PDA

Zobacz pełną wersję : Gra Anulowanie zadania geologa i generała

vega335
18.07.2013, 16:11
Witam
Proponuję wprowadzić mozliwośc anulowania poszukiwań złóż przez geologa - czasem się zdarza iz na jedno złoże np złota wysyła się dwóch geologów....

Podobna sprawa z generałem - wysylając czy odsyłajac armie z przygody czasem umyka jakaś jednostka - aby po nią wrócic czy wymienić skład trzeba bardzo długo czekać...

anael6669
18.07.2013, 16:16
Załóż ankietę, pomimo, że pomysł już padł, wart jest odświeżenia"=))

zwolk
18.07.2013, 16:38
Pomysły odświeża się dopisując nowy post do istniejącego wątku.

EX_Zakrecony
18.07.2013, 17:36
Proszę dodać ankietę do tematu.

Pozdrawiam
Mod Zakrecony

Strider81
18.07.2013, 20:07
Osobiście jestem za..
vega335 wrzucaj ankietę...może tego typu "odświeżenie" ruszy coś w temacie.

vega335
18.07.2013, 20:13
a jak się robi ankiete???

Strider81
18.07.2013, 20:29
Edytuj założony przez ciebie temat i na samym dole, w opcjach edycji będziesz miał znacznik 'dodaj ankietę'... reszta krok po kroku idzie intuicyjnie.

Jerry1981
18.07.2013, 20:50
a jak się robi ankiete???

Edytuj założony przez ciebie temat i na samym dole, w opcjach edycji będziesz miał znacznik 'dodaj ankietę'... reszta krok po kroku idzie intuicyjnie.

Wszystko się zgadza, z jednym wyjątkiem. Ankietę do aktywnego wątku dodaje się z poziomu paska narzędzi NAD pierwszym postem. Tam jest takie menu "Narzędzia wątku" i tam jest "dodaj ankietę"

Strider81
18.07.2013, 20:52
Dzięki za korektę :)

vega335
18.07.2013, 22:40
dodałam ankietę - dzięki za podpowiedz Jerry1981

Pikley
20.07.2013, 11:24
Za błędy trzeba jakoś płacić, a tu walutą jest stracony czas. Jestem na NIE

Acoma
20.07.2013, 13:33
To skoro masz dużo wolnego czasu, więc graj po swojemu i wysyłaj ciągle geologów na niepotrzebne misje.
Wolę mieć wybór, a nie przetrzymywać kilkadziesiąt niepotrzebnych mi postaci, które aktualnie jeszcze można/trzeba wyposażać w książeczki zwiększające wydajność.

Ranhea
20.07.2013, 13:38
Za.

Polkjmn
20.07.2013, 14:35
Uważam, że jesli ktoś przykłada się do gry to mu to nie jest potrzebne

Acoma
20.07.2013, 14:46
Więc czemu chcesz zmuszać, aby inni nie mogli grać po swojemu?

Strider81
20.07.2013, 15:02
Oddałem głos na 'tak', ale nie ukrywam, że po przemyśleniu raczej była by to dodatkowa opcja, na wypadek gry na kacu :).

Faktycznie jeśli wiem co mi potrzebne, to wiem po co wysyłam geologa.
Trochę inaczej sprawa przedstawia się z generałem. Chwila nieuwagi może spowodować, że jednym generałem przelecimy przez dwa obozy. Dlatego taka awaryjna opcja wycofania by się przydała.

Pozostaje tylko kwestia jak miało by to wyglądać; bo tak na prawdę BB może zrobić to (o ile zrobi:rolleyes:) na dwa sposoby: natychmiastowy powrót do garnizonu (gwiazdki w przypadku geologa) lub czas powrotu adekwatny do czasu przemarszu w chwili anulowania zadania (co wiąże się, jak już wcześniej pisał Pikley ze stratą czasu).

MamaMnieBije
20.07.2013, 20:32
To skoro masz dużo wolnego czasu, więc graj po swojemu i wysyłaj ciągle geologów na niepotrzebne misje.
Wolę mieć wybór, a nie przetrzymywać kilkadziesiąt niepotrzebnych mi postaci, które aktualnie jeszcze można/trzeba wyposażać w książeczki zwiększające wydajność.

Aby się upewnić co jeszcze zostało do wykrycia przez geologów wystarczy zerknąć na wyspę, a sporo to ona nie jest, zajmie Ci to nie więcej niż minutę z cennego czasu na grę. Zgadzam się z Pikleyem - jestem przeciw.

Więc czemu chcesz zmuszać, aby inni nie mogli grać po swojemu?
Czemu chcesz zmuszać mnie żebym grał po twojemu?

zwolk
22.07.2013, 11:22
To skoro masz dużo wolnego czasu, więc graj po swojemu i wysyłaj ciągle geologów na niepotrzebne misje.Jak ktoś nie myśli wysyłając geologa czy odkrywcę, to niech sobie wysyła na niepotrzebne misje. Ja tam cenię swój czas i jakoś moi niepotrzebnie nie wędrują.

Trochę inaczej sprawa przedstawia się z generałem. Chwila nieuwagi może spowodować, że jednym generałem przelecimy przez dwa obozy. Dlatego taka awaryjna opcja wycofania by się przydała.Chyba pomyliłeś atak z wysłaniem wojsk na przygodę. Opcja odwrotu jest dostępna w garnizonie gdy generał jest w drodze do atakowanego obozu (nie da się go wycofać w trakcie walki, ale to jest logiczne rozwiązanie). Bywa ona zresztą wykorzystywana w celach taktycznych, np. w Wikingach, gdzie atakujemy dalszy obóz po to, aby pokonać bliższy i zaraz po ataku zrobić odwrót.

Co do wysyłania wojsk na przygodę, to mają chyba z tym problem tylko ci, którzy mają mało generałów. Owszem, przyznaję, że zdarzyło mi się nawet ostatnio machnąć i wysłać weterana na przygodę z zaproszenia z nie takim wojskiem jak trzeba, i gdyby nie to, że mam dwóch to by było 45 minut opóźnienia. Z tego też powodu zagłosuję za propozycją.

Za błędy trzeba jakoś płacić, a tu walutą jest stracony czas.Dla BB cenniejszą walutą są klejnoty, dlatego wydaje mi się, że nawet jeśli taka opcja by weszła, to na pewno kosztowałaby niebieskie, skoro można w tej chwili za klejki skrócić o połowę czas poszukiwań.