Zobacz pełną wersję : Gra Nagrody z eventu
Wiem, że to nie jest to miejsce na forum, w który powinien ten wątek się znaleźć, ale chyba tylko tu można dodać ankietę! (Info: głosy są anonimowe)
Mam tego dość!!!
Tym prezentem eventowym można se wiecie co wytrzeć! Papier toaletowy jest droższy!!
Mam nadzieję, że moderatorzy to przeczytają, bo śmiać mi się chce jak ja robiłem balony i traciłem zasoby (straciłem rachubę po zrobieniu 100k balonów), a tu nawet rekompensaty nie ma!! Niech ktoś mi powie co ja se mam zrobić z tymi skórkami (o ile wiem jest POSTĘP TECHNOLOGICZNY, a my tu obserwujemy CAŁKOWITY REGRES!!!!!
Moja rada dla zarządu: Jeśli nie chcecie zbankrutować to lepiej przemyślcie tę sprawę!
Każdy kto czuje się oszukany niech się podpisze!!! Tylko tak jesteśmy w stanie coś zdziałać!!!!
CZAS ZMIENIAĆ SETTLERSÓW NA LEPSZE!!!!!!!!!
Podhalaniec
25.07.2013, 16:56
kolega ma rację, dużo pracy i czasu poszło na marne. Zawiodłem się i wiem że nie tylko ja.
prezenty na swieta sa lepsze niz urodzinowe zenada
fidelkomunista26
25.07.2013, 16:58
czemu nie można sprzedać tej nowej cudownej budowli ? i co ja mam zrobić z pozostałymi balonami których nie zdołałem wysłać ?
jendrus1808
25.07.2013, 17:01
przyłączam się do kolegów to zniechęca do brania udziału w podobnym evencie pozdro hej!!!
LordOrtega
25.07.2013, 17:02
i co ja mam zrobić z pozostałymi balonami których nie zdołałem wysłać ?
mozesz je przerobić na monety w magazynie prowiantu 500 balonów = 1 moneta
Niech to sz*ag trafi!
Ja mogłem se zostawić te balony i zrobić z nich monetki!!! To już przesada złupili nas do cna!!!!!!!!!!!!
Ja w takim evencie bralam udzial pierwszy raz ale napewno jest to ost raz. Przy nast takiego typu evencie niech sie staraja ci co nic nie robili w ten event i dostali to samo co pozostali uczestniczacy w evencie urodzinowym.
Nagrody były znane wcześniej.
Tak w przybliżeniu, bo nie było wiadomo, że dostaniemy aż 10 niepełnosprawnych rekrutów (nie wiem jak tam na innych serwerach) i ile niebieskiego będzie za pierwszy etap.
Oszukani możemy się czuć wysokością tych nagród dodatkowych.
Druga sprawa: robiło może z 10% graczy, więc ciężko trochę porównywać z wkładem pracy. Gdyby tak z połowa graczy zabrała się na poważnie za event, to skończyłby się (według mojej oceny) w tydzień albo mniej. Dla większości osób event jest opłacalny, bo dostali za darmo klejnoty i dekoracyjny budynek (bo 20 miejsc to nie funkcjonalność, ale to było wiadome wcześniej), nie wspominając już o kodach i innych dodatkach.
Jako całość impreza się opłaciła, ale rywalizację balonową można sobie było odpuścić.
[+]
Jeszcze dwie sprawy:
1. Mam nadzieję, że ta rudera będzie dopuszczona do handlu, to po jakimś czasie miałaby przynajmniej wartość kolekcjonerską.
2. Nie ma co żałować przerabiania balonów na monety, bo wodę można by było sprzedać w dużo wyższej cenie
eventowo: 2k wody =>500 balonów => jedna moneta
Rynkowo: 2k wody - to zależy, ale z 5 monet na luzie by się dało
[++]
Mogłem jednak zagłosować na TAK, bo przecież zapomniałem o zmianie zasad po rozpoczęciu gry (szwindel z pierwszym etapem).
Poproszę graczy z innych serwerów o podsumowanie nagród (dla porównania).
Na Złotej Górze dostaliśmy:
- 175 niebieskiego,
- budynek "dekoracyjny" (mieszkanie na 20),
- 10 rekrutów najemników,
- skórki
było coś jeszcze?
Jerry1981
25.07.2013, 17:06
Wiem, że to nie jest to miejsce na forum, w który powinien ten wątek się znaleźć, ale chyba tylko tu można dodać ankietę! (Info: głosy są anonimowe)
Mam tego dość!!!
Tym prezentem eventowym można se wiecie co wytrzeć! Papier toaletowy jest tańszy!!
Mam nadzieję, że moderatorzy to przeczytają, bo śmiać mi się chce jak ja robiłem balony i traciłem zasoby (straciłem rachubę po zrobieniu 100k balonów), a tu nawet rekompensaty nie ma!! Niech ktoś mi powie co ja se mam zrobić z tymi skórkami (o ile wiem jest POSTĘP TECHNOLOGICZNY, a my tu obserwujemy CAŁKOWITY REGRES!!!!!
Moja rada dla zarządu: Jeśli nie chcecie zbankrutować to lepiej przemyślcie tę sprawę!
Każdy kto czuje się oszukany niech się podpisze!!! Tylko tak jesteśmy w stanie coś zdziałać!!!!
