowałem 3 Myersy), bez premii produkcja jest ok
3. Zapętlanie się produkcji na premii pojawia się w momencie:
a) wylogowania
b) wejścia na przygodę/do znajomego
i trwa do momentu wykasowania całej kolejki produkcji, całkowitego wylogowania i odczekania aż ukończy się produkcja ostatniej paczki wojska która była w czasie produkcji;
Niektórzy na forum sugerowani korelację z produkcją u introligatora i w domu władyki ale ja u siebie nie zauważyłem wpływu na błąd w koszarach, testowałem bez produkcji, w czasie produkcji i po zakończeniu produkcji gdy przedmiot "wisi" do odebrania.
Jak wiadomo wiele przygód przechodzi się dając na straty przeważnie Rekrutów jako najtańszy i najszybszy w produkcji typ jednostek a powyższy błąd strasznie utrudnia ich produkcję przez co marnuje się czas oraz konto premium i jednocześnie odbiera przyjemność z gry przez niemożność stosowania wypracowanych taktyk ataku.
Pozostaje mieć tylko nadzieję że coś z tym szybko zrobią :(
Duszysko40
21.10.2013, 01:30
Jako że ponownie mam ten problem od czwartkowej konserwacji poświęciłem swój czas na testy i oto do czego doszedłem:
1. Problem występuje tylko i wyłącznie jeżeli w kolejce produkcji są Rekruci (poszedłem tropem TheMe) (wystarczy 1 żeby "zepsuć" całą produkcję), bez rekrutów kolejka produkcji nie ulega zapętleniu;
2. Problem występuje po rzuceniu każdej premii x2 (zdziwiłem się jak na zwykłym zaciągu też się zje..psuło) x3 x4 (tak, tak zmarnowałem 3 Myersy), bez premii produkcja jest ok
3. Zapętlanie się produkcji na premii pojawia się w momencie:
a) wylogowania
b) wejścia na przygodę/do znajomego
i trwa do momentu wykasowania całej kolejki produkcji, całkowitego wylogowania i odczekania aż ukończy się produkcja ostatniej paczki wojska która była w czasie produkcji;
Niektórzy na forum sugerowani korelację z produkcją u introligatora i w domu władyki ale ja u siebie nie zauważyłem wpływu na błąd w koszarach, testowałem bez produkcji, w czasie produkcji i po zakończeniu produkcji gdy przedmiot "wisi" do odebrania.
Jak wiadomo wiele przygód przechodzi się dając na straty przeważnie Rekrutów jako najtańszy i najszybszy w produkcji typ jednostek a powyższy błąd strasznie utrudnia ich produkcję przez co marnuje się czas oraz konto premium i jednocześnie odbiera przyjemność z gry przez niemożność stosowania wypracowanych taktyk ataku.
Pozostaje mieć tylko nadzieję że coś z tym szybko zrobią :(
graty wreszcie ktos zamiast narzekać podszedł madrze i merytorycznie do sprawy:)
zapisze..
jozioblabla
25.10.2013, 08:19
Wygląda na to, że na słonecznym też pojawił się ten problem. Normalnie szlag mnie trafi.
Klejnoty zmarnowane, premium za klejnoty zmarnowane. Specjalnie wygospodarowany czas na grę zmarnowany.
A nawet jak to naprawią z kolejna konserwą to cały tydzień zmarnowany, a nawet więcej zmarnowane.
Zobaczymy co support odpowie...
Dziwne jest to, że temat już wisi jakąś chwile, więc pewnie i zgłoszenia do nich były dłuższy czas i jak się okazuje nic z tym nie zrobili jeszcze.
Witam.Mnie też to dopadło z premią skunks ,robię akurat sprytnego , u mnie robią się cały czas Ci sami ochotnicy ,napisałem do supportu ciekawe jaka bedzie odpowiedź i co z skunksami , które zalegają w gwieździe.
jozioblabla
04.11.2013, 14:13
Mnie ostatecznie zmarnowało się jakieś 6 godzin skunksa. Wylogowałem się na ponad 2 godziny i po ponownym logowaniu już normalnie szła produkcja. Czy to pomaga to nie wiem, u mnie dało radę.
