Zobacz pełną wersję : nie mogę wejść do gry
MatMatiMateusz
11.07.2013, 04:35
nie mogę wejść do gry jestem zalogowany ale pisze ze nie udało zalogo sie z serwerem pierwszy raz takie coś mam
Brave_Knight
11.07.2013, 04:55
Jak byś przyjrzał się uważnie stronie głównej zauważył byś że trwa przerwa techniczna która zakończy się około 7:30
przecież jest konserwacja, ma trwać do 7:30
jamawiki1
11.07.2013, 12:47
to ciekawe bo jest 12,43 i ja tez nie mogę sie zalogować
jasko1947
11.07.2013, 12:50
oj tam, ja od ponad 10 dni nie mogę się zalogować. Support zapewniał mnie, że po konserwie ta rzecz się zmieni, trudno...
justynka2012
11.07.2013, 21:47
nie mogę zalogować się do gry, wyskakuje okienko aby wyczyścić pamięć podręczną przeglądarki i spróbować ponownie, niestety nic to nie daje.... problem cały czas się pojawia
Koszmar od godziny nie mogę wejść do gry :-((( czyszczenie pamięci przeglądarki nie pomaga. Co robić????
justynka2012
12.07.2013, 17:49
Udało mi się dziś tylko raz wejść do gry.... Cały czas ten sam problem, co robić?
TIERTIEN
13.07.2013, 07:54
Ja od pięciu dni niemoge wejść do gry bo "obszar serwera uszkodzony" to jakaś masakra jest :)
vonfornal
13.07.2013, 09:53
Mam problem jak wyżej, od około tygodnia, ciągle komunikat o czyszczeniu pamięci podręcznej przeglądarki, co nie pomaga. Próbowałem używać Firefox'a, Opery i Chrome'a, wszędzie to samo. Najgorsze, że tracę bonusy za ciągłość gry,a lubię je dostawać...
robin_waw
13.07.2013, 14:31
Tez mam tak
http://screenshooter.net/data/uploads/gk/zb/xkbz.jpg
Dr_Druid_PL
14.07.2013, 20:05
robin_waw Mi wywala identyczny komunikat...... :/ już 3 tygodnie minęło odkąd support nie jest wstanie nic z tym zrobić. :mad:
Izoryjek
14.07.2013, 22:22
U mnie komunikat "obszar serwera uszkodzony" pojawił się dzisiaj po południu. Po tym jak znajomy wrzucił mi ciemności na mennice... ciekawe czy to ma coś wspólnego?
Do tej pory nie mogę wejść do gry. Jak tak dalej pójdzie to się niestety pożegnamy, skoro mnie w tej grze nie chcą!
Dr_Druid_PL
16.07.2013, 11:05
Jak widać coraz więcej osób ma podobny problem ciekawe czy będzie jakieś oficjale wyjaśnienie.
Dr_Druid_PL, obawiam się, że nie pojawi się żadne wyjaśnienie/ogłoszenie w tej sprawie.
Każdy taki przypadek jest inny - niezbędne jest skontaktowanie się z Supportem i poczekanie na odpowiedź.
Dr_Druid_PL
16.07.2013, 19:46
BB_xaar, Odpowiedź od supportu była. Reset konta i zaczynamy od 1 lev lub czekamy, ale ile czasu to będzie trwało to nikt nie jest w stanie odpowiedzieć w sobotę minie 4 tygodnie odkąd nie mam dostępu do gry. Zastanawiam się czy aby na pewno ktoś tym się zajmuje ponieważ nie dostałem żadnych wyjaśnień, co się stało, dlaczego tak jest, jak długo będzie taka sytuacja trwała. Jedynie co support napisał to że jest to błąd trudny do naprawy i sprawa została przekazana dalej proszę czekać... Nie rozumiem jedynie jednej rzeczy, dlaczego w takich sytuacjach nie możecie użyć kopii zapasowej danego konta. Przecież przed każdą konserwą na pewno zabezpieczacie się w jakiś sposób przed wypadkami losowymi.
Dr_Druid_PL, zaczynanie od 1 poziomu to element starej procedury - teraz Support przyznanie z powrotem również punkty doświadczenia.
Niestety Support nie naprawia takich przypadków samodzielnie, a jedynie przekazuje informacje dalej. Nie mają wpływu na czas usunięcia utrudnienia.
