PDA

Zobacz pełną wersję : zawalone kopalnie

jorje1
14.07.2013, 00:55
Witam
Może ja coś źle zrozumiałem, ale wydawało mi się, że po zawaleniu kopalni powinienem odzyskać jej patent budowlany.Wyjątkiem są kopalnie: gdy się zawalą, odzyskasz patent natychmiast... Tymczasem zawalają mi się kopalnie, a ich patenty przepadają. Jedynym sposobemich odzyskania jest zburzenie kopalni zanim się wyczerpie. Jeśli przeoczę ten moment (na przykład jejst noc i w wyniku swych słabości [no wiem, że to moja wina] pójdę spać), to patant przepada. Poczekałem i sprawdziłem, jestem najmarniej 5 patentów w plecy. Czy tak to ma wyglądać?

Tajfun1515
14.07.2013, 01:46
Byc tak nie powinno . Czytalam cos dzis na pomocy czy globalu u nas i ktos mial inny problem z tym , mianowicie znikaly mu zloza , nie wiem tylko jak to sie skonczylo tak sobie polemizuje ze moze ma to jakis zwiazek z Twoja sytuacja . Domyslam sie ze skoro napisales tutaj to dokladnie to sprawdziles ;> Aczkolwiek jako zwykly user nie pomoge , napisz do supportu moze cos poradza ;/

Jurek12345
14.07.2013, 05:30
Witam
Może ja coś źle zrozumiałem, ale wydawało mi się, że po zawaleniu kopalni powinienem odzyskać jej patent budowlany.Wyjątkiem są kopalnie: gdy się zawalą, odzyskasz patent natychmiast... Tymczasem zawalają mi się kopalnie, a ich patenty przepadają. Jedynym sposobemich odzyskania jest zburzenie kopalni zanim się wyczerpie. Jeśli przeoczę ten moment (na przykład jejst noc i w wyniku swych słabości [no wiem, że to moja wina] pójdę spać), to patant przepada. Poczekałem i sprawdziłem, jestem najmarniej 5 patentów w plecy. Czy tak to ma wyglądać?

To widocznie jesteś jedynym graczem, który nie odzyskuje patentów. Wszystkim innym, patent wraca w momencie pobrania ostatniego surowca i zawalenia kopalni. Oczywiście chodzi o kopalnie miedzi, żelaza, węgla i złota. Patent nie wraca (bo przecież nie został pobrany) jeśli skończy się złoże marmuru, lub kamienia. Jeśli jednak nadal twierdzisz że nie odzyskujesz patentów, to napisz do supportu.

Kranderga
14.07.2013, 08:43
Tymczasem zawalają mi się kopalnie, a ich patenty przepadają.

Zastanów się trochę, pomyśl ile kopalni już Ci się zawaliło i policz ile patentów w takim przypadku "straciłeś".

Potem sprawdź ile patentów obecnie masz i dlaczego to jest tyle ile powinieneś mieć.

po podbiciu wyspy gracz ma 155 patentów
na starcie - 75
za podbicie siedmiu przywódców po 10 za każdego - 70
za 32 poziom - 10

do tego można było w czasie ewentu piłkarskiego kupić 5 patentów za piłki
oraz można kupić u kupca 18 pakietów po 10 patentów
Obecnie można mieć 335 (+5) patentów

Ilość posiadanych patentów można sprawdzić po najechaniu strzałką na ikonę domku u góry ekranu.

Jeśli nie jesteś fanem wydawania realnej kasy na gry to pamiętaj, wszystkie zebrane klejnoty przeznaczaj na patenty (w dalszym etapie gry na odkrywców).