PDA

Zobacz pełną wersję : [Sprzedam] Jedno wolne miejsce w Wiktorze Podstępnym

mucha691
30.07.2013, 14:37
Mam jedno wolne miejsce w Wiktorze Podstępnym - drop do wzięcia; ale jest jeden warunek - robimy z kumplem zadanie i nie można stracić żołnierzy w tej przygodzie.

Dwie opcje:

1) drop bez PD - trzeba wysłać ok. 40 rekrutów, by zabili chociaż jednego hajduka, wtedy jest prawo do dropu - na pewno wystarczy mniej niż 40 rekrutów, ale nie mam czasu liczyć (w obozie jest 40 hajduków, 80 oprychów i 80 łowców); jak już chociaż jeden pies ubity, robimy koniec, drop w kilka godzin przychodzi;

2) drop z PD - jest do wykończenia paskudny obóz przywódcy - krwawa maryna, dwóch śmierdzieli, 100 łotrzyków, 50 łowców - kupujący wykańcza tego przywódcę, zbiera dodatkowe PD za obóz i inkasuje dropa oraz PD - warunek: nie traci żołnierzy (co oznacza większe straty ochotników i rekrutów)

jestem zainteresowany granitem lub drewnem egzotycznym

NASTĄPIŁA ZMIANA:
teraz została jedna opcja - kupujący ubija jednego (lub więcej) hajduka (np. dwoma konikami lub inaczej), kolega wykańcza przywódcę i wszyscy inkasujemy dropa :-)
czas otrzymania dropa: do kwadransa od chwili otrzymania info o zabiciu hajduka przez kupującego - SZYBKI, BEZPROBLEMOWY DROP DO WZIĘCIA!
Proponowana cena: 600 m

SPRZEDANE :-)
OFERTA NIEAKTUALNA

Metz
30.07.2013, 15:48
Na ubicie psa wystarczy 2 konnych...

mucha691
30.07.2013, 16:32
Dziękuję za informację dla potencjalnego kupca, nie pomyślałem, żeby wysłać konnych - stare przyzwyczajenie niskich leveli by oszczędzać koniki ;-)

Czyli oferta pokazuje się jako jeszcze bardziej korzystna ;-)

Aha, kupujący ma szansę przy okazji załatwić jedno z zadań Zadania pobocznego "Zakład" ;-)

Tomile
30.07.2013, 18:34
Mucha oglos sie normalnie na handlu to szybciej ktos kupi. w ten sposób marne szanse pozdro

mucha691
30.07.2013, 22:32
na handlu też się ogłaszam, ale myślałem, że takie ogłoszenie na forum nie zaszkodzi ;-)
Pozdro

PS. Swoją drogą nikt nie jest zainteresowany szybkim sporym dropem za dwóch konnych ;-)

kooler04
31.07.2013, 00:33
Nikt nie jest zainteresowany bo nie masz gildii.
Po tym jak kilka osób dało się naciągnąć to nikt od "bez gildyjnych nie kupuje znajdź sobie dobra gildie a znajdziesz szybko kupca

mucha691
31.07.2013, 14:29
O tym nie pomyślałem... owad uczy się całe życie ;-)

Gram od jakiegoś czasu, level mam 43 - nie jestem zainteresowany żadnym oszukiwaniem, chcę się tutaj tylko dobrze bawić - nieco pograć.
Nie mam tyle czasu na grę, ile wydaje się wymagać gildia, dlatego dotychczas nigdzie nie aplikowałem, co po mi jakieś pretensje ;-) Ponadto jak odróżnić dobre gildie od niedobrych? Trzeba by poświęcić nieco czasu... i tu kółko się zamyka ;-)

A gdybym zaproponował następujący układ transakcji:
1) zaproszenie potencjalnego kupującego do moich znajomych (ma wgląd w moją wysepkę),
2) wpłacenie zaliczki przez kupującego,
3) zaproszenie do przygody,
4) wypłata reszty umówionej ceny.

Przy takim układzie to ja ponoszę ryzyko natrafienia na oszusta?

mucha691
31.07.2013, 23:59
Dziękuję uprzejmie za wszystkie podpowiedzi,
dużo się nauczyłem, tym bardziej, że, wstyd się przyznać, to był mój pierwszy raz :o
jeśli chodzi o handel czatowo-forumowy ;-)

Mam jeszcze prośbę, jak zrobić, by zamknąć temat, bo oferta już nie jest aktualna?