PDA

Zobacz pełną wersję : Jak zmienić przypisany adres email w grze ?

jemen2
23.07.2013, 08:33
Członek mojęj gildii ma konto przypisane do Wirtualnej Polski , chcę zmienić na inne , bo ma kłopoty z potwierdzeniem tegoż konta . Niestety nie potrafię mu pomóc , sam testowałem wczoraj na swoim koncie zmianę adresu i się poddałem , po prostu chyba nie ma w tej chwili możliwości edytowania swoich danych dostępowych , oprócz zmiany hasła . Potrafi ktoś pomóc ?

ThePeper
23.07.2013, 08:47
Zdaje się że ubi taką opcję chwilowo wyłączyło.
Też mi się nie udało.

Hegemon
23.07.2013, 08:50
Hej
Niech założy sobie poczte na: nick@.gmail. Zmian niech również dokona na stronce Ubisoftu już wpisując nowy e-mail. Powinno być dobrze.
Pozdro;-)

jemen2
23.07.2013, 08:54
Hej
Niech założy sobie poczte na: nick@.gmail. Zmian niech również dokona na stronce Ubisoftu już wpisując nowy e-mail. Powinno być dobrze.
Pozdro;-)

Założyć pocztę to on sobie może , ale jak ją przypisać do konta , skoro nie można edytować adresu email ?

zwolk
23.07.2013, 09:01
Aby potwierdzić adres email z wp, należy wybrać opcję odpowiedzi na maila z linkiem potwierdzającym, a następnie z okna odpowiedzi skopiować link potwierdzający adres mailowy i otworzyć go w nowym oknie/zakładce przeglądarki.

Problem polega na tym, że programy mailowe zniekształcają linki, a po kliknięciu Odpowiedz otrzymujemy tego samego linka w formie tekstowej.

Zmiana adresu mailowego może być przeprowadzona bezpośrednio na koncie Uplay, nie na profilu TSO.

jemen2
23.07.2013, 09:15
Aby potwierdzić adres email z wp, należy wybrać opcję odpowiedzi na maila z linkiem potwierdzającym, a następnie z okna odpowiedzi skopiować link potwierdzający adres mailowy i otworzyć go w nowym oknie/zakładce przeglądarki.

Problem polega na tym, że programy mailowe zniekształcają linki, a po kliknięciu Odpowiedz otrzymujemy tego samego linka w formie tekstowej.

Zmiana adresu mailowego może być przeprowadzona bezpośrednio na koncie Uplay, nie na profilu TSO.

Tak , czytałem o tym , przekaże zaraz gościowi , ale na koncie Uplay nie zmienisz adresu , sam wczoraj próbowałem , a kiedyś ponoć było można , nie interesowałem się tym , bo osobiście mnie to nie dotyczy , ale teraz jak mam swoją gildie , to nieraz muszę poszerzać swoją wiedzę pomimo że gram już 1,5 roku :)

ThePeper
23.07.2013, 10:37

Ta funkcjonalność nie działa na stronie ubi :)
Ciągle przepisujesz 2 słowa a w efekcie możesz jedynie zresetować hasło a nie zmienić adres.

jemen2
23.07.2013, 10:58
Ta funkcjonalność nie działa na stronie ubi :)
Ciągle przepisujesz 2 słowa a w efekcie możesz jedynie zresetować hasło a nie zmienić adres.
dokładnie tak jest , nie jest to dobra sytuacja bo powinnismy miec możliwość zmiany takich danych .

sokilor
23.07.2013, 17:32
Kiedyś można było zmienić adres , ale nie wiem dlaczego teraz tego nie można zrobić . Ogólnie dziwne to jest bo niczemu to nie służy .

set2g
23.07.2013, 18:50
po wycieku danych kont uplay możliwość zmiany emaila nagle znikła

Doceo
23.07.2013, 20:57
Ja mam konto na wp i nie miałem problemów z potwierdzeniem aktywacji, przez tym dodałem chyba *thesettlersonline.pl do tej białej listy i wszystko poszło bez problemu.

Scrool
24.07.2013, 10:43
Szkoda że nikt z Administracji BB nie wypowie się w tej kwestii . Bo to jest interesujące .

jemen2
25.07.2013, 14:50
Też liczyłem na to , że ktoś z administracji się wypowie zakładając ten wątek , ale standartowo , jak temat niewygodny to brak jakiegoś info .

set2g
25.07.2013, 17:58
za pewno ci napiszą skontaktują sie z supportem uplay

kubulek76
27.07.2013, 19:13
a kiedy będzie ponowna mozliwość zmiany adresu??/

Piotru70
28.07.2013, 02:03
Napisz do supportu, a na pewno pomogą Ci zmienić adres Email.