PDA

Zobacz pełną wersję : Forum Kategorie

Larxand
03.08.2013, 10:20
Myślę, że dla ułatwienia graczom (i moderatorom) korzystania z działu Pomysły i sugestie, podczas dodawania pomysłów do gry powinno być więcej prefiksów. O ile 'forum' i 'tłumaczenie' jest ok, to 'gra' powinien być poszerzony przynajmniej o 'handel', 'wojsko', 'budynki', 'przygody', 'zadania', 'gildie'.
Pomogłoby to również uniknąć dublowania postów, gdyby można było szukać wątków po takich prefiksach.

Piotru70
03.08.2013, 19:38
Dublowanie wątków? Według mnie to nic by nie zmieniło bo mało kto korzysta z wyszukiwarki.

Larxand
03.08.2013, 23:27
Tak Piotru70, ale jak ktoś chciałby założyć n-ty wątek o kolejce w magazynie prowiantu, to łatwiej by mu się rzucił w oczy podobny wątek w odpowiednim dziale. Ja sam jak wpadam na jakiś pomysł, to najpierw muszę wertować cały bałagan wątków, żeby sprawdzić czy ktoś już wcześniej nie odkrył Ameryki i jest to delikatnie mówiąc irytujące.
Poza tym, jak sam wiesz, mnóstwo naprawdę świetnych pomysłów ginie w tłumie zanim ludzie zdążą się wypowiedzieć i zagłosować, bo są spychane na dalsze strony przez pomysły z zupełnie innej beczki. Taka kategoryzacja mogłaby jakoś ogarnąć ten cały misz-masz.

Warszawa2012
04.08.2013, 07:24
Usprawnienie wyszukiwania na forum na pewno by się przydało, dlatego głosuję za :) Natomiast nie za bardzo wierzę, że nawet najlepszy system wyszukiwania/oznaczania wyeliminuje zjawisko dublowanie wątków. Takie oczekiwanie to już byłby zbytni optymizm :)

Piotru70
04.08.2013, 11:08
Larxand jak chcesz założyć to wpisujesz w wyszukiwarkę słowa kluczowe i masz wszystko. Wpiszesz kolejka produkcji i masz wszystko co jest z nią związane. Handel masz handel, wpiszesz monety gildyjne masz monety gildyjne. Czego Ty chcesz więcej? Według mnie jest porządek. Do tego często odświeżane jest forum.
Ale jeżeli Tobie to ma pomóc, a według mnie jest to bzdurą to zagłosuję na tak abyś był szczęśliwy i mógł szybciej wyszukiwać wątki na forum.
Z resztą jak ktoś wpadł na taki pomysł to zakładasz nowy temat z ankietą wklejasz link pisząc że pora odświeżyć temat i dalej jazda.

zwolk
20.08.2013, 14:42
Z resztą jak ktoś wpadł na taki pomysł to zakładasz nowy temat z ankietą wklejasz link pisząc że pora odświeżyć temat i dalej jazda.
O ile wątek nie jest zamknięty, odświeżyć temat można po prostu przez dopisanie nowego posta. Każdy inny przypadek to dublowanie wątków.

Sam pomysł jest dobry. Forum ma grupkę stałych bywalców i to właśnie dla takich ludzi będzie ułatwienie. "Świeżak" wyskakujący ze swoim pierwszym postem (często ten pierwszy jest zarazem ostatni) i tak nie korzysta z wyszukiwarki, nie wspomnę o tym, że z reguły zapomina o dodaniu ankiety.