Zobacz pełną wersję : Gra Zmiany w nowym interfejsie gildii [zadania]
Jurek12345
21.07.2013, 08:16
Jak wiadomo, trwają prace nad nowym interfejsem gildii, w tym między innymi będziemy informowani, jak członkowie gildii radzą sobie z wykonywaniem zadań. Na dzień dzisiejszy brakuje tam. IMHO, historii wykonywanych zadań. I nie będzie wiadomo kto wykonał jako ostatni zadanie. A więc proponuję dołożenie jakiejś historii, np 15 ostatnio wykonanych zadań, wtedy będzie wiadomo, kto notorycznie uchyla się od robienia zadań. Myślę że teraz warto nad tym zagłosować, kiedy trwają jeszcze prace.
Strider81
21.07.2013, 10:05
Bardzo dobry pomysł.
Choć nie jestem w gildii (jeszcze) uważam, że znacznie wpłynęło by to na współpracę osób w ramach gildii i zmniejszyło by leserowanie osób 'żerujących' na aktywnych graczach.
Tornados
21.07.2013, 10:16
Pamietajcie ze jak wprowadza na nasze serwery to wersja moze sie zmienic
Wiec narazie nie robcie zamieszania
Historia, albo choćby ilość wykonanych zadań być powinna. Bez tego dalej kicha.
Jestem na tak, mimo że ww mojej gildii wszyscy robią zadanka.
karan-ruth
25.07.2013, 09:07
Pamietajcie ze jak wprowadza na nasze serwery to wersja moze sie zmienic
Wiec narazie nie robcie zamieszania
Przepraszam, ale to totalna bzdura. Jak najbardziej trzeba robić zamieszanie, jak nie będzie zamieszania to wprowadzą to co jest.
Angelkaxd
25.07.2013, 11:43
Wczora na globalu w Koloni pojawił sie bb_Xaar4 i zadalam mu właśnie to pytanie. Powiedział że 15 sierpnia na pewno historia większej ilości nie zostanie wprowadzona, ale ta sugestia została zgłoszona dalej.
Więc myślę, że niedługo pojawi sie ta historia, ale jak narazie cieszmy sie chociaz z tego że będzie jakikolwiek podglad :)
W obecnej wersji chyba (nie sprawdzałem, jeśli jest inaczej to proszę poprawić) ostatni wykonujący gracz jest widziany jako nie wykonujący zadania.
Nadzorca gildyjny nie musi też patrzeć na okrągło, więc dziennie będzie zgubiona informacja o kilku graczach.
Może nie jest to aż błąd, ale poważne niedociągnięcie. Nawet historia z jednym zadaniem byłaby dużą poprawką.
[+]
Lepiej jednak niech wprowadzą teraz działające jak jest, niż za pół roku dopracowane. Chodzi przecież o wychwycenie graczy z objawami śmierci klinicznej i drobnych cwaniaczków. Poprawi się ruch w gildiach :)
Jestem na tak, chociaż wystarczy historia trzech ostatnich zadań.
Może nie wszyscy wiedzą jak w obecnej sytuacji mozna łatwo to kontrolować:
Lider (lub zastepcy) w takich prowadzą dziennik w arkuszu kalkulacyjnym i tam kazdy czlonek ma wstawiane jedynki lub zera pod konkretnymi datami kalendarza. W kazdej chwili sa dostepne podsumowania miesieczne, roczne i sumy dla kazdego z ilosciami wykonanych zadan. Gracz w gildii wykonując zadanie patrzy na wskaznik numeru zadania gildiowego przed swoim zakonczeniem i po zakonczeniu w kilkanascie sekund widz skok, wysyla wiec liderowi wiadomosc z tematem "zadanie gildii wykonane" a w tresci wpisuje numer na ktory wskaznik wskoczyl po jego wykonaniu, np: 25/48, 2/33, 55/55 itp
Jestem na tak, mimo że ww mojej gildii wszyscy robią zadanka.
Nie robią wszyscy - robią tylko ci, na którzy zmieszczą się w limicie.
Po co w ogóle ten głupi limit.
Niech robią te zadania ci, którzy chcą, a premię w wielkości i zależności od pospolitego ruszenia dostają ci, którzy zmieszczą się w dziennym limicie zrealizowanych zadań, a nie jak obecnie - głupie zadanie na zrobienie co najmniej 2 przygód zrobiło 22 z wymaganych 26, a ci czterej to mogą się opieprzać do końca tygodnia i blokować innym następne zadania.
karan-ruth
26.07.2013, 15:42
Może nie wszyscy wiedzą jak w obecnej sytuacji mozna łatwo to kontrolować:
Polemizowałbym ze słowem "łatwo". Spisywanie zadań w dużej gildii upierdliwa sprawa.
Nie tylko kłopotliwa sprawa, ale często wręcz walka z wiatrakami.
