Zobacz pełną wersję : Krótki reportaż z przebiegu eventu balonowego na 20-lecie settlersów, lipiec 2013
https://i.ibb.co/Zfx8LHW/20-lecie-settlers.jpg
Przedstawiam historię przebiegu eventu na naszym serwerze. Jednocześnie mamy dane od tajnego agenta który dostał sie na serwer niemiecki. Więc mogę też przedstawić pobieżnie jak tam wygladała sytuacja. Widać z tego pewne różnice, ale nie wiem czemu z nimi przegrywamy :p
Raport z dnia pierwszego.
u nich:
https://i.ibb.co/gyFfNm7/event-Niemcy-dzien-01.png
i u nas:
https://i.ibb.co/qBStgsL/event-Kolonia-dzien-01.png
Raport z dnia piątego.
u nich:
https://i.ibb.co/CwK1wDs/event-Niemcy-dzien-05.png
i u nas:
https://i.ibb.co/qkNjNkg/event-Kolonia-dzien-05.png
Raport z dnia dziesiątego.
u nich:
https://i.ibb.co/hRkvpcj/event-Niemcy-dzien-10.png
i u nas:
https://i.ibb.co/7Q6PtBQ/event-Kolonia-dzien-10.png
Raport z dnia czternastego.
u nich:
https://i.ibb.co/jwGx1s2/event-Niemcy-dzien-14.png
i u nas:
https://i.ibb.co/wLtmtcY/event-Kolonia-dzien-14.png
Raport z dnia piętnastego.
u nich:
https://i.ibb.co/sVm10z1/event-Niemcy-dzien-15.png
i u nas:
https://i.ibb.co/xXzKPkF/event-Kolonia-dzien-15.png
... ciąg dalszy może nastąpi
(wszelkie podobieństwo przypadkowe ;) )
haha tacy sa polacy majamas ;]
Warszawa2012
16.07.2013, 16:25
Nic dodać nic ująć:) Trafne podsumowanie:) Ale jeszcze kilka dni zostało, więc należy się spiąć i jeszcze powalczyć.
Idealne odwzorowanie tego eventu. Najlepsze pytania o to, który serwer jesteśmy :D
Dobre, dobre... :D Gratz pomysłu :)
Akiliana
16.07.2013, 16:34
Majamas oddałeś naszą, polską głupotę w 90%. Przynajmniej się pośmiałem czytając. Taki relaks się przyda w stresie. Te brakujące 10% to temat z wymianą balonów na monety po evencie
Cytaty są w wiekszosci wziete z czata gry lub inspirowane tamtymi wypowiedziami w danym czasie.
Akiliana
16.07.2013, 16:48
Generalnie należy Ci się order Stańczyka Kolonii. A wszyscy czytający niech spojrzą w lustro i spytają samych siebie "czy to jam uczynił ?"
Generalnie należy Ci się order Stańczyka Kolonii. A wszyscy czytający niech spojrzą w lustro i spytają samych siebie "czy to jam uczynił ?"
Bardziej - który z dymków pasuje do mnie:)
Akiliana
16.07.2013, 16:53
RedJul, to Ty wiesz który. W tym cały wic.
RedJul, to Ty wiesz który. W tym cały wic.
To było rozwinięcie Twojej myśli - Niech każdy pomyśli który dymek pasuje do niego :)
ThePeper
16.07.2013, 17:00
Gratulacje pomysłu :)
A czy Ty dmuchasz ... ?:)
Cytaty są w wiekszosci wziete z czata gry lub inspirowane tamtymi wypowiedziami w danym czasie.
No popatrz, Ty z Kolonii, a brzmisz jakbys je z mojego serwera sciagal.... ;)
Swietnie to ujales!
(...)Niech każdy pomyśli który dymek pasuje do niego :)
Dobra myśl, znajdujcie tam swoje wypowiedzi, co najmniej paru znajdzie :)
krotos666
16.07.2013, 17:29
Cała prawda, no może większość to naga prawda o podejściu Naszego Narodu do tych eventów.
