Zobacz pełną wersję : Błędna lista rankingowa a balony
Cardellino
09.07.2013, 21:09
Xaar jaką mamy pewność żę to liczenie wogóle działa i te balony teraz wysłane będą policzone skoro poziom wiedzy informatyków u Was zatrudnionych jest bliski zeru? Oświadczam Ci że ja jaki i około 100 moich znajomych następny event olewamy totalnie jeżeli ma być zorganizowany na takim poziomie jak ten. Proponuje wziąć się do nauki bo takie liczenie głosów i wiara w tą niby listę rankingową już na tym evencie się kończy. Dość tych żałosnych tłumaczeń w Twoim stylu. W końcu jesteś community menager więc zachowuj się tak jak powinieneś
Popieram te slowa! na ktore i tak nie bedzie odpowiedzi a post usuniety wiec robie screen by ubi to widzialo!
Xaar jaką mamy pewność żę to liczenie wogóle działa i te balony teraz wysłane będą policzone skoro poziom wiedzy informatyków u Was zatrudnionych jest bliski zeru? Oświadczam Ci że ja jaki i około 100 moich znajomych następny event olewamy totalnie jeżeli ma być zorganizowany na takim poziomie jak ten. Proponuje wziąć się do nauki bo takie liczenie głosów i wiara w tą niby listę rankingową już na tym evencie się kończy. Dość tych żałosnych tłumaczeń w Twoim stylu. W końcu jesteś community menager więc zachowuj się tak jak powinieneś
Nie przesadzajcie z oskarżeniami. Co xaar ma do tego?? To ze jest com to nie znaczy ze duzo od niego zależy. Mam nadzieje tylko, ze przekazuje nasze uwagi wyzej...i jest olewany tak jak i my :D To tak jak by miec pretensje do maszynistów, ze pociągi u nas chodzą jak chcą.
chyba ze jest juz zindoktrynowany przez ubi....no to biada nam biada :D
Prawda taka, ze rankingu nie ma (znowu cos ktos zj...) i teraz siedza i mysla co zrobic. Docelowo czesc dostanie klejnoty a czesc bez glosu przebicia nie. Kto w ogole wierzy w to, ze sie grafika zepsuła...litosci...
Zapomnialem dodac, ze po ukazaniu sie nowego rankingu Niemcy beda miec 200%...nie zebym ich nie lubil...
haha kolejna ściema :D przy końcu świata było dokładnie tak samo :D ciekawi mnie jak można obsługiwać taką grę a nie poradzić sobie z tak prosta rzeczą jak zwykły wykres :D
gonzales7
10.07.2013, 07:24
haha kolejna ściema :D przy końcu świata było dokładnie tak samo :D ciekawi mnie jak można obsługiwać taką grę a nie poradzić sobie z tak prosta rzeczą jak zwykły wykres :D
dokładnie,prosty wykres ilosc balonow na 100 % np 1 mld i pasek postepu ktorypo wrzuceniu sie przesuwa
to jest praca dla sredniej klasy informatyka a nie dla SPECÓW Z BB hahahaaahahahhaa
Ostatnio dość porządnie spadło dmuchanie balonów. Na wszystkich serwerach.
Mam wrażenie że zmieniają progi procentowe.
CALCULATION IN PROGRESS PLEASE BE PATIENT
Ej, nie ma tłumaczenia, może by zaproponować? Np. "Przepraszamy, nasi informatycy zasuwają jak mogą, ale brakuje im już palców" czy coś takiego.
Swego czasu od bardzo popularnego moda z naszego serwera dostałem bana za 2 obcojęzyczne wyrazy, nieobraźliwe;) Ciekawe komu za tego patienta dać bana?
Cardellino
11.07.2013, 22:47
na temat solirena i słuszności jego banów można by już niejeden "manuskrypt" napisac :)
Cardellino
13.07.2013, 17:57
i znowu jakieś teksty po angielsku zamiast listy rankingowej ;) a podobno używanie innego języka (lub gwary) niż polski jest zabronione :))
na niemieckiej stronie info było już w piątek wieczorem :)
balony sa naliczane tylko grafika się niewyswietla :)
Cardellino
13.07.2013, 23:49
ale u nas mamy BetaBeta_Xaar'a i info da jak przeczyta u niemców, potem wklei do google translate i potem nas poinformuje...
I styka,z takim podejściem do gry,na więcej nie zasługujesz.
CoTy myślisz,że On pracuje w bandycko-bananowym ryżolandzie Tuskowym,nie On pracuje w normalnym Kraju,gdzie ludzie mają wolne w weekendy albo dostają dodatkowe apanaże za swoją pracę,a nie fuja w zęby i otręby.
karan-ruth
14.07.2013, 10:21
I styka,z takim podejściem do gry,na więcej nie zasługujesz.