Nagrody były znane od samego początku, więc nie wiem o co ten krzyk teraz...
Po drugie co ma do tego moderator. Jak chciałeś napisać skargę, którą może przeczyta ktoś kompetentny, to trzeba było napisać do supportu.
fidelkomunista26
25.07.2013, 17:07
o super extra rewelacja XD szkoda tylko że takie proporcje nie fajne ustawili.
(...) ja robiłem balony i traciłem zasoby (straciłem rachubę po zrobieniu 100k balonów), a tu nawet rekompensaty nie ma!! (...)
Powtórzę się: nagroda byla ogólnie znana wcześniej :)
Nie przesadzaj, koszt uzyskania balonów był praktycznie żaden (tylko czas i wieczne klikanie) - więc za co miałaby być rekompensata? Poza tym, nie liczysz wszystkich gadżetów eventowych, które dostaliśmy z kodów, całkiem za friko! Z samego hotdoga można zyskać chyba z 1500 monet (nie pamietam dokładnie).
Nagrody są dostosowane do wartości wydanych surowców, no chyba że mapki przerobiłeś ^^
Jeśli chodzi o nagrody, to nie czuję się oszukana. Event miał parę fatalnych błędów, ale akurat nie nagrody (jest parę wątkow o tym). Owszem, pewnie też wolałabym NIECO większe - czyt. kosztowniejsze - wyzwania i lepszą nagrodę. Ale event był taniutki, więc i nagroda jest przede wszystkim ładna, a nie kosztowna :)
Z samego hotdoga można zyskać chyba z 1500 monet (nie pamietam dokładnie).
Ciekawi mnie kto i dlaczego za tyle go kupował :)
Ciekawi mnie kto i dlaczego za tyle go kupował :)
Nie ze sprzedaży, tylko z wrzucenia go na mennicę na 5 lvlu :) W kantorze był za ok. 700-800 monet.
dolacze sie do igel_5
nagrody byly znane od samego poczatku moze poza tym ile klejnotow dostaniemy, ale to akurat zalezy od tego na ile sami zapracowalismy. Jedyne pretensje mozemy miec do siebie samych ze tak slabo nam poszlo. Nie rozumiem tego naglego zdziwienia i zaskoczenia jakoscia nagrod. Przeciez to zupelnie nielogiczne
Polkjmn3
26.07.2013, 11:04
Według mnie powinno być:
"Czas zmieniać SETTLERSY na lepsze"
Czy mnie się dobrze wydaje?
Chyba jednak nie i pozostanę przy formie 'SETTLERSÓW'
Odmiana przez przypadki powinna wyglądać następująco:
M. settlersy
D. settlersów
C. settlersom
B. settlersów
Tak rozumując poprawną formą jest 'SETTLERSÓW'
Choć rozumując inaczej Settlersy są w rodzaju niemęskoosobowym, czyli te settlersy. A zatem należy zmieniać (te) SETTLERSY, czy (tych) SETTLERSÓW?
Teraz już sam nie wiem, choć uznaje tu odmianę przez przypadki i zostanie forma 'SETTLERSÓW'
loginset
26.07.2013, 13:26
Ja się czuje zawiedziony, takie prezenty to żal. Liczyłem na huczne urodziny i podarunki bogate. Tymczasem okazało sie to stratą czasu. Zawiodłem się
Galmachar
26.07.2013, 13:41
Nagrody za pułapy procentowe były znane przed eventem. Nie wiem po co cały ten płacz, gdyby więcej osób się zmobilizowało do dmuchania to nagrody były by lepsze.
karan-ruth
26.07.2013, 13:42
Jak można czuć się oszukanym jak nagrody były znane od początku. Owszem, można czuć się zawiedzionym bo nagrody były bardzo słabe, a organizacja eventu skandaliczna, ale oszukanym?
Jerry1981
26.07.2013, 16:23
No oczywście że oszukali... powiedzieli że za 100% dadzą 100 klejnotów, budynek na 20 osadników i 10 skórek i dali za 100% 100 klejnotów, budynek na 20 osadników i 10 skórek! Oszustwo jak nic!
to była ironia
Angelkaxd
26.07.2013, 22:18
haha co za ludzie
przeciez na samym początku podali jakie beda nagrody wiec o co wam tu się rozchodzi? nie rozumiem
Akiliana
27.07.2013, 00:02
Oto temat będący ciągiem dalszym reportażu Majamasa.
zbychu483
27.07.2013, 06:55
B]
Mam tego dość!!!
Tym prezentem eventowym można se wiecie co wytrzeć! Papier toaletowy jest droższy!!
to co oni tworza to jest wielkie g..... tylezasobow poszlo a nagrody dla 2 letniego dzieciaka zgrozaaaaaaaaaa
Event byl ok, nagrody troche slabe, ale nie widze tu oszustwa
Pewnie niektórym ciężko było zajrzeć na forum jakie bedą nagrody i teraz wielka tragedia. Polecam maść na ból dupy.
krotos666
27.07.2013, 12:45
Przesadzacie z tym narzekaniem.
Z góry było wiadomo jakie będą nagrody, a Wy robicie z tego aferę.
Albo z siebie ..... (nie napiszę tego tutaj) :)