PDA

Zobacz pełną wersję : Konkurs

Vuirulent
10.07.2013, 10:22
Konkurs dotyczy zbierania balonów oraz największej produkcji wody na 12h. W konkursie udział może wziąć każdy gracz na serwerze Nowy Świat [serwer nr.2]

KONKURS TRWA DO DNIA 23.07.2013 DO GODZINY 6.00 - WSZYSTKIE ZGŁOSZENIA PO TEJ DACIE NIE BĘDĄ BRANE POD UWAGĘ !!!

BALONY

Każda osoba chcąca wziąć udział w konkursie musi zrobić screen (zrzut ekranu) z każdą oddaną ilością balonów (każdy gracz może wysłać dowolną ilość screenów, które nie mogą się powtarzać, wszystkie screeny wysłane od jednej osoby będą zsumowane co da wynik końcowy gracza). Screen musi zawierać:

- awatar wraz z nickiem

- datę i czas z systemu operacyjnego komputera

- czat „wiadomości” z przekazaną ilością balonów

- otwarte okno domu władyki/magazynu z 0 ilością balonów

Przykładowy screen:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65183028/Screeny/balony.jpg

Screen należy przesłać na adres: nowyswiatbalony@wp.pl

W treści meila proszę wpisać :

- Nick z gry

- Nazwę i Tag gildii lub brak przynależności do gildii

Przykładowa treść meila:

Nick: Vuirulent

Gildia: The Skulls [DARK]

Liczy się największa oddana ilość balonów.

Ilość nagrodzonych graczy: 30

Pula nagród: 223.000 monet + 5.000 granitu + 20.000 mieczy stalowych

1. miejsce - 50.000 monet + 3.000 granitu
2. miejsce - 35.000 monet + 2.000 granitu
3. miejsce - 25.000 monet + 1.000 granitu
4. miejsce - 15.000 monet
5. miejsce - 10.000 monet
6-10 miejsce - 7.000 monet
11-21 miejsce - 4.000 monet + 1.000 mieczy stalowych
21-30 miejsce - 1.000 monet + 1.000 mieczy stalowych

WODA

Każda osoba chcąca wziąć udział w konkursie musi zrobić screen (zrzut ekranu) z ilością produkcji wody na 12h. Screen musi zawierać:

- awatar wraz z nickiem

- datę i czas z systemu operacyjnego komputera

- czat globalny, pomoc lub handel wraz z wpisami innych osób

- otwarte okno podsumowanie gospodarki wraz z ilością produkowanej wody

Przykładowy screen:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/65183028/Screeny/woda.jpg

Screen należy przesłać na adres: nowyswiatwoda@wp.pl

W treści meila proszę wpisać :

- Nick z gry

- Nazwę i Tag gildii lub brak przynależności do gildii

Przykładowa treść meila:

Nick: Vuirulent

Gildia: The Skulls [DARK]

Liczy się największa ilość produkowanej wody na 12h.

Ilość nagrodzonych graczy: 15

Pula nagród: 85.500 monet + 5.000 mieczy stalowych + Atak z zaskoczenia + Ryczący Byk + 3 x Wikingowie

1. miejsce - 25.000 monet + Atak z zaskoczenia
2. miejsce - 15.000 monet + Ryczący Byk
3. miejsce - 10.000 monet + Czarni Rycerze
4. miejsce - 8.000 monet + Wikingowie
5. miejsce - 5.000 monet + Wikingowie
6. miejsce - 3.000 monet + Wikingowie
7-10 miejsce - 3.000 monet
11-15 miejsce - 1.500 monet + 1.000 mieczy stalowych

KONKURS STARTUJE W ŚRODĘ 10 LIPCA 2013 O GODZINIE 23:59 CZASU POLSKIEGO I TRWA DO KOŃCA EVENTU URODZINOWEGO

Dokładna data końcowa zostanie podana jak tylko poznamy datę końcową eventu urodzinowego.

Wcześniejsze jak i późniejsze zgłoszenia nie będą brane pod uwagę.

Nagrody zostaną przekazane po zakończeniu eventu urodzinowego i podliczeniu wszystkich głosów.

SPONSORZY

Zachęcamy każdą gildię jak i każdego gracza, który chciałby zostać sponsorem do przekazania monet graczowi Vuirulent w terminie od poniedziałku 15.07.2013r. do wtorku 16.07.2013r. Wszyscy sponsorzy zostaną umieszczeni na liście, tak aby każdy gracz wiedział skąd pochodzą nagrody.

