Zobacz pełną wersję : Problem z rozdzielczoscia i ramkami
Boski-Aro
09.07.2013, 21:33
Witam:) mam maly problem ktory uniemozliwia mi granie :( poniewaz mam notebooka z wersja windowsa 7 starter niemam mozliwosci zmiany rozdzielczosci co wiaze sie z tym ze niektorych okienek np "handel" nie widze i niemoge nic z tym zrobic:( moje pytanie brzmi : czy jest mozliwe zrobienie ramek ruchomych aby mozna bylo je przesowac? wtedy nie kolidowalo by to z rozdzielczoscia itp i mozna bylo by grac spokojnie :) prosze o jakies rozwiazanie :) z gory dziekuje:))
mialem ten sam problem i rozwiazania znalazlem 2:
1) zmien rozdzielczosc na rozdzielczosc niestandardowa (powinienes miec taka opcje) wtedy ustaw okolo 1200/1000 (zalezy jaka masz wielkosc ekranu). niestety to rozwiazanie powoduje dosc spore problemy ze stabilnoscia (reset netbooka wylaczanie sie monitora zawiechy)
2)ustaw tryb pelnoekranowy przegladarki wtedy mocniejsze obciazenie na procek/ram idzie ale idzie jakas ofke wystawic.
EX_Zorro
10.07.2013, 11:29
Pomóc może również ukrycie listy znajomych (taki trójkącik pod gwiazdą).
dionizos12
10.07.2013, 14:16
Witam:) mam maly problem ktory uniemozliwia mi granie :( poniewaz mam notebooka z wersja windowsa 7 starter niemam mozliwosci zmiany rozdzielczosci co wiaze sie z tym ze niektorych okienek np "handel" nie widze i niemoge nic z tym zrobic:( moje pytanie brzmi : czy jest mozliwe zrobienie ramek ruchomych aby mozna bylo je przesowac? wtedy nie kolidowalo by to z rozdzielczoscia itp i mozna bylo by grac spokojnie :) prosze o jakies rozwiazanie :) z gory dziekuje:))
spróbuj użyc przegłądarki w trybie pełnoekranowym - klawisz F11 -włącz/wyłącz-mozńa tak grać przy rozdzielczosci 800x600
@Boski-Aro:
Ten fakt był już dawno zgłaszany a i tak nadal (nie)chcą pomóc go rozwiązać - ja mam netbooka z pełnym systemem widnows 7 i mam maksymalną rozdzielczość 1024x600(11,6 cali) i tego nie przeskoczę już bo to maksymalna rozdzielczość matrycy i jedynie F11(tryb pełnoekranowy) w przeglądarce oraz ukrywanie listę znajomych pomaga w obsłudze handlu w pełni jak i pozostałych elementów gry gdzie zachodzi taka konieczność.
EX_Zakrecony
10.07.2013, 18:10
WuDwaKa: netbook 11.6" powinien mieć chyba wyższą rozdzielczość, 1024x600 to miałem w 10", w 12.1" mam 1366x768, moze problem ze sterownikami masz.
Pozdrawiam
Mod Zakrecony
Boski-Aro
10.07.2013, 20:16
Dzieki wam za pomoc :) lookne czy to cos skutkuje :)
@MOD_Zakrecony:
Z tym netbookiem(Aspire One 722 - ja mam z 2011 roku, cena do parametrów był bardzo dobra i schodził bardzo szybko w sklepach) o tyle było ciekawie, że istniały jego 2 wersje które różniły się tylko matrycą i niestety ja mam tą gorszą a żeby to poznać trzeba było po kodzie kupować a to już się dowiedziałem po fakcie i za chiny sterownik tego nie zwiększy, jedynie po przez HDMI niby mogą go podłączyć i uzyskam FullHD na np: telewizorze.
Mam tylko 2 opcje w rozdzielczościach - 800x600 albo 1024x600