Wystarczy poczytać czad .
Bardzo dobre i śmieszne ;)
:-) dobra robota , oklaski dla tajnego agenta .
Bosiahero
16.07.2013, 18:23
gratuluje pomysłu, może dotrze do ludzi że ważne jest współdziałanie całego serwera w osiągnieciu celu
Lechita72
16.07.2013, 18:33
Świetne zobrazowanie, naszego eventu - gratulacje.
trzeba bylo podac na swiatlo jawne nicki ;]
oraz zalaczyc liste osob ktore zarabiaja na wodzie i balach liscia
pozdrawiam ;]
PS ja zrzucam majtki to mój?
MAYDAY33
16.07.2013, 18:49
Majamas graty, pieknie ujales w skrocie co sie dzieje na naszym serwie.
Popieram erooo, juz dawno wspominalem o czarnej liscie. Pozdro
vivien410
16.07.2013, 19:00
hahaha, a "ktoś nas robi w balona" nie bylo :)
Maritka1984
16.07.2013, 19:10
:) i teraz śmiać się czy płakać ?:)
wyrazy uznania dla autora! :)
Gratulacje.
Aby nie było smiesznie to tak sie dzieje na każdym serwerze, wielu graczy których znam wypinało się na ten i następne ewenty mówiąc, że nie mają korzyści,
g... nie nagrody......
Może jak osiągną ilość 100k monet i zapchane magazyny na maxa, zastanowią się i zadadzą sobie pytanie ......: co ja teraz z tym zrobię?? ....po co gram ??? nie mam nic korzyści ........ nudaaa.
I przeklinają innych co odnajdują zabawę w zabawie.
Cuuudo :D
Nic dodać, nic ująć...
Ciekawe, skąd ja to znam? ;)
śmieszne do bólu ale ja się ciesze ze jetem bliżej tych co dmuchają chociaż sam nie za wiele produkuje
funia2012
16.07.2013, 19:52
Ja pierdziu, ale się uśmiałam, do łez to mało powiedziane. Pokazałeś 100% prawdę, i... aż płakać się chce
romsheff
16.07.2013, 20:16
Czy Ty na pewno jesteś na Kolonii ? :) Wpisy jakby żywcem ściągnięte z mojego serwera, czyli wszędzie tak samo.
Brawo za pomysł i wykonanie.
trzeba bylo podac na swiatlo jawne nicki ;]
(...)
"ja zrzucam majtki" to mój?
niestety nie notowałem nicków kto co powiedział, ale całkiem możliwe że to Twój cytat :)
niektore teksty maja głebsze warstwy rozrywki w sobie, geberalnie staralem sie oddać atmosferę panującą wśród graczy, wszystko dla śmiechu, bo cóż można innego zrobic jak ktos po 2 tygodniach eventu pyta "po co są te balony?"
mnie tam nie śmieszy... i nie wierze ze Niemiec będzie solidny, dłużej graja maja wyższe poziomy, lepiej by było doszukać się jak to wygląda na tle statystyk.
A poza tym jeśli już jest jakiś podział na robiących balony i nierobiących to BB powinno jakoś wynagrodzić to graczom którzy naprawdę dymali te balony codziennie.
Kitikejt
16.07.2013, 21:00
Ech uśmiałam się na całego - ale to taki śmiech przez łzy. Widzę, że teksty wszędzie podobne - sama kilka(naście) razy dziennie odpowiadam na pomocy na pytanie ,,po co są te balony?" Aż coś się człowiekowi robi jak to czyta....
Ale nie poddajemy się Panie i Panowie :) Dmuchamy ile kto może :) i dzielnie opieramy się "wrogiej" szarży :)
Gratulacje dla autora, za świetny pomysł :)
Powinieneś Majamas dostać pd BB nagrodę specjalną za ten reportaż, takiego Oscara z klejnotów:)
Gratuluję pomysłu.