LISTA SPONSORÓW

Gildia aVe: 10k monet
Gildia DARK: 17,1k monet, 5k mieczy stalowych
Gildia BsTa: 15k monet
[DARK] gutek10: 5k monet
[Ma18] Rademenesik: 7,5k monet
Gildia SiT: 15k monet
[RONIN] Metz: 10k monet
Gildia DTrb: 20k monet
[DARK] Tomsas: 1k monet
Gildia Sfora: 35k monet, Czarni rycerze, Wikingowie
Gildia DzP: 11k monet
Gildia SG: 30k monet, 2 x Wikingowie
Sponsor anonimowy: 4k monet
vainvillain: 25k monet
Gildia NM: 8k monet
Gildia TSL: 1,9k monet
Gildia ATL: 5k monet
[STK] Wiesiek13: 7,5k monet, 5k granitu, Atak z Zaskoczenia, Ryczący Byk, 20k mieczy stalowych
Gildia TMP: 50k monet
[JOY] Karolanda: 5k monet
[BA-A] MałyFarmer70: 0,5k monet
Gildia M-P: 5k monet
Gildia GZ: 20k monet

*Minimalne ilości nagrodzonych graczy jak i pula nagród wraz z dokładną rozpiską zostanie przedstawiona koło 17 lipca jak tylko zostaną przekazane nagrody od wszystkich chętnych sponsorowaniem konkursu gildii/graczy

Wyniki końcowe w konkursie balony:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/65183028/Screeny/BALONY%20WYNIK.jpg

Wyniki końcowe w konkursie woda:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/65183028/Screeny/WODA%20WYNIK.jpg

Majamas
10.07.2013, 10:32
a to nie powinno byc w dziale serwerowym?

Vuirulent
10.07.2013, 10:43
No w sumie powinno być, ale widzę że już przeniesione

bubu851
10.07.2013, 15:33
Konkurs zacny, a nagrody imponujące. Pogratulować pomysłu:)
Obawiam się tylko o jedno - żądni monety gracze nie będą balonów oddawać na bieżąco tylko kumulować, żeby oddać jednorazowo pod koniec eventu. Może to przynieść efekt odwrotny do zamierzonego - procenta w tabelce rankingowej zaczną nam spadać i część graczy po prostu się zniechęci i balony dmuchać przestanie.
Warto by było zatem rozesłać po swoich gildiach informację, że taki konkurs jest organizowany i że nagły spadek procentów nie jest spowodowany tym, że przestaliśmy dmuchać - tylko kumulowaniem balonów.
Osobiście nie namawiam do kumulowania balonów. Zdajemy sobie sprawę, że gra jest w wersji beta i posiada masę błędów. Szkoda by było, żeby np. w skutek jakiegoś buga kilkudniową produkcję balonów trafił szlag.

Vuirulent
10.07.2013, 16:52
"każdy gracz może wysłać dowolną ilość screenów, które nie mogą się powtarzać, wszystkie screeny wysłane od jednej osoby będą zsumowane co da wynik końcowy gracza"

stwierdzenie to jest takie by na bieżąco oddawać balony i na bieżąco słać screeny, wszystkie screeny jednej osoby będą zliczane i dadzą nam ilość zebranych balonów przez daną osobę w czasie trwania całego konkursu

bubu851
10.07.2013, 17:38
"każdy gracz może wysłać dowolną ilość screenów, które nie mogą się powtarzać, wszystkie screeny wysłane od jednej osoby będą zsumowane co da wynik końcowy gracza"

stwierdzenie to jest takie by na bieżąco oddawać balony i na bieżąco słać screeny, wszystkie screeny jednej osoby będą zliczane i dadzą nam ilość zebranych balonów przez daną osobę w czasie trwania całego konkursu
ahhh.... widzisz jak to jest jak się nie doczyta do końca:( Dziękuję zatem za wyjaśnienie.
Kawał pracy Was czeka jako organizatorów - ze zliczaniem tych baloników. Pogratulować zaangażowania:)

Vuirulent
10.07.2013, 18:06
Wiem dlatego też zapisałem że wyniki będą jak zliczymy wszystko ze screenów, a mam nadzieje że będzie co robić :)

Cerber108
10.07.2013, 22:12
a jak mam pokazać że przekazałem 260k balonów skoro je wcześniej przekazałem?
zapisuje na kartce ale jak ją jakoś tam pokaże to nie uwierzą:P a więc jak?

