Zobacz pełną wersję : Gra Anulowanie zadania geologa i generała
Witam
Proponuję wprowadzić mozliwośc anulowania poszukiwań złóż przez geologa - czasem się zdarza iz na jedno złoże np złota wysyła się dwóch geologów....
Podobna sprawa z generałem - wysylając czy odsyłajac armie z przygody czasem umyka jakaś jednostka - aby po nią wrócic czy wymienić skład trzeba bardzo długo czekać...
anael6669
18.07.2013, 16:16
Załóż ankietę, pomimo, że pomysł już padł, wart jest odświeżenia"=))
Pomysły odświeża się dopisując nowy post do istniejącego wątku.
EX_Zakrecony
18.07.2013, 17:36
Proszę dodać ankietę do tematu.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Strider81
18.07.2013, 20:07
Osobiście jestem za..
vega335 wrzucaj ankietę...może tego typu "odświeżenie" ruszy coś w temacie.
a jak się robi ankiete???
Strider81
18.07.2013, 20:29
Edytuj założony przez ciebie temat i na samym dole, w opcjach edycji będziesz miał znacznik 'dodaj ankietę'... reszta krok po kroku idzie intuicyjnie.
Jerry1981
18.07.2013, 20:50
a jak się robi ankiete???
Edytuj założony przez ciebie temat i na samym dole, w opcjach edycji będziesz miał znacznik 'dodaj ankietę'... reszta krok po kroku idzie intuicyjnie.
Wszystko się zgadza, z jednym wyjątkiem. Ankietę do aktywnego wątku dodaje się z poziomu paska narzędzi NAD pierwszym postem. Tam jest takie menu "Narzędzia wątku" i tam jest "dodaj ankietę"
Strider81
18.07.2013, 20:52
Dzięki za korektę :)
dodałam ankietę - dzięki za podpowiedz Jerry1981
Za błędy trzeba jakoś płacić, a tu walutą jest stracony czas. Jestem na NIE
To skoro masz dużo wolnego czasu, więc graj po swojemu i wysyłaj ciągle geologów na niepotrzebne misje.
Wolę mieć wybór, a nie przetrzymywać kilkadziesiąt niepotrzebnych mi postaci, które aktualnie jeszcze można/trzeba wyposażać w książeczki zwiększające wydajność.
Uważam, że jesli ktoś przykłada się do gry to mu to nie jest potrzebne
Więc czemu chcesz zmuszać, aby inni nie mogli grać po swojemu?
Strider81
20.07.2013, 15:02
Oddałem głos na 'tak', ale nie ukrywam, że po przemyśleniu raczej była by to dodatkowa opcja, na wypadek gry na kacu :).
Faktycznie jeśli wiem co mi potrzebne, to wiem po co wysyłam geologa.
Trochę inaczej sprawa przedstawia się z generałem. Chwila nieuwagi może spowodować, że jednym generałem przelecimy przez dwa obozy. Dlatego taka awaryjna opcja wycofania by się przydała.
Pozostaje tylko kwestia jak miało by to wyglądać; bo tak na prawdę BB może zrobić to (o ile zrobi:rolleyes:) na dwa sposoby: natychmiastowy powrót do garnizonu (gwiazdki w przypadku geologa) lub czas powrotu adekwatny do czasu przemarszu w chwili anulowania zadania (co wiąże się, jak już wcześniej pisał Pikley ze stratą czasu).
MamaMnieBije
20.07.2013, 20:32
To skoro masz dużo wolnego czasu, więc graj po swojemu i wysyłaj ciągle geologów na niepotrzebne misje.
Wolę mieć wybór, a nie przetrzymywać kilkadziesiąt niepotrzebnych mi postaci, które aktualnie jeszcze można/trzeba wyposażać w książeczki zwiększające wydajność.
Aby się upewnić co jeszcze zostało do wykrycia przez geologów wystarczy zerknąć na wyspę, a sporo to ona nie jest, zajmie Ci to nie więcej niż minutę z cennego czasu na grę. Zgadzam się z Pikleyem - jestem przeciw.
Więc czemu chcesz zmuszać, aby inni nie mogli grać po swojemu?
Czemu chcesz zmuszać mnie żebym grał po twojemu?
To skoro masz dużo wolnego czasu, więc graj po swojemu i wysyłaj ciągle geologów na niepotrzebne misje.Jak ktoś nie myśli wysyłając geologa czy odkrywcę, to niech sobie wysyła na niepotrzebne misje. Ja tam cenię swój czas i jakoś moi niepotrzebnie nie wędrują.
Trochę inaczej sprawa przedstawia się z generałem. Chwila nieuwagi może spowodować, że jednym generałem przelecimy przez dwa obozy. Dlatego taka awaryjna opcja wycofania by się przydała.Chyba pomyliłeś atak z wysłaniem wojsk na przygodę. Opcja odwrotu jest dostępna w garnizonie gdy generał jest w drodze do atakowanego obozu (nie da się go wycofać w trakcie walki, ale to jest logiczne rozwiązanie). Bywa ona zresztą wykorzystywana w celach taktycznych, np. w Wikingach, gdzie atakujemy dalszy obóz po to, aby pokonać bliższy i zaraz po ataku zrobić odwrót.
Co do wysyłania wojsk na przygodę, to mają chyba z tym problem tylko ci, którzy mają mało generałów. Owszem, przyznaję, że zdarzyło mi się nawet ostatnio machnąć i wysłać weterana na przygodę z zaproszenia z nie takim wojskiem jak trzeba, i gdyby nie to, że mam dwóch to by było 45 minut opóźnienia. Z tego też powodu zagłosuję za propozycją.
Za błędy trzeba jakoś płacić, a tu walutą jest stracony czas.Dla BB cenniejszą walutą są klejnoty, dlatego wydaje mi się, że nawet jeśli taka opcja by weszła, to na pewno kosztowałaby niebieskie, skoro można w tej chwili za klejki skrócić o połowę czas poszukiwań.