PS. A tak przy okazji zapytam: Po co my te balony dmuchamy ;)
Nimphaea
16.07.2013, 22:14
fajne, uśmiałem się :D
widzę, ze nie tylko Kolonia ma tak, ale i inne ;)
aż mnie ciekawi, jak by wyglądały te dymki z Grecją :P bo przecież tam soldatów z pruskim drygiem nie ma :D
Krzychu1500
16.07.2013, 22:36
no nie...
polak potrafi...
zrzucić np na holendrów i rumunów.
ale takie rzeczy tylko w polsze Panie
Beannshie
16.07.2013, 22:36
:) i teraz śmiać się czy płakać ?:)
Też się nad tym zastanawiam :)
Ale ogólnie pomysł ciekawy i oddający realia...
Brawo za kreatywność :P
Piękna sprawa.
Pozdrowienia z "który my jesteśmy serwer?" hmmm chyba 1 ale pewny nie jestem do dziś :))
MonstrumR
16.07.2013, 22:58
moim zdaniem pieknie przedstawiony obraz tego co sie dzieje
erooo: niestety podawanie nickow itp jest "nielegalne", tak samo jak tworzenie czarnych list
jest to walsnie piekne ominiecie tej ze zasady, gdyz ci co na chacie siedza - wiedza doskonale o kogo chodzi :)
(...)bo cóż można innego zrobic jak ktos po 2 tygodniach eventu pyta "po co są te balony?"
Świeżutki cytat:
[23:29] xxxxxxx: aa po co te balony
ppaulinaa
16.07.2013, 23:56
Tak.Najlepszy.tekt.to."Który.to.nasz.serwer?".Albo.gdy.ktos.pomylił.serwery.i.krzyczał.na.3.z e.jestesmy.2.serwerem.xD
zdarzało.sie.tez."Jak.mi.zapłacicie.to.oddam.balony.z.magazynu.mam. 100k."
I.100x.dziennie(łącznie.z.weekendami).pytaja.sie .o.KOD.na."dziś";F
Ale.propsy.dla.autora:)))
maarveell
17.07.2013, 02:13
"wygrywamy, ale możemy wygrywać bardziej" - to mój ulubiony tekst.
gratuluję pomysłu.
to jest naprawdę zabawne :) :) :)
dobrze czasem pośmiać się z siebie samego.
ten event jest ewidentnie pod niemieckie dusze ustawiony.
żaden zdrowy na umyśle Polak nie jest w stanie
pokonać Niemca w tak monotonnym i bezsensownym przesuwaniu suwaków.
za to możemy się pośmiać chociaż...
No do komiksu można by jeszcze wpasować te cytaty: "jak długo jeszcze będziemy wysyłać te balony", "do kiedy ten event", no i ponownie "który to nasz serwer" :)
Gosownik
17.07.2013, 11:52
albo: kto ma kod na dzisiaj?