Cerber108
10.07.2013, 22:14
w wodzie wezmę udział...niedawno miałem 140k wody/12h :)
pewnie mieliście więcej ;D

SirZayl
10.07.2013, 22:17
22:05] [gn8] Knubbles: so 85k ballons abgegeben, polen2 wir kommen

z niemieckiego nr4 :) macie motywacje :D

Mrowcia666
13.07.2013, 14:26
Vuirulent aktualnie nie ma dostępu do internetu, będzie online w poniedziałek pod wieczór jak wróci do Polski

Vuirulent
16.07.2013, 01:08
Pula nagród już jest imponująca a jutro powinna jeszcze wzrosnąć, nic tylko klepać balony i produkować wodę, każdy ma jeszcze szanse coś wygrać dla siebie !!!

Cerber108
16.07.2013, 14:17
i kto wygrywa?
w ogóle ktoś wziął udział?

Zajadek
16.07.2013, 15:03
I to jest własnie polityka moderatorów. Swego czasu wywalili w powietrze niewinny moj konkurs na logo gildi gdzie prace wstawiało sie w temacie...a tutaj? - prosze
Konkurs gdzie prace wysyła sie na prywatnego maila, gdzie organizator moze miec pule maili np. do przyszłego scamu i podrzutu swinstw. Gdzie np po zegarze systemowym mozna rozpoznac system zeby wiedziec jakiego typu gowno wysłac..itd itd itd.

Absolutnie nie podejrzewam organizatora o takie zamiary - chce tylko moderatorom zwrócić uwagę na politykę bezpieczeństwa jaka stosują - MASAKRA
Uwalają to co nie moze stanowic zagrozenia...a to co jest wysokim riskiem jeszcze przenoszą do odpowiedniego działu, no jaja jak berety.

Vuirulent
16.07.2013, 15:21
Zajadek masz rację, jeśli chciałbym mógłbym to wykorzystać w ten czy inny sposób, jednak to nie pierwszy tego typu konkurs i ludzie wiedzą, że ich dane są bezpieczne. Jeśli MOD skasuje ten post to i tak dużej straty nie będzie bo konkurs tutaj jest tylko ogłoszony dodatkowo, główną stronę gdzie on się znajduje dostali liderzy większości gildii, tutaj jest tylko po to aby osoby bez gildyjne też miały możliwość wzięcia udziału.

Zajadek
16.07.2013, 15:40
ludzie wiedzą, że ich dane są bezpieczne.
No widzisz przyjacielu a skad o tym mogą wiedzieć? Akurat bezpieczeństwo ich danych nie zalezy od Twojej woli ale od zabezpieczen jakie Ty posiadasz na kompie i Twojej wiedzy informatycznej. Przypominam, ze nawet spece z BB ostatnio nie uniknęły kradzieży baz danych. Myslisz, ze jesteś od nich lepszy? stanowczo podkreslam, ze nie sieje paniki....mowie tylko, ze akcje gdzie jakiekolwiek dane ich klientów przetwarzane sa poza serwerami BB obarczone sa wiekszym ryzykiem - ot tyle

//edit
A akcje w ktorych wszystko odbywa sie na serwerach BB - sa wywalane w kosmos przez moderatorów

Vuirulent
16.07.2013, 16:12
Tak masz rację co do tych danych, więc jedyne dane jakie mogą przez ten konkurs wycieknąć poprzez atak jakiegoś hakera to nick, nazwa gildii i adres e-mail z którego ktoś wysłał screena (jeśli ktoś się boi o spam wystarczy założyć meila na czas konkursu i z niego słać screeny)

RedJul
16.07.2013, 16:19
No widzisz przyjacielu a skad o tym mogą wiedzieć? Akurat bezpieczeństwo ich danych nie zalezy od Twojej woli ale od zabezpieczen jakie Ty posiadasz na kompie i Twojej wiedzy informatycznej. Przypominam, ze nawet spece z BB ostatnio nie uniknęły kradzieży baz danych. Myslisz, ze jesteś od nich lepszy? stanowczo podkreslam, ze nie sieje paniki....mowie tylko, ze akcje gdzie jakiekolwiek dane ich klientów przetwarzane sa poza serwerami BB obarczone sa wiekszym ryzykiem - ot tyle

//edit
A akcje w ktorych wszystko odbywa sie na serwerach BB - sa wywalane w kosmos przez moderatorów

Dla włamywaczy amatorów wystarczy router z zaporą.
A fachowcy do mnie włamywać się nie będą.