Kiedy do jasnej cholery zostanie zlikwidowany ten bug?! Może prześlijcie mi skrypty i bazy, mam teraz 15 minut przerwy to naprawię. Przecież to jest szczyt żenady. Każde użycie premii na koszarach to ruletka...
Po usunięciu całej produkcji z koszar nadal co parę sekund pojawia się informacja że wyszkolone jednostki są gotowe do służby.
Po relogu i wyczyszczeniu pamięci jednostki, na których się blokują koszary wracają do produkcji. Próba zakupu jednostek za klejnoty kończy się podwójnym pobraniem klejnotów. Po paru sekundach klejnoty wracają do portfela a jednostka do produkcji.
Może to kogoś naprowadzi gdzie szukać błędu?
cornflakes
07.11.2013, 20:00
potwierdzam, cyrk się dzieje nadal ;p mi na 3h pracy skunksa zrobiło się całe 150 łuczników ;) reszta gdzieś przepadła. nie znam zależności ;p
Angelkaxd
08.11.2013, 22:42
ja własnie wrzuciłam Meyersa i mi się również wojsko po wyprodukowaniu nie pojawia ;/
Niestety, produkcja wojska na skunksie dalej potrafi się zapętlić. Właśnie robi mi w kółko ochotników.
xlogistic
16.12.2013, 00:09
ja mialem kiedys tak ze mi znowu zrobilo wszystkie jednostki w 1 sekunde :P ale nie pisalem do supportu heheh
Bernardoss
16.12.2013, 16:39
Jesli faktycznie nadal jest taki błąd to ponizej mała pomoc
a) wylogowac sie z gry
b) usunac cookies i pamięć podręczną
c) odczekać min. 15 min. (ważne)
d) z powrotem zalogować sie do gry
No i dzisiaj ja doświadczyłem tego buga przy premii myers gdzie chciałem 400r(za sprawą premii) zrobić. 2 razy próbowałem i lipa premie stracone bo szkolenie wojska powraca do stanu początkowego :/ za każdym razem jak powracam z przygody lub loguje się do gry to się dzieje.
Miałem 2x ten problem, za pierwszym razem pomogło wywalenie całej kolejki i wszystko wróciło do normy, za drugim razem wystarczyło skasować tylko 1 pakę rekrutów. Mam nadzieje, że wam to pomoże bo bug jest wyjątkowo wk...
Jontekll
28.12.2013, 23:35
nie mogę szkolić żołnierzy CO JEST...???
Gargon74
30.12.2013, 14:09
Witam
I mnie dopadł bug z zapętloną produkcja w koszarach na okrągło produkuje mi 25 rekrutów próbowałem sposobów podanych wcześniej i nic z tego pewnie czekanie do konserwy ostateczne rozwiązanie zburzyć koszary i postawić nowe. Problem wystąpił przy przygodzie kolejne zakazane eksperymenty i premii na koszarach skunks, rano miało być wyprodukowane cale wojsko a po zalogowaniu zonk pełna kolejka premia skończona.
Zbyszekkkk
03.01.2014, 12:56
Mam ten sam problem teraz. Wczoraj wrzuciłem skunksa zapakowałem na 17h. Dziś rano odswierzyłem skunksa ale nie sprawdzałem co zrobił. Teraz zerkam kolejka dalej 17h wywaliłem z kolejki wszystko. Klepłem rekruty za klejki po chwili znów wróciły zarówno klejki jak i rekruty. Nic nie potrafie innego juz zrobic jak tylko czekac na pomoc suportu ;/
jamp1983
03.01.2014, 23:45
Podobny problem mam ja rowniez premieum 7 dniowe pojdzie sie walic... delikanie mowiac 2.5k rektrow rowniez no i premie maskara......