CoTy myślisz,że On pracuje w bandycko-bananowym ryżolandzie Tuskowym,nie On pracuje w normalnym Kraju,gdzie ludzie mają wolne w weekendy albo dostają dodatkowe apanaże za swoją pracę,a nie fuja w zęby i otręby.
Twierdzisz, że NIKT w Niemczech nie pracuje w weekendy? Owszem, rozumiem, że programiści mają wolne (i bardzo dobrze), ale w dużej firmie przynajmniej jedna osoba od pomocy technicznej powinna czuwać.
Ech,czytanie ze zrozumieniem,to coraz słabsza strona internautów...umknął Ci fragment o dodatkowych apanażach i dotyczyło Xaara,a nie pomocy technicznej,ta...
I pewnie czuwa.
czorniutki4
14.07.2013, 11:45
czesc wszystkim nie mam serwera rozmow czym tomoze byc spowodowane
czesc wszystkim nie mam serwera rozmow czym tomoze byc spowodowane
Pisaniem o tym wszędzie tylko nie tam gdzie trzeba.
Jerry1981
14.07.2013, 12:06
Wg. mnie masz bana na czat za jakieś naruszenie regulaminu... jeśli trwa dłużej to skontaktuj się z suportem.
Podsumowując sytuację z brakiem listy rankingowej...
Nie potrafią ogarnąć aplikacji do rysowania prostego wykresu, ale mamy im zaufać, że liczenie milionów balonów dziennie odbywa się bezbłędnie.
Hmm, ja to chyba jednak jestem człowiek słabej wiary :)
W zaistnialych okolicznosciach rowniez mam powazne watpliwosci co do prawidlowego zliczania balonow. Moim zdaniem to cos kombinuja, ale im nie wychodzi. Skoro do tej pory ranking sie wyswietlal, to dlaczego teraz sie nie wyswietla? Moze jest potrzeba podbicia "swoich"
W zaistnialych okolicznosciach rowniez mam powazne watpliwosci co do prawidlowego zliczania balonow. Moim zdaniem to cos kombinuja, ale im nie wychodzi. Skoro do tej pory ranking sie wyswietlal, to dlaczego teraz sie nie wyswietla? Moze jest potrzeba podbicia "swoich"
To znaczy kogo?
Pierwsze 3 miejsca miały serwery niemieckie i zwiększały swoją przewagę na Nowym Światem.
Pomyśl zanim wysnujesz kolejną teorię spiskową.
Moim zdaniem to cos kombinuja, ale im nie wychodzi. Skoro do tej pory ranking sie wyswietlal, to dlaczego teraz sie nie wyswietla? Moze jest potrzeba podbicia "swoich"
Miałam raczej na myśli to, że być może liczenie też jest zabugowane, ale nie że umyślnie manipulowane.
Według mnie przesuwaja wspólczynniki każdemu, bo było widac że nawet najbardziej przegrzane niemieckie serwery nie maja szans osiagnac 200% na dotychczasowej quasi-logarytmicznej skali. My za to walczymy o dojście do 100%.
"CALCULATION IN PROGRESS PLEASE BE PATIENT" jest kłamliwy, nikt tam teraz nic nie liczy, powinien być napis "Czekajcie, poszlismy do domu" albo
"MANIPULATION IN PROGRESS PLEASE BE PATIENT"
babcia_Ela
15.07.2013, 10:50
Cisza z ich strony potwierdza ze to manipulacja.
Angel7212
15.07.2013, 10:56
Jeżeli taki problem z obrazkami, to może BB dacie nam tabelkę,
my jesteśmy kumaci poradzimy sobie z procentami :)
MauraMaud
15.07.2013, 11:17
Ja bym się chciała dowiedzieć kiedy będzie działało liczenie balonów bo jak na razie jak klikam na listę rankingową serwerów to zostaję poinformowana, że trwają obliczenia, tyle że ten sam komunikat widzę już od soboty i nic się nie zmieniło. Czy ktoś w ogóle zamierza z tym coś zrobić?
Ja bym się chciała dowiedzieć kiedy będzie działało liczenie balonów
No co Ty? Obliczanie to caly czas dzialalo, problemy tylko z grafika byly... (ironia) - przeciez takie bylo i bedzie tlumaczenie - ze wszystko dziala oprocz wyswietlania wynikow.
A swoja droga ten "podzial" serwerow troche kiepski, skoro mialo byc tak wyrownane, a rozbieznosci sa ogromne pomiedzy osiagami poszczegolnych "grup" :/
Tak na marginesie - grafika tez "zaczela" ponownie dzialac.
http://scr.hu/0ar7/x7yth