Zajadek
16.07.2013, 16:40
A fachowcy do mnie włamywać się nie będą.
I takie własnie podejscie nie jednego zgubiło :D
95% użytkowników internetu nie ma zielonego pojecia o bezpieczenstwie. Powiem Ci Red, ze byle gowniarz znajac Twojego maila moze Cie pozamiatac wysyłajac odpowiednie pliki czy linki na odpowiednie strony. Mozesz miec nie wiem jakią zapore na routerze...a bede znał wszystkie Twoje passy, przejme kazdą gre w ktora grasz..kazde konto pocztowe itd.
Kiedys bedac młodym zgłębiałem temat. (wciaż uwazam sie za laika!!!) Stary...ilez ja miałem kont do allegro do paypala..do gmaila do gier różnorakich...do wszystkiego !!!
Nigdy nikomu nic nie zrobiłem a wszystkie dane szybko skasowałem Chodziło mi tylko i wyłacznie o naukę...o naukę jak samemu nie wejść w gówno. Nie trzeba żadnych umiejetnosci hakerskich a jedynie pare dni w necie pokminic ... troche socjotechniki - i pozamiatane !!!! Jak mowie 5% ludkow nie złamiesz - nie dadza sie nabrac..ale 95% jest twoja jakakolwiek baze danych nie miał bym w reku :D Uwierz kolego...uwierz.

RedJul
16.07.2013, 16:50
I takie własnie podejscie nie jednego zgubiło :D
95% użytkowników internetu nie ma zielonego pojecia o bezpieczenstwie. Powiem Ci Red, ze byle gowniarz znajac Twojego maila moze Cie pozamiatac wysyłajac odpowiednie pliki czy linki na odpowiednie strony. Mozesz miec nie wiem jakią zapore na routerze...a bede znał wszystkie Twoje passy, przejme kazdą gre w ktora grasz..kazde konto pocztowe itd.
Kiedys bedac młodym zgłębiałem temat. (wciaż uwazam sie za laika!!!) Stary...ilez ja miałem kont do allegro do paypala..do gmaila do gier różnorakich...do wszystkiego !!!
Nigdy nikomu nic nie zrobiłem a wszystkie dane szybko skasowałem Chodziło mi tylko i wyłacznie o naukę...o naukę jak samemu nie wejść w gówno. Nie trzeba żadnych umiejetnosci hakerskich a jedynie pare dni w necie pokminic ... troche socjotechniki - i pozamiatane !!!! Jak mowie 5% ludkow nie złamiesz - nie dadza sie nabrac..ale 95% jest twoja jakakolwiek baze danych nie miał bym w reku :D Uwierz kolego...uwierz.

Wierzę, ale żadna zapora, żadne programy nie pomogą jeśli nie będę uważał z pocztą.
Mówimy o dwóch różnych rodzajach włamu.

Vuirulent
16.07.2013, 17:00
Ogólnie przekonałem się na własnej skórze co oznacza włam na konta i podstawowe zasady bezpieczeństwa zachowuję, niestety tylko garstka ludzi korzystających z internetu jest prawie w 100% bezpieczna. A cała internetowa populacja jakby się nie broniła to i tak nie uniknie włamu przez profesjonalistę w tej dziedzinie. Zajadek uważam więc że i tak choćby nie wiem co robić nie ma się 100% pewności że nikt nam się nie włamie.

Zajadek
16.07.2013, 17:11
Ja dzieki Bogu nie miałem takowej przyjemnosci, zapewene dlatego iz w duzym stopniu temat zgłębiałem i jestem wyczulony. Dlatego np. jako jedyny chyba zwrocilem uwage BB, ze nie powinno po informacji o włamaniu droga mailowa wysyłac linka do zmiany hasła na maila. Link taki powinien znajdowac się na stronie TSO a w mailu informacje i instrukcje tylko jak tam dotrzeć. Nie wiem czy dzieki mnie...ale to zmieniono, ktos poszedł po rozum do głowy :) i wstawili pop-upa.
Każdemu polecam poczytanie w necie i po forach co można i czego nie można robić w necie. Jakie sa rodzaje socjotechnik itd. Troche się czasu straci..ale bedzie to owocowało na przyszłość.