Macie racje ze samo si enie zrobi i musialoby to kilka zaufanych osob obslugiwac na zmiane aby jedna sie nie zameczyla. Wtedy to juz proste. Tylko umiescic n ajakins wirtualnym dysku i dac dostep tym co moga wypelniać.
Wszystko co pisze nie zmienia faktu ze popieram pomysl historii zadana, byłbym tez za dodaniem czasu ostatniego logowania, bo nie widac kto byl nieaktywny a kto byl aktywny ale zadan nie robil
Jak już o tym... co mogą poprawić. To aktualnie w samym notowaniu zadań gildii na teście jest bug.
Po zakończeniu poprzedniego zadania, wszystkim tym, którzy zadanie mieli, ale go nie zrobili.... nowe zadanie wykazało jako wykonane.
Wyglądało to ciekawie. W samych zadaniach pisało porządnie, że zadania jeszcze nikt nie zrobił... A ta nowa zabawka dotycząca gildii pokazywała, że 7 osób już je zrobiło, w dodatku było to 7 osób, które nawet poprzedniego nie zrobiły.
Podchodźcie ostrożnie do nowej zabawki.
Jurek12345
15.08.2013, 06:23
A jednak w nowo wprowadzonym interfejsie brak historii wykonanych zadań, i nie wiadomo kto jako ostatni wykonał zadanie. Ponownie zapraszam do głosowania nad wprowadzeniem historii wykonanych zadań
Właściwie, co kogo obchodzi kiedy zadania były robione. Ważne, że są zrobione. A że się wleką?
Po co ładować własne surowce w zadania, kiedy większość premii ładowana jest niezależnie od tego, czy ktoś raczył zrobić dane zadanie?
misiasia
18.06.2016, 17:08
Podbijam ;)
przydałoby się, żeby były widoczne "wyniki" chociaż z ostatniego ZG
BB_Penelopa
04.07.2016, 13:49
Witam!
Zapraszam do dyskusji. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
marceliagdy
04.07.2016, 19:45
Witam!
Zapraszam do dyskusji. :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
tu nie ma o czym dyskutowac - to juz dawno powinno byc zrobione
misiasia
18.08.2016, 09:50
podbijam, historia ZG (chociaż jedno do tyłu) mile widziana i dość potrzebna
Misiorww
18.08.2016, 10:48
tak, my sami prowadzimy taką historię. teraz po zmianie godziny zakończenia trochę mniej problemów z wyłapywaniem nierobów, ale może się zdarzyć, że sprawdzającego nie będzie przed 14.
@Penelopa - rozumiem, że skoro pomysł ma ponad 40 głosów na tak to został przekazany dalej :)
BB_Penelopa
18.08.2016, 12:43
Witam!
Pomysł został przekazany! :)
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
kinia19910
18.08.2016, 15:56
Witam!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
I bardzo dobrze, bo to przydatne...
Głos ZA ;)
Misiorww
18.08.2016, 16:17
niestety, ale to że pomysł został przekazany nie znaczy, że będzie wprowadzony
kinia19910
18.08.2016, 16:21
Zdaję sobie z tego sprawę :)
misiasia
28.08.2016, 11:27
Podbijam, wiem, że przekazany, ale może więcej głosów się pojawi ;)
ViktoriaViki
07.09.2016, 12:09
jestem ZA ! i mam nadzieje ze to przejdzie wystarczy zeby zrobili historie 3 ostatnich zadan i bedzie super :) tak jak ktos wczesniej pisal w gildiach prowadzone sa arkusze i administracja zapisuje ale nie zawsze ktos moze byc o 14 i spisac :(
Też za, teraz bawię się ręcznie, ale po pierwsze nie zawsze jestem o 14, czasem się przegapi restart, historia byłaby super.
Witam!
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
szanowna penelopo, nie czekam na przekazanie tego pomyslu deweloperom
czekam na jego wdrozenie
BB_Penelopa
07.09.2016, 17:23
czekam na jego wdrozenie
Witam!
Tego obiecać nie mogę.
Pozdrawiam,
BB_Penelopa
czekam na jego wdrozenie
do roku 2081. później wszystko mi jedno :P
dziadek-1
03.05.2017, 16:46
Pomysł podobnie jak u wielu z Was jest w mojej opinii godny uwagi.
czekam na jego wdrozenie
i tu fundamentalne pytanie, trzy lata i ... ? To "trochę" demotywuje!
Osobiście ograniczyłbym jednak ilość do max 10-ciu ostatnich
i również
Właściwie, co kogo obchodzi kiedy zadania były robione. Ważne, że są zrobione
nie widzę potrzeby wstawiania znacznika czasu, kto kiedy i kto ostatni.
Może nie historia, ale zeby pojawial sie RAPORT, kto i kiedy w gildii zaliczyl ZG.
Przydałby sie też raport po przygodzie ile wojska się straciło.