PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Toolbar Settlers

Bimbo4595
24.07.2013, 10:50
Witajcie. Mam pomysł godny chyba uwagi, myślę że fajną i przydatną rzeczą byłby wbudowany toolbar w przeglądarkę. Załóżmy że ktoś nie ma za bardzo możliwości albo i chęci otwierać okno gry by sprawdzić czy nie brakuje mu np. zboża czy węgla albo skończyło mu się pole, kopalnia itd. Zaloguje się na konto i później ma podgląd na pasku i widzi czego brakuje i tym samym wie co się np skończyło i czy nie trzeba zasiać pola czy studnię postawić itd. Moim zdaniem dobry pomysł. Pozdrawiam

EX_Zakrecony
24.07.2013, 11:57
Proszę dodać ankietę

Fredek_z_F-K
24.07.2013, 13:08
Niezbyt rozumiem istotę pomysłu.

Angelkaxd
24.07.2013, 13:27
Skoro nie ma ochoty otwierać okna gry, to jest chyba równoznaczne z tym, ze nie ma ochoty grać w grę, więc nic tylko usunąć konto albo jakas przerwę sobie zrobić.
Jak dla mnie pomysł nie potrzebny, a przedewszystkim nierealny.

Larxand
24.07.2013, 14:23
Może nie nie ma ochoty grać, tylko nie może wejść z jakichś powodów (i to jego sprawa). Pomysł jak najbardziej realny (w kwestiach technicznych), a czy potrzebny... Rzadko bo rzadko, ale gdyby coś takiego było, to pewnie bym korzystał.

EX_Zakrecony
24.07.2013, 15:08
Ciężko ocenić czy realny, toolbary chyba się różnią pomiędzy przeglądarkami i nie wiadomo jak to jest z aktualizacjami (niektóre dodatki nie działają z nowszymi wersjami jeśli nie zostaną sprawdzone i poprawione).

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Polkjmn
24.07.2013, 19:40
Kompletnie bez sensu. W dodatku trudne do zrobienia.

barababa
25.07.2013, 08:53
Chodzi o to by zamiast otwartego okna w przeglądarce mieć pasek w którym widać najważniejsze info. O tym że np. pole się skończyło lub kopalnia czy studnia się wyczerpała.

ThePeper
25.07.2013, 10:33
Nie wiem jak sobie to wyobrażasz,
Taki toolbar wymagałby połączenia do serwera gier a to generuje dodatkowe obciążenie serwera.
Dodatkowo jest zbyt wiele informacji które by trzeba było wyświetlać...
Bardziej widziałbym rozwiązanie typu czytnik rss.

Nie ma wersji na mobilne urządzenia więc w toolbar nie wierzę.

zwolk
25.07.2013, 10:40
Przecież to nie musi być toolbar "wbudowany" w przeglądarkę. Może to funkcjonować jako oddzielna mini-aplikacja, coś jak toolbary reklamowe, które pracują sobie niezależnie od wszelakich przeglądarek. Odpada wtedy problem zgodności z nową wersją przeglądarki.

@Polkjmn, bezsensowność pomysłu to Twoje indywidualne odczucie, a to czy trudne do zrobienia czy nie, to już raczej nie Twoje zmartwienie, tylko programistów z BB, jeśli w ogóle temat zostanie podjęty (ale to osobna kwestia). To jak z pytaniami - nie ma pytań łatwych ani trudnych, są tylko takie, na które znamy odpowiedź, i takie, na które nie znamy odpowiedzi.

Angelkaxd
25.07.2013, 11:27
Wg mnie jest wiele innych zdecydowanie ważniejszych i brdziej potRzebnych rzeczy niż jakiś toolbar :)

Acoma
26.07.2013, 15:12
Zgadzam się. Takie coś nie ma racji bytu w grze, gdzie informacja o tym, że coś się skończyło nie da możliwości zaradzenia temu. Na przykład: kończy ci się zboże i co z tego, że otrzymasz informację o tym? I tak musisz się zalogować na konto, zobaczyć gdzie się pole wykończyło i ewentualnie dodać do kolejki budowania. A tym bardziej taki bezsens jet przy informacjach o wyeksploatowaniu się jakiegoś złoża.
Ico przyjdzie z informacji, skoro najpierw trzeba wysłać geologa, a dopiero po jakimś czasie zlecić wybudowanie odpowiedniej kopalni?

WuDwaKa
26.07.2013, 19:44
Ja podziękował za jakikolwiek toolbar z czegokolwiek i czymkolwiek, tylko nie potrzebne zaśmiecanie belki w przeglądarce a mając rozdzielczość 1024x600 to już całkiem ucinam sobie kolejne pole wyświetlania strony www ...

Larxand
26.07.2013, 19:47
Ja podziękował za jakikolwiek toolbar z czegokolwiek i czymkolwiek, tylko nie potrzebne zaśmiecanie belki w przeglądarce a mając rozdzielczość 1024x600 to już całkiem ucinam sobie kolejne pole wyświetlania strony www ...

No jeszcze gdyby to miało być obowiązkowe, to bym zrozumiał ten argument.

EX_Zorro
30.07.2013, 15:28
Brak ankiety. Wątek zamykam.