Xaar, Izoryjek jest kolejnym graczem (już chyba czwartym czy piątym), który zwraca uwagę na to że:
U mnie komunikat "obszar serwera uszkodzony" pojawił się dzisiaj po południu. Po tym jak znajomy wrzucił mi ciemności na mennice... ciekawe czy to ma coś wspólnego?
Czy przekazałeś informatykom ten trop do analizy? Jeśli nie, to prosimy, zrób to.
Może też warto do czasu wyjaśnienia sprawy, umieścić na forum jakieś ostrzeżenie na temat tych nieszczęsnych ciemności?
Z góry dziękuję
i pozdrawiam
Katrin3, premia ta nie jest przyczyną komunikatu "obszar serwera uszkodzony".
Zazwyczaj skrypt, który jest uruchamiany codziennie w nocy, usuwa problem i wszystko wraca do normy. Jeśli jednak "wieczorny skrypt" nie pomoże, należy skontaktować się bezpośrednio z Supportem.
maniekda
17.07.2013, 19:32
xaar czytaj ze zrozumieniem !!! otóż problem z "obszarem" w zdecydowanej większości ostatnich przypadków pojawia sie w trakcie wrzucania ciemnosci przez znajomych na budynki takze nie wierze w przypadek
poczytaj sobie posty na forum i zgłoś to do informatyków
Potwierdzam. Po otrzymaniu od znajomego ciemności, można także otrzymać dodatkowo obszar uszkodzony.
krissylw
17.07.2013, 20:48
Mnie dziś ponownie ten zaszczy doświadczył i znowu mam "Obszar serwera uszkodzony - W tym obszarze wystąpił błąd. Prosimy spróbować ponownie". I oczywiście przy dawaniu ciemności na mennice przez znajomego. Dziwne bo ostatnio kilka razy "udało" się i nie miałem obszaru. 9 piecy złota i 11 mennic na 5 poziomie wisi od około 19 godziny, tym razem bez zwrotu strat nie podaruję. Zróbcie wreszcie porządek i nie gadajcie bzdur - to jest wina ciemności, sam już miałem tak 3 razy, maniekda miał także i inni gracze i zawsze jak dostawało się premie ciemności od znajomego. Ogólnie grać się coraz gorzej ,same błędy i lagi :((
Uważajcie ludzie na premie "ciemność" i pisać do supportu, może wreszcie coś z tym zrobią, chociaż myślę, ze nie maja pojęcia jak to naprawić.
Wygląda mi to na klasyczny przypadek z procedury SOA (czyli Standardowa Odzywka Administratora): U mnie działa.
I to nieważne, że całemu tłumowi się sypie, programista nie potrafi powtórzyć problemu, więc zakłada, że takowy nie istnieje, albo że scenariusz proponowany przez testera jest nieprawidłowy.
zwolk, rzucanie premii Ciemność to tylko element "dodatkowy", nie jest to bezpośrednią przyczyną wystąpienia opisanego utrudnienia. Tak czy inaczej: informacja o Waszych podejrzeniach została przekazana dalej.
Samo rzucenie premii Ciemność być może nie powoduje uszkodzenia obszaru. Prawdopodobnie chodzi o pewną sekwencję czynności, której elementem końcowym jest rzucona Ciemność. Znaczenie może tu mieć wszystko - jakie budynki i jaką premią były premiowane wcześniej, poziom premiowanych budynków, czy nawet zależność między poziomami graczy (premiującego i premiowanego). Wybaczcie, ale nie mam ochoty testować tego na sobie, choć "zboczenie zawodowe" nakazywałoby mi szukać możliwych scenariuszy :)
BB_xaar: super, dzięki :)
Może jednak warto napisać na forum taki temat z ostrzeżeniem co do ryzyka przy wrzucaniu ciemności? Po co kolejni ludzie mają mieć takie problemy. Najlepiej żeby temat był przyklejony, bo inaczej szybko zginie...
Shadow_mk
18.07.2013, 21:34
mi sie zdarzylo tez 2 razy zablokowac obszar wyspy ciemnoscia ... powrot do normy po szybkim czyszczeniu o 4-5 rano przy rozdawaniu zadan
teraz usypiam wrzucaja mi ciemnosc jak sie uda to wlaczam budynki i wrzucam jasnosc jak sie konczy to znowu usypiam itd... wkurzajace to jest ;/