Zobacz pełną wersję : Gra Ładowanie grafiki z dysku
Witam
Może by tak dodać do opcji ładowanie grafiki z dysku? ponieważ jak uruchamiam grę na tablecie to strasznie długo ładuje grafikę. a gdyby dało się zapisać pliki graficzne z gry na dysku i żeby z jakiejś tam standardowej ścieżki ładował grafikę, gra wczytywała by się szybciej.
Pozdrawiam
anael6669
20.07.2013, 00:48
Dodaj ankiete edytując post, jestem za tym, aby część info z gry była przechowywana na kompach, odmuliło by to serwery"=))
anael6669
20.07.2013, 13:19
Pomogło by w hakowaniu tobie tylko jedno we łbie"=(((((((((((((((
Tornados
20.07.2013, 13:26
Popieram bo mnie tez strasznie dlugo laduje gorki, laski i jeziorka o budynkach nie wspominajac
tobie tylko jedno we łbie"=(((((((((((((((
Nie koniecznie ja bym hakował ale każda rzecz pobierana od user może pomóc w hakowaniu.
Wystarczy podmienić obrazki.
Wystarczy hash lub inny sposób weryfikacji autentyczności plików na dysku. Błędna weryfikacja user nie ma dostępu do serwera.
Poza tym pliki z teksturami mogą być wspólnie skompresowane do jednego pliku np:
tekstury domków leśników, drwali, tartaków znalazłyby się w pliku trees.zzz. Podobnie z innymi domkami/cyklami produkcyjnymi. Program do kompresji/dekompresji plików nie zostałby udostępniony użytkownikom nawet w celu tworzenia modów.