Vuirulent
16.07.2013, 17:17
Mnie włamano się kilka lat temu na meila, z meila na pay-pala z pay-pala na kartę kredytową, którą wyczyszczono. Na szczęście bank zablokował transakcję i po 2 miesiącach kasa wróciła, od tamtej pory trochę inaczej na to wszystko patrzę i zwracam uwagę co można a co nie.

Stone-Set
16.07.2013, 20:09
SirZayl, grasz na niemieckim 4 serwerze ?

Cerber108
17.07.2013, 16:13
dekoncentruje ich na balonach robieniu :D

SirZayl
17.07.2013, 22:12
SirZayl, grasz na niemieckim 4 serwerze ?

mam tam tylko konto założone na niskim lvl :) Z ciekawości , żeby zobaczyć jak im idzie na evencie :)

Rademenesik
20.07.2013, 05:12
Jedno mi się nie podoba że organizator bierze udział w konkursie no ale jak kto woli...............Bez odbioru

EDIT: NO ja myśle że organizator konkursu nie bierze w nim udziału :)

Teguise
20.07.2013, 07:47
Rademenesik popatrz dokładnie w wyniki tak jak Vuirulent tak i ja zamiast miejsca mamy tylko kreseczkę co oznacza że to jest udział dla sprawdzenia co się da zrobić tak aby nie było dziwnych oszukanych wyników. Nagrody więc będą rozdane innym, a przynajmniej dziwne by było jakby organizator brał udział i walczył o nagrody :)

Serghio82
20.07.2013, 10:40
Przekazałem ponad 100k balonów , wysłałem screena na e-maila ale jeszcze nie mam mnie w rankingu..
Nie wiem czy wyniki sa aktualizowane na bieżaco

Cardellino
20.07.2013, 14:06
aktualizowane jest co jakis czas, narazie były 2 aktualizacje z tego co sie orientuje

GieKSiarz1980
21.07.2013, 05:31
tak z ciekawości co ile są aktualizowane wyniki (w wolnej chwili organizatora czy jest jakiś czas ustalony)? spr tu czy na stronie skulls

Tomile
22.07.2013, 15:48
Witam niestety w wolnej chwili organizatora to zajety czlowiek pozdrawiam.
tak z ciekawości co ile są aktualizowane wyniki (w wolnej chwili organizatora czy jest jakiś czas ustalony)? spr tu czy na stronie skulls

Vuirulent
22.07.2013, 21:12
Jutro zrobię ostatnią aktualizację - czyli będą wyniki końcowe

Vuirulent
23.07.2013, 14:34
Czekam na wyjaśnienia od 5 osób odnośnie screenów, wyniki więc pewnie będą dziś wieczorem lub jutro dopiero

GieKSiarz1980
23.07.2013, 15:44
ok dzięki za info

Tomile
23.07.2013, 22:22
Gratulacje dla wszystkich walczacych do konca a tym co skonczyli przy 100% wspolczuje wyboru bo tylko dzieki wam nie bylo 200% (a o hiennach i nierobiacych nie wspomne) bo brak slow. dziekuje wiec tym co na to zasluzyli bo event nie byl latwy..lecz honor polakow zostal nie naruszony! A Polakom gratulujem ...Serwera nr 02 nowy swiat hip hip hura hura hura! łola boga ale byla ciezka droga:D

wordan
24.07.2013, 18:08
gratulacje :)
...szkoda tylko ze tyle hien jest,było i pewnie będzie na naszym serwerze
...no ale tymi to sie zajmiemy :)

Pietrek7557
24.07.2013, 18:39
Bardzo dobry pomysl z tym konkursem i nagrodami, szkoda tylko że pojawił się stosunkowo późno. W przyszłości warto powtórzyć taką inicjatywę, napewno się dołożę do puli :)

Vuirulent
24.07.2013, 18:52
Konkurs pojawił się w momencie jak zaczęły nastroje padać i główną jego rolą było to by dobić do 150% co się udało :)

Tomile
24.07.2013, 18:54
i chwała ci za to :D

Konkurs pojawił się w momencie jak zaczęły nastroje padać i główną jego rolą było to by dobić do 150% co się udało :)

PanPiotr22
26.07.2013, 00:28
www.igy.pl/woda.jpg ,400 k malo ?

Vuirulent
26.07.2013, 16:11
PanPiotr22 nie rozumie o co Ci chodzi? screena nie wysłałeś więc Cie na liście nie ma, jakbyś wysłał byś zajął 15 miejsce.