Zobacz pełną wersję : Ujemna liczba osadników ??
Richard_3
26.07.2013, 22:51
Pytałem w dziale "Pytania i dyskusje dotyczące gry" , ale najwyraźniej jest babol jakiś,.
Po najechaniu na mordkę osadnika wyświetla się okienko z informacjami :
limit populacji : 1042 / 1580
bezrobotni osadnicy : 10
Pracujący osadnicy : MINUS 185
Oddziały wojska : 1217 . (wojsko posprawdzałem, ok, ale wychodzi, ze mam więcej wojska jak osadników)
jak wytłumaczyć te MINUS 185 ??
jak postawie studnie i człowieczek dojdzie to będzie MINUS 184.
Osso tu chodzi ?
Stochlik
27.07.2013, 14:13
Chyba jakis blad zrob reloga moze pomoze
Richard_3
27.07.2013, 18:02
Chyba jakis blad zrob reloga moze pomoze
Nie pomaga, jak również nie pomaga czyszczenie całości historii FF.
Stan utrzymuje się od jakiegoś czasu, zaczęlo się chyba jeszcze przed balonami .
Tak to niestety jest, gdy ma się nadmiar biurokracji.
Więcej osób nie pracuje niż pracuje.
A tak bardziej poważnie - spróbuj grę odpalić na innym kompie.
Richard_3
27.07.2013, 19:26
A prosze bardzo. aktualna zrzutka z laptopika - to samo
A prosze bardzo. aktualna zrzutka z laptopika - to samo
Czyli zostaje pozwalnianie administracji:)
I znowu na poważnie - tu już chyba tylko support.
Richard_3
28.07.2013, 07:52
do supportu w języku pl czy en ?
Richard_3, po polsku - najlepiej skorzystać z formularza kontaktowego na stronie głównej:
Richard_3
29.07.2013, 00:33
Richard_3, po polsku - najlepiej skorzystać z formularza kontaktowego na stronie głównej:
Oczywiście, tylko pytałem w jakim języku do nich pisać.. ja tylko En i Pl.
Napisałem po polsku , przyszło potwierdzenie na ticket Ticket#PL-2013072811000079] RE: Ujemna liczba osadników ?? ; o dziwo po polsku
Witaj Richard_3,
uprzejmie informuję, iż Twoje zgłoszenie zostało przyjęte. Odpowiedź na nie zostanie udzielona najszybciej, jak jest to tylko możliwe. Ze względu na dużą ilość zgłoszeń .. bla bla bla
Zobaczymy
INSANITYd
29.07.2013, 02:39
Mam podobnie, tylko że jeszcze lepiej, bo populacja na minusie :D Właśnie jestem po wysłaniu wiadomości zobaczymy z czego to wynika.
Richard_3
29.07.2013, 23:58
Serwis odpowiedział :
"Uprzejmie informuję, że z logów w naszym systemie wynika, że w momencie wysłania zgłoszenia oraz zrzutu ekranu miałeś aktywną przygodę i nie wszyscy Twoi osadnicy znajdowali się na wyspie.
Dlatego bardzo proszę raz jeszcze, po wcześniejszym wyczyszczeniu podręcznej pamięci przeglądarki i plików cookies, o przesłanie zrzutu ekranu, tym razem jednak w załączniku zapisanym w formacie .jpg.
Bardzo proszę także o informację czy w ostatnim czasie usuwałeś jakiekolwiek budynki mieszkalne lub pracownicze? Bardzo proszę również o informację od kiedy ten problem występuje?
Za wszelkie niedogodności najmocniej przepraszamy i dziękujemy za współpracę.
Życzymy miłego popołudnia."
czyli PRAWIE rozwiązał problem.
Moim podstawowym błędem było wysłanie pliku w formacie jpg , a powinno być jpg.
Za to, że do ticketa nie można (ja nie mogę ?) niczego dołączyć, więc zamieszczam linki do forum (legalnego chyba) to błąd.
kolejny błąd - to że zacząłem jakąś przygodę.
A za to, że nie zauważyłem od kiedy występuje problem (z dokładnością co do sekundy), chyba dostanę bana, albowiem "W celu świadczenia najwyższej jakości usług.."
Do rzyci z tą grą
karan-ruth
30.07.2013, 12:36
Do rzyci z tą grą
Proszę cię, jesteś stereotypowym przykładem awanturującego się klienta. Support to nie jasnowidze, dostałeś konkretne pytania to wypada na nie odpowiedzieć. Do odpowiedzi na email supportu bez problemu można dołączyć załącznik, bo niby dlaczego miałoby byc inaczej?
Richard_3
01.08.2013, 16:31
Support zachował się bardzo ładnie, przesłuchał mnie, kazał przysyłac dokumentację komputera, udowodnić równania Maxwela i cztery zdjęcia na dowód że nie jestem wielbłądem... po czym przysłał mi gratis 185 osadników.
Oczywiście błędu nie poprawił.
Obecnie mam pracujący osadnicy : minus 191
krajan88
01.08.2013, 23:11
U mnie -2, a było -5.
INSANITYd
02.08.2013, 04:21
Support zachował się bardzo ładnie, przesłuchał mnie, kazał przysyłac dokumentację komputera, udowodnić równania Maxwela i cztery zdjęcia na dowód że nie jestem wielbłądem... po czym przysłał mi gratis 185 osadników.
Oczywiście błędu nie poprawił.
Obecnie mam pracujący osadnicy : minus 191
Bez przesady...
U mnie sprawa jest w toku, dostałem podobną odpowiedź. Konserwacja czwartkowa nie pomogła jak pisał support a problem został zgłoszony gdzieś dalej więc czekamy. P.S nie mogę budować wojska póki nie dodam osadników :) http://img809.imageshack.us/img809/8316/nka3.jpg