Majamas, to było świetne! :D:D:D
Można by pomyśleć, że tobie nigdy nie zdarzyło się być balono-sceptykiem... :>
Też miałeś dobre teksty. Dalej, nie wstydź się wstawić któregoś swojego:
Według mnie przesuwaja wspólczynniki każdemu
"CALCULATION IN PROGRESS PLEASE BE PATIENT" jest kłamliwy, nikt tam teraz nic nie liczy, powinien być napis "Czekajcie, poszlismy do domu" albo
"MANIPULATION IN PROGRESS PLEASE BE PATIENT"
:cool::cool::cool:
Jaro90nh
21.07.2013, 14:52
Graty :) Pasuje do nas w 200% :))) To My Polacy :))
aannaann
22.07.2013, 00:22
..."majteczki w kropeczki łohohoho"...:D...mogę się pod tym podpisać...hahahahahahh
tD_MaRcel
22.07.2013, 00:24
cudne, prze za***i.ście cudne :DDDD
polak niestety kombinator, najpierw musi przemyśleć jak tu może mu się opłać, potem działa ;> ....... lub nie ;>
FringeHan
22.07.2013, 07:54
Świetna Robota :)
Majamas, to było świetne! :D:D:D
Można by pomyśleć, że tobie nigdy nie zdarzyło się być balono-sceptykiem... :>
Też miałeś dobre teksty. Dalej, nie wstydź się wstawić któregoś swojego:
:cool::cool::cool:
Katrin3, ja wcale nie czuje się lepszy. Często śmieje się tu z siebie. Te wszelkie watpliwości i zmienne uczucia które starałem sie uchwycić w wypowiedziach graczy przechodziły tez i przeze mnie. Starałem sie mimo wszystko przerobić sytuacje na zabawę. Ci z nas co potrafili sie bawić sa zwyciezcami bez wzgledu na osiągniete miejsca czy nagrody. Przegrali za to ci, co z chciwości do wirtualnych majątków nie grali w swoich drużynach. Tacy się teraz może ciesza że maja cos tam więcej, zarobili na evencie gdy inni stracili surowce itp, a jutro i tak im wszystko zniknie, bo serwer skasuje kolejna wysepke lub konto gracza przez przypadek.
Tyle naszego co sie pobawimy, reszta i tak przepadnie.
Katrin3, ja wcale nie czuje się lepszy. przecież wiem ;)
Tyle naszego co sie pobawimy, reszta i tak przepadnie.
Dobrze powiedziane.
Dragonsmile
22.07.2013, 20:20
Mi i tak najbardziej brakuje tego namawiania do dmuchania balonów i NIE oddawania bo potem zamieni się je na monety. Zepsuło to wielu osobom zabawę, mnie irytowało, bo dmuchałam dla frajdy a nie dla zysku.
ale śmiejemy się z siebie lepiej niż Niemcy ;)
Stochlik
23.07.2013, 07:41
hehehhe Dobre :D
Warszawa2012
23.07.2013, 07:43
ale śmiejemy się z siebie lepiej niż Niemcy ;)
choc jest to raczej śmiech przez łzy :)
Suneater
23.07.2013, 07:53
Hehe, swietne grafiki i wypowiedzi. Dobra robota. Czekamy jeszcze teraz Majamas na grafike podsumowujaca event plus teksty w stylu : eee, takie liche nagrody a poslalem 50k balonow w ciagu calego eventu, itp... ;)
mozesz teraz jeszcze dodac ...
'' niemcy nas oszukali , teraz 500 balonow na 1 tylko monete wymienie a mialo byc 25m'' .... '' spaecjalnie nas oszukali na testowym''
'' zostalo mi 200k balonow , co mam z nimi zrobic ?'' '' kiedy konczy sie event'' (napisane dzien po...)
zenada ... bo to Polska wlasnie
Hahaha Okogi dobre:d bohe gdzie sie tacy rodza...
Kminiacy
23.07.2013, 17:24
a ja tam się nieźle bawiłem podbiłem sobie ego oddajac kilka zajęcy i surowców, postawiałem studni i dodałem kilka fajnych osób do znajomych przynajmniej jakis czas nie miałem bólu co robić z nadmiarem monet :P ( bo wszytko mi sie za drogie wydaje to chomikuje)
Gratulacje pomysłu, chciałbym byś podsumowywał każdy event :)
Wybaczcie ale nie mam czasu ani weny na dopisanie ciągu dalszego. Mam nadzieje że sie troche pośmiejemy przy każdym przypomnieniu tego raportu.
Cieszę się że Polacy nie są takimi frajerami i nie dali się wciągnąć się w kolejny kołchoz za który ktoś by ich poklepał po plecach i nazwał "zwycięzcami".
Już dawno wyrosłem z tego aby "być pierwszym tam gdzie ktoś rzuci patykiem" :)
marinella879
26.07.2013, 19:23
cudne
aż mi łzy poleciały ze śmiechu